Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] w góre dzięki Wam, czas mtt.

104 Posty
21 Użytkownicy
0 Reakcje
5,140 Wyświetlenia
mattck
BlackMember

gdzie grasz te lige studencka?pozdro

emomaniac
Oldschool Grinder

Ściągnij sobie pokertrackera3 - 60 dni trial

astapl Autor wątku
astapl
Poker Player

Gdzie gram? www.ligastudencka.pl Zapraszam, dosc fajna zabawa :P A z jakiej szkoły jesteś?

Co do pokertrackera, jest taki problem, ze już z miesiąc-dwa temu, próbowałem go instalowac (tą wersje trial), ale coś zrobiłem źle i nie mogłem uruchomic. Poprzeglądałem fora, usunąłem z rejestru itd. Tydzien temu znów się za to zabrałem i znów nic. Pozatym obawiam się, że za dużo mi tam nie zostało tych darmowych dni. Trochę się szczerze mówiąc zraziłem, ale z drugiej strony wiem, że to pewnie moja wina, bo w końcu tyle osób z tego korzysta :)

Pozdrawiam

astapl Autor wątku
astapl
Poker Player

Czesc,
Dzisiaj sesja zaczęła się znów od AA :D Tym razem na flopie trafiam monster, bo karete. Slowplay na flopie, a co mnie zdziwiło, turn i river cap się udał ;) Sesja 2 godzinna skończyła się na plusie 11$. Miałem dziś około 12-15 par od 77 w górę, żadnego seta nie trafiłem. Mam nadzieję, że i na to przychodzą korekty :P Przegapiłem raz KK, ale przed blokiem miałem stłuczkę i wyszedłem na balkon zobaczyc co się dzieje. Jakiś taxówkarz wymusił.. jak to oni :)

Bankroll wygląda następująco:

Powiem Wam, że ciężko się żyje bez elephanta :P
Pozdrawiam!

astapl Autor wątku
astapl
Poker Player

Ha! Jednak ten elephant nie działa tak tragicznie bez licencji. Da się przeżyc. Okazało się, że to ja kapec jestem i laptop zawieszał mi słonika. A ja myślałem, że to the end :f_biggrin:

Może ktoś mnie uświadomic jak szybko nabijają sie pkt na pokerstars? Mam bonus do wyrobienia 290 FPP i nie wiem jak to poleci.

Tak wygląda wykres na dzień dzisiejszy. Ostatnimi czasy mam dośc duże przerwy, ale odpoczynek to też częśc sukcesu ; )

Niedawno zagrałem jeden sit&go za 0.10$ na 360 osób i ugrałem 3miejsce i 4$, dlatego taka mała różnica będzie w BR. Śmiesznie się gra takie turnieje, 0.10 niby nic, a coś tam sobie można wygrac. Tpfu. ;p

Bankroll: 145,85$

Co do ligi studenckiej, jak zwykle nie zagrałem. To już chyba nie trzeba będzie dalej tego komentowac, nic się nie zmieni :P Ogólnie jakieś piwko tu się dziś szykowało, ale nie wyszło :) Może innym razem.

Czarny humor [+18]
Dodaję najbardziej fiszowate i fartowne zagranie mojego życia. Zarobiłem na nim najwięcej. Widnieje mi w elephancie tak ładnie na podium, że nie mogłem się oprzec i sprawdziłem co to za rozdanie. Nie pamiętam i nie przyznaję się do niego :P Nie grywam po pijaku ani innych, ale nie wiem co we mnie tu wlazło :D Jeżeli ktoś jeszcze nie jest pewien swoich zagrań pf to proszę zamknąc oczy!

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;BB$0.86:86/74 /17 /1.9/38 /0 /-/33 ;MP2$4.27:76/46 /3 /0.9/26 /0 /-/22 ;Hero$12.37:///////;CO$3.57:24/75 /8 /0.7/32 /-/-/50 ;BU$3.85:275/20 /14 /3.3/47 /46 /-/39 ;[/tg]
0.1/0.2 Fixed-Limit Hold'em (9 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.67 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is MP3 with 5♥, 5♠
3 folds, MP2 calls, Hero calls, CO raises, BU 3-bets, SB folds, BB calls, MP2 folds, Hero calls, CO caps, BU calls, BB calls, Hero calls.

Flop: (17.50 SB) 9♣, 5♦, 6♦ (4 players)
BB bets, Hero raises, CO 3-bets, BU calls, BB caps, Hero calls, CO calls, BU calls.

Turn: (16.75 BB) 4♦ (4 players)
BB bets (All-In), Hero raises, CO 3-bets, BU caps, Hero calls, CO calls.

River: (26.05 BB) 6♣ (4 players)
Hero bets, CO raises, BU 3-bets, Hero caps, CO calls, BU calls.

Final Pot: 38.05 BB

Results follow (highlight to see):
Hero shows a full-house, fives full of sixes (5h 5s)
BB shows a straight, nine high (7c 8c)
CO shows two pairs, aces and sixes (Ah Ac)
BU shows a flush, ace high (Ad Kd)

Hero wins with a full-house, fives full of sixes (5h 5s)

Fixed to piękna odmiana pokera, choc nie powinienem tego pisac po wrzuceniu takiej ręki :P No limit wszystko skończyło by się na all-in pf?

Ostatnio dużo czasu poświęcam na przeglądanie rąk z moich i wyższych limitów. Dużo czuję zagrałbym poprawnie, ale widzę też pewne braki. Przydałyby mi się moje staty do analizy, czy za dużą rybką nie jestem. Przed wejściem na wyższy limit muszę jeszcze trochę ogarnąc. Ale mam status brąz, więc ni to artykuły, ni to treningi, czy filmiki. Coś trzeba będzie z tym zrobic :)
Planuję też nagrac jakiś swój pierwszy filmik, im więcej będę sobie samemu tłumaczył tym lepiej. A właśnie! Kolega z bankrollem 4$ poprosił mnie o pomoc. Postanowiłem, że wejdziemy na skype i zrobimy sobie mały trening na 4 stołach 0.02/0.04$ FL FR. Po godzinie gry wyszedł na plus 1$. On jest zadowolony, a ja się cieszę z takiego sposobu współpracy. Czasem pytania oczywiste tak potrafią zagiąc :D Rozegraliśmy piękne rozdanie, gdzie na flopie mamy wystarczające outy na sprawdzenie, turn monster draw i value 2-bet, river nuts i gładko :) Może częściej udana Nam się razem grac :) Polecam taki sposób nauki.

To chyba na tyle :P Pozdrawiam i życzę miłej nocy!

emomaniac
Oldschool Grinder

astapl napisał

Może ktoś mnie uświadomic jak szybko nabijają sie pkt na pokerstars? Mam bonus do wyrobienia 290 FPP i nie wiem jak to poleci.

Punkty są przyznawane gdy rake wynosi co najmniej $0.40 - wtedy pula wynosi $8. W praktyce oznacza to, że zaczniesz zarabiać jakiekolwiek punkty dopiero na 0.25/0.5 FL.

astapl Autor wątku
astapl
Poker Player

Dzięki, tak myślałem, że się zaczną nabijac od tego limitu. Czyli wychodzi, że na 1k rozdań te 200 powininem zrobic spokojnie?
Pozdrawiam

astapl Autor wątku
astapl
Poker Player

Cześc,
Jutro zaczyna się nowy tydzień i kolejna porcja zmagań. W tym tygodniu mam plan ugrania 25$ które będę mógł spokojnie i bez obaw przeznaczyc na manemen. Dodatkowo chciałbym ugrac jakieś może kolejne 20$, aby z bankrollem 170$ atakowac limity 0.25/0.50$. To tak po krótce o planach tygodniowych, będę bardziej rozwijac na bieżąco każdego dnia.

A teraz coś co chciałem Wam pokazac. Chyba nietrudno się domyślic o co chodzi :)

Pacjent w Zimbabwe : Panie doktorze, odpadają mi uszy i serce mnie boli!

Lekarz w Zimbabwe : u panie, to jakaś chujnia, a co pan robił ?

Pacjent : Gąski jebałem

Lekarz : Znaczy, że ma pan gęsią chujnię.

Pacjent : Dziękuję doktorze ! ( chwilę później pacjent umiera )

Lekarz ( zapisuje w protokole ) : pacjent zmarł na gęsią chujnię

Rzecznik ministerstwa zdrowia Zimbabwe : W zeszłym miesiącu zanotowano 2500 zgonów spowodowanych głodem, 5400 zgonów spowodowanych zatruciami zgniłymi bananami i jeden przypadek zgonu spowodowany gęsią chujnią.

Dziennikarz (zapisuje ) : Gęsia chujnia zamyka trójkę najczęstszych powodów zgonów w naszym kraju.

Agencja prasowa : W Zimbabwe coraz częściej zdarzają się przypadki śmiertelne spowodowane nieuleczalną gęsią chujnią

Wiadomości TV : Nieznany dotychczas wirus gęsiej chujni, dziesiątkuje obywateli Zimbabwe

Ministerstwo Zdrowia Zimbabwe apeluje do obywateli aby nie wpadali w panikę.

Grupa naukowców ( „A” : Tak, gęsia chujnia nie jest znana nauce i jest to jej podstawowe zagrożenie dla ludzkości

Linie lotnicze Congo Air : Wstrzymujemy wszystkie loty do Zimbabwe do czasu wygaśnięcia epidemii gęsiej chujni

Grupa naukowców („B” : Władze ukrywają realne rozmiary katastrofy! Prawda jest taka, że gęsia chujnia dotarła już do Europy , w Amsterdamie widziano kichającego Murzyna z gęsią pod pachą

Prasa ( publikując zdjęcie stada gąsek ) : Upierzeni MORDERCY są wokół nas !

Polityk : Dla rozwiązania problemu epidemii gęsiej ch*jni, która w zastraszającym tempie opanowuje cały świat, absolutnie niezbędne jest wybicie wszystkich gęsi.

Policja ( odważnie ) : Tak jest ! Zostanie wykonane!

Właściciele hodowli gąsek : Wyście nie ochujeli przypadkiem ? ( toczą spektakularne bitwy z policją , naturalnie w błyskach fleszy fotoreporterów )

Prasa : Zmowa właścicieli hodowli gęsi zagraża bezpieczeństwu narodowemu !

Ministerstwo Zdrowia Mongolii : Dla ratowania naszych obywateli przed wirusem gęsiej chujni, która dotarła już do naszych granic, niezbędnym jest wygospodarowanie 100 milionów dolarów na wyposażenie laboratoriów walczących z wirusem.

Premier Mongolii : Wyście nie ochujeli przypadkiem ?

Prezydent Mongolii : Premier naszego kraju, uwikłany w machinacje finansowe, dogadał się z Chińczykami w sprawie dostaw chleba i zupełnie zignorował realne zagrożenie obywateli miłującej pokój Mongolii.

Były premier Mongolii : nasza partia żąda natychmiastowego ratowania wszystkich naszych obywateli przed wirusem gęsiej chujni. W skrajnym przypadku, przynajmniej obywateli wschodniej części kraju.

Kandydat na prezydenta Mongolii : Jedynym sposobem ratunku przed gęsią chujnią , jest zerwanie wszystkich stosunków ze zgniłym Zachodem, wszak od nich wirus do nas dotarł. Zamiast tego, musimy zacieśnić naszą współpracę z Chinami i połączyć się z nimi jako autonomiczny okręg. Chiny nas uratują!!

Mongolscy wyborcy : Wyście nie ochujeli przypadkiem ?!

Sorki ale nie przelecialem calego bloga, a chcialbym sie dowiedziec na jakich stawkach grasz?

astapl Autor wątku
astapl
Poker Player

Aktualnie 0,10/0,20$, ale właśnie czaje się na 0,25/0,50$. Bankroll mi na to pozwala według ps, ale wole stosowac troche bardziej passywny br :)
Pozdrawiam

Świetny tekst :f_biggrin:

astapl Autor wątku
astapl
Poker Player

Mam jakiegoś czytelnika, który jest chętny podszkolic mnie trochę w mtt? :) Czerwiec zapowiada się fixowo/turniejowo, więc chciałbym co nieco się dowiedziec :P

gembusiek
Oldschool Grinder

astapl napisał
Aktualnie 0,10/0,20$, ale właśnie czaje się na 0,25/0,50$. Bankroll mi na to pozwala według ps, ale wole stosowac troche bardziej passywny br :)
Pozdrawiam

wiesz co chciałem się rozpisać odnoście tego czy powinieneś przejść na .25/.50 czy nie

ale po prostu mi się nie chce, jestem zdania że powinieneś przejść i już :P

nie ma co się ograniczać

ja na początku tez się bałem zmieniać limity i było mi szkoda zostawiać te niskie skoro tam wygrywałem

ale teraz widzę że taki surowy bankroll jest trochę szkodliwy, niepotrzebnie Nas ogranicza

nie mówię od razu żebyś miał po 150BB na limit ale jak już masz 300 to spokojnie możesz atakować .25/.50

na początku możesz sobie mieszać limity albo ustawić jakiś limit przegranej aby wiedzieć kiedy wrócić niżej

także dopóki nie przegrasz 50$ chcę Cię widzieć na .25/.50 :P

hehe taki post ku pokrzepieniu serc mi wyszedł : - )

astapl Autor wątku
astapl
Poker Player

hehe dzięki za posta :P poprawiłes mi tym mój słaby dzisiejszy humor :) w takim razie chyba w tym tygodniu się przełamie :)
znów mój temat blogu jest uzasadniony!
Pozdrawiam :)

astapl Autor wątku
astapl
Poker Player

Cześc.
Najpierw zaczne od ligi studenckiej. Przez pierwsze pół godziny na prowadzeniu, aż to skończyłem po godzinie na miejscu 204/660. Mtt chyba nie dla mnie. A10<K2s to lekkie przegiecie jak na flopie pojawia się KK2. Ale do rzeczy ważniejszych :)

Wczoraj gembusiek swoim postem przekonywał mnie do przejścia na wyższe limity, tak też zrobiłem. Nowy tydzień, nowe limity. Włączyłem 6 stołów po uprzednim selection, zasłoniłem stacki tiltblockerem, co by mnie nie dopadł scary money i zacząłem grac. Szło dośc powoli, sesja trwała 1,5h. Wrzucam poniżej wykres z dnia dzisiejszego i z całego maja.
(Nie wiem co się stało, ale nagle elephant zaczął pracowac jak pełna wersja ;o)

A to wykres z maja:

Podsumowując:
Sesja na plus: 20$
Aktualny bankroll: 165,20$

Coś chciałem jeszcze dodac, ale skleroza jak zwykle łapie. Jak sobie przypomne to dopisze :P
Pozdrawiam!

emomaniac
Oldschool Grinder

Powodzenia na nowym limicie...go...go...go...up

Teraz czekam na przejście na SH - to początkowo trochę boli, ale potem będziesz się z tego śmiał.

astapl Autor wątku
astapl
Poker Player

Witam!
Ostatnio nie mam czasu za dużo by grac i pisac bloga. Związane jest to z sesją i zbliżajacymi się egzaminami.
Na pokerstarsie nic nie ruszyło od ostatniego bloga. Natomiast na party poker postanowiłem ugrac do końca bonus i wypłacic kasę, bo troche mnie potrzeba przycisnęła :( Także mając 24$ zagrałem w trzech turniejach 2x1$ i raz 2$. Zająłem we wszystkich miejsca płatne około 20-40 i wzbogaciłem fundusz o 16$. Stwierdziłem dalej, że jak mam ugrywac tylko partypoints, to mogę spróbowac sił w FL sh. Po dostaniu tabelek i przeczytaniu dokładnie artykułów zagrałem na limitach 0,05/0,10$ i ugrałem 7$. Aktualnie mam 47$ i zostało mi 15 PP. Wypłacę, ogarnę środowy egzamin i do boju na pokerstars! :P

Pozdrawiam

astapl Autor wątku
astapl
Poker Player

Witam!
Powiem krótko :D to sh doprowadza mnie do szału jak narazie. Muszę sie przyzwyczaic do takiego obrotu kasą. Zagrałem sesje 2h. Raz w plecy -13$, raz do przodu +30$ i nie licząc, że zostawiłem na jednym stole 22$ przegrywając 4 razy AA, wszystkie AK, AQ i raz wygrałem AJ :D cud! Ogólnie sesja skończona około 15$ na plus, ale nie wiem czy mam się z tego cieszyc. Mogło byc dużo lepiej. Oby to tylko dzień z masą bad beatów, a nie uroki sh.

W środę i piątek mam koło, dlatego tak mało piszę. Dzisiaj myślę zrobię jeszcze jedno podejście na sh. Ugrałem na party poker ten bonus do końca i wypłaciłem 150zl. Chociaż jakiś zysk poczuje :P

Tak to wygląda, jakieś słowa otuchy? hehe.
Pozdrawiam!

astapl Autor wątku
astapl
Poker Player

No dupa :P hehe za dużo badbeatów. Dzień skończyło z 6$ na plus. Musze się oduczyc zaglądania do wykresów po sesjach. Przynajmniej nie męczyło by mnie teraz to, że mogło byc tak ładnie :P

astapl Autor wątku
astapl
Poker Player

A już pierdo***, nie mam siły do tych bad beatow. Widzieliście kiedyś żeby AA było najbardziej stratną ręką? To jak ktoś chce to pokaże. Przegrana na boardzie 10 10 10 7 K, bo oczywiscie koles musial miec KK :A Nie ogarniam już tego, zreszta nawet widze nie czytacie tego co pisze, wiec do zobaczyska kiedyś tam :P Wyłamałem sie..