Przejdź do forum
Jak się to robi po ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Jak się to robi po 50-ce ?

54 Posty
21 Użytkownicy
5 Reakcje
4,787 Wyświetlenia
mszot
PokerStrategist

Witam wszystkich , no i stało się zaczynam tworzyć mojego pokerowego bloga.
Dlaczego akurat dzisiaj? Pierwszego kwietnia można powiedzieć i napisać bezkarnie niemal wszystko!
A więc , na imię mam Marek , właśnie skończyłem 50-kę (też kiedyś myślałem że ludzie tak długo nie żyją). W pokera zacząłem grać jakieś 35 lat temu , w przyczepie autobusu którym dojeżdżałem do szkoły :) . Oczywiście tamten poker mocno różnił się od tego pokera w który gram dzisiaj .

W pokera online gram od 3 lat - Pokerstrategy pokazał mi Mateusz , jeden z moich dorosłych już synów. Do teraz , była to jednak gra raczej rekreacyjna , jakkolwiek dojrzałem chyba do tego, żeby zacząć sobie stawiać jakieś pokerowe cele. Temu właśnie ten blog ma służyć.
Lubię tą grę . Dziś (1-go kwietnia) mógłbym nawet posunąć się do stwierdzenia , że gdyby nie sex , poker byłby zajęciem które daje mi najwięcej satysfakcji :) . Jakkolwiek ,jak na razie , poker nie zajmuje jeszcze pierwszego miejsca , w hierarchii rzeczy które lubię robić , za kilka lat , pewnie te priorytety się zmienią. W każdym razie , 50-ka na karku , synowie spłodzeni , drzewa posadzone , domy zbudowane - czas zapracować sobie na miejsce w encyklopedii - a dlaczego nie w "Encyklopedii Pokera" - No więc zaczynamy !

Gram niemal wyłącznie MTT , ostatnio na Titan Poker . Zamierzam skupić się na grze w eliminacjach do wszystkich większych turniejów na tej platformie , i oczywiśie na częstym cashowaniu w turniejach finałowych.

Bilans otwarcia :

Bankroll(ik) - 97$
do tego wygrane w ubiegłym tygodniu wejściówki:

109$ -Sun Blast200K - na 01.04
33$ -SP 40K Super Tues na 03.04
5.50$ - Thues Warm Up na 03.04
13$ -SP 30K Wens - na 04.04
27,5$ SP 60K Friday - na 06.04
5.5$ - SP 5K Sat Warm UP - na 07.04
38.5$ - SP Sat 40K - na 07.04
=======================
w sumie 329 $ , zważywszy że przed tygodniem startowałem z 50$ wynik niezły
szkoda trochę ,że wsieci iPoker , nie można sprzedawać wejściówek

moje zmagania z wariancią ., można śledzić tutaj :
http://pokerprolabs.com/lamarka/iPoker

Na blogu zamierzam stawiać sobie pokerowe cele , chwalić się sukcesami , wklejać co ciekawsze rozdania - a co jeszcze hmm , zobaczymy

Odpowiedz
Cytat
53 odpowiedzi
MarcinEmpik
Poker Player

Szacunek, powodzenia.

Odpowiedz
Cytat

czekam na wpisy. będę śledził.

Odpowiedz
Cytat
mszot Autor wątku
mszot
PokerStrategist

Przez ostatnie dwa dni niewiele się wydarzyło , SP SunBlast 200K przegrany w połowie stawki przy bindach 400/800 , przez niefortunny spot z maniakalnym Szwedem który stakował się mając jeszcze 15BB z K9o przeciwko moim AKs , i niestety zobaczył na flopie dwie dziewiątki.Tak że wejściówka za 109 baksów została skonsumowana prez rzeczonego Szweda .
Na otarcie łez mam kolejnych kilka wygranych wczoraj wejściówek

135$ - na Ipops #5
44 Euro - Tue 15 K GTD
33 $ - 200K gtd Super Satelite

no i w rolu zostało jeszcze 121$ ( kilka wygranych satelit na ipops - y) , cashowane braku minimum graczy do kolejnego etapu . Zatem wczoraj całkiem przyzwoicie , ok 130$ na plus ,byle tak dalej

Odpowiedz
Cytat
mszot Autor wątku
mszot
PokerStrategist

Wtorek bez rewelacji

W 5K warm-up na bublu pod koniec trzeciej godziny gry , moje AJ trafia na AK big binda , i lepsza ręka się utrzymuje - odpadam na 103 miejscu na 72 płatne
Podobnie w 40K GTD , rówież koniec trzeciej godziny gry , trochę mnie chyba poniosło, w każdym razie ,mając jeszcze 22 BB restalowałem ewidentną próbę kradzieży trzymając 99 . Decyzja była słuszna z punktu widzenia Ev , bo agresor trzymał zaledwie K8s . Niestety stół nie był tym razem dla mnie łaskawy , bo na , flopie pojawił się K , rozwiewając moje marzenia o cashowaniu w tym turnieju , a przynajmniej odkładając je o 24 godziny do dzisiejszego 30K gtd.

W sumie jestem jednak po tej sesji z siebie zadowolony,nie popełniłem istotnych błędów , a zważywszy na fakt , że w obydwu turniejach nie korzystałem z rebuyów i addonów na które mnie po prostu nie stać , zakończenie turniejów w top 21% i top 28% startujących graczy , napawa optymizmem i rozbudza głód , nieuchronnie nadchodzącego sukcesu.

Odpowiedz
Cytat
Fistaszek8
Oldschool Grinder

sorki, ale gdzie przeczytałeś żeby grać satelity do turków 30$ rebuy przy rollu 100$, przepraszam ale nie nie spotkałem się z tą propozycją, wrzuć jakiś link

Pozdrawiam serdecznie :]

Odpowiedz
Cytat
mszot Autor wątku
mszot
PokerStrategist

Napisane przez Fistaszek8
sorki, ale gdzie przeczytałeś żeby grać satelity do turków 30$ rebuy przy rollu 100$, przepraszam ale nie nie spotkałem się z tą propozycją, wrzuć jakiś link

Pozdrawiam serdecznie :]

Czy ja napisałem,że gdzieś to przeczytałem ?
Piszę w moim blogu , jak ja gram, a nie gdzie coś przeczytałem.

Wbrew pozorom , maja gra , wcale nie jest sprzeczna z zasadami BRM . Mam po prostu bardzo wysoką skuteczność w tanich satelitach 0.15 - 1.5$ , sięgającą 50% ITM , zaczynając więc od kilkunastu , kilkudziesięciu centów , po przejściu 2-3 etapów klasyfikacji , mam wygrane wejściówki za 33 ,109 , 215 $ . Taki sposób gry determinuje właśnie wielkość mojego rolla , i fakt że w sieci I-poker nie można cashować wygranych wejściówek, poza drobnymi wyjątkami Jedyny sposób ich cashowania - to udział w turnieju głównym.

Dodatkowe utrudnienie jest takie , że roll nie pozwala mi na korzystanie z R/A - ale moim zdaniem jest to z korzyścią dla mojej gry ,bo wymusza na mnie bardziej zdyscyplinowane zachowanie przy stole , i nie zostawia miejsca na żadną "gamblerkę".

Odpowiedz
Cytat
mszot Autor wątku
mszot
PokerStrategist

Wczoraj , ze względu na wyjazd służbowy zaliczony tylko wieczorny Wen 30K GTD , skończony na 85 miejscu , po 5 godzinach dość męczącej, po pracowitym dniu gry . Wygrane 65$ pozostawia lekki niedosyt ,ale i napawa optymizmem ,bo krzywa rośnie .

Odpowiedz
Cytat
mszot Autor wątku
mszot
PokerStrategist

Czwartkową sesję można zaliczyć do udanych, na 5 granych turniejów 2 w kasie (a więc ITM 40% , ROI ponad 300%) .
23 miejsce w TUE 15 000 Euro , i 116E (155$) powiększyło mój bankroll . Niedosyt pozostał, bo można było powalczyć o FT , niestety moje 55 z CO , przy 12 BB (2000/4000) nadziało się na bałwanki (88) Big binda .
Na luzie wygrałem wejściówkę za 33$ do Wen 30K GTD w satelitce za 2$ .
Pozostałe dwie satelity do ipopsów ,po 1.5 dolara niestety przegrane w sposób mało fartowny.
I wreszcie w 10K $ GTD karta zupełnie nie szła, na 120 rozegranych rąk , praktycznie żadnej grywalnej - wystakowałem się więc po dwóch godzinach gry

Odpowiedz
Cytat
mszot Autor wątku
mszot
PokerStrategist

Piątek- 60K GTD poza kasą
Sobota- 84$ za 94 miejsce w Sat 40K GTD , pozostałe dwa grane turnieje przegrane na bublu.
Niedziela i Poniedziałek Wielkanocny , szlaban na grę - cóż jednym z moich postanowień na ten rok , było , by nie grać w pokera kosztem życia osobistego.

Stan rolla na dzień dzisiejszy :
355,45 $ - w kasie
135$ - Wejściówka do ipops #5
33 $ - Wejściówka do wen 30K GTD
=========================
523$ w sumie ,zatem powiększył się on w ciągu ostatniego tygodnia o ok 200$

Cele na najbliższe tygodnie wygrać wejściówki do pozostałych turniejów serii IPOPS , oraz do środowych i niedzielnych "majorsów" (30K R/A i 200K GTD ), i oczywiście grać w nich z powodzeniem

Odpowiedz
Cytat
mszot Autor wątku
mszot
PokerStrategist

Oj brakuje konsekwencji w pisaniu bloga . Dobrze że chociaż znajduję czas na regularną grę . Minął kolejny tydzień -tym razem pod znakiem przegranych flipów i wylotów z turniejów na bublu. Aż się nie chce uwierzyć ,ale w ostatnich 10K rozdań wygrywalność flipów miałem na poziomie 41% . Ale w przyrodzie nic nie ginie - J.W. wariancja odda to kiedyś z nawiązką. Wczoraj 3-miejsce na bublu w turnieju o wejściówkę ipos #4 (po 530$) i tylko 128 dolków z końcówki puli na otarcie łez , tak samo bubel w ostatnim etapie eliminacji do ipops #3

Stack:
kasa 383,96$
Wejściówki:
109$ - ipops#1
135$ - ipops#5
33$ - 30K
33$ - 200K, Mega STAGE1
=======================
w sumie 693,96 $

Odpowiedz
Cytat
mszot Autor wątku
mszot
PokerStrategist

Zaczynam czule wspominać czasy przed czarnympiątkiem, kiedywgodzinach kiedy gra mi się najlepiej , czyli rano od 6 - 12 był przyzwoity trafic i spory wybór turniejów . Na iPoker o tej porze niestety nie ma co grać , a starsów po prostu nie lubię.

Kasa:
353,5$
Wejściówki:
33$ - Wen 30K gtd
55$ - ipops #3
135$ - ipops#5
109$ - ipops#1
88E - ipops live A stage 1
--------------------------------
Razem ~ 800$

Odpowiedz
Cytat
sebura
PokerStrategist

Hey mszot, super blog ! :D

Czy można zaryzykować stwierdzenie , że w TitanPok. grają najłatwiejsi przeciwnicy MTT, a np. w Starsach najtrudniejsi?

ps. jestem młodszy o 10 lat , ale też pokerowy dziadek he he

Odpowiedz
Cytat
mszot Autor wątku
mszot
PokerStrategist

Napisane przez sebura
Hey mszot, super blog ! :D

Czy można zaryzykować stwierdzenie , że w TitanPok. grają najłatwiejsi przeciwnicy MTT, a np. w Starsach najtrudniejsi?

ps. jestem młodszy o 10 lat , ale też pokerowy dziadek he he

Hej sebura , zdecydowanie w sieci iPoker grają łatwiejsi przeciwnicy , na starsach nawet w SnGo za ćwierć dolca można spotkać kilku ogarniających graczy , co w sieci iPoker zdarza się dużo rzadziej

Odpowiedz
Cytat
mszot Autor wątku
mszot
PokerStrategist

Nawał roboty od początku czerwca plus kilka dość niemiłych okoliczności sprawiło,że nie miałem głowy do gry przez ostatnie 3 tygodnie , a bankroll poszedł w całości na naprawę auta .
Zainspirowany jednym z blogów zamierzam zacząć go budować od 0.00 opierając się na darmowych turniejach początkowo - czyli robię sobie półroczny chalenge : od 0,00 do 10K$ do 31.12.2012 . Trzymajcie kciuki :)

Odpowiedz
Cytat

mszot powodzenia :) ale to chyba nierealne zrobic 10k$ z niczego.. w dodatku pol roku to wcale nie jest duzo ;)

Odpowiedz
Cytat
naturehol
PokerStrategist

możemy mówić Ci dziadku? :D

oczywiście żartuję :P powodzenia, będę zaglądał :sdrink

Odpowiedz
Cytat
mszot Autor wątku
mszot
PokerStrategist

Napisane przez naturehol
możemy mówić Ci dziadku? :D

oczywiście żartuję :P powodzenia, będę zaglądał :sdrink

Dziadek zawsze lepiej brzmi niż dziad ;)
Ciekawe ,czy jest na polskim forum P.S ktoś starszy

P.S. Moi synowie jeszcze nie palą się do rozmnażnia (najstarszy skończył 28lat), więc formalnie dziadkiem jeszcze nie jestem, ale wszystko przede mną.

Odpowiedz
Cytat
mszot Autor wątku
mszot
PokerStrategist

Napisane przez lajtovo
mszot powodzenia :) ale to chyba nierealne zrobic 10k$ z niczego.. w dodatku pol roku to wcale nie jest duzo ;)

Napewno łatwiej było byłoby zrobić te 10K$ ze 100K , a przynajmniej ze 100$ , niemniej pół roku to dużo czasu , a w pokerze podstawa to umiejętności , doświadczenie i konsekwencja

Zresztą,nie zaczynam już od 0 , bo dzięki cashowaniu w dwóch frerollach w dniu wczorajszym dysponuję już bankrollem na poziomie 0,78$ , a to już trzy BI do 0,25$ SnG

Odpowiedz
Cytat
mqrcin
Oldschool Grinder

To możemy się umówić - ja Panu (z racji wieku) dam 100$ a pod koniec lipca odbiorę 150$ - pasuje? :)

Odpowiedz
Cytat