Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Poker - to nie dla mnie

250 Posty
51 Użytkownicy
0 Reakcje
11.6 K Wyświetlenia
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;SB$0,48:02/50/0/2,0/100/-/-/100;Hero$0,8:///////;MP1$0,17:02/100/0/-/0/-/-/-;CO$0,9:02/50/50/0,0/0/-/-/-;[/tg]
0,02/0,04 Fixed-Limit Hold'em (8 handed)
Hand recorder used for this poker hand: Elephant 0.90 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is BB with T♠, T♣
UTG2 folds, MP1 calls, 2 folds, CO raises, BU folds, SB calls, Hero calls, MP1 calls.

Flop: (8,00 SB) A♠, K♣, T♥ (4 players)
SB bets, Hero raises, MP1 folds, CO calls, SB 3-bets, Hero caps, CO calls, SB calls.

Turn: (10,00 BB) K♥ (3 players)
SB bets, Hero raises, CO folds, SB 3-bets, Hero caps, SB calls.

River: (18,00 BB) 3♠ (2 players)
SB bets, Hero raises, SB 3-bets, Hero caps, SB calls.

Final Pot: 26,00 BB

Results follow (highlight to see):
SB shows ful, króle na trójki (Kd 3h)
Hero shows (Ts Tc)

SB wins with ful, króle na trójki (Kd 3h)

Co do preflopa - uważam, powinieneś zagrać 3 bet.
Flop ok, sb donkuje co zwykle oznacza, że ma właśnie Ax Kx, ale myślę, że Twój cap jest ok. Turn? Po 3 bet od sb już wiesz na 100 %, że ma Kx. I tu pojawia się pytanie , czy ten x nie da mu wyższego fulla . Np Ak.

Wstaw rękę do oceny niech wypowiedzą się mądrzy ludzie. I pamiętaj, żeby nie wklejać wyników (nawet do podświetlenia).

szczelon
PokerStrategist

Jedziesz młody z fishami na tym FIXie :f_thumbsup: , a co do opowiadania to teraz masz przechlapane, uwielbiam Egipt, będę Cię gnębił o AKT 3 na gg. :D

Pamiętaj, jedna karta nie zaważa o całej rozgrywce, weź się w garść, jak ktoś mądry powiedział coś w tym stylu, przegrana bitwa nie oznacza przegranej wojny ( powiedzenie ( jak dobrze pamiętam ) Napoleona III Bonaparte przerobione przeze mnie na potrzeby tego wpisu ) :D :D

Wierzę w Ciebie i Twoje umiejętności, no i chcę mieć kogo ścigać z moim BR :facepalm: :f_biggrin:

Dawaj dawaj i nie oglądaj się za siebie :f_cool:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Szczelon Ciebie nigdy nie ma na gg. : P

Dzisiaj wpadłem w zdumienie. Czyżby FL 10c wcale nie był tak ciężki za jaki go miałem ?
Rączek rozegrałem: 1056. A zysk jest ładny. ; )

BR: 34.42$

Jestem zadowolony z gry: jakieś tam błędy jak zawsze były, ale ogółem poszło nieźle. W tym miejscu chciałbym polecić filmiki Panadola, które zacząłem oglądać. Bardzo, bardzo pomocne.

Jakaś fajniejsza ręka: (oceniałem przeciwnika na AQs, ale w głębi duszy wiedziałem co się święci ; D - dlatego te calle, a nie cap)

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;UTG$3,63:142/22/12/3,2/29/17/0/64;Hero$2,41:///////;[/tg]
0,05/0,1 Fixed-Limit Hold'em (10 handed)

Preflop: Hero is UTG1 with K♠, K♣
UTG raises, Hero 3-bets, 8 folds, UTG caps, Hero calls.

Flop: (9,40 SB) Q♠, 7♥, 5♦ (2 players)
UTG bets, Hero raises, UTG 3-bets, Hero calls.

Turn: (7,70 BB) 8♣ (2 players)
UTG bets, Hero calls.

River: (9,70 BB) 4♠ (2 players)
UTG bets, Hero raises, UTG calls.

Final Pot: 13,70 BB

UTG shows para asy (Ad Ac)
Hero shows (Ks Kc)

UTG wins with para asy (Ad Ac)

hansolo16
PokerStrategist

dzięki za pozdrowienia od kolegi, a jednocześnie sławnego blogera Paqerka! :) Poza tym, mam nadzieję, że pojawią się następne akty, a weekendowe piwo powinno dostarczyć ci wystarczającej weny, by utrzymać poziom, na jakim niewątpliwie jest ostatnia scena i akt 1!
I bez żadnych wymówek typu matura: http://maturatobzdura.tv/bogowie-greccy-odcinek-2/
Pozdrawiam.
han_solo147 vel Rysiek

makusik
PokerStrategist

tez mam nadzieje ze wrocisz do pisania, ale nic na sile czasami trzeba odpoczac aby nabrac swiezosci :)

tymczasem pozdrawiam i powodzenia w graniu :)

Gier32o
Oldschool Grinder

Musisz zmienic nazwe bloga ;)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Popołudniowa sesja FATALNA. Pierwsza na minus.
Po prostu to jest śmieszne.
Dostać 13 razy karty: AK, AQ, AJ itd. I ANI RAZU NIE DOSTAĆ FLOPA KORZYSTNEGO.
10 POCKET PAR I ANI JEDEN SET.

Powiem tak: NIC MI DZIŚ NIE DOSZŁO.
A na dodatek przeciwnicy dostawali sety, fulle i inne badziewia.
Jeszcze niektórzy jakby patrzyli w moje karty wręcz i dokładnie wiedzieli, że blefuje.
Jestem totalnie załamany. Jak tak dalej pójdzie to nie wiem co będzie.

BR: 31.19 $
Może to kara za wczorajszą boską sesję...

MonaiPlox
PokerStrategist

mam to samo :< jak widze AJ to sobie mysle: znow podbije dostane 3 calle i na nietrafionym flopie bede musial foldowac, albo trafie TPTK i na blank river mi koles wjedzie AI kiedy juz pol stacka mojego bedzie w puli. Ostatnio wlasnie sytuacja AJs flop xJx akurat TPTK z FD trafilem, na river spada A i koles AI, oczywiscie pokazal AA :rage:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

No niestety:
BR: 31.55 $ - delikatnie do przodu
ALE JA LEŻĘ I KWICZĘ.
MIAŁEM DZISIAJ TYSIĄC ROZDAŃ GDY KTOŚ CIĄGNIE GUTSHOTA DO RIVER
I GO DOSTAJE !!!
Załamka, ale nie sobą tylko P*. To co się dzisiaj działo podchodzi pod niemożliwe po prostu, zbyt dużo takich sytuacji. Nie wiem czy ten soft ma taki moduł, żeby co jakiś czas kogoś udupić - ale jestem 100 % pewien że w normalnym życiu, mając 41 pocket par w puli na flopie TRAFIŁBYM PARĘ SETÓW.
A TU NIC.
RAZ JEDEN TRAFIŁEM DWIE PARY NA FLOPIE I TAK SIĘ KOŃCZY:
(Ostatnie rozdanie z sesji podsumowującej moje kochane P*.)

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;UTG2$1,6:216/11/3/3,1/47/18/100/56;MP1$5,25:07/43/14/-/50/-/-/50;MP3$1,47:20/25/5/5,0/57/-/-/50;Hero$1,93:///////;[/tg]
0,05/0,1 Fixed-Limit Hold'em (8 handed)

Preflop: Hero is CO with K♥, 7♥
UTG2 calls, MP1 calls, MP2 folds, MP3 calls, Hero calls, 2 folds, BB checks.

Flop: (5,40 SB) K♣, 8♥, 7♠ (5 players)
BB checks, UTG2 checks, MP1 checks, MP3 checks, Hero checks.

Turn: (2,70 BB) 9♥ (5 players)
BB checks, UTG2 checks, MP1 checks, MP3 checks, Hero bets, BB folds, UTG2 calls, MP1 folds, MP3 calls.

River: (5,70 BB) 6♦ (3 players)
UTG2 checks, MP3 checks, Hero checks.

Final Pot: 5,70 BB

UTG2 shows strit, do dziesiątka (Td Tc)
MP3 shows (As 9d)
Hero shows (Kh 7h)

UTG2 wins with strit, do dziesiątka (Td Tc)

hansolo16
PokerStrategist

może trzeba było na flopie podbić? choć z drugiej strony pewnie chciałeś zrobić check/raise ;p

Gier32o
Oldschool Grinder

@up: :f_eek:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Nie podbijałem tam, bo dużo ludzi by spasowało bojąc się króla, a checkiem pokazali, że go nie mają.
Na turnie musiałem już podbić mimo, że oni nic nie trafili - bo gdyby nie podbijał to bym nic nie ugrał.

Sesja wieczorna: słabo, nadal mało kart. Może uda się chociaż troszkę ugrać.

Poza tym wzięło mnie na małą refleksje:
BLOG MA ROCZNICĘ - MIESIĄC

Osiągnęliśmy:
211 postów
8224 wyświetleń

Zmieniła się konwencja bloga, a co najważniejsze: JA ZACZĄŁEM GRAĆ W POKERA JAKO MYŚLĄCY GRACZ.

A to wszystko dzięki wam - społeczności PokerStrategy i czytelnikom.
Gorąco dziękuje za wszystkie komentarze, posty, miłe słowa i analizy rozdań.
Mam nadzieję, że jeszcze nie raz tu zajrzycie.

Pozdrawiam
Paqerek

Gier32o
Oldschool Grinder

wtf? nie znam sie na fixie ale Ty chyba na flopie obowiazkowo podbijasz!!! o.0

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Nie ma czegoś takiego jak obowiązek. Pewnie dużo ludzi powie: źle, powinieneś. Ale przeciwnicy poprzednie parę rąk cholernie pasywnie rozegrali i bałem się, że ten K ich wystraszy. A mój układ wydawał się na tyle pewny, że nie musiałem chronić reki.

Ale to moja decyzja, może błędna.

Jak rozgrywają pasywnie to znaczy, że callują, a nie podbijają. A Ty z Twoimi dwoma parami chcesz dostać value, więc grasz bet all way long.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Chodziło mi bardziej o to, że grają check/fold, ale nieważne. To rozdanie to nie pokaz umiejętności tylko peszek. ; )

Wolisz wygrać te kilka BB czy przegrać więcej? To broń swojego układu to może by nie doszli do rivera :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

SESYI KONIEC:
BR: 32.26 $
Cały dzień walki z badbeatami, sporo pecha, bardzo mało flopów korzystnych.
Ale to chyba kara za wczoraj. xD
No nic.
Trudno.
Jutro będzie lepiej....

Jak chcesz ruszyc z gra do przodu to przestan liczyc ile tych aq aj i nie trafionych setow w danej sesji. Przez to nie skupiasz sie na tym na czym powinienes i denerwujesz sie niepotrzebnie co może się różnie skonczyc.