Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Od zera do ...

47 Posty
12 Użytkownicy
0 Reakcje
1,204 Wyświetlenia
crazeworm Autor wątku
crazeworm

Wczoraj udało mi się rozegrać krótką sesje jak córa poszła spać i okazało się że na FR jest zdecydowanie więcej Fishy niż na SH, gra niestety jest dużo wolniejsza. Udało się ugrać jakieś 5BB więc nie jest źle, wrzucę jakieś rozdania jak tylko przeanalizuje wczorajszą sesje.

Właśnie udało mi się przeanalizować sesję i chyba większych błędów nie było oto kilka rozdań:

Spoiler

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.05/$0.1 Fixed-Limit Hold'em (10 handed)

Preflop: Hero is UTG1 with Q:s, Q:c.
UTG folds, Hero raises, UTG2 folds, MP1 calls, 4 folds, SB calls, BB 3-Bets, Hero caps, MP1 calls, SB calls, BB calls.

Flop: (16 SB) Q:h, K:c, 3:d (4 players)
SB checks, BB bets, Hero raises, MP1 3-Bets, SB folds, BB calls, Hero caps, MP1 calls, BB calls.

Turn: (14 BB) 3:s (3 players)
BB checks, Hero bets, MP1 raises, BB folds, Hero 3-Bets, MP1 calls.

River: (19.7 BB) 8:h (2 players)

Final Pot: 19.7 BB.
Results follow:

Hero shows a full-house, queens full of threes(Q:s Q:c).
MP1 shows two pairs, queens and threes(A:s Q:d).

Hero wins with a full-house, queens full of threes(Q:s Q:c).

Spoiler

Graj rękę

$0.05/$0.1 Fixed-Limit Hold'em (9 handed)

Preflop: Hero is BU with 2:d, 2:c.
UTG1 calls, UTG2 folds, MP1 calls, 3 folds, Hero calls, SB calls, BB checks.

Flop: (5 SB) T:h, Q:h, 2:s (5 players)
SB bets, BB calls, UTG1 folds, MP1 calls, Hero raises, SB calls, BB calls, MP1 3-Bets, Hero caps, SB calls, BB folds.

Turn: (9 BB) A:d (2 players)
SB checks, Hero bets, SB calls.

River: (11 BB) K:c (2 players)
SB bets, Hero calls.

Final Pot: 13 BB.
Results follow:

Hero shows three of a kind, twos(2:d 2:c).
SB shows a pair of queens(Q:d 3:c).
MP1 shows a pair of aces(8:h A:h).

Hero wins with three of a kind, twos(2:d 2:c).

Tutaj wystraszyłem się że ktoś trzyma J dlatego zagrałem call River

Odpowiedz
Cytat
crazeworm Autor wątku
crazeworm

Witam,

Nie pisałem nic w styczniu więc zrobię małe podsumowanie bo dzisiaj już raczej sesji nie zagram :D Mijający miesiąc to walka z czasem, a raczej z jego brakiem. Staram się jak najwięcej czasu poświęcać mojej 2 miesięcznej córeczce, a do tego jeszcze praca 8-9 godzin dziennie i gdzie tu znaleźć czas na pokera... Jednak jakoś mi się to udało :) Gram sesyjki po 45-60minut w piątki, soboty i niedziele 4-6 stołów FR, czasem uda się zagrać coś w tygodniu. Z reguły tydzień mija mi na czytaniu artów, oglądaniu filmów, robieniu notatek i analizie weekendowej sesji. A w weekendy staram się grać kiedy mała już, lub jeszcze śpi :f_cool:

Pod koniec grudnia utopiłem ponad połowę BR w staking (kiedyś się tam odegram), no ale cóż kiedyś udało mi się ugrać wszystko co mam z 0.00$ więc co to dla mnie :f_biggrin: Aktualnie BR wynosi 44$ i staram się grać na 0,10/0,20$ FR, wiem że powinienem mieć 300BB ale dobrze czuję się na tym limicie, a poziom podobny jak na 0,05/0,10$, jedynie trochę mniej limperów :f_biggrin:
W najbliższych dniach planuje dokończyć czytanie bloga klz03 (na 60 stronach jest co czytać) i wynieść z tej lektury jakąś podstawę do dalszego rozwoju. W szafie znalazłem wydrukowane arty ze srebrnego statusu więc będzie trzeba je odkurzyć i ponownie przeanalizować.

Może jeszcze coś ze mnie będzie :f_thumbsup:

Na koniec mały wykresik ze stycznia:

Odpowiedz
Cytat
klz03

już cie lubię :heart: :heart:

:f_love:

Odpowiedz
Cytat
crazeworm Autor wątku
crazeworm

Ahhh te Bad Beaty.... Wczorajsza sesja przez 90% czasu była na "-" dopiero pod koniec udało mi się wyjść na lekki "+" dzięki kilku dobrym rozdaniom :f_cool: Wczoraj 3 razy dostałem AA i 2 razy AK 2 z tych 5 rozdań zakończyły się na preflopie a pozostałe 3 rozdania są poniżej :f_ugly:

Spoiler

Graj rękę

$0.1/$0.2 Fixed-Limit Hold'em (10 handed)

Preflop: Hero is UTG with A:h, A:c.
Hero raises, UTG1 calls, 3 folds, MP3 calls, CO 3-Bets, 3 folds, Hero caps, UTG1 calls, MP3 calls, CO calls.

Flop: (17.5 SB) 8:s, J:d, 4:s (4 players)
Hero bets, UTG1 calls, MP3 calls, CO calls.

Turn: (10.75 BB) 9:c (4 players)
Hero bets, UTG1 calls, MP3 calls, CO folds.

River: (13.15 BB) 5:h (2 players)
Hero bets, UTG1 raises, Hero calls.

Final Pot: 17.15 BB.
Results follow:

UTG1 shows a straight, queen high(Q:d T:d).
Hero shows a pair of aces(A:h A:c).
MP3 shows high card king(K:d T:s).

UTG1 wins with a straight, queen high(Q:d T:d).

Spoiler

Graj rękę

Preflop: Hero is UTG1 with A:c, A:h.
UTG folds, Hero raises, 7 folds, BB calls.

Flop: (4.5 SB) 7:d, K:c, T:c (2 players)
BB checks, Hero bets, BB calls.

Turn: (3.25 BB) J:h (2 players)
BB bets, Hero calls.

River: (5.25 BB) T:h (2 players)
BB bets, Hero calls.

Final Pot: 7.25 BB.
Results follow:

Hero shows two pairs, aces and tens(A:c A:h).
BB shows a straight, ace high(Q:d A:d).

BB wins with a straight, ace high(Q:d A:d).

Spoiler

Graj rękę

Preflop: Hero is BB with K:c, A:h.
5 folds, MP3 calls, CO folds, BU calls, SB calls, Hero raises, MP3 calls, BU calls, SB calls.

Flop: (8 SB) 2:h, A:s, K:s (4 players)
SB checks, Hero bets, MP3 folds, BU calls, SB folds.

Turn: (5 BB) 4:h (2 players)
Hero bets, BU calls.

River: (7 BB) 9:h (2 players)
Hero bets, BU raises, Hero calls.

Final Pot: 11 BB.
Results follow:

Hero shows two pairs, aces and kings(K:c A:h).
BU shows a flush, queen high(T:h Q:h).

BU wins with a flush, queen high(T:h Q:h).

Ale sesje mogę zaliczyć do udanych, wiele notatek i grałem mega skupiony a takie rozdania jak powyżej nie robiły na mnie wrażenia :fdrink Cóż taki urok kart :f_thumbsup:

GL przy stolikach :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Główny administrator
spinek

Agresywny BRM na takich limitach nie jest zły(zakładając, ze ktoś się dobrze na danym limicie czuje), bo różnica w poziomie nie jest duża. Tylko jednak trzeba od czasu do czasu zaglądnąć do cashiera, żeby sprawdzić czy czasem nie spadliśmy z rollem za bardzo ;)

Powodzenia w znajdowaniu czasu na pokera, bo z dwumiesięczną córką z pewnością nie jest to łatwe. Pewnie nawet na sen ciężko czas znaleźć :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
crazeworm Autor wątku
crazeworm

No ciężko jest znaleźć czas na grę przy małym dziecku, ale udaje się jakoś to wszystko pogodzić :D Przyznaje że nie mogę sobie już pospać jak kiedyś do10-11 w weekend, ale i tak nie jest źle :D
Poker jest dla mnie taką odskocznią od wszystkiego i sprawia mi mnóstwo frajdy, można powiedzieć że to takie moje hobby. :fdrink

Odpowiedz
Cytat
crazeworm Autor wątku
crazeworm

Córa wczoraj poszła wcześniej spać więc przestudiowałem sobie trochę teorii i zasiadłem do stolików, jak zawsze odpaliłem sobie 4 na stawkach 0.1/0.2 i zacząłem grać.... Zamiast grać ABC to ja zacząłem kombinować, a na tych stawkach jest tyle fishy że nie da się ich wyblefować. Potem było już tylko gorzej, kilka bad beatów i ostatnie kilka rozdań to był już czysty tilt :f_thumbsup: Spadłem 40BB w około 300 rozdaniach i zamknąłem wszystkie stoliki :f_biggrin:

Teraz wracam na 0.05/0.1 bo spadłem poniżej 200BB na 0.1/0.2 i granie nadal na tym limicie było by wbrew mojemu BRM :f_cool:

Po tej sesji przyszedł czas na kilka zmian w mojej grze:
:diamond: ustalam sobie limit strat na sesje 25BB, jeżeli przekroczę tą magiczną barierę zamykam wszystkie stoliki
:diamond: gram totalne ABC z tabelkami przed sobą, ponieważ w czasie analizy po sesji widzę że gram czasem zbyt dużo rąk startowych
:diamond: nie kombinuje w czasie gry, na treningu i u kolarza na blogu fajnie wyglądają te blefy na sprzyjających boardach, ale to jeszcze nie te limity i nie ten poziom :f_ugly:

No i na tym zakończę mój marny wpis i siadam do analizy kolejnych artów póki córa śpi :f_zZz:

Odpowiedz
Cytat