Przejdź do forum
Nowe perspektywy, n...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nowe perspektywy, nowe cele - Anglia

99 Posty
18 Użytkownicy
0 Reakcje
3,981 Wyświetlenia
Strimer
Oldschool Grinder

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów Poker Strategy.

Celem założenia niniejszego bloga jest chęć polepszenia swoich umiejętności pokerowych w zakresie grania turniejów wielostołowych. Powodem natomiast fakt, iż przestałem poprawnie zarządzać bankroolem, co sprowadziło się do znaczącego obniżenia jego wartości oraz zaniżenia ROI. Na przestrzeni ostatnich 4 miesięcy mój zysk z MTT wyniósł ok 4000 $. Zdecydowanie jestem graczem który nie dokłada, pieniędzy do pokera. Na przestrzeni kilku lat jestem graczem wygrywającym. W tym wątku będę dzielił się spostrzeżeniami na temat swojej gry, budowy bankroola oraz innych aspektów mnie dotyczących.

Obecnie gram na Cake Poker na którym posiadam niewielką kwote pieniędzy ok 250 $ oraz ticket do niedzielnego tunieju za 110$ (15 000$ GTD)

Do dyspozycji mam 1000$, którę planuję wpłacić na jeden z pokerromów.

MANSION POKER
lub
POKER STARS

Który z pokerromów polecacie dla MTTowca. A może macie jakieś inne propozycje? Wiem że na starsach jest ogromny field, co wiąże się z większymi wygranymi. Lecz czy warto?

Pozdrawiam i czekam na wasze opinie.

Odpowiedz
Cytat
98 odpowiedzi
eLTech
Elite Grinder

Jezeli jestes cierpliwy na co wskazuje tytul bloga to starsy beda najlepszym wyjsciem MOIM zdaniem

Odpowiedz
Cytat
thatsitme
Elite Grinder

Chyba,że wolisz mniejszy field to 888.

GL

Odpowiedz
Cytat
Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

Myślę, że kasa z Cake Poker przyjdzie dzisiaj albo jutro to też muszę czekać. Wybór padł na Starsy. Wysokie wygrane i TLB przekonują mnie do rywalizacji na tym roomie.

Tymczasem za resztę pozostawioną na Cake Poker spróbuję swoich sił w paru tamtejszych turniejach.

Zdaję sobie sprawę, iż wykraczam grubo poza granice wpisowego adekwantne do bankroola. Lecz traktuję te ostatnie pieniądze jako shoot na rozbudowę kapitału.

Oczywiście co do rozdań będę wrzucał tylko te które przegrałem. Co do których mam wątpliwości, czy zostąły rozegrane poprawnie. Wiem iż od tego jest specjalny dział, jednak uważam, że jeżeli zamieszczę je tutaj pozostaną w mojej głowie na dłużej.

Rozdanie nr 1 - 10$ R/A

Coś takiego na początek. W turnieju z R/A wrzucam stacka przeciwko jednemu graczowi na takim boardzie bo wiele osób szczególnie na cake drawuje do flusha. Co o tym sądzicie.

Uploaded with ImageShack.us

Tak jak czułem dzionek na minus. Jednakże ze swojej gry jestem zadowolony. Tylko jedno miejsce w kasie. Szkoda mi tylko turnieju za 30$ R/A gdzie odpadłem przed kasą moje AQo przeciwko AJo. Poniżej zestawienie wszystkich turniejów które dziś zagrałem.

Bialns dnia: -135,05 $

Odpowiedz
Cytat
Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

Kolejny dzień i kolejne możliwości. Wstałem, zjadłem śniadanie i odpaliłem 1000 GTD 4 $ R/A (idzie nieźle). Ponadto przyszły pieniążki z Cake`a.

"Valued CakePoker Player, Please be advised that your cashout request has now been completed and your funds have been successfully credited to your NETeller account. Best wishes, CakePoker Support"

Tak jak mówiłem zdeponuje je na Poker Stars z tym że muszę ogarnąć jakiś kod bonusowy.

Za resztę która została na Cake Poker planuje kupić oprogramowanie do statystyki, bowiem z żadnego nie korzystam. Co proponujecie? HM czy PT3?

Pozdrawiam.

P.S. Dzisiaj wieczorem pierwsza sesja na Poker Stars :)

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Strimer
Kolejny dzień i kolejne możliwości. Wstałem, zjadłem śniadanie i odpaliłem 1000 GTD 4 $ R/A (idzie nieźle). Ponadto przyszły pieniążki z Cake`a.

"Valued CakePoker Player, Please be advised that your cashout request has now been completed and your funds have been successfully credited to your NETeller account. Best wishes, CakePoker Support"

Tak jak mówiłem zdeponuje je na Poker Stars z tym że muszę ogarnąć jakiś kod bonusowy.

Za resztę która została na Cake Poker planuje kupić oprogramowanie do statystyki, bowiem z żadnego nie korzystam. Co proponujecie? HM czy PT3?

Pozdrawiam.

P.S. Dzisiaj wieczorem pierwsza sesja na Poker Stars :)

HM1 rulezz. :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
thatsitme
Elite Grinder

Teraz to już chyba lepiej inwestować w hm2 bo krążą ploty,że twórcom już się nie chce aktualizować jedynki więc wszelkie zmiany softu mogą pogrzebać hm1 ;)

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez thatsitme
Teraz to już chyba lepiej inwestować w hm2 bo krążą ploty,że twórcom już się nie chce aktualizować jedynki więc wszelkie zmiany softu mogą pogrzebać hm1 ;)

bullshit

Odpowiedz
Cytat
Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

Tak na szybkiego wrzucam!! Zobaczcie z kim mam przyjemność grać przy jednym stole :)

Krótko podsumowując wczorajszy dzień. jestem na +13,34 $ na Starsach oraz +66,6$ na Cake Poker. Wrzucam suche fakty, ponieważ poszedłem na żywioł i odpalałem turniej za turniejem nie notując w którym gdzie odpadam ^^. Wiem, że na starsach w 12,5 GTD odpadłem na 10 miejscu. Następnym razem do sesji przygotuję się lepiej :)

Jeżeli chodzi o P* i MTT to jest to najlepszy pokerroom na którym dotychczas grałem. Żałuję, że wcześniej nie przeniosłem swojego rolla na ten site. Jestem zaskoczony ilością słabych graczy jakich spotykałem w turniejach. Pozdrawiam.

P.S. Kupiłem HM2, zapłaciłem kartą kredytową i chyba muszę czekać do 3 dni na potwierdzenie przelewu bo nic mi nie przychodzi na maila oprócz tego, że dostałem info o przeprowadzanej transakcji. Wy też tak mieliście?

Bilans dnia: 79,94$

Bilans marca: -55,11$

Odpowiedz
Cytat
Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder
Jak to było? "Nowy dzień, nowe możliwości?", jakoś tak :)

Jutro w domu towarzyskie spotkanie urodzinowe, to też nie będzie zbytnio czasu grać. Dlatego już teraz, już za chwilę opracuję sobie trasę po Poker Starsowych turniejach.

Kąski na dziś

OHH właśnie dowiedziałem się, iż IMPREZA URODZINOWA odbywa się dzisiaj, także sesja odwołana do jutra :(

Odpowiedz
Cytat
Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

Dziś realizuje wczorajszy plan. Dostałem w końcu klucz licencyjny do HM2 i będę grał ze statystykami. Plan gry jest następujący: WYGRAĆ. Dziękuję za uwagę.

Powoli dochodzę do siebie po wczorajszej imprezce. Zaraz wyskoczę na miasto coś zjeść, a od 15:00 planuję popełnić następujące turnieje.

Odpowiedz
Cytat
milsari
PokerStrategist

zapomniałeś dopisac, że będziesz walczył łącznie z milionem graczy;p GL

Odpowiedz
Cytat
Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

Ciężko dzisiaj, bardzo ciężko. Ogólnie dzisiejsza sesja wygląda następująco.

Walczę jeszcze w $3.30+R NL Hold`em [$35K Gtd] może chociaż tu coś uszczkne.

Walczyłem, walczyłem ale bez szczęścia to i tak nic nie wskóram. 3 rozdania na jednym stole.

1. Coinflip AQo vs moje 77 - przegrane
2. Coinflip z tym samym typem AQo vs moje 88 - przegrane
3. K6o vs moje 88 - typ dostaje tripsa 666 :) sickkkk odpadam z turnieju

Dobrej nocki :)

Bilans dnia: -92,4$
Bilans marca: -147,51$

Odpowiedz
Cytat
Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

Piękny dzień. Ostatnio pogoda dopisuje. Zjadłem miskę płatków z "Mlecznym startem" i poszedłem pobiegać. Lepsze samopoczucie = lepsze myślenie = lepsze decyzje przy pokerowych stołach. A chyba nie muszę nikomu tłumaczyć jak przekłada się to na wygrane :)

Dzisiaj zacznę sesję nieco wcześniej. Wczoraj 0 miejsc w kasie więc liczę na jakiś +. Na start na Pokerstars taki harmonogram, który zresztą pewnie ulegnie powiększeniu w trakcie trwania sesji.

Ponadto użyję biletu do turnieju na cake poker:

$15,000 Guaranteed 100+9

oraz spróbuję dostać się przez satelitki do:

$25,000 Guaranteed 150+12

Oba turnieje na tym roomie odbywają się raz w tygodniu oraz w obu miałem już okazję kilka razy grać. Niestety bez żadnych sukcesów.

Ehh naprawdę ciężko jest coś ugrać na P*. Podsumowanie dnia.

Bilans dnia: 26,89 $
Bilans marca: -120,62 $

Odpowiedz
Cytat
Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

Maksyma na dziś:

Nie wczoraj, to dziś, nie dziś to jutro. Trzeba czekać na swoje :)

Wstałem, słonko ładnie świeci. Piękne niebieskie niebo. Trzeba coś wygrać, co by było mnie stać na rower MTB :) w końcu zbliżają się urodziny, a ja nic dla siebie nie mam :D

Sam już nie wiem. Chyba nie do zrzutu. teoretycznie biło mnie tylko 24...

Poker Stars $4.00+$0.40 No Limit Hold'em Tournament - t30/t60 Blinds - 9 players - View hand 1692070
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BB: t4832 80.53 BBs
UTG: t2811 46.85 BBs
UTG+1: t2580 43 BBs
Hero (UTG+2): t6885 114.75 BBs
MP1: t2253 37.55 BBs
MP2: t3305 55.08 BBs
CO: t5845 97.42 BBs
BTN: t1189 19.82 BBs
SB: t7088 118.13 BBs

Pre Flop: (t90) Hero is UTG+2 with 3 :club: 3 :diamond:
2 folds, Hero calls t60, 4 folds, SB raises to t180, BB calls t120, Hero calls t120

Flop: (t540) 5 :spade: 9 :diamond: 3 :heart: (3 players)
SB bets t345, BB calls t345, Hero calls t345

Turn: (t1575) 6 :club: (3 players)
SB checks, BB bets t913, Hero calls t913, SB folds

River: (t3401) J :diamond: (2 players)
BB bets t2448, Hero raises to t4896, BB calls t946 all in

Final Pot: t10189
BB shows 6 :heart: 6 :spade: (three of a kind, Sixes)
Hero shows 3 :club: 3 :diamond: (three of a kind, Threes)
BB wins t10189

W głowie mi się nie mieści jak można mieć takiego downswinga... Nawet nie dochodzę do kasy, a jak już się w owej znajdę to zaraz odpadam... Mnóstwo znaczących coinflipów przegrywam. Jeżeli dochodzi do przykładowego starcia A8o vs KJo to obojętnie po której jestem stronie to w plecy. Gram ostatni turniej i dziękuję na dziś. Jutro idę pograć w piłę więc raczej dzień przerwy.

Bilans dnia: -136,96 $
Bilans marca: -257,58 $

Odpowiedz
Cytat
Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

Piąty dzień mojej przygody z pokerstars. Myślałem trochę nad swoją grą i doszedłem do wniosku, że może trochę za szybko szukam sytuacji typu coinflip we wczesnych fazach turnieju. Postaram się trochę nad tym popracować i zwrócić na to uwagę podczas dzisiejszej sesji.

Odpowiedz
Cytat
pawsyb
PokerStrategist

jak robisz takie zestawienia?

Odpowiedz
Cytat
rafalk100
Oldschool Grinder

Polecam jakiś mniejszy room, 888 albo coś z sieci ipoker. Mniejsze filed i mniejsza wariancja. Ugrać tam jakiegoś fajnego rolla i dopiero wtedy przenieść się na starsy. GL anyway :fdrink

Odpowiedz
Cytat
Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

Napisane przez pawsyb
jak robisz takie zestawienia?

Zestawienia robię w Excelu, gotowe zestawienie wklejam do Painta. Zapisuję jako JPG i wrzucam na imageshack. Minus tego jest taki, że po jakimś czasie serwer imaheshack wyrzuci te tabele, a wtedy tutaj też nie będą się wyświetlały.

Polecam jakiś mniejszy room, 888 albo coś z sieci ipoker. Mniejsze filed i mniejsza wariancja. Ugrać tam jakiegoś fajnego rolla i dopiero wtedy przenieść się na starsy. GL anyway

Wcześniej grałem na Cake Poker gdzie w turnieju maksymalnie było po 200 osób, ale też odbywało się tam zdecydowanie mniej turniejów dziennie. Dlatego też nie jestem przyzwyczajony do takich swingów. Przyjmuję to za standardową wariację i gram swoje. Dzięki :)

Odpowiedz
Cytat
Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

OMG swieżutkie

Poker Stars, $4 Buy-in (50/100 blinds, 10 ante) No Limit Hold'em Tournament, 4 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

BTN: 9,678 (96.8 bb)
Hero (SB): 38,531 (385.3 bb)
BB: 17,931 (179.3 bb)
CO: 13,860 (138.6 bb)

Preflop: Hero is SB with J Q
CO calls 100, BTN calls 100, Hero raises to 400, BB folds, CO calls 300, BTN calls 300

Flop: (1,340) K 9 8 (3 players)
Hero bets 755, CO folds, BTN raises to 1,800, Hero raises to 8,300, BTN calls 6,500

Turn: (17,940) 4 (2 players)
Hero checks, BTN checks

River: (17,940) 6 (2 players)
Hero bets 29,821 and is all-in, BTN calls 968 and is all-in

Results: 19,876 pot
Final Board: K 9 8 4 6
BTN showed 5 7 and won 19,876 (10,198 net)
Hero showed J Q and lost (-9,678 net)

Odpowiedz
Cytat