Witam serdeczenie, biorę udział w Mega Bankroll Challenge.
Zapraszam do obserwowania postępów i pozdrawiam fanów.
Cel:
Napisane przez patryk060
Biorę udział!Link do bloga: Ship and Relax 100%
Gram: MTT
Poker roomy, na których będziesz grał: P*
Początkowy bankroll: 900$
Cel, który chcesz osiągnąć: 10.000$
Ilość MTT: 152
Bilans: -354.75$
Aktualny bankroll: 545.25$
Grałem MTT 2.2$-11$ oraz satelitki 1.1$-11$. Dopadł mnie downswing. Nie mogłem sie dostać do żadnego turnieju z satelitki, łącznie może wygrałem ze 3-4 satelitki. Miałem kilka deepów na tanich turniejach, ale do FT jeszcze było daleko.
Pytanie do kogoś kto ogarnia trackera. Jak go skonfigurować, bo nie liczy mi wszystkich shipów.
W tym tygodniu zejde 2 poziomy niżej, bo bankroll już nie pozwala na granie takich tourów jak dotychczas. Mam zamiar grać MTT za 2.2$-5.5$ i satelitki za 1.1$-3.3$ sporadyczne satelitki za 5.5 będą do Bigów, ewentualnie do Bounty Builderów.
Jak traktujesz poker poważnie to zmieniłbym bankroll management, bo czuję torbę. Chyba, że rozwalasz te stawki to może się odbijesz.
No bankroll management u mnie zawsze leżał. Co proponujesz? Uciekam do pracy, zobaczę później
Napisane przez patryk060
No bankroll management u mnie zawsze leżał. Co proponujesz? Uciekam do pracy, zobaczę później
Na P* to standard 300-500x bi i patrzyłbym czy za dużo pieniędzy nie wtapiam w satkach.
Ilość MTT: 226
Bilans: +629,25$
Aktualny bankroll: 1174.50$
Na początku tygodnia grałem jeszcze dość frywolnie
Tak jak wspominałem był deep w Bigu 33 z małym fieldem. W drugiej części tygodnia postawiłem na rly micro stawki MTT bardziej opluwając satki, z satelitek za 5.5 zupełnie zrezygnowałem, to faktycznie nie ma sensu przy takim bankrollu
Plus wyciągnąłem rzutem na taśme, dosłownie. Ostatni tour w zeszłym tygodniu 5/7385 w Mini Sunday Marathonie za co zgarnąłem 778$
Nie wiem jak to możliwe, ale 3/3258 w Mini Daily Marathonie wczoraj. 2ft w 2 dni na takich fieldach
Ilość MTT: 139
Bilans: +3302.35 - 900$(cashout)= +2402.35
Aktualny bankroll: 3576.75$
Co by tu napisać
3 FT w tydzień: 5,3 i 1 miejsce. Tam gdzie było 5 miejsce odpadłem i nic więcej nie mogłem zrobić. A6s z buttona przy 10bb będąc najkrótszym odpadka na kjs. 3 miejsce już zabolało bardziej, bo był moment gdy jeden gość miał z 25m, ja z 8 i jeden niecałe 2m. 2x się podwoił na big stacku i gdy mieliśmy ja z 10m on z 6m i CL z 18-19m on na buttonie otworzył za 400k big stack z SB raise do 1.3m ja z 1010 na BB przesadziłem z reraisem i zagrałem coś koło 4m, button all in SB fold i ja comitted już musiałem call on ofc asy. Od tego momentu zacząłem się mylić i już nie udało mi się odwrócić sytuacji. Doszła też do tego sytuacja, że był moment gdy we 3 mieliśmy praktycznie równe stacki i chcieliśmy sprawdzić deala, ale Rusek się nie zgodził, nie wiem dlaczego bo do tego momentu grałem jeszcze dobrze. Daliby nam po 1.3k około a oni zrobili deala gdzie Rusek dostał 1.5k$, więc na prawdę nie rozumiem dlaczego się nie zgodził wtedy.
Już od semifinal na Bigu widziałem, że obsada jest znacznie słabsza niż na maratonie, miałem swoich faworytów którzy doszli ze mną do Top4, gdzie został 1 dużo słabszy gość którego wyeliminowaliśmy. Zostaliśmy we 3 i sprawdziliśmy deala,gdy ja miałem 3m Anglik też i Rusek 6m, nie zgodził się Rusek znowu, kto by inny, ale sam bym też się nie zgodził. Ręka po wznowieniu gry Asy dla mnie, bardzo słaby call mojego all ina na riverze od Ruska i zamiana stacków. Gramy dalej, raczej krócimy Ruska cały czas, potem jakiś słabszy call z mojej strony, znowu krócimy Ruska i znów spoglądamy na deala. Rusek po raz kolejny się nie zgodził i znowu ręka po wznowieniu gry ja a3 na BB, Rusek raise z SB ja call flop A i coś tam on bet ja call. Turn 3 on bet i nie pamiętam czy raisowałem to czy nie w każdym wypadku on mi wsunąl na riverze ja snap call i zostaliśmy we 2. 2 ręce po niezaakceptowanym dealu okazały się tragiczne dla Ruska
Odrazu chcemy sprawdzić deala we 2, ale w międzyczasie jeszcze mam AJ na flopie JQ coś tam ja cbet on raise ja call i check check już na turnie i riverze, próbował mnie wybluffować przed dealem
Deal mega korzystny dla mnie miałem dużą przewagę, accept i GG WP
Ilość MTT: 154
Bilans: -950.06$ -1000$(cashout)= -1950.06$
Aktualny bankroll: 1626.69$
Poniosło mnie, strasznie nie trzymałem się bankrolla, grałem co chciałem. Nie mam nic na swoje usprawiedliwienie
W tym tygodniu wracam do budowania rolla. Pozdrawiam fanów
Wracam do wrzucania raportów co tydzień. Jutro podsumowanie roku, pozdrawiam fanów.
Gdzie podsumowanie roku?
Zmień ten bankroll management, jeszcze nie raz pomyślisz że dotknąłeś nieba i jesteś pro graczem, a przyjdzie kilka słabszych sesji -> pogorszy się mindset -> beznadziejne decyzje -> szukanie winnych w innych graczach -> jeszcze gorsze decyzje -> torba. Zejdź na swoje stawki i grinduj
ofc to tylko sugestia, zrobisz jak będziesz chciał
Powodzenia
Dzięki za odzew i za radę. Zmieniłem bankroll management. Raczej nigdy nie szukam winnych w innych graczach, z prostego powodu, im więcej słabych graczy przy stoliku tym większa szansa na value. To jest moja wina, że nie zwróciłem uwagi, że gość luźno calluje 3 bety a ja mu wsuwam semi bluffa. Napiszę dziś w pracy w takim razie to podsumowanie i podsumowanie pierwszego tygodnia nowego challenge'u.