Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

blewap nl200 SH

211 Posty
60 Użytkownicy
12 Reakcje
15.1 K Wyświetlenia
blewap Autor wątku
blewap
Elite Grinder

marinero36 widziałem wczoraj, że na ładnym deepie siedziałeś jak grałem, no ale 1000bb deep to jest dopiero deep _thumbsup:

MuskTfujWruk Czerwoną mam na zero, a nie przegrywam wynika wg mnie to z kilku powodów niekoniecznie z tego, że dużo rąk w blef zamieniam:

- z hand readingu i nie poddawaniu się w wielu spotach (obrona blaindów, dobre granie vs cbety etc) - chociaż mam tu pewne rzeczy do poprawy ;)

- dobry value beting

- dobre dobieranie rąk\spotów do blefu - lubię sobie posiedzieć i w session review poustalać jakie części rangu gram w jaki sposób. Dobieranie dobrych rąk do blefu jest mega ważne. Ktoś na jakimś filmiku właśnie mówił, że mając 2 regów którzy blefują załóżmy w danym spocie taki sam % czasu i jeden lepiej dobiera swój range niż drugi (np umiejętniej dobiera ręce z backdorami, ręce które potem może barellować), będzie miał większy winrate, będzie częściej trafiał swoje outy i osoba, która oglądałaby grę tych regów z boku sądziłaby, że ten reg lepiej runuje, a on po prostu lepiej gra w pokera ;)

- gram nl 200 i tam przeważnie gra się z regami i oni już co nieco ogarniają i wiedzą gdzie jest przycisk fold :D

Odpowiedz
Cytat
jubi89
Elite Grinder

.

Odpowiedz
Cytat
blewap Autor wątku
blewap
Elite Grinder

jubi89 przyjąłem

Odpowiedz
Cytat
blewap Autor wątku
blewap
Elite Grinder

Ostatnio ogarnął mnie jakiś marazm. Nic mi się nie chce. Nie chce mi się grać w pokera, nie chce mi się grać w szachy, nie chce mi się pisać magisterki, nie chce mi się chodzić do pracy :(.

Ostatnio nie gram nl200, bo nie czuję weny do gry. Jak gram to nl100. Wczoraj nic mi się nie chciało więc ściągałem sobie jakiś film i mówię mam godzinkę nie wiem co ze sobą zrobić, a ch..j popykam sobie nl100 zoom. Kumpel mówi nie graj, bo przegrasz z 1k $ i będziesz płakał, a ja mu na to - eee tam daj spokój. Film się ściągał, a ja oddawałem stacka po satku. Nic nie trafiałem - każdy flop był missnięty, nie wygrałem żadnego AI pre - życie. Trochę już gram i wiem, że tak czasami bywa.

Zły jestem na siebie za to, że wiedziałem, że nie mam weny do gry, a grałem. Plus dla mnie, że byłem na tyle tego świadomy, że grałem 100, a nie 200. Duuuży minus za to, że quitnąłem sesje dopiero jak miałem -11BI w 1,7k rąk.... Powinienem zdecydowanie wcześniej quitnąć sesję przydałby mi się jakiś stoploss np 5 BI.

Dużo rzeczy mam już ułożone w swojej głowie, ale jak widać jest trochę jeszcze do poprawienia. To co odróżnia mnie od najlepszych graczy to pewnie to, że gram wtedy kiedy nie powinienem (jestem chory, zmęczony, mam złe samopoczucie). Smutne jest to, że taka sytuacja nie przytrafiła mi się pierwszy raz tylko kolejny, nie wyciągam z tego wniosków tylko upieram się przy swoich błędach jak głupiec :(. W pokerze trzeba nie tylko maksymalizować zyski, ale też minimalizować straty!!!!!!!

Odpowiedz
Cytat
bl4dy84
Elite Grinder

Na takie bolaczki polecam tilt breakera - maly wydatek a pozwala kotrolowac takie sytuacje. Ja uzywam od ~2 miesiecy i jestem mega zadowolony. Juz przynajmniej kilka razy mnie uratowal stop loss 300bb (500 rak i nie ma grania w danym dniu;) ), oprocz tego przymusowa przerwa po 1k rak i nie granie po 23ciej - oczywiscie mozna wiecej regul zdefiniowac.

Polecam wyprobowac triala, ale mozesz tez brac w ciemno. Odkad uzywam TB poker nie ma na mnie praktycznie negatywnego wplywu - prawie sie nie denerwuje i nie tituje, bo po prostu TB konczy granie i czesc :D.

Odpowiedz
Cytat
blewap Autor wątku
blewap
Elite Grinder

bl4dy84 dzięki za radę :f_thumbsup:

W sumie o tilt breakerze słyszałem i kiedyś się nim interesowałem, ale uznałem, że to mnie nie dotyczy hehe, że jak to ja dobrze radzę sobie z tiltem jestem opanowany wiem kiedy quitnąc sesję bla bla bla. Ale jak widać po moich postach myliłem się :D i chyba trzeba będzie posypać głowę popiołem i nawrócić się i zainwestować w to narzędzie ;). Wystarczy, że raz utnie mi taką sesję jak wczorajsza i mega zwróci mi się ta inwestycja.

Odpowiedz
Cytat
blewap Autor wątku
blewap
Elite Grinder

Siema,

Może jest jakaś osoba czytająca mojego bloga, która zna się na rynku mieszkaniowym w Warszawie. Chodzi mi o zakup mieszkania. Ktoś ostatnio kupował mieszkanie lub pracuje w tej branży i orientuje się w obecnych realiach. Potrzebuję konsultacji w tej materii. Na pewno odwdzięczę się za pomoc :). Jak coś to proszę o kontakt na priv.

Pozdro.

Odpowiedz
Cytat
zbok
PokerStrategist

Siemano,
pracuję w tej branży i skupiam się przede wszystkim na Warszawie.

Wysyłam zapro, podbij.

Odpowiedz
Cytat
blewap Autor wątku
blewap
Elite Grinder

zbok dzięki za odzew :) przyjąłem zaproszenie i wysłałem wiadomość.

Odpowiedz
Cytat
blewap Autor wątku
blewap
Elite Grinder

Wiem, że to forum pokerowe i każdy liczy, że wrzucę jakieś rozdanie, albo wykres z torbą albo jakimś shipem (to może w przyszłości :)). No ale to jest mój blog :) i ostatnio ogarniam inne sprawy więc czas na kolejne ogłoszenie :D:

Może ktoś jest zainteresowany, by pomóc mi trochę w pisaniu pracy magisterskie. Chodzi głównie o część teoretyczną. Mam coś tam napisane, ale strasznie mi to opranie idzie, mam mało czasu wolnego i bardziej opłaca mi się pracować lub grać w poksa niż pisać pracę. Słowa klucz w tym ogłoszeniu: politechnika, wifi, lokalizacja, programowanie na androida. Ponownie wynagrodzenie gwarantowane :) i zainteresowani są proszeni o kontakt na priv.

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
blewap Autor wątku
blewap
Elite Grinder

Założyłem sobie challenge: Droga do mgr. inż. - 100 h. Jak ktoś chce może się dołączyć i/lub śledzić moją heroiczną walkę :D.

Odpowiedz
Cytat
blewap Autor wątku
blewap
Elite Grinder

Dobra wracam po przerwie świątecznej. Ogólnie miesiąc na czerwono w końcu ile można farcić :D, ale na podsumowanie przyjdzie jeszcze czas. W święta czyli ostatnie 5 dni zagrałem tylko 2k rąk i to chyba głównie na nl 100.

2 rączki nad którymi się zastanawiam czy spoko zagrane czy nie:

gość raczej fish 27/18 call open ok 20 500 rąk

BTN: $91.78 (91.8 bb)
SB: $105.87 (105.9 bb)
BB: $100 (100 bb)
Hero (UTG): $195.48 (195.5 bb)
MP: $100 (100 bb)
CO: $119.88 (119.9 bb)

Preflop: Hero is UTG with A♠ A♥
Hero raises to $3, 2 folds, BTN calls $3, 2 folds

Flop: ($7.50) 6♣ K♦ 3♣ (2 players)
Hero bets $5, BTN calls $5

Turn: ($17.50) 5♠ (2 players)
Hero bets $11, BTN calls $11

River: ($39.50) 7♦ (2 players)
Hero checks, BTN bets $29, Hero calls $29

CO loose passive 23/12 call open 20 WTSD 30 WWSF 42 W$SD 54

BTN reg 22/15 3bet 4 ftcbet F 42

BTN: $192.66 (192.7 bb)
SB: $100 (100 bb)
BB: $194.21 (194.2 bb)
UTG: $62.91 (62.9 bb)
Hero (MP): $111.85 (111.9 bb)
CO: $203.54 (203.5 bb)

Preflop: Hero is MP with K♠ Q♠
UTG folds, Hero raises to $3, CO calls $3, BTN calls $3, 2 folds

Flop: ($10.50) Q♥ 2♠ 8♥ (3 players)
Hero bets $7.50, CO calls $7.50, BTN folds

Turn: ($25.50) 7♦ (2 players)
Hero bets $18, CO calls $18

River: ($61.50) 3♣ (2 players)
Hero checks, CO bets $61, Hero calls $61

Zastanawiam się czy tu b/b/x/c jest spoko na fishów czy powinien być tu b/b/b, albo może coś innego? Bo jakoś nie umiem grać vs fishe co widać po wynikach na Party :coolface:

Obejrzałem meczyk Real - Bayern. Szczerze nie lubię tych 2 drużyn. No ale meczyk muszę przyznać stał na wysokim poziomie. Szybkie tempo, zawodnicy ze świetną techniką, trenerzy z pomysłem na grę po prostu kwint esencja piłki. Rzeczywiście są to chyba w tej chwili najlepiej grające w piłkę drużyny na świecie. Ciekawe czy dożyję czasów gdy Polacy będą grać tak w piłkę....

Odpowiedz
Cytat
Endurx
PokerStrategist

Obydwie ręce bardzo close ale nie wyobrażam sobie ich zagrać inaczej na takich boardach, blok bet foldy to raczej jak dzióbanie do wściekłego psa kijem.

Odpowiedz
Cytat
blewap Autor wątku
blewap
Elite Grinder

Ehh no właśnie chyba ciężko tu coś innego wymyślić w tych spotach. To są gracze rekreacyjni i ciężko określić ich range dokładnie i co wymyślą w danym momencie, a grają b/b/x/c pozwalam im popełnić błędy - za dużo sprawdzać i betnąć ich miśnięte drawy. Mam nadzieję że ma to sens :D

W internetach obejrzałem taki filmik na temat ZUSu, skłdek, przyłości Polski itd:

Wydaje mi się, że to wszystko ma sens i kobieta ma rację, ale niestety jak ona ma rację to pozostaje pytanie jak żyć i czy jak w tym kraju może być dobrze jak nic się nie trzyma kupy :(.

Odpowiedz
Cytat
evog
Elite Grinder

Napisane przez blewap
Wydaje mi się, że to wszystko ma sens i kobieta ma rację, ale niestety jak ona ma rację to pozostaje pytanie jak żyć i czy jak w tym kraju może być dobrze jak nic się nie trzyma kupy :(.

Przecież cały film jest o tym: Nie warto mieć dzieci.

Odpowiedz
Cytat
blewap Autor wątku
blewap
Elite Grinder

Napisane przez evog

Napisane przez blewap

Przecież cały film jest o tym: Nie warto mieć dzieci.

No niby tak. Jest to mocno egosityczne myślę mimo wszystko, ale jest więcej problemów. Jest to smutne, że człowiek myśli o założeniu w przyszłości rodziny i posiadaniu dzieci, a tu się człowiek dowiaduje, że patrząc na całą sytuację w Polsce jest to nieopłacalne i mocno -EV. Dodatkowo ja pracuję na etacie i mam wybór na jakiej umowie chcę pracować: zlecenie, o pracę, na własnej działalności no i wychodzi tak czy siak, że jak nie odłożę sobie kaski sam na starość to państwo mnie jednak nie utrzyma. Dodatkowo jest pytanie czy jest szansa zmienić coś w tym kraju wybrać innych polityków itd. i o możliwość rozpoznania, gdy jakaś partia będzie proponowała jakieś reformy czy mają one sens czy nie oraz świadomość wszystkich machlojek rządzących.

Odpowiedz
Cytat
evog
Elite Grinder

W ten sposób patrząc to wszystko może być -EV: samochód, wycieczki, imprezy, dzieci.

Wg mnie nie ma co dramatyzować, trzeba się ogarnąć i samemu zadbać o swoją przyszłość.

Odpowiedz
Cytat
blewap Autor wątku
blewap
Elite Grinder

Napisane przez evog
W ten sposób patrząc to wszystko może być -EV: samochód, wycieczki, imprezy, dzieci.

Wg mnie nie ma co dramatyzować, trzeba się ogarnąć i samemu zadbać o swoją przyszłość.

oczywiście masz rację ;) _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat

Kropka. Dobry pomysł z podejściem "godzinowym " do magisterki. Życzę powodzenia :)

Odpowiedz
Cytat
blewap Autor wątku
blewap
Elite Grinder

Ostatnio grając w pokera czuję się jak ta dziewczynka z gifa: :D:

Ogólnie wczoraj grając dostałem olśnienia. Myślę sobie wcześniej grałem nl 200 party dostaję wpier, teraz grając nl 100 zoom wpier... nl 200 zoom w miarę ok. Myślę przypadek - nieee sądzę :D. Poszedłem dalej: co myślałem o stawkach: nl200 party - easy powinienem wygrywać, ludzie mają tyle leaków, nl 100 zoom easy wygrywam na 200 + ludzie mają sporo leaków to 100 to dla mnie piaskownica. 200 zoom - ciężkie stawki muszę grać skupiony i się przykładać, bo tu jest masa dobrych grajków, którzy wykorzystają każdy mój błąd.

Wniosek jest jeden mój maindset leży i kwiczy :facepalm:. W pokerze nie ma jednak tak prosto, że będzie się klikało guziki i hajs będzie się sam robił. Albo się gra solid jest się skupiony na grze, albo się pali kasę...

Ogólnie w kwietniu odszedłem od swoich standardów pracy i gry jakie miałem we wcześniejszych miesiącach. Przygotowanie do sesji: min 15 min live filmiku z gry jakiegoś dobrego coacha, ok 200 rąk na nl 100 zoom jak dobrze się czuję to wtedy właściwa sesja + posesyjne analizy największych przegranych potów z poprzedniego dnia. No i za to dostałem baty w kwietniu.
:truestory:

Odpowiedz
Cytat