Napisane przez Lesioo
To ja Ci powiem jako stary praktyk FL że to bardzo dobry wybór![]()
a co do limitów to jak najszybciej w góre dobry $$$ zaczyna się od 2/4 +
![]()
Lesław powiedz mi jak wyglada sprawa z regami i fiszami na 1/2 a 2/4 gdzie czego wiecej
i jaki radzisz bankrol na tych limitach miec;> grasz tam regiem wiec doskonale sie orientujesz;)
PokerStars Limit Hold'em, $1.00 BB (5 handed) - Poker-Stars Converter Tool from FlopTurnRiver.com
Preflop: Hero is BB with K
, K
2 folds, Button raises, 1 fold, Hero 3-bets, Button calls
Flop: (6.5 SB) 6
, J
, 7
(2 players)
Hero checks, Button bets, Hero raises, Button calls
Turn: (5.25 BB) 9
(2 players)
Hero bets, Button calls
River: (7.25 BB) 8
(2 players)
Hero bets, Button raises, Hero calls
Total pot: $11.25 (11.25 BB) | Rake: $0.50
Nie musze tlumaczyc co mial
Dobra, starczy na dzis. Sesja raczej słaba. Początkowy spadek do -55$ i powtórka z ostatniej rozrywki. Dawno takich bad beatow nie łapałem jak na tym limicie. Ostatecznie odrobiłem to do +30$, choc rake wyszedł olbrzymi w porównaniu do zarobków.

Tak to mniej więcej wygląda.
Obiecałem zacząc wrzucac jakieś wykresy ostatnio, więc proszę:

Przyznam, że na dole dzisiejszego swingu złapał mnie chwilowy tilt. Jednak myśl o tym, że będę musiał się przyznawac Wam do tiltowania szybko mnie obudziła
Także jeżeli ktoś zapyta, czy warto prowadzic bloga, którego i tak czytają 2 osoby, to odpowiem - warto!
PokerStars Limit Hold'em, $1.00 BB (5 handed) - Poker-Stars Converter Tool from FlopTurnRiver.com
Preflop: Hero is Button with 7
, 7
1 fold, MP calls, Hero raises, SB calls, 1 fold, MP calls
Flop: (7 SB) 7
, 5
, 7
(3 players)
SB checks, MP checks, Hero bets, SB calls, MP calls
Turn: (5 BB) 3
(3 players)
SB checks, MP checks, Hero bets, SB calls, MP calls
River: (8 BB) K
(3 players)
SB bets, 1 fold, Hero raises, SB calls
Total pot: $12 (12 BB) | Rake: $0.50
Choc jednak ręka porządnie siadła
Podsumowanie:
Bankroll: 351.50$
Cel: 1/6
Pozdrawiam
Napisane przez LeonineTitan
ale bet na riverze to chyba z zapedu postawiles![]()
Prawda, crying c/c.
Co do regów i fishów na 1/2 2/4 to wypowiedzieć się moge co do P* tylko ;-)
Generalnie na 1/2 wielu graczy którzy graja totalnie idiotyczne układy - nie mają pojęcia o hand readingu więc sprawa sprowadza się do określenia czy kolega będzie więcej zrzucać czy więcej dochodzić do SD i Grania prostego ABC. Z blefami niezbyt bo fold equity jest nie wielkie.. jak ktoś sprawdził turna to i river często sprawdzi z niczym albo 4 pair ;-)
Bardzo rzadko od regów spodziewam się na 1/2 jakichkolwiek bleffów czy mocnych semiblefów np c/r turn z OESD. Co znacznie ułatwia grę.
Na 1/2 też nie ma problemu ze stolikami zawsze się znajdzie fisha i to w pozycji ;-)
Na 1/2 możesz spotkać dobrych graczy ale oni grają wtedy najczęściej pod RB i lecą po 8 do nawet 24 stolików naraz na SH. Więc nie robią błędów ale gra z nimi jest na 0.
co do 2/4 limit jest inny. Pojawiają się myślący regi a fishe czasami potrafią przyblefować. Jeśli chce się tutaj dobrze zarabiać to dwie ważne rzeczy poznać kto jest regiem i z którym regiem absolutnie nie siedzieć OOP.
Aczkolwiek solidne ABC w zupełności wystarcza - czasami przydaje się nieco zamaskować siłę ręki jeśli w rozdaniu zostają tylko regularni gracze na każdego z nich dobrze wypracować sobie odpowiedni styl grania i grać po nich.
I w miare sensowny table selection. Nie jest problemem znaleźć słabych graczy nawet mega fishy ale często się zdarzy że stolik o olbrzymi Vpip po 5 minutach to sami regi - fishe spułkaja się w 10 rozdań a my dosiadamy ię na ich miejsce i przegrywamy rake.
Więc częsta zmiana stolików to norma tutaj ;_) Chyba że gramy pod RB.
dobrze ze P* bo ja wlasnie tam zamierzam wbijac
Skoro ABC wystarczy to teraz tylko budowac rolla i piac sie w gorexd
Tylko teraz rozkminka ile wnosic na stolik na 1/2... hmm... zeby nie bylo za duzo i za malo
I powoli bedzie mozna sie zabierac sie za ten limit.
Nie mam tyle czasu, ile się spodziewałem miec na grę, więc moj challange stoi pod znakiem zapytania. Ale w zamian za to proponuję Wam mały konkurs
Nie widziałem jeszcze czegoś takiego na blogach rówieśników, więc może się uda. Konkurs kieruje dla osób posiadających konto na P*.
Chciałbym, żebyście napisali w miarę rozwiniętą pracę na temat gry check/raise na flopie, turnie i riverze. Kiedy i w jakich sytuacjach z tego korzystac. Mile widziane przykładowe rozdania i ich opis.
Za 2 najlepsze prace płacę 10$
Jeżeli się uda, będą kolejne tematy co tydzień.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
Chyba pomysł się nie podoba, szkoda
Mimo wszystko poczekam do niedzieli na jakąś ciekawą pracę
A teraz do podsumowań:
Pierwsza wieczorna sesja, 79minut gry, 409 rąk i zarobione 50$.
Aktualny bankroll: 400$
Cel: 2/6
Preflop: Hero is UTG with Q
, A
Hero raises, 3 folds, BB calls
Flop: (4.5 SB) A
, 6
, 7
(2 players)
BB bets, Hero raises, BB calls
Turn: (4.25 BB) 5
(2 players)
BB checks, Hero bets, BB calls
River: (6.25 BB) 2
(2 players)
BB checks, Hero bets, 1 fold
Total pot: $6.25 (6.25 BB) | Rake: $0.30
Z czym mógł tak zagrac?
Pozdrawiam.
fdraw?
na kazdym limicie donki donkuja fdrawa(oesd tez), dla mnie w tym rozdaniu bym callnal flopa i na nonclub turn nonoesdstr8maker(ze jak mial oesd to ta karta mu nie pomogla) raise 4 value
Witam ponownie.
Właśnie skończyłem drugą godzinną sesję. Na dzisiaj mi chyba starczą dwie sesje, więc o to podsumowanie dnia pierwszego

Wykresy:

Obecny bankroll: 441.94$
Cel: ~1/2
Pozdrawiam!
Napisane przez sopel1
fdraw?
na kazdym limicie donki donkuja fdrawa(oesd tez), dla mnie w tym rozdaniu bym callnal flopa i na nonclub turn nonoesdstr8maker(ze jak mial oesd to ta karta mu nie pomogla) raise 4 value
Nie jest tu lepiej bronic tego flashdrawa, niż dawac fiszkom darmowo oglądac? Ale zapamietam
Dzieki
Mała korekta challangu
Nie będę jednak przechodził na stawki 1$/2$ przy 300BB. Raczej chodzi tu o podwojenie się
Będę tłuk do około 1k$ na stawkach 0.5$/1$ z małymi cashoutami. Do tego czasu zdążę uzbierac na innym pokerroomie punkty i dostac złoto na strategy. Po odpowiedniej szeroko rozwiniętej nauce, przeskoczę dopiero stawki
Pozdrawiam
A tak żeby smutno nie było + 42$
Bankroll: 483.00$
Cel: ~2/3
Pochwale się jeszcze złotem na starsie
Pozdrawiam i miłego dnia.
Kolejna godzinna sesja za mną, zarobione 52$
Bankroll: 537.29$
Cel: ~5/6
Nagrałem filmik tej sesji, ale za dużo zajmował i się nie zapisał
A szkoda, bo dośc ciekawe akcje były. Trudno się mówi.
Mój nick to astapoland. A Twój?
Pozdrawiam
Dzień 3 i Dzień 4
Zmagam się ze swingiem w dół. Takiej jakie łapie te badbeaty, to się nawet nie spodziewalem, że można tak
Ale widze jeszcze wiele zobaczę. Mimo wszystko jakoś tam nadrabiam straty bonusami. Aktualnie skończyłem na bankrollu: 527$. Myślałem, że z bonusem dzisiejszym 40$ skończe challange, ale nie ma tak łatwo
Jutro ostatni dzień, zobaczymy czy się uda. A byłem takiej dobrej myśli ;p
Pozdrawiam
Kolejna sesja -50$, także dupa z challangu. Aktualnie coś siadlo i moj bankroll to jakieś 507$. Nie jestem w stanie w 1 dzień zrobic 100$ przy takim swingu w dół. Trudno, pozdrawiam.
GL golda na P* ile grasz stołów?Masz jakieś założenia limitowe rąk:7k w tygodniu itp?Nie przejmuj się 50$ to 50BB na 0,5/1 a w SH swingi 100 BB to normalka graj dobrze nie tiltuj a $$$ same przyjdą Powodzenia i pozdro!
Jak widzę, mamy podobny czalendż, z tym, że ja zaczynam od 10$ i na dojście do 1k daje sobie pół roku, z racji innych obwiązków. Deadline mam w marcu, a bankroll póki co 150.