Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Prawdziwa cnota krytyk się nie boi

347 Posty
51 Użytkownicy
0 Reakcje
12.9 K Wyświetlenia
Pazurrr
Elite Grinder

Witajcie

Ze względu na spore ostatnio zainteresowanie moją osobą mając na względzie, że jestem tutaj "twarzą firmy" otwieram nowego bloga. Nie będzie w nim wodotrysków tylko suche fakty dotyczące tego, co dla Was, odbiorców wiedzy, którą przekazuję, sądzę, że jest istotne.

A więc, na imię mam Mariusz, mam 47 lat, jestem z wykształcenia muzykiem - skrzypkiem.
Obecnie studiuję informatykę na Cardonald College - studia HNC.
Swoją karierę pokerową rozpocząłem 4 lata temu od razu grając fixa na Titanie, następnie grałem ponad rok na FTP, a następnie na starsach.
Myślę, że tyle informacji o mnie wystarczy?
Po czarnym piątku rozpocząłem budowanie rolla od 0.80$. Wyznaję zasadę "no cash-in", więc rozpocząłem budowanie się od limitu 0.02/0.04. Obecnie gram na limicie 0.25/0.5.
Ponadto ze względu na lukę w mat. dot mtt fl intensywnie uczę się mtt nl, nl bss oraz sng nl by sprawdzić, które koncepcje są możliwe do przeniesienia na turnieje mtt fl.
Kolejna kwestia, nad którą teraz pracuję, to kwestie kombinatoryki w pokerze i jej zastosowania do precyzyjnego szacowania equity. W najbliższych produkcjach, których będę współtwórcą będą przedstawione praktyczne wyniki.
Ci, którzy czytali mojego pierwszego bloga być może pamiętają, że moje największe obawy względem pokera dotyczyły mindseta i niestety, okazało się, że były to obawy uzasadnione. Intensywna praca w tym kierunku pozwoliła mi zlokalizować główne przyczyny - a więc były to powody natury osobistej oraz poważne problemy zdrowotne. W efekcie okazało się, że stosowałem błędny BRM, gdyż uwzględniał wyłącznie moją ocenę dot własnego skilla. Powinien był uwzględniać również w/w czynniki. Wnioski wyciągnąłem - oznacza to przejście na bardzo konserwatywny BRM i koniec z agresywnym shotowaniem limitów.
Wykres do końca sierpnia:

Do usłyszena za miesiąc.

346 odpowiedzi
Cogitus
Elite Grinder

first! aktualizuj przynajmniej co 2tyg! _thumbsup:

Kolejny blog do śledzenia zaznaczony. Aktualizacje częstsze niż miech, wręcz pożądane!

tigerek73
Elite Grinder

Staraj się częściej coś wrzucić , chętnie poczytam. ;)

xertex44
Oldschool Grinder

Hej, znam jednego skrzypka - Mariusza ;p Mieszkasz w Zielonej Górze i grasz również w szachy ? :D

Pazurrr Autor wątku
Pazurrr
Elite Grinder

O! - to on już wrócił z Kanady??? Heh, nikt inny mi tak dupy w szachach nie łoił, jak właśnie on, o ile mówimy o tej samej osobie - Mariuszu Mończaku...

LeonidasPL
Oldschool Grinder

Jak nie chcesz robic za czestych aktualizacji, to moze podaj nick na P*. Wtedy bedzie mozna samemu śledzić Twoje poczynania, chociażby na PTR...

W kazdym razie pozdrawiam i zycze powodzenia.

ewran
PokerStrategist

edit

/kropka

Czy tylko ja na tym forum znam nick Pazurrra ze Starsów czy mi się wydaje? :f_biggrin:

Cogitus
Elite Grinder

Napisane przez zinedine91
Czy tylko ja na tym forum znam nick Pazurrra ze Starsów czy mi się wydaje? :f_biggrin:

nah, ale dzentelmeni takich rzeczy nie podaja ;)
chyba ze Pazurrrek jest pewny swoich umiejetnosci i dobrowolnie go poda...

trzcinek
BlackMember

Tez znam nicka :f_cool: Rozjebalem system

belik555
BlackMember

Witam ja również będę śledził . :f_thumbsup:

klz03
BlackMember

Dajesz dajesz Pazur! Wieże, że zniszczysz mid stakes kiedyś!

Pazurrr Autor wątku
Pazurrr
Elite Grinder

Ok, na pisanie nie mam czasu, ale może trochę muzy?

Cogitus
Elite Grinder

tak sie nie wywiniesz :f_mad: :f_mad: :f_mad:

damianpat
BlackMember

cóż a ja powiem, że poprzez taką nazwę tylko potwierdzasz zarzuty dotyczace ego, czemu nie mogło się po prostu nazywać "mój blog"

po co taka hiperbola ;)

Pazurrr Autor wątku
Pazurrr
Elite Grinder

Akurat od Ciebie spodziewałbym się więcej oryginalności, niż powielanie przyszywanych łatek. Jednak - to forum pokerowe - nie szkoda Wam czasu i energii na psychoanalizę mojej osoby? Znacie mnie? Ale ok, to niech Wam będzie - Tak! Mam monstrualne ego i... nie zawracajcie mi już tym głowy. Piszcie sobie o tym w kafejkach.

Pazurrr Autor wątku
Pazurrr
Elite Grinder

Słuchajcie, potrzebna mi jest Wasza pomoc - a mianowicie o takie sformułowania zdania w języku polskim, by to brzmiało w miarę zgrabnie. Chodzi o termin "thinking-wise". Na szybko, co to znaczy - "thinking" - myślenie". Końcówka -wise, to najlepiej wytłumaczę na przykładach:

Spotkanie było super business-wise, ale do bani organizacyjnie - spotkanie było świetne pod względem biznesowym, do bani organizacyjnie.

Weather-wise wczoraj było zarąbiście - mniej więcej - jeśli brać pod uwagę pogodę, to wczoraj było zarąbiście.

Ok, chwytacie jak ta końcówka -wise działa? podkreślamy, że chodzi nam w wypowiedzi o tę konkretną właściwość spośród różnych możliwych.
No to teraz, jak sformułowalibyście zdanie:

Mindset coach pewnie wyeliminuje pewne złe nawyki, które macie THINKING-WISE przed przystąpieniem do gry.

Za pomoc z góry dziękuję.

Pzdr.

Cogitus
Elite Grinder

pewnie byloby latwiej tlumaczyc jakbys cale zdanie po angielsku podal ;p

Pazurrr Autor wątku
Pazurrr
Elite Grinder

Now, a mindset coach among other things basically works on your approach to poker, how you think about the game, maybe corrects some big bad habits that you have thinking-wise, when you’re approaching the game, they may give you some strategies for success and that kind of thing.