Przejdź do forum
Keep calm and win f...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Keep calm and win flips

41 Posty
11 Użytkownicy
8 Reakcje
2,135 Wyświetlenia
Spiderro

Cześć wszystkim!

Założenie bloga jest jednym z moich postanowień pokerowych na ten rok, więc... let's do it.

:spade: Info o sobie:

Nazywam się Mateusz. Mam 21 lat (rocznik 93), studiuję finanse i rachunkowość na UE w Krakowie. Lubię sport (głównie piłka kopana, NBA i tenis ziemny). Właśnie jestem świeżo po sesji, na szczęście zakończonej pomyślnie, więc wrzesień wolny. :f_biggrin: A teraz wakacje i będzie dużo grindu i dużo nauki.

:club: Poker:

Gram już jakieś 4 lata i grałem już chyba we wszystko. Zaczęło się of FLHE gdzie ciułałem centy na najniższych stawkach mając kilka dolarów od kumpla. Szło mi to nie najgorzej i grałem nawet stawki 3/6, ale full ringi zaczęły umierać, więc przerzuciłem się na SH. Dalej coś tam zarabiałem, ale po jakimś czasie się wypaliłem i oprócz tego, że już szło o wiele gorzej to dodatkowo przestała mnie ta gra cieszyć.

W sierpniu 2012 spróbowałem swoich sił w Omaszkę. Pograłem coś z miesiąc na mikro i dałem sobie spokój. Nie dla mnie.

Wróciłem chwilę do FL, ale z początkiem 2013 roku zacząłem naukę NL SH. Coś tam ciułałem i się nauczyłem, ale też po pewnym czasie przestało mnie to cieszyć.

Aż w końcu od października 2013 postanowiłem grać MTT. Zawsze jakieś tam turki klikałem, ale to tak raczej dla urozmaicenia 1 stolik za dolca/dwa. Tym razem postanowiłem wziąć się za nie na poważnie i to była dobra decyzja. Co prawda zawrotnych wyników jeszcze nie osiągam, ale ta odmiana mnie cieszy tak bardzo jak żadna inna.

To by było tak w skrócie. :D

:diamond: Plany:

- rozwój w MTT
- zwiększyć volume
- zacząć grać satelitki do lepszych turków online + do turków live
- zacząć grać SNG
- szkolić mindset

:heart: Blog:

Oprócz swoich postępów w nauce pokera, rozdań, wyników, wykresów i screenów, planuję czasem wrzucić tu jakąś muzę, recenzję jakiejś książki, którą przeczytałem czy filmu, który obejrzałem.

Pozdro i z fartem!

Odpowiedz
Cytat
40 odpowiedzi
Arielooo

Fajnie się zapowiada. Będę śledził. Powodzenia!

Odpowiedz
Cytat
RedRere

3/6? Wow w sensie FL600, to byłeś już niezłym wyjadaczem :D Powodzenia, sam zastanawiam się nad mtt, poza tym prawie wszystko tak samo. 94', kraków, koniec sesji i dużo postanowień :D GL

Odpowiedz
Cytat
Spiderro Autor wątku
Spiderro

Dwie sesje w lipcu rozegrane i niestety bez shipów. Wczoraj dość mocny minus, dziś minimalny plusik. Są deepki, ale ciagle nie ma shipków. :ayfkm: Liczyłem, że uda się w moim ulubionym turku 4-max rebuy na Starsach, no ale river zrobił swoje. Ogólnie były dziś dwa semi-ft i jedno ft. Szkoda deepa na FTP gdzie w fajnym turku miałem jeszcze 20bb, ale wpieprzyłem się z AK pod AQ i KK.

Minęły już 2 miechy od czasu, gdy szipnąłem w jednej sesji dwa dobre turki i nic od tej pory większego nie wygrałem. Nie będę tego zwalał na downswing, bo nie wiem czy takie coś istnieje. Wiem tylko, że muszę spiąć dupę i robić swoje czyli rozwijać się, analizować swoją grę i grindować. Shipy w końcu wrócą.

Teraz 3 dni przerwy od gry, bo ćwierćfinały MŚ, a w niedzielę jadę do Krk wieczorem i odpuszczę sobie grę. Tak więc w następnym tygodniu wracam do zmagań z flipami.

Jako, że brak shipów to nie będzie screenów. Za to będzie muza.

Odpowiedz
Cytat
Zorodan

Tenis ziemny oglądam nieprzerwanie od 15 lat, nba od 3 sezonów.
Zapowiada się dobre, czekam na shipy!

Odpowiedz
Cytat
Spiderro Autor wątku
Spiderro

W końcu szip!

No ale czegoś takiego nie mogłem zepsuć:

Spoiler

Statek jest, ale lipiec póki co i tak bardzo słaby. Dzięki tej wygranej jestem gdzieś break even w tym miesiącu. Nie mniej najważniejsze, że po ponad 2 miesiącach posuchy w końcu wygrałem coś lepszego. Oby to był zwiastun lepszego okresu.

W środę jest trening Wombata i postaram się na nim być (najlepiej w całości). Kolejna sesja prawdopodobnie w czwartek. Zaczyna się MicroMillions, więc pasuje je poklikać. Może jakieś FT siądzie? Zobaczymy.

Pozdro. Niech moc flipa będzie z wami!

Odpowiedz
Cytat
Spiderro Autor wątku
Spiderro

Właśnie jestem po 14h sesji. Ledwo żyję. Ale sesja w miarę owocna.

Zacznę od tego, że przez ostatnie 2 tygodnie znów nic konkretnego nie shipłem i roll topniał. Na szczęście dziś odrobiłem straty z lipca.

Zaczęło się od 2nd na 888:

Spoiler

Przez pierwsze 3 godziny sesji 3 razy wywaliło mi soft przemka. Za trzecim razem ścięło właśnie w powyższym hu, ale przynajmniej w momencie jak już wsunąłem stack i do turna widziałem, że przegrywam. Coraz częściej zdarza mi się, że 888 mi się zawieszają, czasami też Starsy no i oczywiście HM2. Nie wiem czy to wszystko wina HMa czy może kompa, który ma już 2 lata i chyba go jeszcze nie formatowałem.

Na szczęście później już nic nie zwieszało i zaliczyłem przyjemny wynik w Main Evencie MM:

Spoiler

Co ciekawe przez pierwsze ~2h cały czas szorciłem, ale nabudowałem się na fiszu i później już szło z górki. Dużo farta typu AQ>AK czy QT>AQ, ale bad beaty też były. Nie mniej te suckouty, które sadziłem były ważniejsze. :D Na pełną relację zapraszam do wątku railingowego MM.

ME MM uratował niedzielę i lipiec, w którym byłem już głęboko w dupie. Aktualnie będę coś koło b/e w tym miechu.

Zostały 4 dni lipca. Planuję zagrać jeszcze jedną sesję (prawdopodobnie wtorek), a resztę czasu poświęcić na naukę pokera i nadrobienie innych rzeczy, bo trochę mam zaległości. A w czwartek balety. :heart:

Pozdro i z fartem!

Odpowiedz
Cytat
Spiderro Autor wątku
Spiderro

Niedosyt straszny, bo będąc 2nd wpieprzyłem się z tripsem na flusha aggro rega. Szkoda, bo takie deepy trzeba wykorzystywać, no a tak znów gówno hajsy.

Był też dobry deep w 4,4 turbo o 20:45 na Starsach, ale najpierw fish trafił na turnie mając 4 outy, a później jeszcze na semift wpieprzyłem się z QJo na KK BU vs BB na 13bb. Ciężkie życie.

Na Party też gruby deep w Majorsie 5+r, ale AQ<A5 i out.

Szkoda tego wszystkiego, bo mogło być w końcu pierdolnięcie na początek miesiąca po słabym lipcu. No ale nie poddajemy się i jutro analiza rozdań i jakiś film szkoleniowy.

Odpowiedz
Cytat
Spiderro Autor wątku
Spiderro

Beng beng.

Szipów nie ma, ale w końcu fakieś FTki, bo ostatnio to tylko semiFT albo gorzej. Oprócz tych dwóch wyników było jeszcze 6. miejsce na WH we freezie za 5e (TT<JJ).

Ostatnio mało czasu na granie, bo tydzień temu zacząłem pracę w księgowości. Będę musiał sobie teraz dobrze organizować czas, bo nie chcę, żeby gra i nauka poksa bardzo na tym cierpiała.

W sierpniu chciałbym zagrać jeszcze dwie sesje (obie w weekend) i później podsumowanie miesiąca.

Pozdro.

Odpowiedz
Cytat
kamil13151

Cześć Spiderro :)

Jedziemy po 10 razy większy bankroll? Nikomu przecież nie zaszkodzi więcej gotówki, a szczególnie studentowi :coolface:

Coś zaniedbałeś bloga, czas najwyższy to zmienić! Wincyj postów i shipów! Powinieneś wiedzieć na FiRze, że przede wszystkim musimy maksymalizować zysk :challenge

Zachęcam Ciebie do wzięcia udziału w Mega Bankroll Challenge. Nasza promocja przynosi same korzyści, czyli jest +$EV, więc trzeba brać :f_cool:

Nie ma nic do stracenia, a można zdobyć:

• Podwyższenie statusu na tydzień (raz w tygodniu odbywa się losowanie wśród uczestników)
  • Miejsce w galerii zwycięzców
  • Baner do sygnaturki

Pozdrawiam :sdrink

Odpowiedz
Cytat
Spiderro Autor wątku
Spiderro

A nowy rok rozpoczynam tak:

Już w 3. dniu nowego roku wpadła życiówka, więc spoko. Oby cały rok był tak owocny jak ten początek.

Ostatnio było tu cicho, bo i w sumie nie było czym się chwalić. Ostatni kwartał roku 2014 na plus, ale bez jakichś rewelacji.
W tym roku chciałbym trochę więcej popisać na blogu i przede wszystkim zacząć wklejać problematyczne ręce, bo takich jest zawsze dużo w trakcie sesji.

Aktualnie odstawiam pokera na 2 tygodnie, bo mam strasznie dużo innych rzeczy do roboty (sesja, licencjat, konkurs, no i jeszcze praca). Nie mniej chciałbym jeszcze ze 4 sesje zagrać w styczniu, a od lutego już na całego.

Pozdro i flipujcie dziś ładnie.

Odpowiedz
Cytat
hustler9

wyczuwam hu w niedalekiej przyszlosci. na krzakach. w samo poludnie.

Odpowiedz
Cytat
Spiderro Autor wątku
Spiderro

Wrzucam dwie decydujące ręce z 3,3+r, w którym zająłem 3. miejsce (screen w poprzednim poście).

Poker Stars No Limit Hold'em Tournament - t/t Blinds - 3 players - View hand 2637329
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

Hero (BB): t2818480 1 BBs - VPIP: 19, PFR: 15, 3B: 6, AF: 3,7, Hands: 15867
BTN: t2137375 1 BBs - VPIP: 23, PFR: 20, 3B: 10, AF: 2,7, Hands: 464
SB: t4522645 1 BBs - VPIP: 36, PFR: 30, 3B: 9, AF: 1,7, Hands: 237

Pre Flop: (t0) Hero is BB with Q :club: 6 :club:
1 fold, SB raises to t150000, Hero calls t150000

Flop: (t300000) Q :heart: 4 :spade: 3 :diamond: (2 players)
SB bets t164000, Hero calls t164000

Turn: (t628000) 5 :heart: (2 players)
SB bets t384000, Hero calls t384000

River: (t1396000) 8 :spade: (2 players)
SB bets t742000, Hero calls t742000

SB: 36/30, hands: 237
3bet: 9,7
AFq F/T/R: 44/44/29
Cbet F/T/R: 71/67/75

Gość to przegrywający, dość agresywny reg. PF, F i T myślę, że ok bez większych rozkmin. Na turnie łapię dodatkowo oesd, ale raise imo jest bez sensu, bo blefy spasują, a sprawdzą mnie tylko lepsze ręce. Poza tym lepiej dać mu się wystrzelać. Problem mam tylko z riverem. Spada blank, ja mam TP bez kickera, a gość gra niecałe 1/2 pota i wygląda mi to jednak na vbet z lepszym Qx, AA, KK. Z JJ-99, 77-66, wydaje mi się, że grałby check river. Na call potrzebuję ~25%. Biorąc pod uwagę, że gość był dość agresywny zagrałem call, ale nie jestem pewien czy choć 1 na 4 razy jestem tu z przodu. Do tego też grając fold zostaje mi 20bb przy wolnej strukturze (15 min blindy), więc można tym jeszcze pograć. Jak gracie ten river?

Poker Stars No Limit Hold'em Tournament - t/t Blinds - 3 players - View hand 2637330
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

Hero (BB): t1068480 1 BBs - VPIP: 19, PFR: 15, 3B: 6, AF: 3,7, Hands: 15867
BTN: t1597375 1 BBs - VPIP: 23, PFR: 20, 3B: 10, AF: 2,7, Hands: 464
SB: t6812645 1 BBs - VPIP: 36, PFR: 30, 3B: 9, AF: 1,7, Hands: 237

Pre Flop: (t0) Hero is BB with A :diamond: 3 :spade:
1 fold, SB raises to t6752645, Hero calls t1068480 all in

Flop: (t2136960) 4 :diamond: 2 :spade: 7 :diamond: (2 players - 1 is all in)

Turn: (t2136960) J :diamond: (2 players - 1 is all in)

River: (t2136960) T :spade: (2 players - 1 is all in)

Ten sam przeciwnik.
Na call potrzebuję 45%.
Range, który mu przypisałem:

Equity  Wygrana  Podział
MP2    49.78%   46.52%    3.26% { 22+, A2s+, K2s+, Q2s+, J4s+, T5s+, 95s+, 85s+, 74s+, 64s+, 54s, A2o+, K2o+, Q6o+, J8o+, T8o+, 98o, 87o }
MP3    50.22%   46.96%    3.26% { Ad3s }

Call wydaje się ok, ale wolę się upewnić czy na pewno też tak zagralibyście.

Odpowiedz
Cytat
Spiderro Autor wątku
Spiderro

W życiu bym nie pomyślał, że aż w taki sposób poprawię swoja dotychczasową życiówkę. Sick...

Więcej o turnieju jak go dokładnie przeanalizuję, ale póki co muszę odespać.

#dobryszipniejestzły #graodszóstejdoszóstej #onetime

Odpowiedz
Cytat
KamczanHytry

:f_drink:

Odpowiedz
Cytat
maciorka

Gratulacje!!!
:f_drink:

Odpowiedz
Cytat
Pokerfsw

Oooo graty !!

Odpowiedz
Cytat
grucha90

👌👌

Odpowiedz
Cytat
Spiderro Autor wątku
Spiderro

Sick run trwa. Dobry freeroll. :f_cool:

No ale mając taką przewagę... :f_p:

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
manuelos

ja jebie właśnie się zalogowałem na PKR patrzę a tam komunikat że dojebałeś szipa bo mam Cię w znajomych !
Graty, zazdroszczę bo u mnie posucha - ostatnio nic nie gram od dwóch tygodni.

Miałeś farta bo zupełnie zapomniałem o tym turku a trochę żetonów bym tam miał na start :f_cool:

Odpowiedz
Cytat