Siema
jestem meryjanepl gram w pokera od huja czasu... itd. nie chce mi sie w sumie o mnie pisac bo to nie biografia. Gram PS i FTP
Ogolnie gram MTT i mam wszystkie te staty na + ROI ev + Gram dobrze i gram wygrywajaca gre nawet wyskakuje mi TAG nie jestem kozakiem ale sobie radze . Ale nie moge shipnac wiekszego turnieju jak tam u kogos czytalem 5 masztowca. od jakiegos czasu wogole nie moge shipnac wiecej jak 2 k. do 1k turnieje wpadaja na lajcie najczesciej na FTP bo gra tam mniej osob.
Ogolnie calymi dniami chodze i gadam o pokerze i nie mam z kim pogadac wiec mowie sobie ze wpadne na forum i pogadam z takimi samymi maniakami jak ja, bo reszta ma mnie dosc ... mimo ze mam 2 braci i oni tez graja.
Mam 2 braci gdzie moj 1 brat wygrywa duze sumy ROI wielkie Ability tez jak kozak powyzej 90 % bardzo dobrze gra w Omaha cash 2 turki live mial 2 platne w omaha (kiedys stoimy w berlinie w markacie kolo kasyna i brat mowi o tego wyjebalem a ja moiwe ze to mementmori hehehe). moj 2 brat w omaha hi/lo powoli gra ale idzie na + z najbardziej pionowych statystyka jaka widzialem.
Wywodzimy sie z szachow jak pewnie niektorzy z was....
(ciekawa historia: gralismy w szachy na chessbase, kurnik tam byly takie rankingi i np. na chessbase rankingi odzwierciedlaly nasze zarobki w pokera lol moj brat ten co najwiecej wygrywal mial prawie 3000 ranking czy to po 1 min czy po 3 rozpierdalal tych wszystkich GM i kiedys ktos mi powiedzial ze on gra komputerem ale mowie jak kompem jak kolo mnie gral ja mialem 2000-2300 ranking na blitzach a ten 3 brat zawsze do przodu i nabijal powoli jak na szachach mial 2100 rank a gral z 1700 zeby nabijac rank
Istnieje takie cos jak talent ??
Moj najmlodszy brat wygral kilka razy po 100k a ja stoje.
Teraz mam pytanie czemu Ja stoje w miejscu !!?!?!?!?!?!?!??!!...
Czy to jest mozliwe ze to jest taka duza wariancja a ja za malo gram czego mi brakuje ??
Ogolnie bede wrzucal jakies rozdania do dyskusji. Tez umiem robic czary mary hehehehe
Cierpliwości !
Może teraz coś pyknie , podobno blog +5 do shipów :nh
Kropa za nick
pracuje caly czas nad gra co najmniej 10 godzin tygodniowo
przyznam sie ze gram wszystko co jest na PS moze to jest przyczyna gram mtt jak juz mam hajs to tu cash out tutaj stoliki gdzies pogram hi/lo nagle supernova nabijam takie mam zrywy powinienem moze zagrac gdzies konkretna probke ... ???
zniecheca mnie to ze jak zaczynam grac cos np 180 osobowe to nagle bad betow od huja lapie mimo ze 1 raz na 50 wygrywam tego za 8 $ na gre zostawiam sobie od wielu lat pare dolarow 500-1000 i mowie ze z tego zrobie sobie .. mowie sobie skoro acoimbra polecial ze 100 $ a ja mam tyle doswiadczenia to mi lekko to starcza
nigdy nie zwracalem uwagi na bankrol managment nawet nie wiem jak to dziala konserwatrywny to jest taki ze 2 % rola dziennie wydaje sie na gre ale nie mam co do tego przekonania musial bym mi ktos konkretny powiedziec tutaj na forum to sie robi tak i tak
przychodza swingi i nie radze sobie z nimi ... dlatego powstal ten blog
od 1 miesiaca mam bad bity (np. wczoraj AK najgorsza karta na FTP zawsze bad bet na AJ, AJ, A3, KK na byle jakiego A to normalka i zawsze na depach, ale nie chce zeby to wygladalo na gorzkie zale bo nie gram w to od wczoraj) wypierd*** mnie z fotela ... wykresy w dol gonia mam shize w bani ze znowu na upswingu dopiero to odrobie hehehe ale motywacja do gry jest caly czas prawidlowa pozytywnie mimo ze te bad bety sa gram swoje tylko czy kiedys to sie skonczy i nagle to mi przyzre.
Mam jebniecie a to jest wszystko naturalne w tym ekosystemie ludzie maja po kilkaset buy in swingi
Jaka jest probka MTT zeby zobaczyc czy jest sie tam graczem wygrywajacym ??
Dawajcie PLEASe HELP weteranowi
Napisane przez MeryjanePL
Moj najmlodszy brat wygral kilka razy po 100k a ja stoje.
czemu nie zapytasz o to wszystko młodszego brata?
Skoro wygrywa co chwile po 100k
to sam Ci powinien najlepiej odpowiedzieć
Napisane przez TimotheeS
Napisane przez MeryjanePL
Moj najmlodszy brat wygral kilka razy po 100k a ja stoje.czemu nie zapytasz o to wszystko młodszego brata?
Skoro wygrywa co chwile po 100k
to sam Ci powinien najlepiej odpowiedzieć
![]()
:yaoming : no cóż, każdy orze jak może
jak to kazdy orze jak moze co tu same samoluby sa ?? tylko ludzie piszcie konkrety a nie tam bzdury
Jedna wlasnie z przyczyn ze nie zalozylem bloga wczesniej byla wiedza o tym ze ktos napewno przyjdzie i bedzie pisal bzdury tak jest niestety zawsze czytasz kogos bloga a tam jazda jakas idzie i rolka myszki przekrecasz w dol zeby goscia odpowiedz znalezc
ale tak juz jest ktos kto jest mlody w branzy i dopiero wchodzi to tak ma zadaje mase niepotrzebnych pytan ... slychac takie niepotrzebne pytania np na mindsetowym filmiku robmafa z poznannia chyba qrwa jak kots tam sie odezwal to czasami zygac sie chcialo ale wiem ze to ludzie ktorzy sie nie znaja tez kidys bylem maly i pyutalem sie mama a co to jest ?? :))
Siemanko jeszcze raz :))
Ostatnio pisalem posty na totalnym downswingu, zrozumialem cos ze z nikim tu na forum nawet tak kontaktu nie zlapie narzekaniem ....
wiem ze taka wariancja sie zdarza tylko taka jak ta ostatnio lapie raz na pol roku moze co 8 miesiecy ....
Dobra zaczynam zabawe od nowa ale tym razem juz nie przegram, bede gral dobrym bankrolem i przede wszyskim konserwatywnym. kiedys tak gralem jak mialem takie wielkiego swinga jak teraz ... (zawsze jak takiego mocnego swinga mam do laski mowie ze wyjezdzamy z tego kraju dp pracy czy norwegia czy anglia LOL !!!)
sluchalem modelownia ludzi przez rumskiego jezdze czesto do szwecji i filmiki o modelowaniu przerobilem na mp3 i sluchalem sobie kilka razy najbardziej lubie pyszalka fajnie sie goscia slucha taki ziomek z blokow
Wiem teraz to ze konserwatywny bankrol to nie jest taki ze grasz turnieje za 5 $ majac 1000 czy tam 750$ bo starcza trzeba grac sesje za odpowiedni % rola wg mnie konserwatywny jest 0.5 % ja nie wiem czy nawet nie 0,2. To znaczy ze jak na ekranach pojawia sie 10 turniejow to musi sie miescic w twoim % rola. TZN za 2 % gram z 1000$ te niskie stawkii czyli 20$, wyzej bede wchodzil bede odejmowal 50 % tzn ze wejde wyzsze stawlo uzwyal bede 1 % potem 0.5% potem 0.25% itd
Dlatego najwazniejszy jest long run a w MTT nie da rady wygrac dzisiaj tylko wynik jest wazny w dlugiej perspektywie czasu.
No to startuje od 1k $ ;p gram na FTP bo tam mniejszy field nick -- PaweU
http://scr.hu/1zw3/c3l5v
Udowodnie wam tutaj wsztstkim ze osiagne cel a jest nim 10k$.
acha i nie gram wogole stolow nie da rady w to wygrac tak jak 5 lat temu wszyskto sie zmienilo ... Ciezko mi to bylo zaakceptowac ale musze tego nie grac chyba ze ewentualnie hi/lo bo ludzie w to grac nie umieja. Nie porownuje tego shitu do gry live:) bo jakos latwiej tam bylo wygrac zawsze gralismy na cash w berlinie bo akurat ze szczecina jestem i blisko tam bylo. Cos pozytywnego na koniec
1 rok temu bylem z bratem w berlinie jak jeszcze tam robili EPT zawsze na cash robilem sianko na side eventy te po 330eur i najlepsze ze najebany po 7 piwach w gore napewno mozna bylo tam wygrac 1k eur na lajcie. Moj braciak robil 10 k eur w omaha na cash mowil ze same dalny grali
w san remo brat robil z 1k eur w ciagu 1 dnia 20k eur tez w omaha. Online ja nie moge wygac 500$ cash z reszta on tez tutaj ma na omaha takie duze swingi ktore na live sie nie spotyka.
Pojedziemy Live jak sie nabudujemy.
GL for everybody
Odpowiadam na wszystkie pytania zapraszam ludzi do tyrania mnie zebym mindseta nastawil na 100% dobrze zeby mnie oswiecili ze mimo ze cos gadam to nie mam racji
dla mnie to jest wazne i dzieki pokerstrategy mam nadzieje ze dowiem sie paru nowych rzeczy
No i gram sobie sesja rano to triple 2 i double 3 turbos za 1$ oraz omaha hi/lo 2$ z rebuyem
Sesja wieczorem rush hi/lo za 3 $
Pierwszy final
i 2 bad bety na finale ;(( a caly turniej prowadzilem 4 razy wiekszym stackiem
http://scr.hu/1zw3/rrwb6
http://scr.hu/1zw3/m66s6
Koles byl tak hujowy ze nie pchnol allina z pokerem hahahahaha
Spostrzezenia:
Nie grac AAxx na pale all in pre flop lepiej rozgrywac z tymi ludzmi post flop gre bo nie maja pojecia o co chodzi a allin jest niestety pechowy i tak bardzo czesto sie dzieje !!!
roll = 997
http://scr.hu/1zw3/m1zln
http://scr.hu/1zw3/gc423
a ledwo co na bubble odpadlem a tyle zetonow mialem sie smialem bo 16 all in wjebalem ... przeciez to omaha hi/lo 60/40% czyz nie ? ;))
ELO
Dzisiaj nie gralem sesji ze schedulle tylko do 20 $ to co chcem wstalem za pozno .... zagralem pare HU h/l z idiota totalnym wygral 2 razy bo nestety flip nie byl po mojej stronie ale 78K lezalo ja 8K on 7K river 7 zdarza sie caly czas taka bzdura .....
turniej rush gralem ultra tight dolecialem do 200 rak i caly czas na rownym startowym staku stalem ... i nagle B OOOO M znouwsz to samo bad bit
http://scr.hu/1zw3/feit5
wiem ze kiedys nadejdzie moj czas .... spokojnie sobie czekam ...
ROLL = 1012
czytając Twoje wpisy doszedłem do wniosku, że ten nick nie może być przypadkowy
gl :sdrink
Napisane przez rafalk100
czytając Twoje wpisy doszedłem do wniosku, że ten nick nie może być przypadkowy![]()
gl :sdrink
:nh
sami prosi widze 2 cwaniakow sie znalazlo :))
Jak to w polsce hater haterowi =
Jak napisalem ze brat zarabia 100k to od razu nicka i przepis najlepiej dac na sukces jak on to robi ale podyskutowac starego weterana wesprzec podczas swinga i uzmyslowic mu ze to tylko swing to nie ma komu heheheh
Zajebista strona i spolecznosc placka bym wam zajebal na zywo
ziomek, nikt cie nie hejtuje. ja nie podwazam prawdziwosci twoich slow. chodzi mi (i zdaje sie, ze rafalowi tez) o poziom gramatyki i ortografii na blogasku, ktory sprawia, ze nie da sie tego czytac. pozdrawiam serdecznie i zycze sukcesow
Spoiler