Przejdź do forum
Low, mid mtt - czas...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Low, mid mtt - czasem jakies live

63 Posty
21 Użytkownicy
47 Reakcje
4,367 Wyświetlenia
grucha90 Autor wątku
grucha90
Elite Grinder

Ostatnie dni bez szału, było kilka FT, ale większość to jakieś cashe 50 - 100 EUR więc bankroll rośnie ale powoli.

Jedyny większy cash z ostatnich dni to:

400 EUR za 4 miejsce w turnieju Turbo Rebuy 3000 GTD. Odpadłem po pushu A4s z CO na 11 BB.

Gram również na Bet365, z promocji którą opisywałem wyżej udało się raz wygrać 50 EUR cash + raz bilet 50 EUR do fajnego turnieju, ale sam turniej bez historii.
Co do celu dostania się do MPN Wiedeń to grałem wczoraj ostatni etap satelit za 200 EUR ale out 44 vs 22 push z BTN na 13 BB, call z SB, 2 spada i bye bye. Będę próbował dalej bo to mój główny cel na najbliższe 2 miesiące :)

Jedyny problem z porzuceniem Pokerstars jest taki, że pozostałe konta mam nie podpięte pod Pokerstrategy więc w przyszłym miesiącu szykuje się strata statusu i zjazd na bronze :/

Dodatkowo mój bankroll trochę się uszczuplił bo z okazji Black Friday zrobiłem sobie prezent na mikołajki:

Spoiler

Tak więc jeżeli ktoś chciałbym zagrać meczyk w Fife17 na poziomie początkującym to zapraszam na priv :D

Obecny bankroll to: 3735 EUR, plany pozostają takie same:

- MTT up to 10 eur 1R1A, freezout 10 EUR,
- satki do MPN Wiedeń,
- wykorzystywanie wszelkich promocji do budowy rolla,

Odpowiedz
Cytat
Maciekplll
PokerStrategist

Pytam czemu nie Xbox?:D

Odpowiedz
Cytat
grucha90 Autor wątku
grucha90
Elite Grinder

Nie xbox bo na PS4 był black friday :D

Od ostatniego wpisu bankroll stoi sobie w miejscu, ale żadna w tym zasługa MTT, w których regularnie dostaje po łbie. Ratują mnie trochę świąteczne promocje i trochę granie cashy NL50 - NL100 w dni, w które nie gram MTT ale mam jedną - dwie godzinki wolnego czasu co wykorzystuje na robienie tych wszystkich misji świątecznych.

Tak więc bankroll to dalej ok 3500 EUR, turnieje to dalej Frezzouty do 10 eur, i rebuye grane jako 1R1A też do 10 EUR i wykorzystanie do maksimum kalendarzy świątecznych :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
DarkPross
PokerStrategist

Xbox trochę odpuszcza z ex'ami co jest ogromnym minusem. Exclusivy to magia konsol, a szczerze przyznam że mając jeszcze 360tkę to tylko Gears of War powaliło mnie z nóg ;). Natomiast na plejce jakoś więcej tytułów wpada mi w gust. Z całego serca polecam The last of Us :f_love: .

Fifkę oczywiście mam, więc mogę Cie coś tam sklepać przy headsecie :f_thumbsup:. Dodaj to wyślę PSN.

:gl:

Odpowiedz
Cytat
grucha90 Autor wątku
grucha90
Elite Grinder

Próbowałem znaleźć tą opcję z dodaniem osób ale coś mi nie idzie. Więc jak możesz to dodaj mnie mam nick badalandabading

Odpowiedz
Cytat
69CuZo69
PokerStrategist

. kropa gl :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
grucha90 Autor wątku
grucha90
Elite Grinder

Roll stoi w miejscu - 2500 EUR. Delikatne wachania to +/- 300 EUR w górę i w dół.

W niedzielę byłem bardzo blisko zrealizowania głównego celu na najbliższy okres czyli wygrania pakietu na MPN Wiedeń. W satelicie było 5 biletów, przy 10 left byłem chip leaderem i co najlepsze ... odpadłem 10. Przegrałem chyba wszystkie rozdania od momentu, w którym wyrzuciłem kolegę na 11 miejscu. Karty sprzyjały, boardy nie.

No cóż, do MPN Wiedeń jeszcze 2 tygodnie więc będę dalej próbował. Wpłaciłem sobie ostatnio 100$ na jedną sesję na P* było całkiem nieźle, dwa semiFT. Będę dorzucał pojedyncze najlepsze turnieje jak Bounty Builder 7,5$ czy Bounty Builder 11$ do sesji bo są bardzo EV++.

Z pokerowych rzeczy schedule nie bardzo się zmienia, w tym tygodniu dochodzą tylko turnieje z serii Classics na Betssonie. Bardzo fajna seria, same freezouty taki trochę oldschoolowy format festiwalu turniejowego. Wszystkich nie zagram bo wpisowe są w przedziale 5,5 Eur - 320 Eur, ale pojedyncze turnieje dokładam.

Na gwiazdkę dostałem od żony :f_love: książkę Lecharumskiego "Mental Edge" - przeczytałem na razie jakieś 15 stron, żeby czytać dalej trzeba (a w każdym razie powinno się) zrobić ćwiczenie prezentowane w rozdziale, czyli rozpisanie rzeczy na "ważne pilne" "ważne niepilne" "nieważne pilne" i "nieważne niepilne".

Dodatkowo szukam osób, które chętnie zagrają wspólnie sesję.
Gram w niedziele, poniedziałki/wtorki i czwartki w godz. 17:00 - 2:00. Jeśli ktoś jest chętny to zapraszam na priv.

Edit:

dodam, że chętnie umówię się z kimś na wspólną sesję w pozostałe dni gdzie nie gram. Mogę wtedy pooglądać grę i możemy wspólnie podyskutować.

Odpowiedz
Cytat
trojan335RNMD
PokerStrategist

Też grałem ta satke o Wiedeń, tylko że odpadlem 26 :/ railowalem cię później troszkę , cały czas byłeś na szorcie później CL i później buuble boy :P GG

Odpowiedz
Cytat
grucha90 Autor wątku
grucha90
Elite Grinder

To był całkiem dobry miesiąc od ostatniego wpisu. Co prawda do Wiednia ostatecznie pakietu nie wygrałem i nie pojechałem, ale może pojadę na Maltę po raz drugi :) bo tam jest kolejny przystanek MPN Tour a zamierzam grać wszystkie satelity.

Online super miesiąc, bankroll urósł do 7000 eur z czego 1000 sobie wypłaciłem więc mam 6000 EUR na grę, do schedule dołączają na stałe turnieje za 20 EUR + wpłaciłem trochę na Pokerstars i będę dodawał turki do max 10$ do sesji. Pokerstars ze względu na swój soft jest dla mnie wygodny bo obecnie gram na zestawie laptop + monitor 22 cale co pozwala mi granie w tile 8 stolików, przy większej ilości są już dla mnie trochę zbyt małe.
Na pokerstars gram turnieje ustawione w stacku przez co mogę grać 7 stolików w tile z krzaków + na ostatnim miejscu mam 6-10 turków z P*.

Poniżej dwa największe szipki z ostatniego miesiąca:

Co ciekawe w pierwszym turku, od momentu gdy było nas 7 gość, z którym miałem HU wywalił gości na miejscach 7,6,5,4,3 i HU zaczynaliśmy w stosunku 11,5mln do moich 2mln. Ale ostatecznie był tak pasywny, że po jednym DU gra była naprawdę łatwa. :f_drink:

Może ktoś z Was pomoże -> mam problem z PT4, za każdym razem po włączeniu i zaznaczeniu opcji "Get hands while playing" PT4 importuje wszystkie rozdania, nawet te które są już w bazie co kończy się tym, że jest kilkadziesiąt tysięcy duplicates, a HUD startuje na stolikach dopiero gdy import sie zakończy. Natomiast gdy nie zaznaczę opcji "Get hands while playing" HUD w ogóle nie startuje.

Edit: Problem u góry nie aktualny, Skibcio rozwiązał problem :)

Jeśli ktoś natomiast się zna na kompach to potrzebuję kupić zestaw stacjonarka + 2 monitory do gry 16 stołów w tile. Zestaw wyłącznie do pokera, 0 gier.

Odpowiedz
Cytat
luffykind
Poker Player

grasz tylko MTT?
I ile srednio turkow w tygodniu grasz?
oraz jak oceniasz poziom live vs online\?

Odpowiedz
Cytat
grucha90 Autor wątku
grucha90
Elite Grinder

3x w tygodniu gram sesje MTT, w tygodniu da to może 100 MTT

Dodatkowo jak mam wolny czas korzystam z wszelkich promocji, obecnie z promocji Spinball na P*, Premium Pairs na Ipoker, Time is Money na MPN.
Przy promocjach gram cash, sng, etc co wymaga promocja ;)

Live grałem do tej pory dwa turnieje za 550 EUR w Tallinie i na Malcie, osobiście lepiej mi się gra online. Live mam wrażenie, że za bardzo zdradzam się gestami etc. Takie wyjazdy bardziej traktuje jak wakacje, bo w obu przypadkach gdzie byłem wygrałem pełen pakiet z noclegiem przelotem etc, a turniej był przyjemnym dodatkiem do tego :)

Odpowiedz
Cytat
trojan335RNMD
PokerStrategist

Jak rozwiązałeś ten problem z PT4? bo u mnie jest ten sam problem.

Odpowiedz
Cytat
grucha90 Autor wątku
grucha90
Elite Grinder

Sposób od Skibcia:

Jeśli grasz na 24hPoker lub Unibet Poker to musisz ręcznie wyczyścić bazę zapisaną przez ten poker room.

PokerTracker 4 -> Play Poker -> MicroGaming (MPN) -> Clear Databases Now

W przypadku innych poker roomów, sprawdź czy rozdania są automatycznie przenoszone do folderu Processed (musi być zaznaczona poniższa opcja) :

PokerTracker 4 -> Configure -> Sites & Import Options -> Preferences

Folder Processed nie może znaleźć się na liście folderów z których PokerTracker pobiera rozdania:

PokerTracker 4 -> Play Poker -> lista poker roomów z lewej strony (najlepiej sprawdź wszystkie poker roomy). Na poniższym screenie jest pokazany tylko PokerStars (tak nie może być):

Odpowiedz
Cytat
Maciekplll
PokerStrategist

Graty Grucha! Oby tak dalej! Wybierasz sie moze na Poker Fever?

Odpowiedz
Cytat
grucha90 Autor wątku
grucha90
Elite Grinder

Raczej nie, 4500 koron to dla mnie za dużo na wpisowe, a nie gram na żadnym sofcie gdzie są rozgrywane satelitki do tego turnieju.

Edit:
chociaż mam konto na 888, więc może coś wpłacę i zagram satelity :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
trojan335RNMD
PokerStrategist

Graj graj, ja taka fiszka 2 satki zawinąłem :) na 888 ;)

Odpowiedz
Cytat
grucha90 Autor wątku
grucha90
Elite Grinder

Oddaj jedną :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
grucha90 Autor wątku
grucha90
Elite Grinder

Biedziela?

NOT :f_drink:

700 eur za 3 miejsce w 10 r + a. Out AcQc vs AdJd preflop gdzie flop spadł Qxx z dwoma clubsami i 1 diamondem, turn diamond river diamond :f_rolleyes: :f_rolleyes:

Do tego jaram się bo dostałem na sharkscopie ikonkę rekinka :f_thumbsup: medium sharka :f_cool::

@heroes założyłem konto na Party i wpłaciłem na 888 i będę grindował satki do poker fever więc może się tam zobaczymy :f_drink:

PS. Szukam osoby, która chciałaby odpłatnie udostępnić konto sharkscope lub kogoś kto chciałby się złożyć na konto Silver na sharkscope - we dwóch wyjdzie 72$/os, we trzech 48$/os.

W pakiecie silver jest 150 search/day więc wg mnie nawet na 3 osoby jest to spoko.

Odpowiedz
Cytat
JonKing75
PokerStrategist

Siema wysłałem zapro :-)

Odpowiedz
Cytat
grucha90 Autor wątku
grucha90
Elite Grinder

Siema przyjąłem :f_drink:

Odpowiedz