jebane hejtery powstawialy jedynki w ocenach
gl, post moar ♠_thumbsup: ♠_thumbsup: ♠_thumbsup: ♠_thumbsup: ♠_thumbsup: ♠_thumbsup: ♠_thumbsup: ♠_thumbsup: ♠_thumbsup: ♠_thumbsup: ♠_thumbsup: ♠_thumbsup: ♠_thumbsup: ♠_thumbsup:
jebane hejtery powstawialy jedynki w ocenach
gl, post moar ♠_thumbsup: ♠_thumbsup: ♠_thumbsup: ♠_thumbsup: ♠_thumbsup: ♠_thumbsup: ♠_thumbsup: ♠_thumbsup: ♠_thumbsup: ♠_thumbsup: ♠_thumbsup: ♠_thumbsup: ♠_thumbsup: ♠_thumbsup:
zapowiada się świetny blog - od jakiegoś czasu bardzo ciekawi mnie Tajlandia, więc wszelkie info mile widziane
no i dyszka ofc ♠_thumbsup:
Przejzalam z ciekawosci oferty z tej stronki, z ktorej wynajeliscie chate i oczom nie wierze
Cena wynajecia fajnej chaty, nawet tylko 1bed, jest tak smiesznie niska, ze podrozowanie z jakimkolwiek biurem nie ma sensu, lepiej zabukowac dom i pojechac na wlasna reke.
Pozostaje pytanie, czy wszystkie oferty sa wiarygodne. Jezeli tak to chyba juz wiem, gdzie spedze kolejne wakacje
Witam,
Po pierwsze... 10 i Do Ulubionych!!!
Po drugie... w koncu ktos z WZ UW i to w dodatku ukonczyles licencjat za co szacun. Jak wspomniales ciezko nie jest, a na magisterce po skonczeniu tam licencjata to jest dopiero plaza
Ja w zeszlym roku pozegnalem sie ladnie duzymi koszami z promotorem i obydwoma dziekanatami, bo jako jeden z nielicznych, ja ciezkich boi toczyc z nimii nie musialem i wszystkie sprawy dalo sie zalatwic tylko trzeba umiec pisac ladne i skladne podania, a do Pan z dziekanatu od czasu do czasu warto sie usmiechnac
Niemniej skrecalo mnie na magisterce, bo bylo pelno "wyksztalciuchow" po jakis prywatnych psiunach, ktorzy przyszli sobie na WZeta zrobic papier z UW za 12k. Jednak potem patrzenie jak mecza sie z "trudnymi" przedmiotami sprawia pewna perwersyjna przyjemnosc
Po trzecie... Blog szykuje sie zacny! Sam ukladam sobie zycie w Kanadzie powoli i wkrotce rozpoczynam boje o przedluzenie pozwolenia na prace, a potem walke o pobyt staly. Po przylocie tutaj zdalem sobie sprawe jak bardzo chce podrozowac i "pozyc" sobie tu i tam... Chodzi mi po glowe Australia (nie lubie zimna!)... no i odwiedziny w Azji szeroko pojetej. Inna sprawa, ze odnalazlem tutaj ta "Ameryke" znana z klasykow jak np. Kevin Sam w Domu
wiec sobie tutaj troche pomieszkam ja sie wszystko ulozy.
Tak wiec poker i podroze ♠_thumbsup:
Spamuj o Tajlandii ile sie da, prosze.
Pozdrawiam
Daje kropkę. Będę czytał, dawaj więcej o tym jak się tam żyje. Podłączam się do pytań o sprawy finansowania i kosztów/jakości życia.
Sen – jedna z najważniejszych rzeczy w życiu pokerzysty. Nienawidzę być niewyspanym i chyba głównie z tego powodu mniej lubiłem studia. Chcąc grać najlepsze gry kładłem się spać jakoś 3-5 i tak też był mój organizm ustawiony. Nie umiałem iść spać "na zawołanie", toteż nie próbowałem nawet zasypiać przed 3. Niestety później ciężko się wstawało na zajęcia, szczególnie, gdy trwały one cały dzień.
W Tajlandii przez większość czasu byłem ustawiony na wstawanie o 10-11. Wtedy w Europie jest po 4 i przy stołach same donki. Szedłem spać koło 1 niestety miało minusy, które ujawniały się np. podczas imprez, gdy po północy byłem już mega zmęczony. A kluby tu są otwierane o 2… (wcześniej się idzie do baru, których tu dziesiątki, albo imprezuje w domu). Wtedy jednak grałem głównie nl100 i gier było wystarczająco. Po bardzo udanym lutym i kontynuacji w marcu filtry w sofcie mam ustawione na nl200+, a gier tam w tych godzinach jak na lekarstwo, toteż powoli się przestawiam na granie później. Niestety pod tym względem Tajlandia sux i jest miażdżona przez Panamę czy inne Curacao, gdzie jest -6h zamiast +6h względem Europy.
Wczoraj zamierzałem iść spać koło 3 i wstać sobie elegancko o 12, niedługo potem zaczynając grind. Sobota to mój ulubiony dzień na grę, imho jest wtedy najwięcej fishy na cashach, toteż grind miał być solidny. Niestety nie mogłem zasnąć, w myślach układając kolejne wpisy na blogu i odpowiedzi na Wasze posty, których kilka widziałem jeszcze przed wyłączeniem kompa. Podjarałem się trochę jak kujon na rozdaniu świadectw w podstawówce, no ale jak robię coś co lubię, to się w to angażuję
Zasnąłem więc gdzieś jakoś po 6 a wstałem o 12 i jestem niestety niewyspany. Ktoś gdzieś na forum pisał, że najlepsza jest długość snu będąca wielokrotnością 1.5, powinno więc być nieźle, bo spałem 6h, jednak w moim przypadku lepiej się sprawdza liczba 9
Wpadłem na genialny pomysł wskoczenia do basenu i rozbudzenia się tam, lecz po rozsunięciu zasłon stanąłem twarzą w twarz z niezły bad beatem – pada. Znowu pada. Ponoć w tym roku więcej niż rok temu. No nic, otworzyłem colę [yyy przepraszam, Coke, jak zamówisz koka kolę w restauracji to kelner nie zrozumie, musi być kołk! (nie mylić z kokiem – przyp. kfas)] i zacząłem pisać kolejny wpis w moim blogu. Dobrze, że w lodówce miałem jeszcze dwie Vienna Sausage, bo jechanie skuterem na śniadanie w taki deszcz nie jest zbyt przyjemne. Pogram później, może strzelę wcześniej jakiegoś turbo napa.
Więcej o kosztach życia itd. napiszę już niedługo. Myślę, że podzielę to na np. przygotowania do wyjazdu, początki na wyspie itd., żeby blog nie skończył się na 10 wpisach
W sumie wszystko powinno być w 1 miejscu, żeby łatwiej i szybciej było Wam znaleźć cenne informacje, lecz jak komuś zależy na takim wyjeździe to niech się postara i przeczyta całego bloga
Ja rok temu spędziłem parę dni szukając na 2+2 informacji o jakimś raju na Ziemi, a gdy go +/- znalazłem to i tak wylądowałem w oklepanej Tajlandii
(czego bynajmniej nie żałuję i również ma u mnie status ‘raju’). Z tego też względu pozwolę sobie odpowiedzieć każdemu z osobna, kto nie chce, niech nie czyta, info o Tajlandii przekazane ściśle i zwięźle już niebawem.
Catmandoo123: Zaskoczyłeś mnie, na fb nikt się nie skarżył na to zdjęcie. Byłem ciekaw, kiedy tu ktoś coś napisze, nie sądziłem, że już w 1 poście. Graty!
Nie wiem jednak, czy antyperspirant daje radę vs całonocnemu tańcowi na scenie. A tak w ogóle to Ace pozamiatał w tym temacie, co potwierdził już tedef ;). Jedna uwaga - Pani jest raczej z Indonezji, bo zdjęcie robione na Bali.
czak2: Thx, miłe słowa zawsze mile widziane.
Xero mordo, może na początku byłeś lepszy, ale potem jak mnie wylosowałeś w grze to wychodziłeś bo wiedziałeś, że gra będzie stratą czasu
Bierz się za pokera!
Ace: ano żem zaczął, nie będzie tak poetycko jak u Ciebie (przy okazji polecam bloga kolegi), ale będę się starał.
Nevrex: Thx. Ty też z Olsztyna? Chodziłeś na ligę?
lekarz20: raczej nie, choćby z tego względu, że tam jeszcze nie wymiatam, jestem newbie
derus nie narzekam i polecam tę drogę, na przekór niedowiarkom
Thorek: Pamiętam, pamiętam, nawet chciałem o tym napisać ale postanowiłem nie przedłużać i przejść do tajskiego brag’u
Chyba odniosłem sukces, bo nikt nie napisał tl;dr
Magda: Głównie na Ciebie liczyłem w sprawie pytań, niedługo coś napiszę.
mazaq: ostatnio w jednym z klubów było takie natężenie ladyboyów, że poszliśmy do innego, ale ogólnie nie jest źle
Studiowałem zarządzanie, uważniej czytaj
Kebab ~dyszkę, więcej napiszę niedługo.
szok38: ale szok!
ultraplazmator: browar daje radę, chyba mój ulubiony tutaj. Dobre są jeszcze Tigery i Changi. Jak komuś nie posmakują, to zawsze może pić Heinekena. Najlepszy jednak był Bintang na Bali, niestety poza Bali chyba ciężko go dostać.
JuelzWicco: Thx, mam nadzieję, że jeszcze jakieś dobre wpisy będą, chociaż jestem tu już 4 miesiąc i podniecenie minęło, a w dodatku ostatnio głównie gram i mało ciekawych tematów mam w głowie, ale dam radę
147maker: jak masz możliwość, to na pewno polecam taki wyjazd. Jak nie masz… bzdura, większość by mogła jak by chciała. Czasem trzeba po prostu trochę się postarać i być może zaryzykować. No ale no risk, no fun
gadouk: więcej info już niedługo.
7OKER: zgadza się, cena wynajmu naszego domu jest w linku.
krisowo1: intensywnie walcz z micro i przyszłą zimę na pewno dasz radę spędzić w cieplejszym klimacie. Tutaj niektórzy grają nl50, więc da się
Olor: haters gonna hate ♠_evil:
Greguus: Ja kooochaam WZ lalalalla
Ale teraz mgr wielu znajomych robi i na WZ i na SGH i ponoć większa plaża jest w tej drugiej, różowej szkole
Widzę, że też masz bloga – później na pewno przeczytam. Australia jest również jednym z potencjalnych miejsc na ziemi, na których w przyszłości zagrzeję trochę dłużej niż tylko na wakacje, lecz póki co chyba przegrywa chociażby z Panamą czy Filipinami.
Shad0w69: dzięki za dyszkę, więcej zdjęć niebawem. A może jednak już?
oooigo: załapałeś się na podziękowania w ostatniej chwili, thx bro, o kosztach już niebawem.
Sorry z tl;dr, na przeprosiny jakieś foto zarzucę.

Tu Rawai Beach, jakieś 2km od miejsca w którym mieszkamy, płynie się stąd na Coral Island gdzie można sobie posnorklować i gdzie spotkałem m.in. tego fisha:

Generalnie lepszy snorkeling był na Phi Phi. Myślę, że poświęcę tej wyspie osobny wpis.
Dla spragnionych mocnych wrażeń kolejna szparka, tym razem morska.

Dla spragnionych mocniejszych wrażeń foto z parady gejów w Patong.

Sorry już nie będę
Cya soon.
Napisane przez Kiersno
Ale epicka parada.Fajna ta tajlandia, chyba skoczę sobie.
polowanie na prawie panie
Zakochałem się w Tajlandii
a tak btw; to to jest jej skóra, a nie pot, bo to taka półprzeźroczysta bluzka
Zakochałem się. I mimo, że mój bankroll nie sięga nawet 15$, to cholera, będę cisnął ile się daj, żeby coś takiego osiągnąć.
It's piękne, it's bjutiful.
Dyszka leci. Wspaniale to wygląda. Jestem zachwycony. Argh, zazdrosny jeszcze bardziej
No wlasnie, poprostu tam gdzie dziewczyna ma stanik pod bluzka jest biale, a w innym miejscu jest ciemniejsze, ale chlpaki chyba tak sie zasiedzieli przed komputerami ze nie wiedza o takiej czesci kobiecej bielizny:)
Musze zadać jedno zajebiście ważne pytanie, Barce można tam oglądać tylko przez net?
Czekałem z niecierpliwością aż zaczniesz pisać o tej Tajlandii.
Dyszka!
Napisane przez krzyziu1
Musze zadać jedno zajebiście ważne pytanie, Barce można tam oglądać tylko przez net?![]()
Już niedługo 2- albo nawet 4-krotne El Classico
Rzadko oceniam, ale Twój blog wzbudził we mnie taką zazdrość, że niestety, ale muszę Ci dać... 10
To tak z góry daje i też liczę przy tym na kilka odpowiedzi
1. Może jednak chociaż zdradzisz na jakim roomie grasz
2. Trzeba znać dobrze angielski, że poradzić sobie w stałym życiu w takim kraju jak Tajlandia?
3. Żyjesz z samego pokera?
4. Jak rozróżnić, że babka to nie chłopak, a babka?
5. Więcej zdjęć azjatek please!!