Napisane przez coorchuck
No to jade na PPT:
potem napisze jak mnie w 30e rebuy oszukali bo dobra ręka ale pt mi nie zimportował..
38 osób , wpisowe 22Euro a takie nagrody
Napisane przez coorchuck
No to jade na PPT:
potem napisze jak mnie w 30e rebuy oszukali bo dobra ręka ale pt mi nie zimportował..
38 osób , wpisowe 22Euro a takie nagrody
widze że długą sobie sesje zrobiłeś:P
pyqpyk: Rebuy;) tylko wiekszość nie robi rebuya bo dostało się z tańszej satkistąd taka dziwna pula
CZyli ogólnie pozytywnie oceniasz przejście z BSS SH na MTT ?:) wcześniej też Ci dobrze szło w MTT czy teraz masz wyjątkowy okres sporych wygranych ?:)
bardzo pozytywnie oceniam;) napewno poziom jest niższy w MTT niż na cashu. A wcześniej też szło bardzo dobrze, pierwsze 3 miechy to jakieś 40-50% roi, a takiego sick runa mam od grudnia a w praktyce od stycznia , bo w grudniu na początku urwałem dużo w 2 dni. a potem z 12 sesji break even.
Długo się uczyłeś grać turnieje?
Brałeś treningi?
Co czytałeś / oglądałeś że masz taki run?
Jaką masz strategię?
Aha i zaczynales od SNG czy od razu MTT?
I czy podczas jak grales cash też grywałeś MTT dużo wczesniej czy na zasadzie for fun?
Napisane przez erykzholdy
Długo się uczyłeś grać turnieje?
Brałeś treningi?
Co czytałeś / oglądałeś że masz taki run?Jaką masz strategię?
Aha i zaczynales od SNG czy od razu MTT?
I czy podczas jak grales cash też grywałeś MTT dużo wczesniej czy na zasadzie for fun?
może zaczne od końca:
Cześć,
Też gram na Paradise, tylko z dużo skromniejszymi sukcesami
Twój blog działa mega mobilizująco.. Dzięki i powodzenia !
kierso: dzięki za linka - koleś zajebiście wymiata
marek: miło to słyszeć, polecam przede wszystkim 10+R na Paradise , jedne z łatwiejszych turków w necie.
kurde... znowu zmniejszyli pule w majorsie na bossie... było kiedyś 100k, ostatnio jak w nim grywałem było 75k i 125+10e Bi i zawsze był overlay jakieś 10-15k eur!! :/ a grała straszna fiszownia. Teraz zrobili 50k gtd za 50e. zobaczymy jak się będzie grało...
dzisiaj miałem nie grać ale odpaliłem tylko jeden turniej - ICOP 4euro rebuy żeby powalczyć o jackpota i nie chce mi się masakrycznie , oczy mi się kleją a jeszcze ze 100 osób...
Poziom w tym turku jest masakryczny, saaame fisze , na blindach 500/1k lecą ciągle 4-6way poty przy średnim staku 25bb
edit: No i pograne... reshove'owałem z K9o kolesia który podbijał tak 80% potów... tym raem miał AA:P ale za to się wyśpie ♠_biggrin:
sick. sick sick. po 10 minutach zbieram szczekę widząc Twoje mega wyniki. Normalnie Szok!
ja od początku roku grywam mtt na FTP. Gram micro stawki.(najczęściej demondy za 2,25 - tam poziomu nie ma i jesli nie wywalają Ciebie z gównem to można dość fajne wyniki robić). Ale jakoś nie mogę się przebić wyżej. Wyciągnąłem już przez 1,5 miesiąca gdzieś 300$ a teraz coś stanęło. Troche wypłaciłem, częśc spaliłem na tilcie(głupi, głupi, głupi ja
) i roll wynosi 66$ (+ jutrzejszy rb więc dojdzie jakieś 10,15 dolców)
na ostatnie 50 flipów wygrałem z 4. odpadam z lepszymi rękoma. dochodzą innym backdoor flushy i inne cuda niewidy na moje top sety. Nie narzekam jakoś za bardzo bo to jest częśc pokera i jeśli koleś ma powyżej 1% na wygrana na flopie to ma szansę wygrać przecież.
No i teraz stanąłem. nic nie wchodzi, czuję że już nie gram swojej a game. masz może jakieś rady czy coś?
Nie mogę pokonac tych micro stawek... chyba brak mi cierpliwości.
może grasz scarry money? jak mówisz że ciśniesz 2,25 demandy z rollem 66$.
ale domyślam się, że zaczęło się to wcześniej. Wiec przeanalizuj swoją grę, poczytaj ręce na forum, najlepiej z podobnych stawek, te już ocenione i porównaj sobie jak Ty byś zagrał a potem poczytaj opinie sędziów. Dla mnie ta metoda jest bardzo skuteczna w znajdowaniu swoich leaków.
Normalnie powiedziałbym Ci żebyś zszedł niżej (bo 100BI to minimu, jeżeli głównie grasz turki na które masz te 150-300BI to możesz sporadycznie shotować na takie za np. 1/70-1/80 rolla, szczególnie jak są łatwe) ale ciężko Ci będzie zejść niżej bo chyba nie ma za wiele turków poniżej dolara. Możesz spróbować odbudować rolla na SNG , nie wiem czy są jakieś 18-180os za 1$?
Na pocieszenie Ci powiem że miałem okres kiedyś że przez ponad 100k rąk dostawałem po dupie na cashu, przez badbeaty, coolery , potem coraz większy tilt i wtedy miałem pierwsze podejście do przerzutki na serio na MTT ... przewaliłem na nich z 3k$ co wtedy było z 70% mojego rolla a zagrałem może z 5-7 sesji MTT , 3 na 4 razy przegrałem AA< AK !! sick.. co mnie na jakiś rok zraziło do MTT,
-potem przegrałem kolejne ponad 500$ na PLO25 ... i tym sposobem w jakieś 7 miesięcy z rolla 12k$ zostało z 600$ i zrobiłem sobie półroczną przerwę. wróciłem do grania w kwietniu z duuużo lepszym mindsetem itd.
Niestety wariancja to świnia i zawsze się może zdarzyć że będziesz przez tysiące turniejów przegrywał non-stop, bo badbeaty będziesz dostawał w kluczowych sytuacjach a good beaty w mniejszych spotach. Mało zachęcające ale jak sobie to uświadomisz to gra się łatwiej i łatwiej przyjmuje coolery.
Grając poprawnie z dobrym BRB minimalizujemy szanse tak długich swingów do 1: srylion ale mimo wszystko moze tak być. w kumpla dom walnął meteoryt. jakie są na to oddsy?
Gdzie polecacie oglądać filmiki z MTT? z Pokerstrategy już praktycznie wszystkie przerobiłem, poza najnowszymi platynami i diamentami
dzis tylko ICOP 40e rebuy zagram bo musze sie uczyć:/ pewnie skończy się tak ze się ani nie poucze ani nie pogram:P
dobra, niedzielna sesja rozpoczęta... nie gram dzis majorsów, poza high rollerem na PKR ale to taki mini-majors:P