Przejdź do forum
Droga Do Bransoletk...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Droga Do Bransoletki.. Od 0 Do 1Mln$ W 2 Lata!!

58 Posty
26 Użytkownicy
0 Reakcje
4,664 Wyświetlenia

powodzenia w pokerze, mam nadzieje ze w rl life tez sie wszystko ulozy :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

w życiu jak w.. no jak w czym ?
w życiu jest jak kinie.. albo jest sie w kinie albo na filmie :D
więc, dzisiaj postanowiłem że moja gra będzie kwintesencją koncentracji-zero tiltu.
Całe szczescie poukładałem sobie w głowie sprawy osobiste i moge grać swoje a-game..
więc w dzisiejszej porannej sesji podwoiłem swój BR :)

Obiad, film.. no i krótka sesja na wieczorek.. Jeszcze długa droga przedemną :)

Odpowiedz
Cytat

Witam
Gdzie grasz obecnie jak FTP zamknięte ? Jaki roll obecnie ?

Odpowiedz
Cytat

Mamy podobne cele! Powodzenia :)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ftt zamknięte więc przeniosłem się na pokerstars, odbiłem się z rolem do 20$ z trzech zdaje się w jeden dzień.
Zrozumiałem jedną rzecz, muszę wpłacić sobie jakieś konkretne dolary bo w turniejach za 50c i 25c... ciężko jest się uczyć. Mozna nauczyć się jak NIE GRAĆ.

Dobrze byłoby mieć rolla koło 100$ więc tak się chyba stanie..
sng18-27 to dobre rozwiazanie na gre na 4-6 stołach na raz... Wyciagajac wnioski z kolegi który przebił microsy w dwa tygodnie na sng, muszę grindować i z minimum 250-300 BI do mtt bede wchodził. Cztery turki mtt na raz.. może kupie Holdem Managera?

Odpowiedz
Cytat
kfas
Elite Grinder

Fajny wstęp do bloga. Trzymam kciuki.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Fajnie fajnie to by było gdybym napisał o jakimś sukcesie ;)
Dzieki za kciuki :)
Właśnie skończyłem turniej za 1$...
zebrało sie koło 6000 osob, 96 miejsce to chyba spoko ?
Nie nie spoko.. Popełniłem mnóstwo błedów.. Ale..
Zawsze jest jakieś ale :)
znalazłem fajny sposób na motywacje.
Gram z ziomkiem i gadam przez skype!
Znacznie lepiej postrzega się teorie gdy ktoś Cie poprawi niż.. No własnie kiedy?
Niż wtedy jak sie lezy na wyrku z lapkiem czekajac na cud..
Nie ma takiego leżenia! Kroczek jest- znaczy... WIem że mogę, więc wierzę że sie uda !

Odpowiedz
Cytat

siemka w sumie mam jak Ty podobnie , życzę powodzenia , i zajrzyj na mój blog , też posiadam , cele te same , do zobaczenie na ft wsop :)

Odpowiedz
Cytat

No widze plany ambitne, życze sukcesów i wytrwalości.! :)

Odpowiedz
Cytat
BRIGANTOS
PokerStrategist

jak widze takie hasla,tytuly blogow jak twoj to odrazu ogarnia mnie smiech
jeszcze te teksty ze plany ambitne lol to nie sa ambitne plany to fantazja na poziomie dzieciaka 10 letniego

Odpowiedz
Cytat

Spokojnie przeciez nie musisz tu zagladac skoro Cie to smieszy, dlaczego ktos nie może wyznaczyć sobie takiego celu.?
Ja dopiero zaczynam choć nieraz marzy mi się osignięcie czegoś takiego, osobiście wiem ze wiele pracy przede mna i w chwili obecnej nie stać mnie na coś takiego...
Nie wiem czy autor tego bloga to osiagnie ani czy to jest powazne postanowienie ale z własnego doświadczenia wiem ze miło jest widzieć że ktoś Cie wspiera i zyczy dobrze....

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

jeżeli ogarnia Cie śmiech to się śmiej, ja nigdy nie śmiałem się z nikogo przy stole, poprostu liczyłem żetony.
widziałem finał wsop, tacy młodzi.. jak myślisz dużo grali i trenowali? urodzili się genialni ? czy może grają od 3 roku życia ?
bardzo ciekawe jest to że tylko upór zaprowadzi Cię wysoko.. matematyka zaprowadzi Cie tam gdzie ma zaprowadzić.. liczby nie kłamią.
dlatego statystycznie na moich sto wpisów znajdzie się conajmniej jeden z debilnym przesłaniem- co oczywiście jest do przewidzenia.
dlatego więc nie uważam że powinienem nazywać Cie debilem. sam pokazałeś kim jesteś a moja ocena Ciebie nie ma sensu bo jesteś jak jeden....hkmmm, uwaga,jeden procent wyrzuconych do śmieci skrawków piersi z kurczaka. dobre nie ? to też zhejtuj... masz powód..jesteś taki wybitny mistrz ciętej riposty. takie beznadziejne porównanie.."czy on myśli że jestem głupi czy on sam jest głupi.. może to sobie rozpisze.. albo nie włacze sobie doktora housa i zobacze co on by teraz powiedział" nie ważne, koniec zabawy. jutro kolejna sesja, z ziomeczkim który już "rozkurwiwszy" mikrosy sng. Zgodził się na sesyjke przez skypa żeby analizować wspólnie błedy rece i takie tam pierdoły.

pozdro ze słonecznego Londynu
dla hejtera też piątka, bo kopiemy piłe do jednej bramki.

Odpowiedz
Cytat

jak widze takie hasla,tytuly blogow jak twoj to odrazu ogarnia mnie smiech jeszcze te teksty ze plany ambitne lol to nie sa ambitne plany to fantazja na poziomie dzieciaka 10 letniego

W czym widzisz problem ? Ja uważam, że takie hasła są motywujące, chyba każdy ma jakieś wielkie plany i cel do których dąży. Ty po co grasz w pokera, żeby mieć z tego 2 tyś miesięcznie ? Jeżeli takie są Twoje plany to spoko, ale wyobraź sobie, że niektórzy są bardziej ambitniejsi.

A do autora bloga:
Fajny blog ale mógłbyś bardziej zadbać o większy porządek w Twoich postach, bo wyglądają trochę chaotycznie.

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
BRIGANTOS
PokerStrategist

Napisane przez kolecik
jeżeli ogarnia Cie śmiech to się śmiej, ja nigdy nie śmiałem się z nikogo przy stole, poprostu liczyłem żetony.
widziałem finał wsop, tacy młodzi.. jak myślisz dużo grali i trenowali? urodzili się genialni ? czy może grają od 3 roku życia ?
bardzo ciekawe jest to że tylko upór zaprowadzi Cię wysoko.. matematyka zaprowadzi Cie tam gdzie ma zaprowadzić.. liczby nie kłamią.
dlatego statystycznie na moich sto wpisów znajdzie się conajmniej jeden z debilnym przesłaniem- co oczywiście jest do przewidzenia.
dlatego więc nie uważam że powinienem nazywać Cie debilem. sam pokazałeś kim jesteś a moja ocena Ciebie nie ma sensu bo jesteś jak jeden....hkmmm, uwaga,jeden procent wyrzuconych do śmieci skrawków piersi z kurczaka. dobre nie ? to też zhejtuj... masz powód..jesteś taki wybitny mistrz ciętej riposty. takie beznadziejne porównanie.."czy on myśli że jestem głupi czy on sam jest głupi.. może to sobie rozpisze.. albo nie włacze sobie doktora housa i zobacze co on by teraz powiedział" nie ważne, koniec zabawy. jutro kolejna sesja, z ziomeczkim który już "rozkurwiwszy" mikrosy sng. Zgodził się na sesyjke przez skypa żeby analizować wspólnie błedy rece i takie tam pierdoły.

pozdro ze słonecznego Londynu
dla hejtera też piątka, bo kopiemy piłe do jednej bramki.

wiem ze ostatnio modne jest w internecie slowo hejt,ale trzeba wiedziec kiedy je uzywac,a pozatym naucz sie pisac ze skladnia bo to twoje posty wygladaj jak by je pisalo 10 letnie dziecko albo ....

Odpowiedz
Cytat
BRIGANTOS
PokerStrategist

Napisane przez IAMPOKER11

jak widze takie hasla,tytuly blogow jak twoj to odrazu ogarnia mnie smiech jeszcze te teksty ze plany ambitne lol to nie sa ambitne plany to fantazja na poziomie dzieciaka 10 letniego

W czym widzisz problem ? Ja uważam, że takie hasła są motywujące, chyba każdy ma jakieś wielkie plany i cel do których dąży. Ty po co grasz w pokera, żeby mieć z tego 2 tyś miesięcznie ? Jeżeli takie są Twoje plany to spoko, ale wyobraź sobie, że niektórzy są bardziej ambitniejsi.

A do autora bloga:
Fajny blog ale mógłbyś bardziej zadbać o większy porządek w Twoich postach, bo wyglądają trochę chaotycznie.

Pozdro

nawet nie potrafisz zrozumiec paru zdan co napisalem, trzeba rozroznic plany,ambicje,marzenia od totalnej fantazji i bojania w oblokach

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Siema!

Grałem dzisiaj turniej LIVE.....i wiecie co ? BYŁO GENIALNIE!

Niestety nie wygrałem, odpadłem piąty, przegrałem flipa z równym mi stackiem..
Cóż, wiekszość rąk wygrałem dzieki readom. Nie sądziłem że tak dobrze mi to pójdzie. Ba, byłem z siebie dumny i wzbudzałem podziw !
piąte miejsce, nie było najgorsze tymbardziej że przez 3/4 turnieju chipliderem..

Nastepnym razem załapie sie na kase, to mój cel na ten tydzień :)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

aha, graczy było 21 :)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Pora coś napisać,

Od tamtego czasu, od początku bloga troszkę sie zmieniło.

MTTi SNG nadal są czymś co mnie jara.. najpierw powiem jak mi idzie więc w przyblizeniu

*10/300 za2$
*40/800 za 11$- zagrałem bezbłednie, odpadłem qq vs 88 szkoda, gdyby weszło byłbym chipliderem ;)
*1/180 za 2,5$- turbosek hm.. czemu nie
wielokrotnie w kasie odpadałem w fazie push or fold.

Błedy nad którymi pracuje:

*Niekonserwatywny BM. wchodzenia na turki 3xturbo za 1,1 to zły pomysł... mozna popłynąć :D
*Brak pomysłu na gre.

Rozwiązanie:

*Wybrałem sobie 18os turbo na p* za 1,5$
*Zasuwam średnio 80 dziennie
*Czekać i grindować na 3,5$ to do bankrolla ok 250$
*Pełna koncentracja na a-game
*Oglądam filmiki i czytam artykuły które wiele mi pomogły.

Podsumowanie:
Muszę poprawić w swoich turkach granie w HU, Głód MTT zaspokajam graniem o wpisowe w satelitkach ponieważ robie dziennie sporo punktów. Zmieniłem tryb z pykania i levelowania gości na micro stawkach ( co nie miało sensu ). Liczenie na dobry strzał w MTT bez bankrolla to tez kiepski pomysł..
W ogole to do przodu :D

BR z 31,08,2011- 10$
BR obecny-90$

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Widzę że nikt nie zagląda :D może dla tego że nie ma tu jakichś fajnych wyników...

WIĘC INFORMUJE!

1st za 5$ na WH- plus 210$

Obecny stan roll

WH-220$
p* - 40$

ZMIANY W STYLU GRY : 31.08.11
POCZĄTKOWY BR- 30$

trzymajcie kciuki!

Odpowiedz
Cytat
espantheon
PokerStrategist

Ja tam czytam i nie komentuję, sam zaraz się tu wpiszę na blogach MTT bo od dziś ciężki upswing się zapowiada i profesjonalna gra :D

Odpowiedz
Cytat