Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
133 Posty
25 Użytkownicy
0 Reakcje
4,832 Wyświetlenia
dewast

Ostatni słaby run spowodował małą destabilizację.
Wpadłem w jakąś spirale narzekania, zamiast tym bardziej wziąć się w garść.
Bardzo zmotywowały mnie słowa roommate, który zasugerował, aby zwracać stricte uwage na to co złe w swojej grze, a nie wiecznie narzekac na runa.
Bloga zakładam, bo mam sobie ochote popisac, a po drugie ma mi to pomoc w pracy nad gra oraz zapanowaniu nad mindsetem.

Zasiadłem dzisiaj/wczoraj do sesji bardzo zmotywowany i nastawiony stricte na to co robie źle. Jak tylko trafił mi sie spot, co do którego nie byłem pewny, wrzucilem go do działu ocen. Pospamowałem też rozdaniami w kafejce, mam nadzieje, że ktos rzuci okiem i wyrazi opinie. Starałem sie analizować nie tylko to co ja mysle, ale rownieiz co mogl przeciwnik myslec i czy jego linia była optymalna, czy popełniał błędy.

Niestety sesja to kontynuacja słabego runa.

Spoiler

Ale nie to jest najważniejsze. Najważniejsze, że ani razu, mimo tak słabego wyniku, nie dałem sie wyprowadzic z rownowagi. Grałem swoje stricte zwracając uwagę na błędy. Jestem bardzo zadowolony z tej sesji - szczególnie, że trafialność boardów miałem słabiutką, to udało mi sie wycisnać z gry max na ile potrafie. Szkoda coolera n koniec 3 pary z flopa na top seta w 4betowanej puli 200bb deep, ale tez mnie to jakos specjalnie nie ruszylo.
Walka o pozytywny wynik w EV przy znikomej trafialnosci bordów i rozważanie kazdego rozdania od A do Z to wysiłek intelektualny, który sprawia mi olbrzymia przyjamnosc. Z reszta przyniosł juz swoje pierwsze efekty - jestem przekonany, ze udalo się zaoszczędzić ze 2-3 stacki w tej sesji dziaki czemu EV na plus, co mnie bardzo cieszy.
Udało mnie sie też wyzbyc w tej sesji problemu mindsetowego, że jestem co chwila exploitowany i wdawałem sie w jakies marginalne spoty, albo po prostu paliłem hajs na hero callach. Jak dobrze powiedział ZAPOLEK "w pokerze najwięcej zarabiasz na solidnosci" i te solidnosc musze doskonale opanowac.

Czekam teraz na odzew w dziale oceny rozdan, kafejce, zeby skonfrontować swoj sposob myslenia z rozumowaniem innych.

Odpowiedz
Cytat
132 odpowiedzi
Janszo

Napisane przez dewast
Bardzo zmotywowały mnie słowa roommate, który zasugerował, aby zwracać stricte uwage na to co złe w swojej grze, a nie wiecznie narzekac na runa.

Była taka piosenka. To leciało..." Mam tak samo jak Ty. Tak samo, tak samo" :D

Spoiler

Ostatnio moje wykresy podobne. Ale staram się wziąć w garść i trzymać chociaż czerwoną linię na w miarę ok poziomie.

Odpowiedz
Cytat
Orlo007

Napisane przez Janszo

Napisane przez dewast

Była taka piosenka. To leciało..." Mam tak samo jak Ty. Tak samo, tak samo" :D

Spoiler

Ostatnio moje wykresy podobne. Ale staram się wziąć w garść i trzymać chociaż czerwoną linię na w miarę ok poziomie.

Panowie ja po 2tygodniach na PLO25 spróbowałem zooma i po dwóch dniach musze zejść niżej. Nie załamuje się jednak bo liczy sie dobra gra a wyniki same przyjdą.
Solid BRM i mindset i microstawki łatwe do przejścia.

Odpowiedz
Cytat
dewast Autor wątku
dewast

Kolejna sesja za mna i tutaj niestety spalone ok 2 stacki.
Po pierwsze bez sensu zlewelowalem sie ze nit bedzie mi kradł pota na boardzie 356r bo on nie trafia w moj range i wystackowałem AA5x z backdoor FD. Oczywiscie pokazał jedyne co mogl pokazac czyli mocno trafiony flop. Na szczescie była to jedna taka reka i sesja wyszla mi w miare po stronie solid. Musze koniecznie pamietac, ze nie robie hajsu na levelowaniu i hero callowaniu, a zarabiam na solidnosci, a juz na pewno na tym limicie. Nawet niech mnie wyblefują - solid jest solid. KROPKA
Drugie co wyspazowałem to 200bb deep akcja nastepujaca: raisuje cbet IP flopa xJKr z setem J. Na turnie spada A i odpalam kompletnie bez sensu strzała. PRzeciez ten A idealnie trafia w jego range - przeciwnik ma mase str8 drawow w range z QT na czele. Oczywiscie dostalem shova podwinalem ogonek i sfoldowalem.
I trzecia rzecz to straciłem longranowo mase value w tej rece:
Poker Stars $0.25/$0.50 Pot Limit Omaha Hi - 6 players - View hand 2600249
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BTN: $34.04
Hero (SB): $58.40
BB: $18.73
UTG: $162.77
MP: $50.00
CO: $50.00

Pre Flop: ($0.75) Hero is SB with 7 :heart: J :club: 9 :spade: A :spade:
UTG raises to $1.75, 3 folds, Hero calls $1.50, BB calls $1.25

Flop: ($5.25) T :spade: A :club: 8 :spade: (3 players)
Hero checks, BB checks, UTG checks

Turn: ($5.25) J :heart: (3 players)
Hero checks, BB checks, UTG bets $4.50, Hero calls $4.50, BB folds

River: ($14.25) T :diamond: (2 players)
Hero checks, UTG checks

Final Pot: $14.25
Hero shows 7 :heart: J :club: 9 :spade: A :spade: (a straight, Seven to Jack)
UTG shows 9 :heart: K :club: K :heart: Q :diamond: (a straight, Ten to Ace)
UTG wins $13.61
(Rake: $0.64)

To jest wg mnie przeidealny, podręcznokowy przykłąd spota do donkbeta. BB to fish 60/15. Musze tu donkowac, bo BB bedzie mi dokładał z masa rak od każdego Axxx, poprzez jakiekolwiek FD na nawet gołym GS kończąc, a ja crashuje ten board najbardziej jak sie tylko da. UTG tez nie bedzie (pomimo cbeta 70%) jakos specjalnie cbetował. W tym spocie zarabiam na fishu z bb a nie walce z pre flop raiserem, który jest regiem.

Niestety run dalej nie rozpieszcza i dokłądamy kolejne 5 stackow pod EV total 17 za sesja wieczorno/nocno/poranna W takim tempie niestety trzeba bedzie niedlugo odwiedzic PLO25. No ale badzmy dobrej mysli. Zostalo jeszcze 10 stackow do granicy, jaka sobie wyznaczylem zejscia nizej.

Spoiler

Miałem napisac troche o swoim przemyslaniach dotyczacych specyfiki limitow PLO25 i PLO50 - wg mnie znacznie sie roznia. No ale czeka wlasnie na mnie pyszne sniadanie, także odloze to na pozniej

Odpowiedz
Cytat
dewast Autor wątku
dewast

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/11475418_88E6B5C9D1

Po pierwsze czy 3betujecie AK64ds vs UTG range 15-17%?
Sądzę, że nie robi sie na tym kasy.
Po drugie, czy callujecie 4beta z perspektywa SPR 1 na flopie?
On na moj 4bet range jest scrushowany.
JA nigdy tak nie gram
Dobrze mysle?

Odpowiedz
Cytat
dewast Autor wątku
dewast

Kolejna reka
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/11477278_623E68B5C3

Znowu wg mnie przeciwnik preflop zagrał źle, a to reg a nie random fish.
Po pierwsze ja nie otwieram takich rak z MP.
Po drugie callowanie 3betow OOP vs 7% 3bet range z CO z takimi rekami to wg mnie samobojstwo.
5699ss flopuje fatalnie nawet jak trafi seta, to na duzej czesci boardow bedzie super ciezko rozgrywac, a na w miare bezpieznych boardach ciezko sciagnac value.

Ale moze ja gram zbyt tight? No ale jak analizuje sobie te rece, to w wiekszosi przypadkow rozeganie przeciwnikow (jak chocby dla przykładu ta reka i reka z postu powyzej) to longrunowe zabojstwo winrate'u.

Głupieje i moze ja mam złe pojecie o tej grze. Wrzucilem total kilkanascie rak (ocena rozdan, kafejka, blog) i na razie bez odzewu. Szkoda

Staram sie grac swoje wg swojej najlepszej wiedzy. Analizuje sam i jest w miare ok, ale jednak oddaje stacka za stackiem i nabieram przekonania, ze jestem fishem ktorego na potege eksploatuja. Ide sobie zrobic przerwa

Odpowiedz
Cytat
Puczek

Napisane przez dewast
Po pierwsze czy 3betujecie AK64ds vs UTG range 15-17%?

obv

Napisane przez dewast
Po drugie, czy callujecie 4beta z perspektywa SPR 1 na flopie?

Nie, trzeba mieć z głową.

Napisane przez dewast
On na moj 4bet range jest scrushowany.

idd

Napisane przez dewast
JA nigdy tak nie gram

Tzn, że dobrze grasz :f_thumbsup:

Napisane przez dewast
Dobrze mysle?

Tak

Odpowiedz
Cytat
Janszo

Napisane przez dewast
Kolejna reka

Po drugie callowanie 3betow OOP vs 7% 3bet range z CO z takimi rekami to wg mnie samobojstwo.
5699ss flopuje fatalnie nawet jak trafi seta, to na duzej czesci boardow bedzie super ciezko rozgrywac, a na w miare bezpieznych boardach ciezko sciagnac value.

Ale moze ja gram zbyt tight? No ale jak analizuje sobie te rece, to w wiekszosi przypadkow rozeganie przeciwnikow (jak chocby dla przykładu ta reka i reka z postu powyzej) to longrunowe zabojstwo winrate'u.

Głupieje i moze ja mam złe pojecie o tej grze. Wrzucilem total kilkanascie rak (ocena rozdan, kafejka, blog) i na razie bez odzewu. Szkoda

Staram sie grac swoje wg swojej najlepszej wiedzy. Analizuje sam i jest w miare ok, ale jednak oddaje stacka za stackiem i nabieram przekonania, ze jestem fishem ktorego na potege eksploatuja. Ide sobie zrobic przerwa

Ja bym te 84 zrzucił. Przeciwnik tam C/R zwykle ręce, które Cię będą dominować.

Tutaj akurat trafiłtop seta, ale przeciwko C/R z innymi typami rąk też wyglądasz słabo.

Odpowiedz
Cytat
dewast Autor wątku
dewast

Napisane przez Janszo

Napisane przez dewast
Kolejna reka

Tutaj akurat trafiłtop seta, ale przeciwko C/R z innymi typami rąk też wyglądasz słabo.

Dobrze, że zwróciłes na to uwage. Zakładam, że on mi tu wystakuje oczywiscie wszystkie sety/2pary ale z tej grupy rak blokuje troche kombinacji. Oczywiscie wystakuje mi rowniez wszystkie combo str8 drawy, parka+ open ended, na ktore jestem carushowany. Niemniej jednak zauważyłem, że ludzie tutaj wystakuja tez cos w stylu 9QQK, A678 i na tego typu rece wygladam dobrze. Wg mnie fold jest tutaj mimo wszystko zbyt weak, mam jeszcze nusowego backdoor flusha - zdecydowalem sie stacknc.

Moj mindset znow został wystawiony na ciezka probe. Niemniej jednak abstrahujac od tego 1 outera chyba zjebałem to rozdanie na turnie
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/11480205_0B601A637B
Preflop troche marginalnie, ale jednak z nutsowym potencjałem z fishem w pocie (juz chocby to co on otwiera wskazuje na to). Na flopie vs fish obv x/r for value. I jak patrze na to rozdanie to powinienem grac w turnie mocny bet stackoff - to fish bedzie mi prawdopodobnie dokładał ze wszystkim co callnelo flopa - wszystkie FD, str8 drawy, gołe AKxx, AJTx itp. Nie wiem skad mi sie wzial ten check - kompletnie bez sensu. Jednak wychodzi tu to, że człowiek zczyna bac sie grac - bo jak jakas karta mogla mu pomoc to na pewno pomogla.
Ciesze sie bardzo z tego rozdania z 1 wzgledu - zamiast płakać przeanalizowalem i doszedlem do wniosku, ze longrunowo je o prostu spartoliłem.

Odpowiedz
Cytat
roommate1000

Napisane przez dewast

BTN: $34.04
Hero (SB): $58.40
BB: $18.73
UTG: $162.77
MP: $50.00
CO: $50.00

Pre Flop: ($0.75) Hero is SB with 7 :heart: J :club: 9 :spade: A :spade:
UTG raises to $1.75, 3 folds, Hero calls $1.50, BB calls $1.25

Flop: ($5.25) T :spade: A :club: 8 :spade: (3 players)
Hero checks, BB checks, UTG checks

Turn: ($5.25) J :heart: (3 players)
Hero checks, BB checks, UTG bets $4.50, Hero calls $4.50, BB folds

River: ($14.25) T :diamond: (2 players)
Hero checks, UTG checks

Final Pot: $14.25
Hero shows 7 :heart: J :club: 9 :spade: A :spade: (a straight, Seven to Jack)
UTG shows 9 :heart: K :club: K :heart: Q :diamond: (a straight, Ten to Ace)
UTG wins $13.61
(Rake: $0.64)

To jest wg mnie przeidealny, podręcznokowy przykłąd spota do donkbeta. BB to fish 60/15. Musze tu donkowac, bo BB bedzie mi dokładał z masa rak od każdego Axxx, poprzez jakiekolwiek FD na nawet gołym GS kończąc, a ja crashuje ten board najbardziej jak sie tylko da. UTG tez nie bedzie (pomimo cbeta 70%) jakos specjalnie cbetował. W tym spocie zarabiam na fishu z bb a nie walce z pre flop raiserem, który jest regiem.

Zgadza sie, donkbet jest tutaj najlepsza mozliwa opcja :)

Odpowiedz
Cytat
Janszo

Napisane przez dewast

Moj mindset znow został wystawiony na ciezka probe. Niemniej jednak abstrahujac od tego 1 outera chyba zjebałem to rozdanie na turnie
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/11480205_0B601A637B
Preflop troche marginalnie, ale jednak z nutsowym potencjałem z fishem w pocie (juz chocby to co on otwiera wskazuje na to). Na flopie vs fish obv x/r for value. I jak patrze na to rozdanie to powinienem grac w turnie mocny bet stackoff - to fish bedzie mi prawdopodobnie dokładał ze wszystkim co callnelo flopa - wszystkie FD, str8 drawy, gołe AKxx, AJTx itp. Nie wiem skad mi sie wzial ten check - kompletnie bez sensu. Jednak wychodzi tu to, że człowiek zczyna bac sie grac - bo jak jakas karta mogla mu pomoc to na pewno pomogla.
Ciesze sie bardzo z tego rozdania z 1 wzgledu - zamiast płakać przeanalizowalem i doszedlem do wniosku, ze longrunowo je o prostu spartoliłem.

Nie podoba mi się.

Cbet turn, River C/call. Betując na river nic gorszego Cię nie sprawdza, a możesz wy indukować jakiś bet z gorszą ręką.

Twój pot bet river był bardzo nie ten tego moim zdaniem.

Edit: Nie przeczytałem, że to fish. Lepszy chyba tu jednak będzie donkbet na flopie jednak tak teraz myślę.

.

Odpowiedz
Cytat
dewast Autor wątku
dewast

Napisane przez Janszo
Nie podoba mi się.

Cbet turn, River C/call. Betując na river nic gorszego Cię nie sprawdza, a możesz wy indukować jakiś bet z gorszą ręką.

Edit: Nie przeczytałem, że to fish. Lepszy chyba tu jednak będzie donkbet na flopie jednak tak teraz myślę.

.

Piszac mocny bet stackoff mialem na mysli, że callne jak mi wsunie turn.

Na flopie zamiast donkbeta wole jednak x/r. Uważam, że on cbetnie wszystko co zahaczylo ten board - kazdego asa, FD, open ended i wszystko co cbetuje callnie rowniez moj x/r. Przez co generuje wieksza pule juz na flopie anizeli przez donkbet. Donkbet bylby lepszy, gdy on mial jakis mały cbet 35% i mniej.
wówczas moglbym domniemywac, że samego A i drawow on nie cbetnie. Ale w sumie nie podałem jaki on miał cbet. Zatem wg mnie optymalnie cbet>35 gram x/r; cbet<35 gram donkbet

Co do turna sie zgadzamy, że po prostu bet ok 70-80% pota

Zakłądając, że dostalibysmy w turnie tylko call to chciałbym rozważyc różne scenariusze na river. Jak rozegrac najbardziej profitowo (bet i jaki sizeing, x/c,x/f,bet/fold):
- flushe
-Q treflowa parującą stół
-23578 kompletujace ewentualne dolne str8
-6 i Q nietreflowa parujace stol
- 4,A dajace nam FH
-TJK uzupelniajace potencjalnie gorne flushe

Ale teraz jestem juz zmeczony i czas spac. Jutro wroclawska liga, wiec jutro po poludniu lub w czwartek sobie to porozważam i mam nadzieje wyciagniemy fajne wnioski.

PS. Dzieki chlopaki za odzew

Odpowiedz
Cytat
dewast Autor wątku
dewast

Napisane przez Janszo

.

Donkbet w pot dlatego, ze zalozylem, że on ma tam głównie AQ i jeszcze sie przestraszy sparowanej 4 i zagra x back. Fishe czasem tak maja, w sumie to nawet dosc czesto.
Dodatkowo czesto jak fishe nawet mocno zablefuja turna jako semi blef to odpuszczaja na river blankach

Z AQ, A6 ten donkbet zawsze mi sprawdzi, a uważam, że dosc czesto sam moglby je x back.

Rozumiem tez racje dla ktorych wolisz x/c. W sumie nie wiem co jest lepsze. Bazujac na swoim doswiadczeniu wole zaleadowac

Odpowiedz
Cytat
NightRage18

Napisane przez dewast

Napisane przez Janszo

Napisane przez dewast
Kolejna reka

Dobrze, że zwróciłes na to uwage. Zakładam, że on mi tu wystakuje oczywiscie wszystkie sety/2pary ale z tej grupy rak blokuje troche kombinacji. Oczywiscie wystakuje mi rowniez wszystkie combo str8 drawy, parka+ open ended, na ktore jestem carushowany. Niemniej jednak zauważyłem, że ludzie tutaj wystakuja tez cos w stylu 9QQK, A678 i na tego typu rece wygladam dobrze. Wg mnie fold jest tutaj mimo wszystko zbyt weak, mam jeszcze nusowego backdoor flusha - zdecydowalem sie stacknc.

izi stack off imo, o ile gość ma w miare zbalansowany ch/r range w tym spocie i nie rozgrywa drawow przez donk bet pot to śmiało to wrzucam

ProPokerTools Omaha Hi Simulation
3,439,900 trials (Exhaustive)
board: 8♣4♥9♠
Ad8h4sAh 44.06% (1,496,961 wins, 37,421 ties)
(99,88,44,98,94,84,JT,67[8,4,9]):16%6h 55.94% (1,905,518 wins, 37,421 ties)

potrzebujemy 38 %

Odpowiedz
Cytat
dewast Autor wątku
dewast

Tez mnie sie wydaje, ze fold tutaj troche zbyt weak

Odpowiedz
Cytat
dewast Autor wątku
dewast

Zagrałem krotka sesje 900 rak. Nie chce mi sie bawic we wklejanie wykresu 2 stacki wg EV na plus, ujebany na 3 stacki :D O poprzez takie cukiereczki.
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/11488618_B54C8F8BB4
Ale w sumie sadze, ze ja zagrałem spoko i on tez zagrał ok. Ja raczej nie calluje OOP 3 betow z takimi rekami jak on trzyma. Wg mnie gra sie to fatalnie OOP w 3betowanej puli. No ale jak juz doszlismy do postflopa, to jego zagranie wydaje mi sie ok.

Sesje skonczylem, bo stoliki b. zaregowane i nie bylo sensu sie przepychac. Jestem z niej bardzo zadowolony. Miałem sporo ciekawych spotow, a to niektóre z nich.
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/11488458_0531A9CE09
Pre nie raisuje, bo to byl jakis koles 20/1 i limp wydaje mi sie najepszy z taka reka. Raise oczywiscie calluje z najlepsza pozycja relatywna z fajna do tego reka. Flop oczywiscie call no brainer szczegolnie do takiego sizeingu. Na turnie koles odpala mocny sec barrel. Dla mnie wyglada to na KK/AA, AQ. Na flopie cbetował pol pota bo przeciez ma overparka lub TPTK, na turnie gra mocno for value i zeby bronic sie przed drawami i Qxxx. Wydał mi sie tu najlepszy raise/fold na deepach. Po pierwsze na pewno zrzucam go z lepszych rak (w/w range) po drugie moja linia jest wiarygodna - nie chcialem na deepach przy b. wysokim SPR raisowac made handow tylko na dobrych turnach je raisnac i nie martwic sie juz o spr. Repuje tu b. mocno i on jest w b. ciezkim spocie - mam kolosalne folding equity.

http://www.boomplayer.com/poker-hands/Boom/11488464_B0E69274E5
Tu fajny spot podkreslajacy wage pozycji relatywnej w PLO. Pre troche marginlnie, ale gram IP fold wydaje mi sie ciutke zbyt weak, a na blindch nie siedzial nikt, kto by mi jakos luzno squeezowal. Short odwija i original raiser dokłada. Ze wzgledu na to, że mam najlepsza pozycje relatywna i short 95% czasu wsunie flopa - MP bedzie ciezko to grac bo ma mnie za soba 180bb deep , ja mam taka reka, ze albo trafie i zabije albo odpuszczam bez zalu, to dokłądam pre. Kluczowe tu jest to, ze ejstesmy prawie 200bb deep oraz najlepsza pozycja relatywna. Bez choc jednego z tych warunkow odpuszczam pre.

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/11488528_76CB96C2F1
Tu fajny spot na pokazanie, że kolesie nie moga mi bezkarnie krasc takich flopow w 3 betowanych pulach jak jestem OOP - mam tutaj tez x/r range.
Flop j.w. z intencja x/r (koles mial 66% bet vs missed cbet IP). Vs pasywny gracz tutaj cbetuje, a szczegolnie vs pasywny fish. Jesli koles nie betnal flopa to czasem ma totalne air, ktore po prostu odpuscil ale glowne SD value z jakimis slabymi opcjami, które jest za slabe, zeby budowac pule, ale za mocna zeby po prostu krasc/
Na turnie znow intencja x/r - mysle, ze juz teraz betnie wszystko czego nie betowal na flopie, a jesli absolutnie nic nie ma to i tak nie mam sie czego bac ze dobierze na river, ani nie sciagne z tego zadnego value betem. Jesli znow nie betnie - trudno - dobre rivery betuje sam, zeby mnie moze blefcatchnal z gołym K, czesc riverow x/c.
Koles pokazał top seta, co mnie zdziwiło i uważam jego rozagranie za błąd. Musi tu betowac for value, protection i dla kapitalizacji deadmoney - daje mi tutaj np. za darmo dobierac do gołego GS. A juz szczegolnie jesli jest IP - wg mnie longrunowo on traci kupe value przez ten slowplay. Oczwywiscie poszla notka

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/11488548_41ED559041
Tutaj vs nit 17/11 po jego x back flopa uwzam to za dobry spot na kradziez. Czesto wygram tui teraz a jak nie odpalam 2 strzał na river nieflushowy. Spadł A, którego tym bardziej betuje, bo sadze ze on nie sadzi, że ja dalej betne bez str8 jak on spokojnie moze miec seta A i sadze ze on wie, że ja wiem, ze on jest nitem otwierajacym 3,5x z MP i njczesciej ma tam wlasnie AA z FD na turnie. Blefcatchnal poszla notka. Uwazam, ze on na tym przegrywa kase w longrunie

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/11488605_E356101159
Na deepach fajna reka na 3bet IP. Vs Polak - nick Mularczyk. Moze to ktos od nas a ja nie wiem? Flop samogra i na turnie zdecydowanie jestem zwolennikiem bet foldowania zamiast xback. Wg mnie to koronny przykłąd spota na bet/fold bo mamy wieksze folding equity niz pot equity. Na raise sie zrzucam. Po pierwsze wg mnie gracz po stronie tight. Po drugie zauwazyłem, ze tight regowie lubia z UTG, MP, nawet CUT otwierac minraisem QQxx,KKxx.
Nałgałem troche na czacie, ze mialem AA z FD, zeby dowiedziec sie co mial. Uwazam taka forme nałgania za dopuszczalna w pokerze - element gry.

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/11488769_23A95D721C
Tutaj raczej blad preflop generalnie, co bylo w Akademii PLO nie powinno sie 3betowac nawet najmocniejszych rak rainbow. Gra sie je zdecydowanie trudniej, a budowanie puli 3betem rak ktore gra sie turniej to z definicji samobojstwo :D Jest dobra nauka na przyszlosc. Uwazam, ze musze tu zabetowac i flopa i turna, siezeingi tez mi sie podobaja. Mial ripsa, turdno.

Z sesji tym bardziej jestem zadowolony, bo znowu zaczela sie ona od oddania 4 stackow. Te rozdania mam zaznaczone w HM'ie ale nie wiem czy zdarze wrzucic zanim pojde na lige. Ciesze sie z tego, ze zastopowalem sesje - szybko przejrzalem rozdania, doszedlem do wniosku, ze bylo ok i kontynuowalem gre.

Odpowiedz
Cytat
smack91

przy tym opisie o relatywnej pozycji wkleiłeś złą rękę chyba

check back z topsetem na tak mokrym boardzi, czego to ludzie nie wymyślą. btw. fish?

Odpowiedz
Cytat
dewast Autor wątku
dewast

Napisane przez smack91
przy tym opisie o relatywnej pozycji wkleiłeś złą rękę chyba

check back z topsetem na tak mokrym boardzi, czego to ludzie nie wymyślą. btw. fish?

Dzieki poprawione.
Koles to SHOODZ z Danii reg albo przynajmniej gra duzo od czasu jak wrocilem na PLO50. Mam na niego 1,6k rak wg mnie słaby zbyt luzny z poznych pozycji, mala lubicy odpuszczac ale to ocena z mojego raczej tight pkt widzenia na PLO. Moze to jest dobry styl
tak w opisie reki jeszcze zapomnialem dopisac, ze nie dosc, ze on ma tak duzy bet vs missed cbet, to jest otwiera 15 z UTG - wiec on super trafia ten board - tym bardziej plan na reke x/r wydaje i sie jedyny sluszny

36/25 3bet 10, 3bet z BTN 16, fold na 3bet 9
na bb fold na steal z BTN 39, na steal z sb 20
raise cbet flop 14, raise cbet turn 21, donkbet 11
PFR UTG 15, MP 24
Steal CUT 48, BTN 95, sb 48
cbet F,T,R 56,56,60
fold na cbet F,T 56,20
dobra starczy tych statystyk :)

Odpowiedz
Cytat
dewast Autor wątku
dewast

Rece z poczatku sesji. Wkleje boomyu bo idzie to sprawniej niz konwertowanie rak z HM.
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/11490912_9084A4AF53
MP otwiera 13% - moge marginalnie 3 betowac ze wzgledu na spory fold na cbet, do tego moja reka trafia sporo boardow, ktorych on nie trafia i z pozycja bedzie mi sie to fajnie grało postflop. Zdecydowalem sie nie budowac puli, nie chce tez dostac 4 beta - zagralem call.
Na squeeze z BTN folduje jesli MP dolozy/przebije, ale po jego foldzie uwazam, ze fold jest zbyt weak i nawet OOP dokladam.
Jestem zdania, ze to idealny board na x/r ze wzgledu na duze folding equity - super sporadycznie on ma tam sety, 2 parki i 45. Nawet jak wystakuje overparke to mam nienajgorsze equity. Zarabiam tu na tym, ze sfolduje u niego over parki oaz cokolwiek co tam ma i ma dobre equity na moja pare 6. Pokazal niestety seta - trudno wg mnie to najlepsze rozegranie tego flopa.

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/11490919_F7C467AD78
Koles absolutny unk. Mial odslonietego chrom stara. Uznalem, ze to rekreacyjny gracz ktory moze sie tu wystakowac super szeroko, oczywiscie ma tu sety, ale rowniez mnostwo no JJ,QQ z FD, gole 2 parki, nawet gole rozne kombinacja parka+str8 draw, nawet golu FD na K no na caly jego range jestem super z przodu. Uważam, że niezestakowanie tu i teraz na flopie vs on to spory blad, a to jest najbardziej profitowa linia ba zadnych zgadywanek na dalszych streetach.

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/11490924_3A27184A77
Pre standard
Flop x/f ze slaba para i slabym FD
Turn mam tone outow na river, poza tym moge wygrac tu i teraz, dodatkowo b. czesto wygram pota betem na blank riverze. Optymalnie wg mnie to pot turn. x/c river na treflu x/r na kierze, x/f na niefluschowych 89TKA, bet/fold na kazdym blanku. Zgodnie z planem na river Q betuje jako blef, sizeing mi sie podoba, pokzał tripsa, trudno. Wg mnie to max profitowe rozegranie

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/11490931_B4AB2DFA4A
3betuje luzno ze wzgledu na spolaryzowany range fajnego wrapa ss
Na flopie gram bet/fold ze wzgledu jego duzy fold na cbet, + ze wzgledu na to, że blokuje sporo kombinacji rak stritowych, ktore trafily ten board. Dodatkowo ten board słabo trafia w jego UTG range. Jak dostane call zawsze mam 3 nutsowe outy, na kazdych innych kartach odpuszczam reke. Ciekaw jestem co on rozgrywa poprzez mocny lead na tym turnie.

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/11490954_240CE67B78
Fajny przykład reki na x/c flop x/r blank turn. Nie chce raisowac flopa na tak wysokim SPR, bo po calu tona kart stawia mnie w trudnym spocie OOP, w puli ktora sam zbudowalem.
Na river zawsze x/c trafil, trudno

Odpowiedz
Cytat
roommate1000

Jak bys mogl wklejac to do jakiegos konwertera. Boom jest wygodny dla ciebie ale w druga strone juz mniej

Odpowiedz
Cytat