Przejdź do forum
No more excuses (on...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

No more excuses (online + live grinders)

204 Posty
45 Użytkownicy
0 Reakcje
10.6 K Wyświetlenia
t4ziii
Oldschool Grinder

nice:)

go go go...

Odpowiedz
Cytat
wyrzykPL
BlackMember

Dzisiaj powrót do Novotelu po dłuższej przerwie! Niech to będzie dobry znak _cool:

Uploaded with ImageShack.us

Odpowiedz
Cytat

I jak się udal powrot,cos się zmieniło ?

Odpowiedz
Cytat
wyrzykPL
BlackMember

ja koło 13tego miejsca odpadłem na flipku AJ na TT na 10bb. Ale wcześniej fajnego hero calla westernowi zrobiłem. Generalnie:

Limp, limp, fold fold fold fold limp, ja na BB z AQs, robię sporego raisea, oczywiście nikogo nie wyjebałem:)
spada board 592r
SB check ja check UTG check, Marek overbet push 1,5 albo 2x pot, SB fold, ja myślę, łapię live tella na niego, bo generalnie zrobił freezea i przestał gadać;p
Robię call, utg folduje.

Marek 68o, na gutshota i draw do pary, na turn ósemka parująca i spory pot ląduje u Marka:)

Aaaaaale zainwestowałem 40zł w Nicodema, który shipnął i piękny stejk na ponad 1000% roi:P

Pozdro!

Odpowiedz
Cytat

A zmiany osobowe czy ciągle te same twarze ? Nadal brakuje tych 2 leveli późniejszych ? :P

Odpowiedz
Cytat
Nicodem0 Autor wątku
Nicodem0
BlackMember
Jaram się grą live :club:

Co do gry live, to pomimo skromnego doświadczenia czuję spory edge'a nad większością fieldu i coraz bardziej zaczyna mi się to podobać. Nie potrafię jeszcze jakoś szczególnie kontrolować swoich emocji i na pewno jest to mój spory leak (często się na tym łapię, a wczoraj zagrałem reversed tellsa _biggrin: ), ale z każdym wyłapanym tellsem u przeciwnikami rośnie pewność siebie i ochota do gry :)

Co do wczorajszego turnieju, to myślę, że jak na moje umiejętności (lub raczej ich brak), zagrałem całkiem spoko (volume w grze live <10 :D)

Z ciekawszych rozdań, to dołożyłem na 50bb z BU 87o po 4 limpach. F 874 bez FD, nit z utg gra 1,2k, dostaje call od CO, robię 3,2k z intencją foldowania do UTG i stackowania się z CO/ UTG fold/CO call :heart: na turn spada T, wsuwam pota, CO mówi, że nie może foldnąć i pokazuje AA zlimpowane na 3 :facepalm:

Drugie i chyba najważniejsze rozdanie vs dobry reg, który shipnął HESOPa:
stół 7-handed, my po 50-60bb, reszta koło 30bb i stół mega przez nas zdominowany. Z regiem spoko dynamika, bo chwilę wcześniej mój 3b na BU vs jego open MP J5o i wygrałem na SD z 3rd pair vs jego A high _cool:
Reg standard open 3,2k na blindach 0,8/1,6k ja 3b 7,8k BU (mam tutaj mega szeroki range+ostatnio mnie wydrawował na R, więc mogę być wkurwiony) reg 4b 14,5k ja shove i nie byłem mega szczęśliwy dostając instant calla. Pokazuję mu JJ, on mega niezadowolony z TT, board niczego nie zmienił i massive CL na sFT ;) Blindy na pewno pomyliłem, ale coś w tym stylu wyglądała akcja :P

Na FT miałem najlepszego rega (na szczęście mniejszy stack od mojego, więc mogłem na niego ciągle presję wywierać i mi robił sick foldy na bubble :P) po lewej z którym zdominowaliśmy stół wraz z Panem Markiem. Na bubble przegrałem AQ na AK, spadłem do jakichś 10bb, co nadał było chyba drugim stackiem + na takim stacku czuję się całkiem dobrze. Reszta FT, to raczej nic ciekawego, trochę pushowałem, wygrałem KT>QJ vs short. W HU miałem stratę 1-4, nie dogadaliśmy się co do deala, w HU złapałem naprawdę solidnego tellsa + spoko run = wszystkie rozdania w HU wygrane i shipek za 1k _biggrin:

Odpowiedz
Cytat
wyrzykPL
BlackMember

W końcu po tygodniu generalnego downswinga, lub też braku skilla na takie stawki(niepotrzebne skreślić;p), masie deepow zakonczonej w okolicach 30-40 miejsca łącznie z biggerem 55 koło setnego.

Dzisiaj pierwszy większy statek na FTP, jak zawsze brak deala i drugie:p

Odpowiedz
Cytat
wyrzykPL
BlackMember

Dzisiaj będzie w miarę poważnie.

Otóż od pewnego czasu, zaczął się u mnie zjazd w dół, potężne volume, masa deepów, ale w samych końcówkach niestety brakuje szczęścia, umiejętności, różnych czynników. Mój mindset nie był nigdy moją najmocniejszą stroną, więc coraz poważniej zaczyna mnie boleć zjazd na 1.5k.

:club: Błędy i ich akceptacja :facepalm:

:ayfkm: Bardzo możliwe, że ostatnie 2-3 tygodnie porzuciłem edukację trochę, przez tego sick runa przez chwilę czułem się bogiem gry i przestałem się rozwijać.. Nic tego nie tłumaczy, ale pewnie wiele osób miało taki moment kiedyś;)

:ayfkm: Kolejnym błędem jest trochę zbyt agresywny BRM, co prawda przy rollu 6k nie shotowałem turniejów wyższych niż FO za 55$, rebuye za 11$, czy 33$ 2r1a. Bądź co bądź myślę, że brakuje mi skilla na niektóre z tych gierek na razie i niepotrzebnie na tym poziomie palę na nich kasę.

:fuckyeah W żadnym momencie nie miałem scary money, w żadnym momencie nie miałem potrzeby zaglądania w cashiera, tylko w momentach wypłat, sprawdzałem stan konta. Nie zastanawiałem się zbytnio jak wyszła dana sesja, liczyła się dla mnie zdecydowanie gra.:) Drugą dobrą rzeczą, jest to, że nie gram w odmianach, w których czuję się zdecydowanie za słabo, w cashach, czy HU sitkach. Trzymam się MTT.

:ayfkm: Z drugiej strony bardzo często grałem na zmęczeniu, niewyspany, męcząc sesje trwające po 15godzin, wiadomo run runem, ale tak długie sesje z przerwą max półgodzinną między jedną, a drugą sesją nie jest dobre, nieważne jak dobrze by się grało. To jest element, na którym zdecydowanie muszę się skupić. Będąc zmęczonym, bardziej gambluje wszelkiego rodzaju drawy, robię niepoprawne herocalle, generalnie robię masę błędów.

:ayfkm: Kolejnym błędem, jest gra kiedy prywatnie wszystko nie jest ustabilizowane. Generalnie chodzi o to, że gram, ale w głowie krzątają mi się miliony myśli, które nic nie przyniosą w sesji, a na pewno zaszkodzą.
Lepiej nie rozpoczynać sesji w takim momencie. Bardziej opłacalne będzie granie na pełnym spokoju.

Kumpel kiedyś mi wytłumaczył, że cel jest taki, rozpoczynam sesję, mam w głowie białą niezapisaną kartkę, jestem skupiony na swoim zadaniu.

Od dzisiaj to będzie też mój cel, więc trzymajcie kciuki.;P Roll stoi na poziomie 4k, po ostatnim tygodniu po wypłatach i ostatnich paru sesjach.;)
Cisnę dalej:)

PS. Jaki BRM byście zaproponowali właśnie na takiego rolla, myślać tylko i wyłącznie o mttkach, splitnąć go na parę roomów(FTP, 888) i co na nich grać? Czego z kolei nie warto grać na starsach, bo jest małe value w tych turniejach?
Za wszelkie odpowiedzi, będę bardzo bardzo wdzięczny;)

Peace!

Odpowiedz
Cytat
AceBestini
PokerStrategist

Bloger Września

:sdrink

Odpowiedz
Cytat
milsari
PokerStrategist

Odnosnie czystej kartki przed sesja i utrzymania koncentracji. Sam robie 3,4 cwiczenia przed każdą sesją.Polecam kazdemu bo gwarantuje przynajmniej mi spokoj podczas gry, nie tiltowanie, obiektywne spojrzenie na daną sytuacje przy stole.
1. 2-3 mini sesje(2-5min) związane z mandelą
2. http://fitnessmozgu.pl/gry/colorgame/ 5min
3-4 cwiczenia na koncentracje tzw. pomarancza bądz kula

Nawet mając milion mysli i spraw do ogarniecia po takim secie 20-30minutowym. Z czysta głowa moge siadac do sesji

Odpowiedz
Cytat
wyrzykPL
BlackMember

Siema,

wielkie dzięki Milsari, na pewno w weekend przed sesją spróbuję i dam jakiś feedback, czy to coś dla mnie daje.;) Nigdy nie testowałem ćwiczeń na koncentrację, więc najwyższy czas;)

Pokerowo, powoli powoli zaczyna coś się ruszać ostatnio 4te w 33 deepstack porannym, dzisiaj to:

Brakuje trochę szczęścia w końcówkach, to co ma siadać nie siada, ale mindsetowo ostatnio się czuję mocniejszy. Zjazd rolla zmotywował mnie do przejrzenia paru starszych produkcji mindsetowych lechrumskiego i powoli, powoli zaczynam ogarniać jakieś leaki u siebie. W niedzielę grubsza sesja, sporo satek pogram do jakiś majorsów i większych bigów;)

Pzdr!

Odpowiedz
Cytat
Nicodem0 Autor wątku
Nicodem0
BlackMember
Running hot na cashówkach

Siema, ostatnio nadszedł okres mega opierdalaningu, dobre wyniki na początku miesiąc sprawiły, że nie miałem jakiejś większej motywacji i ochoty grindować MTT. Dodatkowo przyjechał kumpel z Bydgoszczy, więc trzeba było mu pokazać Poznań _biggrin:
Co by nie mówić, MTT pochłaniają mega dużo czasu, więc wypadałoby się nauczyć dobrze grać cashe. Właściwie jakiegoś wielkiego doświadczenia w tej odmianie nie mam, grałem jedynie jak byłem blisko 0 w rollu po jakichś większych wypłatach + czasem poklikałem NL20-30 na 888 poker.

Chociaż wykres wygląda dramatycznie, to gra aż taka zła nie była. W przeciągu tych niecałych 9k przegrałem 2 razy set<seta, jak mam KK, to wbijam się pod AA, ogólnie wygrać na SD jak na razie wydaje się nierealne, więc jeszcze nie wiem czy po prostu tak źle runnuje czy jestem aż takim fishem :D to drugie wydaje mi się mało prawdopodobne, bo poziom na nl25 na pewno nie powala. Anyway, na pewno wezmę w nabliższych dniach coaching.
Zrobię sobie też mały challenge:
:club: zagrać do końca roku 80k rozdań (zostało 71k), jak na razie nie przywiozłem z domu 2giego monitora, więc gram maks. 12 zwykłych stołów, bo zoom/rush mi nie odpowiadają.
:club: wejść na nl50 do końca roku

Jeśli do końca roku nie zagram tych 80k rozdań (nigdy nie zagrałem więcej niż 20k w miesiącu, to osobie, która mi o tym pierwsza przypomni, płacę 50$ :P

Dzisiaj jak Remi ruszy dupcię, to shipujemy razem MTTki, więc będą screeny na pewno :P

Odpowiedz
Cytat
wyrzykPL
BlackMember

Dzisiaj shipujemy live, just like that!

Oby flopy nie były takie jak u Waska:)

Odpowiedz
Cytat
wyrzykPL
BlackMember

W sumie gównoship. sesja niedzielna i tak na minus, aaaale ważny o tyle, że jeśli dobrze liczę to wskakuję na drugie miejsce w leaderboardzie, a za pierwsze jest 1kT$ + fejm:D

Mega ciekawego spota miałem z kleopl, ale nie wytrzymałem trzeciego barrela na boardzie AKxxx 3 spadesy z AT flatniętym BUvsBB. Haaappens

Szkoda jeszcze trochę 3xturbo 60k, bo było top400-500 i out JJ na K7. No ale grubasy jeszcze kiedyś przyjdą:)

Odpowiedz
Cytat

Gratki za blok miesiąca !

Odpowiedz
Cytat
naimadx
PokerStrategist

Ciekawie :) Krpk. Gratki za bloga :)

Odpowiedz
Cytat

A gdzie info o niebywałym sukcesie w lidze live ? : >

Odpowiedz
Cytat
Nicodem0 Autor wątku
Nicodem0
BlackMember
Grube shipy!

Dzięki wszystkim za głosy, nic ciekawego poza sławą nie wygraliśmy, ale było warto stoczyć ten heroiczny bój o zwycięstwo :D
Ostatnio oglądam sobie WSOPa i chociaż chęci do gry i nauki coraz mniej, to ta nuta jest niesamowicie motywująca. Kiedyś zagram we WSOPie, nie ma innej opcji :D Intro WSOP:

Pokerowo, jak zresztą pisał Cobis, wygrałem jeden z najbardziej zaregowanych turniejów naziemnych (chyba zaraz po $50,000 The Poker Player's Championship) - poznańską darmową ligę pokera :D Było bardzo ciężko, levelowanie się open limpami, typ grający snow balla (taka wersja small balla, tylko że otwiera się 5x), no ale pykło :D

Online nadal farcą, niedziela była tragiczna, ale mam zamiar w końcu przywieźć z domu drugi monitor, więc no more excuses i trzeba będzie wreszcie kręcić jakieś solid volume! Co do sukcesów, to udało się shipnąć bluzę, więc teraz będą myśleli, że pros :D

Spoiler

Co do cashówek, to jestem po pierwszej godzinie treningu grupowego u Krzyzia i na razie jestem przerażony ogromem zmian, które będę musiał wprowadzić do swojej gry. Poza tym, jestem fishem :D

Odpowiedz
Cytat
wyrzykPL
BlackMember

Yo Cobissss,

turki live trochę zaniedbałem, okazyjnie się pojawiam;) Ale ostatnio najebany wpadłem z kumplem do coola, gdzie standardowe czwartkowe 0.5 0.5 i nagle w parę chwil siadło 20 buyinów:P Nie, nie dwa, dwadzieścia:D Muszę częściej grać pijany, farciałke mode on:P

Z tydzień, dwa wcześniej z Nicodemem wpadłem do coola i jakiś random podbił do mnie w sprawie coachingów MTT, bo widział wyniki :D Największy żart ever :D Plus pytanie "a jak chce wygrać turniej to na początku tight czy loose, bo mam z tym problem" - fair enough, whatever works for u bro :D
Nicodem świadkiem - przez chwilę myślałem, że kręci ze mnie beczkę, ale zapytał o stawkę to mnie zatkało :D :D

W niedzielę miałem walczyć o ship w rankingu SundayPL, ale wyjebali mnie tak smutno:( Nie chciałem stackować pre dam, bo wiedziałem, że na cały range nie będę ahead i zagrałem setmining, siadło, stack, sweat na turn i smutek na riv:(

http://www.boomplayer.com/poker-hands/Boom/5574863_5114BD8B58

Ale mimo wszystko 4te miejsce w rankingu jest, więc mały zastrzyk dla rolla będzie.

Kontynuując sesję niedzielną, która rzadko jest na plus, ale ostatnio była na mini plus deepów było trochę. Jeden fajny w stormie się szykował, ale nie pykł, parę innych było, ale najlepiej przedstawi to ten screen. Dwa deepy w bardzo fajnych turkach skończone podobnie. Jeden out na flipie 55 na AT, 234x5:)

Drugi protectowałem BB do steala z Ts9s na ultra donka flop
F: Js7sXd, check z zamiarem check raisea, niestety checknął behind,
T: Kd, OESFD donkbetuję już taki koło pół puli, żeby mieć poniżej potsized beta na river, villain call,
R: Qd, wsuwam villain snap call Ad2d i out.

Zapomniałem zrobić booma, więc rozumiem, że nie da się tego czytać, ale mam rozkminę.:P Czy jak trafiam straighta na river, nie lepiej będzie zagrać do puli około 25-30% puli i fold do shipa, czy jest w stanie kiedykolwiek raisować coś gorszego niż ten straight patrząc na jego range z którym ch behind flopa i calluje turna.

Ale może mam mindfucka i po prostu wjebałem się pod top jego rangu i teraz sobie to jakoś tłumaczę:D

:club: Tough spot :club:

Mam jedno rozdanie do analizy dziś, generalnie nie wiem, czy poprawny fold, czy nie, ale gracze na późnych agresywni i generalnie nie wiem, czy chce się angażować w pota z tą marginalną ręką, rozkminiałem minraise/ fold, bo miejsca na 4beta nie mam, ale stwierdziłem, że openfold lepszy, żeby się nie wdawać w wariancyjne spoty. Jak myślicie?

http://www.boomplayer.com/poker-hands/Boom/5584988_BFA06C7254

Spoiler

Chyba lepszy wsuw, ale wrzuce na 2+2 dla pewności :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
hustler9
PokerStrategist

missclick miesiąca :fdrink

Odpowiedz
Cytat