No na szczęście zła passa już się kończy i powoli wychodzę na prostą. Heh rozbawiło mnie jedno, rozdanie(właściwie karty wspólne :D)

No na szczęście zła passa już się kończy i powoli wychodzę na prostą. Heh rozbawiło mnie jedno, rozdanie(właściwie karty wspólne :D)

zarobek napisał
Dzisiejsza sesja, tragedia. Takiego downswinga, to jeszcze nie miałem....Bankroll: 5,77$
Hehe, no faktycznie - 3 dolary w plecy
A ja startuje z zupełnego zera. Też na Everest. Taki sport.
Gram turnieje Sit&Go, potem zamierzam grać MTT.
Obecnie posiadam:0.04$
zarobek napisał
I pewno jak zagrałeś all in to wszyscy spasowali
Pewnie, 1,5 dolara było w puli(limit NL2). Dałem all-in i o dziwo 5 osób spasowało
Często na micro są takie sytuacje
Jak widzę karetę na stole odrazu all-in... nie do wiary ile osób pasuje
Tak jak podejrzewałem, złapał mnie w końcu tilt, i jak to bywa z tiltami, skutki są katastrofalne - nie inaczej było u mnie, po krótkim czasie stałem się bankrutem. Postawiłem sobie pytanie, czy warto kontynuować grę w pokera, powiedziałem sobie "NIE".. Lecz kilka dni później, zacząłem czuć ten niedosyt(nie chodzi o hazard) i postanowiłem wrócić do pokera, ale tym razem w barwach limitu. Zacząłem studiować artykuły, ćwiczyć na play money, aż w końcu(tj dzisiaj), postanowiłem wpłacić niewielką kwotę na platformę Everest i spróbować jeszcze raz.
Bankroll na dzień dzisiejszy: 15$
Mam nadzieje, że to już przeszłość:

Mam przeczucie! Będziesz niemiłosiernie bogaty! A jak wszyscy dobrze wiemy poker jest najprostszym sposobem na zarabianie pieniędzy, a FL to już całkiem prościzna
Ja proponuję zabrać się poważnie za przestudiowanie artykułów z sekcji do których masz dostęp, zerkanie do działu z rozdaniami ocenianymi przez judge'ów oraz wstawianie własnych rąk. Kiedyś zastanawiałem się skąd admini i moderatorzy biorą tyle siły na powtarzanie tego każdemu z osobna, jednak nie robią tego bez kozery. Sam z własnego doświadczenia wiem, że to absolutna podstawa, zwłaszcza gra po pre-flopie... czyli najważniejsza część gry.
Życzę powodzenia w nowej odmianie
Dzięki za wsparcie
Artykuły są przestudiowane od deski do deski, każdy czytany po kilka razy, tabelki wydrukowane, więc przyjemnie się gra, mając ściągi pod ręką. Niedawno wkleiłem swoje pierwsze rozdanie z limitu na forum, przegrane dość pechowo, ale kilka rąk później trafiłem strita i udało się zarobić "pare" BB. To jeszcze przedstawię swoje cele na luty, myślę, że uda się wszystkie spełnić:
1) Wejście na 0.10/0.20
2) Pisanie w blogu, przynajmniej raz na 3 dni
3) Rozegranie 10k rąk w limicie
4) Wklejanie każdej wątpliwej ręki na forum
5) Uczestniczenie w przynajmniej połowie treningów z FL
Jak to u mnie zwykle bywa z początku - gigantyczny upswing(jak na limit na którym gram). Teraz tylko czekać na downswing i kiedy nadejdzie, zrobić krótką przerwę. Jak dotąd rozegrałem równe 300 rąk - gram dla winrate, a nie dla rake(max 2 stoły).
Oto stan mojego BR na dzisiaj: 24.02$
P.S. Jutro o 19:30 pierwszy trening z teorii FL
P.S.2 Znacie może jakiś program do zmniejszania okien stołów na Evereście? Nie za dużo można je pomniejszyć..
Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;BB$5,72:46/83/4/2,8/51/0/-/20;UTG1$6,76:13/92/0/0,2/54/-/-/71;MP2$1,40:12/67/8/0,1/22/-/-/0;CO$1,00:01/100/0/0,0/0/-/-/-;Hero$14,23:///////;[/tg]
0,1/0,2 Fixed-Limit Hold'em (9 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.67 by www.pokerstrategy.com.
Preflop: Hero is BU with A♠, K♠. SB posts a blind of $0,10. CO posts a blind of $0,10.
BB calls, UTG1 calls, 2 folds, MP2 calls, MP3 folds, CO checks, Hero raises, SB folds, BB calls, UTG1 calls, MP2 calls, CO calls.
Flop: (11,00 SB) T♣, A♦, K♦ (5 players)
BB bets, UTG1 calls, MP2 calls, CO calls, Hero raises, BB calls, UTG1 calls, MP2 calls, CO calls.
Turn: (10,50 BB) 9♥ (5 players)
BB bets, UTG1 calls, MP2 calls, CO calls, Hero raises, BB calls, UTG1 calls, MP2 calls, CO calls.
River: (20,50 BB) 7♣ (5 players)
BB checks, UTG1 bets, 2 folds, Hero raises, BB calls, UTG1 calls.
Final Pot: 26,50 BB
Ten upswing mnie wykończy

To po lewo, to z przedwczoraj, a po prawej z wczoraj i dzisiaj...
Bankroll: 20.02$