http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/14539309_32FDBB3FD3
Pięęęęknie, takie coś to ja rozumiem. Lepiej slowplayować takie boardy? Miałem nutsy, nie było żadnych flushdrawów więc postanowiłem nie betować. Kusił mnie trochę bet na river, ale odpuściłem. Jak wy byście to rozegrali? Oczywiście gdyby na boardzie wpadło coś do koloru to bym to betował.
Zagrałem sobie 4 turki.
Big 4.40$ - OUT
2x 1.10$ Holdem OUT || 21/225left.
2.2$ 6max turbo. payout 5.09$
Został mi jeden turek, ten za 1.1$. Szybko on się pewnie nie skończy, ale jestem deep więc może coś odbuduje rolla
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/14540603_B5A65B34A7
Mogłem lepiej tutaj przeczekać flop i liczyć że dojdzie im parka na turnie?
Czasem wykonuje chujowe sprawdzenia jak ktoś wrzuca stack:
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/14540854_C3FB39C5F1
Już można powiedzieć, że skróciłem się później do shorta, ale:
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/14540954_0B7C48068A
Wróciłem z powrotem na 10tą pozycję:
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/14541015_AF9681A756
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/14541074_23F433715D
Foldujecie? Flushdraw i As na flopie chyba mówią do mnie fold.
3bet allin vs otwarcie gracza za 3bb (stack 17bb) i tylko sprawdzenie BigStacka na SB??? Gdyby sb miał spekulacyjną rękę to izolował by sobie fisza na CO a tak to wydaje mi się że wciąga jeszcze BB. Nie jesteśmy shortem to po co się wysypywać z tymi TT i w najlepszym wypadku tylko flipować bo po sprawdzeniu shova będziemy na bank zdominowani
No i busto. Odpadłem 17, wrzucając A3s:
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/14541531_DD2C9C2394
Nie wiem czy warto grać te turnieje za 1.1$, grałem 5,5h payout 6.03$ więc zarobiłem niecałe 5$. Co wy myślicie o tych turniejach?
Widziałem końcówkę jak grałeś. Wg mnie największym Twoim błędem było wyczekiwanie aż gracz na sitoucie odpadnie i dostaniesz się na semiFT. Mimo i tak że byłeś na szorcie straciłeś pół stacka tak czekając. Grając turniej Twoim głównym celem jest FT a w szczególności wygranie turnieju. Na to potrzebujesz żetonów a tracisz je wyczekując żeby dostać się na semiFT zgarniając tym samym poprzez payjump dodatkowe 1,40$ ale bardzo obniżasz swoje szanse na wygranie turnieju. Miałeś pasywny stolik. Powinieneś więcej presji wywierać na graczy którzy tak jak ty chcieli dotrwać do tego semiFT. Tak czy owak kilka dolców wygrałeś więc życzę oby w następnych turniejach był dużo lepszy wynik
KJo, bez info o graczu folduje do 3 beta, bo nawet jesli trafisz, czesto masz zgadywanke czy Twoj rywal nie ma lepiej, na dodatek grasz oop, niepotrzebne pakowanie sie w sick spoty.
88- spoko zagrane, bronisz sie przed drawami, ktore czekaja a zawsze sprawdza Twojego beta
KQo - bardzo duzo zalezy od tego kogo masz przy stole
TT - squeez preflop, tyle piniendzy tam lezy!! Darmowe zetony do gry! Reka dobrze gra na range rywali w przypadku calla, a pozatym w puli juz sa miliardy ( 8bb
), jesli nie masz readow ze 3x oznacza mega sile od tego pierwszego goscia, albo ze tamten drugi moze trapowac, callujac w ten sposob na tych stakach open za 3x to tam masz super push for value, lub ewentualnie jakis mini squeez i w przypadku pusha big stacka rozmyslac nad sfoldowaniem, bo czasami ludzie w ten sposob trapuja AA/KK
A3s- ten repush wydaje sie byc slaby, ale nie znajac rywali nie moge dokladnie ocenic, wedlug mnie jednak troche za luzno ( lepiej luzno stealowac pushujac first in i zgarniac blindy, niz za luzno repushowac majac niewielkie FEq )
Napisane przez viceerr
Wg mnie największym Twoim błędem było wyczekiwanie aż gracz na sitoucie odpadnie i dostaniesz się na semiFT. Mimo i tak że byłeś na szorcie straciłeś pół stacka tak czekając. Grając turniej Twoim głównym celem jest FT a w szczególności wygranie turnieju. Na to potrzebujesz żetonów a tracisz je wyczekując żeby dostać się na semiFT zgarniając tym samym poprzez payjump dodatkowe 1,40$ ale bardzo obniżasz swoje szanse na wygranie turnieju. Miałeś pasywny stolik. Powinieneś więcej presji wywierać na graczy którzy tak jak ty chcieli dotrwać do tego semiFT. Tak czy owak kilka dolców wygrałeś więc życzę oby w następnych turniejach był dużo lepszy wynik![]()
Wiem wiem, z tym że ja wcale nie foldowałem tam jakiś premium handów. Raz spasowałem chyba AKo, przeciwko dwóm wsuwkom, po showdownie jeden miał AA, a drugi QQ. Reszta rąk to śmieci z którymi wolałem nie wdawać się w rozdania, bo nie widziałem przyszłości dla tych rąk.
Napisane przez Wronx93
KJo, bez info o graczu folduje do 3 beta, bo nawet jesli trafisz, czesto masz zgadywanke czy Twoj rywal nie ma lepiej, na dodatek grasz oop, niepotrzebne pakowanie sie w sick spoty.TT - squeez preflop, tyle piniendzy tam lezy!! Darmowe zetony do gry! Reka dobrze gra na range rywali w przypadku calla, a pozatym w puli juz sa miliardy ( 8bb
), jesli nie masz readow ze 3x oznacza mega sile od tego pierwszego goscia, albo ze tamten drugi moze trapowac, callujac w ten sposob na tych stakach open za 3x to tam masz super push for value, lub ewentualnie jakis mini squeez i w przypadku pusha big stacka rozmyslac nad sfoldowaniem, bo czasami ludzie w ten sposob trapuja AA/KK
Dzięki za analizę. To TT nie chciałem się po prostu stackować z gościem, bo miałem dosyć dobry stack 45bb. Wydaje mi się że taki bet, że on często będzie tam miał asa.
Napisane przez gumis12354
Napisane przez viceerr
Wg mnie największym Twoim błędem było wyczekiwanie aż gracz na sitoucie odpadnie i dostaniesz się na semiFT. Mimo i tak że byłeś na szorcie straciłeś pół stacka tak czekając. Grając turniej Twoim głównym celem jest FT a w szczególności wygranie turnieju. Na to potrzebujesz żetonów a tracisz je wyczekując żeby dostać się na semiFT zgarniając tym samym poprzez payjump dodatkowe 1,40$ ale bardzo obniżasz swoje szanse na wygranie turnieju. Miałeś pasywny stolik. Powinieneś więcej presji wywierać na graczy którzy tak jak ty chcieli dotrwać do tego semiFT. Tak czy owak kilka dolców wygrałeś więc życzę oby w następnych turniejach był dużo lepszy wynik![]()
Wiem wiem, z tym że ja wcale nie foldowałem tam jakiś premium handów. Raz spasowałem chyba AKo, przeciwko dwóm wsuwkom, po showdownie jeden miał AA, a drugi QQ. Reszta rąk to śmieci z którymi wolałem nie wdawać się w rozdania, bo nie widziałem przyszłości dla tych rąk.
Napisane przez Wronx93
KJo, bez info o graczu folduje do 3 beta, bo nawet jesli trafisz, czesto masz zgadywanke czy Twoj rywal nie ma lepiej, na dodatek grasz oop, niepotrzebne pakowanie sie w sick spoty.TT - squeez preflop, tyle piniendzy tam lezy!! Darmowe zetony do gry! Reka dobrze gra na range rywali w przypadku calla, a pozatym w puli juz sa miliardy ( 8bb
Dzięki za analizę. To TT nie chciałem się po prostu stackować z gościem, bo miałem dosyć dobry stack 45bb. Wydaje mi się że taki bet, że on często będzie tam miał asa.
chodziło o 3bet preflop:)
Ach, tak. Masz rację, mogłem 3betować pre.
Jakie powinienem mieć ROI? Ile % ITM?
Z 2015r. pokazuje mi, że niby mam 38% ROI, ale to chyba tylko dlatego, że mała próbka (145 turków)
Tak ogólnie, to zaraz wyjeżdżam i w domu będę około ~20. Nie wiem czy będę miał jeszcze siłę obejrzeć ostatnią część filmu wombata, bo w nocy spałem jakieś 4h.
Napisane przez 18071987
Przed Toba dluga i kreat droga, lecz jezeli masz duzo samozaparcia i wiesz czego chcesz to to osiagniesz.Pamietaj jedno. Ze MTT jest bardzo wariancyjne. Mozna byc nawet przez kilka tygodni Break Even.
![]()
Wiara w siebie i do przodu .
![]()
moze i są wariancyjne ale ze względu na możliwość późnej późnej rejestracji są dużo bardziej mniej swingowe niż sng na mtt zarabia sie dużo więcej niż na sng
i zasada jest taka jeżeli nie masz przynajmniej minimalnego profitu po 100 grach na stt (nie licząc spinów)
to sobie odpuść jeżeli patrzysz na pokera pod kątem zarobków bo to nie ma sensu, przyczyny mogą być tylko dwie
*albo jesteś za słabym graczem na dany limit
*albo gra jest zbyt wariancjna i element losowości jest zbyt duży żeby wygrywać nawet w longrunie (przykładowo satelity do sunday storma 6max HT z 3.3$ buy inem)
dlatego uważam że celowanie w mtt to świetny pomysł daje krope.
Napisane przez nivero
Napisane przez 18071987
Przed Toba dluga i kreat droga, lecz jezeli masz duzo samozaparcia i wiesz czego chcesz to to osiagniesz.Pamietaj jedno. Ze MTT jest bardzo wariancyjne. Mozna byc nawet przez kilka tygodni Break Even.
![]()
Wiara w siebie i do przodu .
![]()
moze i są wariancyjne ale ze względu na możliwość późnej późnej rejestracji są dużo bardziej mniej swingowe niż sng na mtt zarabia sie dużo więcej niż na sng
i zasada jest taka jeżeli nie masz przynajmniej minimalnego profitu po 100 grach na stt (nie licząc spinów)
to sobie odpuść jeżeli patrzysz na pokera pod kątem zarobków bo to nie ma sensu, przyczyny mogą być tylko dwie
*albo jesteś za słabym graczem na dany limit
*albo gra jest zbyt wariancjna i element losowości jest zbyt duży żeby wygrywać nawet w longrunie (przykładowo satelity do sunday storma 6max HT z 3.3$ buy inem)
dlatego uważam że celowanie w mtt to świetny pomysł daje krope.
niezły trollxD
Napisane przez gumis12354
Napisane przez viceerr
Nie chodzi mi o premium hand tylko o FEq które miałeś jeszcze na tych 10-15bb. Z tego co pamiętam to miałeś na stole dwóch big stacków którzy nie byli zbyt agresywni a reszta to podobne stacki do Ciebie którzy chcieli przeskoczyć w kasie na semi FT. Gdybyś kradł blindy i ante nie tylko z premium ale i z rękami które mają potencjał i są dobre do zagrania allin preflop to mogłeś tam sporo żetonów zdobyć. Przeanalizuj tę fazę i pomyśl co poprawić w przyszłości
GL
Oczywiscie z TT chodzilo mi o 3bet preflop, stack off z shortem. Z big stackiem - niekoniecznie, to zalezy od historii, co sie dzialo wczesniej na stoliku.
Co do roi i itm, nie patrz na to, przy tym volume i grze bez odpowiedniego bankrolla traktuj te gry jako nauke i bardzo potrzebne doswiadczenie i ogranie, ktore pozwoli Ci zrozumiec dynamike mtt. Skupiaj sie jedynie na podejmowaniu prawidlowych decyzji. Moze akurat dobrze przyrunnujesz w ktoryms z turkow i zgarniesz kwote, ktora bedzie mozna nazwac odpowiednim rollem na mtt - wtedy zainteresuj sie sprawami brm. Osobiscie jesli juz musisz grac MTT, to polecalbym Ci przeniesienie sie na room gdzie sa mniejsze fieldy chocby ftp czy 888 - zmniejszy to troche wariancje. Jak juz to wszystko opanujesz to polecam popracowac nad mindsetem, bo czesto slabego rega od tego lepszego nie rozni wielka roznica skilla, a poprostu dobry mindset - podstawa wygrywajacego gracza
A do roi i itm wroc jak zagrasz jakas konkretna probke, chociaz te 5k mtt.
Pozdro i gl
Ja się nad tymi 88 zastanawiam, czy nie za dużo wrzuciłeś na flopie, dałbym odrobinę mniej, ale z drugiej strony drawy faktycznie były, więc może to i dobry pomysł.
Z TT bym 3betował i na all-in pierwszego gracza, który miał mniejszego stacka i fold tego drugiego call. Na 2 all-iny fold.
A co byście zrobili po 3bet TT, fold tego pierwszego i all-in drugiego gracza? Miał sporo żetonów. Prawdopodobieństwo scenariusza małe, bo pewnie wcześniej by 3betował, ale tak się właśnie zastanawiałem.
Turków masz mało jeszcze do oceny, ale wynik chyba całkiem ok. Ja podobnie jak Ty zacząłem grać turnieje, przeplatam to czasami 180 sng jak akurat nie mam żadnego turnieju pod ręką. Wariancja jest spora, no i dość pechowo lepsze wyniki trafiły mi się w turniejach za najniższy grany przeze mnie buy-in, gdybym grał ciągle ten sam, to wynik byłby znacznie lepszy. Ale próbka za mała na dyskusję póki co.
Sesja rozpoczęta, 2x 3.30$ i 2.20$ 6max
Widać, że żarty się trzymają starsów:
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/14559249_6C51B0999E
@up, @2xup, Dzięki za opinie.
odpadłem z jednego 3.3$ i z 2.2$, dorzucam sobie jeszcze 2.7$ KO
Nie dorzucam już nic więcej dzisiaj:
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/14559826_5422126004
postflop to jest jakieś 57% jego do moich 43%, na turnie robi się 9% vs. 91$ i oczywiście spada mu.
Wreszcie wariancja coś oddała:
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/14560374_EF55B28808
3becik post ze względu na draw nie wydaje mi się złym pomysłem. Te jego damy to wg mnie easy fold postflop. Gość obstawiał mnie na blef, dlatego że przez 4 poprzednie rozdania dostawałem mocno grywalne ręce i otwierałem 4 rozdania z rzędu.
No więc tak, roll się skraca. Nie wiem co grać, jak grać. Leaki które wyłapałem:
1) staram się jak najszybciej zbudować staczek we wczesnej fazie turnieju.
2) Nie wierze ludziom, w dobre układy. Spada np. AJJ, a ja z AK nie odpuszczam mimo betów każdej ulicy, gościu shove JQ itp... postaram się to naprawić.
3) Ciężko mi zrzucić niskiego pocketa po 3becie preflop.
4) blefowanie...
Jutro nie wiem czy będzie coś grane, ale na pewno będzie oglądanie wombata ostatniej części.
No więc tak, roll się skraca. Nie wiem co grać, jak grać. Leaki które wyłapałem:
1) staram się jak najszybciej zbudować staczek we wczesnej fazie turnieju.
2) Nie wierze ludziom, w dobre układy. Spada np. AJJ, a ja z AK nie odpuszczam mimo betów każdej ulicy, gościu shove JQ itp... postaram się to naprawić.
3) Ciężko mi zrzucić niskiego pocketa po 3becie preflop.
4) blefowanie...
Jutro nie wiem czy będzie coś grane, ale na pewno będzie oglądanie wombata ostatniej części.