Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Od zera do miliardera! "FL continuation" [BR - 20.02$]

36 Posty
16 Użytkownicy
0 Reakcje
1,319 Wyświetlenia
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

No na szczęście zła passa już się kończy i powoli wychodzę na prostą. Heh rozbawiło mnie jedno, rozdanie(właściwie karty wspólne :D)

zarobek napisał
Dzisiejsza sesja, tragedia. Takiego downswinga, to jeszcze nie miałem....

Bankroll: 5,77$

Hehe, no faktycznie - 3 dolary w plecy :D

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dla mojego limitu 0.02, to tragedia :P

Cube47pl
Legacy Member

A ja startuje z zupełnego zera. Też na Everest. Taki sport.
Gram turnieje Sit&Go, potem zamierzam grać MTT.

Obecnie posiadam:0.04$

Cube47pl
Legacy Member

No koniec dnia i koniec gry.

Obecnie posiadam:0.13$

Gomez224
PokerStrategist

zarobek napisał
No na szczęście zła passa już się kończy i powoli wychodzę na prostą. Heh rozbawiło mnie jedno, rozdanie(właściwie karty wspólne :D)

I pewno jak zagrałeś all in to wszyscy spasowali :P

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Pewnie, 1,5 dolara było w puli(limit NL2). Dałem all-in i o dziwo 5 osób spasowało :P

Często na micro są takie sytuacje :P
Jak widzę karetę na stole odrazu all-in... nie do wiary ile osób pasuje :P

Kmedi1979
PokerStrategist

PRZY KARECIE DECYDUJE 5 KARTA TAKZE POWODZENIA Z TYM ALL IN

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Tak jak podejrzewałem, złapał mnie w końcu tilt, i jak to bywa z tiltami, skutki są katastrofalne - nie inaczej było u mnie, po krótkim czasie stałem się bankrutem. Postawiłem sobie pytanie, czy warto kontynuować grę w pokera, powiedziałem sobie "NIE".. Lecz kilka dni później, zacząłem czuć ten niedosyt(nie chodzi o hazard) i postanowiłem wrócić do pokera, ale tym razem w barwach limitu. Zacząłem studiować artykuły, ćwiczyć na play money, aż w końcu(tj dzisiaj), postanowiłem wpłacić niewielką kwotę na platformę Everest i spróbować jeszcze raz.

Bankroll na dzień dzisiejszy: 15$

Mam nadzieje, że to już przeszłość:

Pyszu
Oldschool Grinder

Mam przeczucie! Będziesz niemiłosiernie bogaty! A jak wszyscy dobrze wiemy poker jest najprostszym sposobem na zarabianie pieniędzy, a FL to już całkiem prościzna :)

yuntian
PokerStrategist

Ja proponuję zabrać się poważnie za przestudiowanie artykułów z sekcji do których masz dostęp, zerkanie do działu z rozdaniami ocenianymi przez judge'ów oraz wstawianie własnych rąk. Kiedyś zastanawiałem się skąd admini i moderatorzy biorą tyle siły na powtarzanie tego każdemu z osobna, jednak nie robią tego bez kozery. Sam z własnego doświadczenia wiem, że to absolutna podstawa, zwłaszcza gra po pre-flopie... czyli najważniejsza część gry.

Życzę powodzenia w nowej odmianie :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzięki za wsparcie ;) Artykuły są przestudiowane od deski do deski, każdy czytany po kilka razy, tabelki wydrukowane, więc przyjemnie się gra, mając ściągi pod ręką. Niedawno wkleiłem swoje pierwsze rozdanie z limitu na forum, przegrane dość pechowo, ale kilka rąk później trafiłem strita i udało się zarobić "pare" BB. To jeszcze przedstawię swoje cele na luty, myślę, że uda się wszystkie spełnić:

1) Wejście na 0.10/0.20
2) Pisanie w blogu, przynajmniej raz na 3 dni
3) Rozegranie 10k rąk w limicie
4) Wklejanie każdej wątpliwej ręki na forum
5) Uczestniczenie w przynajmniej połowie treningów z FL

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Jak to u mnie zwykle bywa z początku - gigantyczny upswing(jak na limit na którym gram). Teraz tylko czekać na downswing i kiedy nadejdzie, zrobić krótką przerwę. Jak dotąd rozegrałem równe 300 rąk - gram dla winrate, a nie dla rake(max 2 stoły).

Oto stan mojego BR na dzisiaj: 24.02$

P.S. Jutro o 19:30 pierwszy trening z teorii FL :P

P.S.2 Znacie może jakiś program do zmniejszania okien stołów na Evereście? Nie za dużo można je pomniejszyć..

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;BB$5,72:46/83/4/2,8/51/0/-/20;UTG1$6,76:13/92/0/0,2/54/-/-/71;MP2$1,40:12/67/8/0,1/22/-/-/0;CO$1,00:01/100/0/0,0/0/-/-/-;Hero$14,23:///////;[/tg]
0,1/0,2 Fixed-Limit Hold'em (9 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.67 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is BU with A♠, K♠. SB posts a blind of $0,10. CO posts a blind of $0,10.
BB calls, UTG1 calls, 2 folds, MP2 calls, MP3 folds, CO checks, Hero raises, SB folds, BB calls, UTG1 calls, MP2 calls, CO calls.

Flop: (11,00 SB) T♣, A♦, K♦ (5 players)
BB bets, UTG1 calls, MP2 calls, CO calls, Hero raises, BB calls, UTG1 calls, MP2 calls, CO calls.

Turn: (10,50 BB) 9♥ (5 players)
BB bets, UTG1 calls, MP2 calls, CO calls, Hero raises, BB calls, UTG1 calls, MP2 calls, CO calls.

River: (20,50 BB) 7♣ (5 players)
BB checks, UTG1 bets, 2 folds, Hero raises, BB calls, UTG1 calls.

Final Pot: 26,50 BB

Ten upswing mnie wykończy :D

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Reakcja po wczorajszej sesji, chyba bez komentarza :D

Jeszcze stan bankrolla: 39.69$

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

To po lewo, to z przedwczoraj, a po prawej z wczoraj i dzisiaj...

Bankroll: 20.02$