Zaczęłam edukację od nowa a w zasadzie chciałabym ją uporządkować.
W wątku Panamórz był poruszony temat nauki i określenia zasad ABC pokera, nawet ktoś napisał, że się podejmie stworzenia bloga naukowego ale pewnie na dobrych chęciach się skończyło. Mi się pomysł spodobał i liczę na współpracę.
Generalnie piszę dla siebie ale oczywiście zapraszam do współpracy, dyskusji a zwłaszcza do konstruktywnej krytyki oraz z góry dzięki za wyprowadzanie mnie z błędu (każdy je popełnia, to rzecz ludzka).
Najbardziej utkwiła mi w głowie ta część:
polska.pokerstrategy.com/forum/thread.php?postid=3267386#post3267386
a w szczególności:
Spoiler
Wartość merytoryczna jest i tak nie do ocenienia bo ludzie zupełnie nie wiedzą jak to zrobić więc w większości komentarzy pójdzie albo w wytknięcie błędu stylistycznego/jakości dźwięku lub video (co mnie autentycznie szokuje bo to rzecz na którą nigdy w życiu nie zwróciłem uwagi), albo w pytanie o jakieś rozegranie ręki ze skupieniem się na jeden bardzo konkretny przykład zamiast wyjście z niego i objęcie całościowe wielu sytuacji aby nauczyć się myślenia przez które będą wiedzieli jak grać w każdym tego rodzaju spocie a nie tylko w tym konkretnym. Dużo osób nie wie również jak oglądać filmiki chociaż połowa jest przekonana że to umie robić a druga połowa nigdy nad tym nie myślała, że może warto zacząć od metodologii a dopiero później brać się za filmik.
Zaczynam od definicji ABC pokera i liczę na współpracę.
Najprostsza definicja:

Proste i nieskomplikowane ale czy wystarczające?
Może tak? :

OK spis jest (jeżeli coś dodać zmienić -piszcie).
Teraz "tylko" to rozwinąć i będzie ściąga dla chcących się uczyć fishy (czyli takich jak ja).
Na początek założenie (nie wiem czy słuszne). Po przeczytaniu i zrozumieniu artykułów z Pokerstrategy do np. statusu srebrnego włącznie znam TEORIĘ ABC pokera.
Teraz muszę określić "gry plan" czyli wyznaczyć jakoś ścieżkę dotarcia do końca.
Spróbuję wg. tego:
Ścieżka naukowa no-limit dla początkujących
Zaawansowana ścieżka naukowa I: Junior
Zaawansowana ścieżka naukowa II: średniozaawansowany
Zaawansowana ścieżka naukowa III: senior
ale raczej w losowej (może nie do końca) kolejności.
Postaram się "zrobić" min. jeden artykuł dziennie.