Przejdź do forum
10.000 zł do urodzi...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 10.000 zł do urodzin :D

28 Posty
14 Użytkownicy
0 Reakcje
1,526 Wyświetlenia

Witam :)
Ogólnie zaczynam grać na poważnie za swoje pieniądze, zbudowałem swój system podnoszenia stawek i przedstawiam szerokiemu gronu pokerzystów i pokerzystek jak to mam zamiar osiągnąć swój cel, czyli z 10$ do 5000$ :D Brzmi szalenie, ale w tym szaleństwie jest metoda ;)

1. 10$ bankroll`a, gram za 1$ (texas hold`em z całkowitym limitem)
- stawka 0,02/0,04
- każdy 1$ zarabia do sumy 2,5$

2. 25$ bankroll`a, gram za 2,5$ (ten sam texas)
- stawka 0,05/0,10
- każde 2,5$ zarabia 2,5$

3. 50$ bankroll`a, gram za 5$ (to samo)
- stawka 0,10/0,20
- każde 5$ do sumy 7,5$

4. 75$ bankroll`a, gram za 7,5$
- stawka 0,15/0,30
- każde 7,5$ do sumy 12,5$

5. 125$ bankroll`a, gram za 12,5$
- stawka 0,25/0,50
- każde 12,5$ zarabia do sumy 25$

6. 250$ bankroll`a, gram za 25$
- stawka 0,50/1
- każde 25$ zarabia do sumy 50$

7. 500$ bankroll`a, gram za 50$
- stawka 1/2
- każde 50$ zarabia do 100$

8. 1000$ bankroll`a, gram za 100$
- stawka 2/4
- każde 100$ zarabia do sumy 150$

9. 1500$ bankroll`a, gram za 150$
- stawka 3/6
- każde 150$ zarabia do 250$

10. 2500$ bankroll`a, gram za 250$
- stawka 5/10
- kazde 250$ zarabia do 500$

11. 500$ x 10 to 5000$, wypłata 3500$ = ponad 10.000 zł :D

Zasady: Bankroll dzielę przez 10, za tą sumę gram 10 sum, z których każda w dziesięciu krokach musi na siebie zarobić. Jeśli wszystkie 10sum, to znaczy w wypadku 1. każdy dolar zarobi na 2,5 dolara to przechodzę do kolejnego punktu. Jeśli stracę jakąś sumę z 1/10 to gram pozostałymi 9/10 aby odrobić stratę. Jeśli wyjdę ponad 10/10 wygranych i zarobionych stołów, przechodzę na kolejny limit.

Uwaga! Limit 1/10 bankroll`a nie bedzie rozgrywany na jednej grze i na jednym stole. Zasada jest taka, iż muszę zyskać przynajmniej 20% sumy z którą zaczynam na stole. Tak abym przykładowo nie grał z 5$ do 7,5$ w jednej grze, ale zbierał po 0.20$ z 13stolików.

Punkty odpowiadają 10dniom, to znaczy 1. 10dni, 1dolar na jeden dzień do rozgrywania. Uchroni mnie to przed nadmierna pewnością siebie, myśleniem, że mam dobrą passę, tudzież przed tiltem.

Aby zgromadzić kapitał 5000$ potrzebuje dokładnie 100dni. Urodziny mam za 117 dni licząc od października, tak więc daje sobie te dwa tygodnie na odrabianie strat bądź odpoczynek w przypadku wejścia do gry ze złym nastrojem aby móc po prostu odejść od stolika i nic nie przegrać.

I co o tym sądzicie?

27 odpowiedzi
espantheon
PokerStrategist

Sądzę że nie wyjdzie, ale... szczęścia życzę ;) Gdzie będziesz grał?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

A będę grał na PokerParty. A czemu ma nie wyjść? Za bardzo sobie liczę na wysokie stawki? Znaczy, za szybko chcę isć do przodu? : )

Jak cię dorwie downswing to jak nie przegrasz all to ztiltujesz i wyjdzię na to samo szczególnie że masz świetny współczynnik tiltu jakim jest chęci zysku i to jeszcze w taki okresie tak jak bym chciał do jutra ugrać 200$ i nie odpuszczę.Od pokera nie możesz wymagać wyników precyzyjnych nawet jeżeli masz skilla ach och to i tak ni znaczy że w ciągu iluś dni zarobisz ileś dolarów nie twierdzę że to nie wykonalne ale bardzo trudne.To jest właściwie challnge 3 miechy 5k$ z 10$ no powodzenia będę oglądał twoje poczynania.Ale z tego co rozumiem to grasz 10buy-inam? A jakieś arty,filmiki jak grać oglądałeś co grasz fr,sh? NL,FL?

Acha i wątpię że masz skilla choćby na na 3/6^^ więc jak uda ci się przejść z tych 1500 do 2500 do dodaje Black label na urodziny:)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Cały czas gram Hold`em Limit. Czyli teoretycznie nie wchodzę za buy-in 10, ale za 5 x (5xBB). Ogólnie nie mogę tu nic przegrać za all in na jeden raz, bo nie da się praktycznie dobić all in w jednej grze z limitem. A jeśli już przegram tego dolara to czekam na drugi dzień aby ten dolar z puli 1/10 zarobił na tego straconego dolara. Filmiki oglądałem, zarówno o limicie, jak i o nl, a także sit and go. Ale mówie z góry, to mój własnoręczny pomysł jak rozegrać 10$. Niby to wyzwanie a z drugiej strony tak w te wakacje zarobiłem na festiwal błota i Heineken Opener. Zacząłem od P* z 10$ w styczniu i pod koniec maja miałem 500$, ugrane w texas z limitem. No to w tym szaleństwie jest jakaś metoda : )

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez DucePoker
Acha i wątpię że masz skilla choćby na na 3/6^^ więc jak uda ci się przejść z tych 1500 do 2500 do dodaje Black label na urodziny:)

A no wiadomo, na takiej stawce jeszcze nie grałem. Dlatego nie zakładam ani pozytywnego ani negatywnego scenariusza. Ale zawsze to jest plan jak małymi krokami sięgnąć czegos wyżej niż tylko gry do 100$.

och.............. kiedy to było gdy byłem takim optymistą pokerowym....
Ale życzę oczywiście powodzenia

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez slavas
och.............. kiedy to było gdy byłem takim optymistą pokerowym....
Ale życzę oczywiście powodzenia

Nie optymizm, a bycie upartym i konsekwentnym jak cholera. Ale wiadomo, czas osądzi. Niby to sztuka w 10godzin gry zarobić choć dolara, ale swoją drogą ile można. Dlategoż też poniekąd z tej perspektywy to wyzwanie staje się dla mnie atrakcyjne. 100 dni i bicie limitów :) Życzcie mi powodzenia:D

Thorek
Oldschool Grinder

Bardzo dziwny bankroll managment. Sadze, ze zycie szybko zweryfikuje twoje plany.

ROFL

" ... a potem sie obudzę i będę wściekły że to był tylko taki piękny sen ..."

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez Thorek
Bardzo dziwny bankroll managment. Sadze, ze zycie szybko zweryfikuje twoje plany.

Wiem, że fajnie by było grać za bankroll/25. Czyli 25części bankrolla w jednej grze maksymalnie. Ale z drugiej strony, może czuje się za pewnie aby grać za 1/10 bankrolla na jeden raz? Masz rację, życie to potwierdzi. Nie ma lepszego wyjaśniena jak rzeczywistość, która zweryfikuje to zarządanie finansami. Dlatego podkreślam raz jeszcze dla pewności, to eksperyment :)

Z drugiej strony, 10/25 to 0.4 czyli jakbym grał na najniższym limicie w grze No Limit, no mam prawie 5szans przegrania dużej ciemnej. Z drugiej strony czuje się za pewnie abym takie cos mógł tyle razy przegrać. A no i swoją przygodę z mikrostawkami mam za sobą, po prostu emocje zero, popędu dla wygranej zero, i satysfakcji zero.

Ps. Dla wyjaśnienia, mam pracę w której zarabian ponad 3000zł na miesiąc dlatego też granie na mikro stawki po prostu nie ma dla mnie emocji i pasjii z gry. Gram tam tylko aby sprawdzić jakąś taktykę i coś upozorować abym mógł rozgryźć jakiegoś gracza, jeśli takowy w ogóle z mojej listy pojawi się na mikrostawkach, a na to zawsze warto liczyć, nawet liderzy turniejów czasem tak grają,a to może być doskonała możliwość sprawdzenia stylu gry takiej osoby bez ryzykowania wielkich funduszy.

Ps2. Czuje się jak angol na krakowskim rynku :P Piwo po 12zł, ee buddy do you drink a beer? :D I`ll pay for that guy :D

fessnic
Elite Grinder

wyglada jak system do bukmacherki (progresja etc.) a poker to nie loteria :P :f_tongue:

Endurx
PokerStrategist

nie duży downswing i bye bye ;( życzę powodzenia ale w miejscu gdzie zaczyna sie NL100+ nie wieżę żeby ci to wyszło chyba że naprawde dobrze grasz i dopisze szczęście

GregWawelski
Oldschool Grinder

Założenie, że "muszę uzyskać 20% profitu" może położyć Twoje ambitne plany. Przekonałem się, że chęć odegrania się po kilku gorszych showdownach i wyrównania strat, zejścia z każdego stolika z podwojonym czy znacznie zwiększonym stackiem jest zazwyczaj początkiem bardzo nieprzyjemnej sesji. ( uwielbiam te długie zdania :D ). Najwięcej satysfakcji daje ( mi osobiście, rzecz jasne ) przysłonięcie licznika kasy w oknie i gra z maksymalnie dobrymi decyzjami. Jak pilnujesz gry a nie kasy, to na zamknięciu stolików zazwyczaj czeka na Ciebie miła niespodzianka.

Oczywiście szczerze życzę powodzenia i czekam na relację z tego agresywnego BRM :)

Acha... 10 BI na 0,02/0,04 to nie taki zly pomysł, tam po prostu ludziska się wypłacają znacznie chętniej. Z kolejnymi limitami 10BI to loteria :>

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ja swego czasu nauczyłem się grać maksymalnie dobrymi decyzjami, ale wiadomo, czasem się zdarzy pokusa zbyt szybkiego odegrania, czy nawet wyrównania kapitału z początku sesji. Mam taki sposób, że po prostu nie patrzę na sumę jaką mam na koncie, tylko na sumę jaką mam przy stole. Nie wyjdzie odrobienie straty, to przykro, odchodzę od stolika. A dalej mam takie 3żetony po 1000$ po lewej stronie laptopa, przekładam je jak stół nie wyjdzie. Przełożę 3żetony no to koniec gry na dzisiaj :) Ale ogólnie, nauczony jakoś już jestem grać na minimum 80%szansy na ręce z pre-flop`a, a na flopie już powyżej 80% siły ręki. Oczywiście czasem zdarzy się jakaś płotka z dobrą kartą na river, ale wtedy i tak moja ręka z flopem to pokona, albo przynajmniej wyrówna. No nic, 5października 10$ i start. Ew. jak się nie wyrobie z czasem, studia to będę się starał zacząć w miarę na początku tygodnia :)

TehGamer
PokerStrategist

imo agresywny brm, ale jezeli uwazasz sie za dobrego gracza, to okej
pamietaj nad samokontrola, bo przy agresywnych brm musisz pamietac, ze jak tilt wchodzi w gre, to trzeba szybko konczyc gre, bez namyslu, bo stracisz duza czesc i moze bedziesz musial nastepnego dnia grac 2 limity nizej...
pozdrawiam
powodzenia

Sarcev82
PokerStrategist

Zycze powodzenia! Dosyc wysoko postawiles sobie poprzeczke, mysle ze jakbys zalozyl ze z 1$ zrobisz 1,5$ i w ten sposób przejsc kilka szczebli tej drabinki bylo by też bardzo dobrym wynikiem....

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Wszyscy piszą, że to agresywny BRM :) Ale dla porównania daje tutaj tabelkę z PokerStrategy, dla poziomu Fixed Limit, limity przejść z niskich do wysokich stawek.

Zasada PokerStrategy dla fixed: Wyższy limit co 300 wysokich stawek, BB.

1. Krok 1: Grasz na limicie 0.10$/0.20$
Musze mieć 60$ abym mógł tu grać.
Przejdź do kroku 2: jeżeli masz przynajmniej 90$.

1*. Krok 1: Gram na limicie 0.10$/0.20$
Mam 50$ i tu gram, przechodzę na wyższy limit jak mam 75$

Zarabiam nie 30$ na tym limicie ale 25$

2. Krok 2: Grasz na limicie 0.15$/0.30$
Czyli musze tu mieć conajmniej 90$ a idę wyżej jak mam 150$
Przejdź do kroku 3: jeżeli masz przynajmniej 150$
Wróć do kroku 1: jeżeli Twój kapitał spadnie do 60$

2*. Krok 2: Gram na limicie 0.15$/0.30$
Mam 75$, wychodzę wyżej jak mam 125$

Tutaj zarabiam 50$ a nie 60$ jak podano w kroku 2.

I to jest dziwny BRM? Wydaje mi się, że gram trochę agresywniej niż podano w tabelkach dla Fixed Limit. A poza tym ja gram Limit, a nie Fixed limit, ani żadne pot limit.

mchmielo
PokerStrategist

A poza tym ja gram Limit, a nie Fixed limit, ani żadne pot limit.

To co to jest ten Limit ?( ?( ?(