Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 152 sng
Typ gier: SNG Zysk/strata: 61$( w tym 2,75$ rb)
Aktualny bankroll: 220$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 6
W maju jakieś 180$ profitu razem z RB wg PT. Jeśli chodzi o cele pokerowe na maj to trochę zabrakło godzin spędzonych na samej grze.
Cele na czerwiec:
- zagram min 90h
- Przeanalizuje 8 FT ( 2FT na tydzien)
- 4x przeanalizuje konkretny folder z odznaczonymi rozdaniami
- Będę prowadzić dziennik pokerowy
Jeśli chodzi o BRM to przy 300$ zaczynam dokładać 180tki za 4,5$ powyżej 200$ dokładam 45tki za 3,5$ a poniżej 200$ gram wszystko do 1$
Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 243 sng
Typ gier: SNG
Zysk/strata: +48$
Aktualny bankroll: 205$ ( 65$ cashouty :(, ale juz powoli wychodze na prosta z kasa wiec teraz bedzie juz ich mniej)
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 7
Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 154 sng
Typ gier: SNG
Zysk/strata: +33$
Aktualny bankroll: ok 235$
Czas uczestnictwa w rywalizacji: 8
Ostatnio sporo zmian w moim życiu. Volume trochę lipne w dodatku grałem jednego dnia turki od 0,02$ do 0,5$, bo testowałem nowy internet który trochę laguje ale da się grac. Zastanawiam się też nad przejściem do pracy na pełny etat a nawet trochę więcej bo soboty tez czasami pracujące będą. Jeśli pójdę do tej roboty to chyba zawieszę na jakiś czas grę w pokera a po pracy zajmę się nauka programowania, jeśli już będę grał to pewnie jakieś szczątkowe ilości w weekendy. Zobaczymy co przyniesie życie w przyszłym tygodniu. Jestem pewny, że wszystko leci w dobrym kierunku. Jeśli jest tutaj ktoś kto zajmuje sie programowaniem to może mi podrzucić jakieś linki do kursów dla początkujących lub książki które są godne polecenia
Popracowałem trochę na pełnym etacie ale już mi się znudziło, a raczej znalazłem dużo lepiej płatna prace, ale tylko na 1/2 etatu. Najwyższy czas wrócić do gry! Na początek planuje grac stt za 1$ KO 9os Turbo na 9-12 stolikach. Planuje grać 8 sesji po 2,5h. Startuje z takim rolle + mam 7ticketow po 1$.
Cel na wrzesień: zagrać 50h ~ 750stt. Reszte dopisze pózniej.
Napisane przez Redwinee
Grałeś już wcześniej te turki? Na jakie roi można tam liczyć? Coś pewnie wpłacę na starsy na dniach a tego jeszcze nie grałem Powodzenia btw.
Z tym celem na wrzesień trochę mnie poniosło, ale 40h jest jak najbardziej w moim zasięgu
Pierwsze 100stt zrobione. Bankroll: 82,27$( 10$ kolega mi przesłał). W przyszłym tygodniu nie patrze do kasjera tylko gram swoje. Kupiłem HRC wiec biorę się za analizę od poniedziałku, bo jestem fishem na tych gierkach. Jak w rollu bedzie 100$ to zaczynam dokładać stt 9os bez KO za 1,5$, a przy 175$ mixuje 1$ i 3$.
Coś marnie mi to idzie. Słabo z volume i trochę downswing mnie dopadł, ale powoli wychodzę z kryzysu. Doszedłem do wniosku że nie mam się co spieszyć z wyrabianiem volume. Skupie się więcej na analizie łapek w HRC. STT Turbo KO to dla mnie nowa odmiana i pewnie jest nad czym pracować. Zmniejszam tez ilość stolików z 12 do 9. W miarę możliwości nie będę już grał $1,5 Turbo bez KO a zamiast tego będę dokładał $1 non turbo KO. Wydaje mi się że grając turnieje z KO i bez KO wszystko może mi się zacząć mieszać. W październiku będę stawiał na rozwój i moim celem jestem 15% EV roi na stawkach 1$( obecnie mam 12,3% po 537 grach)
Podsumowanie drugiej połowy września:
Volume: 406
Profit: 39,93$ ( EV$ 40,24$)
Av. BI: 1,03$
Roi: 9,55% ( Ev Roi: 9,62%)
Rakeback: 6,86$ ( 13,7% )
Hours: 26,7
Hourly: 1,75$/h
Bankroll: 107,22$
A jeszcze wrzucę dwa ciekawe rozdania. Sprawdzając jak szeroko mogę sprawdzać shorta mając sytuacje na bubblu i mając dwóch shortow przy okazji zobaczyłem jak ogromny leak mam. Ja gdybym był na miejscu BTN grałbym z automatu AXs+ 22+ itp i pewnie zył bym w świadomości, że mój push jest poprawny.
W drugim rozdaniu zagrałem call, ale nie byłem pewny czy aby na pewno z takim śmieciem mam calla wiec wrzuciłem rękę do HRC. Znowu jestem zaskoczony jak mało może grac gracz na BTN mając tylko 5bb. Zdecydowanie za mało doceniałem dojście do kasy w tych turkach.
W poprzednim poście wyznaczyłem sobie cel 15% EV Roi w październiku. Przemyślałem to sobie i uświadomiłem ze taki cel może nie być do końca zależny ode mnie. Próbka jaką zrobię w październiku prawdopodobnie nie będzie wystarczająca żeby ocenić czy w longrunie mam te 15% roi. Przez to ze pracuje na 1/2 etatu nie ma sensu ustalać sobie celu wynikowego na 1 miesiąc. Wymyśliłem sobie że wyznacze cel który chce zrealizować do końca roku.
Cele na ostatnie 3 miesiące 2017: Zarobie min 400$ z gry Rozegram min 2,5k stt Osiągam 13,5% Roi na stt 1$ KO na próbce 1k Osiągam 8% Roi na stt 3$ KO na próbce 1,5k Codziennie rano analizuje zamarkowane ręce Poprawiam swoją koncentracje podczas gry ( gram w ciszy skupiony na maxa i będę jak najwięcej tłumaczyć na głos swoje zagrania) Tworze notatki na graczy po sesji lub następnego dnia rano Prowadze dziennik w którym zapisuje Date sesji dlugosć volume koncentracje w skali 1-10
Dzisiaj szybki update, bo dawno nic nie było pisane. Roll już prawie potrojony od początku bloga wiec tragedii nie ma. Przypomnę ze 35 dni temu startowałem z rollem 60$ a teraz jest 172$. Mixuje od jakiegoś czasu 1$ i 3$ Turbo KO czasami non turbo dokładam. Na 1$ idzie całkiem spoko gorzej idzie na 3$. Niby jestem b/e po prawie 100 stt ale ok 25$ nad ev. 100 turków to nie próbka więc może nie długo wystrzelę i szybciej uda się wejść na 5$
Na koniec wrzucę wykresik z 1$ które chyba śmiało mogę uznać za pokonane.
Wkurwia ta gra czasami. Jak już zacząłem shotowac 3$ to mnie dopadł największy swing odkąd gram te gierki. Do końca miesiąca będę grał 1$, a później się zobaczy. Czasami nie umiem poczekać i chce od razu grac wysoko i zarabiać jakiś solidny pieniądz na tej grze.
Cel na listopad to .... kupic nowa myszke bo dzisiaj jutro i pewnie w czwartek tez nie zagram z tego powodu. Dodatkowo do 16.11 lece bez patrzenia w kasjera i lece z 1$.
Cześć. Wie ktoś może jak przenieść bloga do działu cash no limit holdem? Przeniosłem się na cashówki z racji problemów z internetem. Kiepsko u mnie z zasięgiem wiec chyba bez sensu jest męczyć się na sng, gdzie jak padnie mi net to tracę sporo $. Co gorsze musiałem grac w stresie ze zaraz net padnie albo jak na minute zgubiło zasięg to wyłączałem sesje, a później się okazywało ze net działa. Na cashu jak mnie wyrzuci to trudno, dużo na tym nie strace i mniej frustrujące to jest. Na początek zacząłem od NL2 tam bardzo szybko zrobiłem 20$ i przyszła pora na NL5. Po 20k rozdań zarobiłem ponad 100$ mając EV +10bb/100. Było już w rollu 300$ w pewnym momencie ale zjechałem 6-7BI na NL10. Obecnie mam ok 250$ i gram NL10 i czasami dokładam NL5 jak brakuje stolików. Jak dowiem się gdzie muszę zgłosić prośbę o przeniesienie bloga na inny dział to postaram się wrzucić parę ciekawszych rozdań i trochę sowich przemyśleń.
EDIT: Już znalazłem watek gdzie można zgłosić prośbę o przeniesienie
Powoli wracam do poważnej gry. Nic nie pisałem, bo .... nic prawie nie grałem w grudniu. Dostałem możliwość pracy w większym wymiarze godzin, a biorąc pod uwagę, że w pracy na etacie mam zdecydowanie lepsze hourly to nie mogłem odmówić. Od nowego roku będę pracować na 1/2 etatu wiec mogę zwiększyć volume.
Roll prawie 400$ więc shotuje NL16. Do końca lutego pewnie będę grał sobie spokojnie NL10/16.
Plan na nowy rok jest prosty: Poprawić mindset ( Po nowym roku jest jakaś tragedia. Gram jak automat, ale spada mi jak nigdy wcześniej)
W Styczniu wyrabiam golda na PS i ogladam wszystkie możliwe materiały. Musze uporządkować swoja gre postflop.
W lutym lub marcu kupuje jakiś program do analizy cashówek. Jeszcze nie wiem na jaki program się zdecyduje, bo nigdy sie tym tematem nie interesowałem nie wiem jakie są ceny i jak takie programy wyglądają w praktyce. Poczytam na forach o tym trochę i wybiorę coś najbardziej optymalnego. Jak ktoś zna jakiś fajny program do analizy cash dla osoby początkującej może mi tutaj podrzucić info będę wdzięczny.
Jak już nauczę się trochę grać to poszukam grupy ludzi którzy będą chcieli wspólnie ze mną analizować grę
Coaching z prywatnym trenerem, który pozwoli mi pokonać kolejny limit.
Jak najmniej patrzeć w kasjera. Wiedza ile przegrałem/wygrałem bardzo negatywnie wpływa na mój poziom koncentracji. Szczególnie gdy wygram kilka BI to się rozluźniam i gram jak pała.
https://www.boomplayer.com/26420711_7480B895AA - Kolejny pokaz umiejętności moich rywali, ale ja tutaj też się nie popisałem. Moim zdaniem grajac tutaj all in wywalam rega z tego rozdania w 90% przypadków. Call pewnie zagra z QQ+ czasami jakies AKs i JJ.
W rolu już ponad 450$ wiec spokojnie mogę grać nie myśląc o wyniku. Do 4 lutego nie bede patrzyl w kasjera tylko siadam robie swoje i zobaczymy za miesiąc co z tego wyjdzie. Po tym okresie powinno być już 30k rozdań zrobione wtedy wezmę się za analizę własnych statystyk.
Z racji ze nie wytrzymalem i obczailem kasjera to zrobie maly update. Bankroll: 666$(byloby ponad 700$ ale cashout zrobiłem ) . Pieknie farce w tym roku juz ponad 200$ nad ev, ale nie to najważniejsze. Irytuje mnie fakt ze nie potrafię się skupić na gierce tylko co 30min zaglądam do moich wyników. Czuje się jakbym był niewolnikiem kasjera. Coś załatwo mi to wszytsko idzie na tym cashu. Przeziebiony dzisiaj odpalam sesje pelny obaw ze bede gral jak pala, a tutaj najlepszy dzien od momentu zalozenia bloga +128$( EV$+93).
https://www.boomplayer.com/26562713_1315645D4A HU ze słabym regiem. Zastanawiam sie czy ten all in na river byl ok, ale tak mnie leb napierdala ze juz mysli nie moge zebrac. Jutro może się zbiorę do pierwszej analizy odkąd wrocillem do casha. Ide spać
https://www.boomplayer.com/26580250_D446654166 overplay z mojej strony na river? Jutro na spokojnie to przeanalizuje i przedstawie swój tok rozumowania. Przeciwnicy to fish na MP i Reg na SB. Jak ktoś tu w ogóle zagląda to może napisać swoja analizę tej reki
Napisane przez kamzak https://www.boomplayer.com/26580250_D446654166 overplay z mojej strony na river? Jutro na spokojnie to przeanalizuje i przedstawie swój tok rozumowania. Przeciwnicy to fish na MP i Reg na SB. Jak ktoś tu w ogóle zagląda to może napisać swoja analizę tej reki
PRE - 3B i izolacja rybki.
Flop też bym robił check. Turn po jego zagraniu bym przebijał go, mamy value od K i drawów, gdzie raczej nas sprawdzi, a jeżeli by robił 4b all in to z bólem ale raczej bym foldował na rega, ale mimo 2 par po prostu nie widziałbym tam słabszej ręki niż moja / czasami może i call ( ale to już zależne od statystyk / notatek na niego ). River gram tak samo, choć może trochę mniejszy sizing.