Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 3033

76 Posty
21 Użytkownicy
0 Reakcje
3,362 Wyświetlenia
adramalech

Minął rok czasu z Wami :) i nadejszła ta wiekopomna chwila (dla mnie ;) ), w której muszę wybrać swoją drogę. Ehh nie potrafię pisać... do rzeczy. 3033zł jest obecną średnią krajową. Zarobie 3 koła w kwietniu na stolikach, albo zaczynam szukać "normalnej" roboty... (mam nadzieje, że to pierwsze)

Założenia:
-startuje z kwoto 500e
-30 chcę zobaczyć na koncie +/- 1200e
-gram BSS FR NL25 na bossmedi
-35000 rąk z WR 4ptbb/100
-24e dziennie
-nie liczę RB

Jeżeli się uda w maju wskakuje na NL50 z 24BI (RB wypłacam). Jeżeli nie.... pozostanie zapierdalanie w biedronce, albo MC za 1200...

75 odpowiedzi
hellYeahEnT

Czemu nie liczysz RB ? Powinienes, bo RB jest zawsze(wiec mozna zalozyc ze jest naszym winratem)

Aaa i ta srednia krajowa to jest brutto chyba ?(

adramalech Autor wątku
adramalech

hellYeahEnT napisał
Czemu nie liczysz RB ? Powinienes, bo RB jest zawsze(wiec mozna zalozyc ze jest naszym winratem)

Mam nadzieje, że nie będzie mi potrzebny do do osiągnięcia celu:)

hellYeahEnT napisałAaa i ta srednia krajowa to jest brutto chyba ?(

Tak, ale 3033 lepiej wygląda :P

trzymam kciuki żeby się udało

IMO wypłacanie RB jako zarobku jest jednym z lepszych pomysłów.

Błędem z kolei jest branie RB i wliczanie go do BR. Takim sposobem dochodzimy do momentu gdzie wszystko co dostajemy z RB przegrywamy a gramy wiele więc BR bedzie stał w miejscu to jest złe.

łatwiej jest się cofnąć o krok w momencie jeśli mamy BR budowany tylko w oparciu o winrate ;-)

Walderam

Lesioo napisał
łatwiej jest się cofnąć o krok w momencie jeśli mamy BR budowany tylko w oparciu o winrate ;)

I tutaj muszę się z Tobą zgodzić, to jest genialne stwierdzenie. Wliczając rakeback do bankrolla po prostu czasami możemy nawet nie zorientować się, że na przykład skuteczność naszej gry systematycznie maleje, zaś wzrost bankrolla to jedynie zasługa rakebacku. Poza tym (taka jest moja opinia) regularne cashouty to jeden z najlepszych sposobów na motywację do gry. Przynajmniej ja tak mam :)

Powodzenia w walce o 3033 :)

adramalech Autor wątku
adramalech

Dzień -2 :P

Dwa dni do pierwszego hmm co ty robisz, publicznie wyskakujesz z zadaniem do którego sam nie jesteś przekonany. A jak dasz d... Tak dzisiaj/wczoraj myślałem :D. Jeszcze nie zacząłem, a prowadzenie bloga już mnie zmotywowało.
Przejrzałem dostępne arty, prześledziłem kilkadziesiąt rozdań z forum, zaparzyłem kawę i usiadłem do stolików. Do 6 stolików, 9 ze względu na zawiechy bossa nie dałem rady odpalić :/. Nie ma teko złego co by na dobre nie wyszło. Na mniejszej ilości... grało mi się o wiele lepiej :). I tak zostanie.

Zaliczyłem niezłego upa 24,5 bb/100 :D

Na zakończenie powiem jeszcze tylko:
NIE DAM D!

Edited by SamRadziwill

Grasz jako pro i dziennie tylko 700 rozdań? Myślałem, ze przynajmniej jakies 2k dziennie będziesz ciskał :)

SamRadziwill

Wprowadziłem trochę cenzury Twojej wcześniejszej wypowiedzi, na przyszłość proszę o bardziej kulturalne słownictwo ;)

A co do samego celu, to oczywiście życzę powodzenia. Będę tu regularnie zaglądał i czytał sprawozdania z postępów :)

Pozdrawiam

adramalech Autor wątku
adramalech

Mała zmiana planów. Gram na P*. Powód prosty, arty :D (PStr dam zarobić)

lukasz728 napisał
Grasz jako pro i dziennie tylko 700 rozdań? Myślałem, ze przynajmniej jakies 2k dziennie będziesz ciskał :)

Chyba mik(p)ros :)

@Sam cenzura cenzurą, ale żeby PUPE....

adramalech Autor wątku
adramalech

Okropny początek, P* przywitało dołkiem na NL25 jakieś 2 BI w plecy(ok600 rąk). Żeby tego było mało podczas importu rąk do PT tracker się zwiesił , po restarcie kompa nie dałem rady go opalić. Bez huda gra pełnym stackiem mi nie odpowiada, chwila rozkminki ?)... Rzut oka na bankroll (niecałe 460$), szybka decyzja powrót do korzeni, a więc SSS limit wyżej :P.

Szortem odrobiłem straty wychodząc dzisiaj na niezły plus. +126,16$ :D. Sądząc po ilość FPP rozegrałem 2-2,5k rąk SSS.
Jak tylko uporam się z PT dodam wykresy.

musze o to dokladnie spytać odrobiłes straty shortem na P* nl50fr? :)

adramalech Autor wątku
adramalech

504C napisał
musze o to dokladnie spytać odrobiłes straty shortem na P* nl50fr? :)

Shortem na SH bym się nie pchał ;). Dokładnie tak SSS NL50FR

Edit: Zapomniałem dodać na P*.

bebek

Adramalech jak możesz odezwij się na gg mam sprawę 3911906

adramalech Autor wątku
adramalech

Uporałem się z PT :D wracam do BSS na swój limit. Niestety podczas walki z hudem zginęło kilka/kilkadziesiąt rąk także do rozliczeń będę brał pod uwagę stan konta w kasjerze.

Początek sesji niezbyt ciekawy. Co jest?... na bossie ryby same do sieci się pchały a tu macham macham i nic :( O coooo chodzi? Na P* mam setka stołów a poprzednio raptem 20. Fisze mają się gdzie chować....

Selekcja selekcja jeszcze raz selekcja!!!!!
Stół nie pasuje? Szukam następnego!
Ryba zjedzona? Szukam następnego!
Stolik ogólnie dobry ale za tobą dwa tagi?
SZUKAM NASTĘPNEGO!

MAM ICH SETKE!

efekty widać ;)

Dzisiejsza sesja:

Bankroll:

Na zakończenie zaległy wykres z sss NL50. Po przeczytania bloga tezapl...

....stwierdziłem, że miałem niezłego farta :D

591/3033

adramalech Autor wątku
adramalech

Duł-góra, duł-góra tak wyglądał dzisiejszy dzień z pokerem. Skończony na małym plusie.

617/3033

adramalech Autor wątku
adramalech

Miałem obawy zaczynając grę na jokestars... po pierwszej dzisiejszej sesji całkowicie minęły :D.

Jest możliwość wyłączenie stolików PL w lobby P*? Przez przypadek otworzyłem jeden KK na łapie raise przede mną a tu zonk, bo moge tylko w pule uderzyć :(

adramalech Autor wątku
adramalech

Dzisiaj dwie sesje. +87,75$ :) jest dobrze pomimo, że na siłę chciałem dobić do 100$. Właśnie 100.... Muszę nauczyć się patrzeć na bankroll przez pryzmat BI a nie $$$$. Z czasem powinno przyjść samo... bedę nad tym pracował.

907/3033

adramalech Autor wątku
adramalech

2,5k rąk +13,95 :/. Stan konta mniejszy o 500$, które bedą czekać na reload bonus.

953/3033

adramalech Autor wątku
adramalech

PokerStars No-Limit Hold'em, $0.25 BB (9 handed) - Poker-Stars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

MP3 ($13.55)
CO ($5)
Button ($22.50)
SB ($24.50)
Hero (BB) ($25)
UTG ($24.65)
UTG+1 ($25)
MP1 ($4.25)
MP2 ($20.35)

Preflop: Hero is BB with J, K
UTG bets $0.50, UTG+1 calls $0.50, MP1 calls $0.50, MP2 calls $0.50, MP3 calls $0.50, CO calls $0.50, Button calls $0.50, 1 fold, Hero calls $0.25

Flop: ($4.10) Q, 10, A (8 players)
Hero checks, UTG bets $2.50, 1 fold, MP1 raises to $3.75 (All-In), 1 fold, MP3 calls $3.75, 2 folds, Hero raises to $10.75, UTG calls $8.25, MP3 raises to $13.05 (All-In), Hero calls $2.30, UTG calls $2.30

Turn: ($47) 7 (4 players, 2 all-in)
Hero bets $11.45 (All-In), UTG calls $11.10 (All-In)

River: ($69.20) 2 (4 players, 4 all-in)

Total pot: $69.20 | Rake: $3
Main pot: $19.10 between MP3, Hero, UTG and MP1, won by Hero
Side pot 1: $27.90 between MP3, Hero and UTG, won by Hero
Side pot 2: $22.20 between Hero and UTG, won by Hero

Results:
Hero had J, K (straight, Ace high).
UTG mucked A, Q (two pair, Aces and Queens).
MP1 mucked Q, 10 (two pair, Queens and tens).
MP3 mucked 8, A (one pair, Aces).
Outcome: Hero won $66.20

Dorzucenie 1bb było błędem?