Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Mój pamiętnik :P

41 Posty
12 Użytkownicy
0 Reakcje
2,678 Wyświetlenia
macromia

No to ja też zacznę pisać taki pamiętnik :D Dzisiaj akurat wpłaciłem kasę do party poker - 200$. To jest mój bankroll początkowy, na razie gram strategią shortstack, czyli limit 0.1/0.25$. Gdy uzbieram 400$ przenoszę się na wyższy poziom itd.

Jeśli chodzi o mnie prywatnie, to mam na imię Marcin, mam 19 lat i jestem z Zielonej Góry :D W pokera gram pół roku i trochę już na tym ugrałem. Zainteresowanie pokerem w Polsce wzrosło i na wszystkich forach bukmacherskich powprowadzano działy pokera. Tak dowiedziałem się o tej grze i zaczynając od bonusów "no deposit" trafiłem na pokerstrategy, gdzie teraz się szkole :P

Dzisiaj już nic nie napisze, bo idę na libację alkoholową, trochę sie odstresować, ale od jutra zaczynam ostro grać :P :P

40 odpowiedzi

Go go go macromia - good luck!!!

Pozdrowienia od admina :P

flogum

Również życzę powodzenia :)

Pozdrawiam

Powodzenia!

macromia Autor wątku
macromia

Zapomniałem o pamiętniku %-) No to wczoraj pograłem, trochę SSS na początek, sesja była ok wyszedłem bez problemu na plus. Żeby trochę odpocząć pograłem fixed, gdzie nie muszę zmieniać stołów :P Zapowiadało się fajnie, ale na koniec było break even.
Już zupełnie w nocy pomyślałem o pograniu trochę bigstacka nolimit i trochę pograłem na 0.05/0.1$. O dziwo, nie było tak źle, po półgodzinnej sesji na 2 stołach wyszedłem z +5$. Muszę się przekonać do tego bigstacka :P :P Dlatego na razie pomału :D

Ogólnie dzień był OK i zakończyłem go z bankiem 218,75$. Nie za dużo, ale na początek może być :P Dzisiaj kontynuuję karierę :D

Lukasus

Gratuluję, jeśli z 200 zrobiłeś 218 za 1 razem to moim zdaniem procentowo cudowny wręcz wynik, no chyba, że Ty chcesz pomnażać kasę przy każdym razie jak siadasz do stołu :]

macromia Autor wątku
macromia

Jak za 1 razem ?? :P W pokera przecież nie gram pierwszy raz :D Tylko to jest mój początek, mam nadzieję, ustabilizowanej gry w jednym roomie :D

Lukasus

Ehh chodziło mi, że za jednym razem, a nie że za pierwszym razem. A ile grasz nie wiem zakładam, że wszystko piszesz w pamiętniku. Najpierw piszesz, że dopiero wpłaciłeś 200, potem, że masz po grze 218, ja to uważam, za dobry wynik. To tyle. Powodzenia

macromia Autor wątku
macromia

Sorry, napisałeś cyfrą, dlatego źle skojarzyłem %-) No oczywiście wynik nie jest zły, ale zawsze może być więcej :D

macromia Autor wątku
macromia

2 ostatnie dni minęły pod znakiem fixed limit. Skupiłem się na tej wersji texas holdem i idzie mi całkiem nieźle, nagromadziłem kapitał ---> 242.41$ i mam nadzieję, że już dzisiaj wrócę na limit 0.5/1$ :D Rozdania, które mnie nurtują umieszczam w dziale fixed limit, dlatego tutaj nie bedę nic wklejał, tylko opisywał swoje postępy :D

Lukasus

Na ilu stołach grasz jednocześnie bo widzę kapitał rozmnaża Ci się szybko.

macromia Autor wątku
macromia

Gram na 4 stołach, tak mi jest najwygodniej :D Nie zamierzam na razie startować na więcej stołów :P A tak BTW to już wstąpiłem właśnie na 0.5/1$ życzcie mi powodzenia %-)

gl!
4 stoly tylko? nie za bardzo sie nudzisz :P? jaki masz VPIP z pt i grasz sh czy fr?

macromia Autor wątku
macromia

A nie nudzę się :P Wklejam rozdania w międzyczasie na forum :P A co do VPIP to na razie walczę z bazami danych PO i mam mało rak. A tak BTW to jak włączyć żeby mi pokazywało VPIP w PO ?? :D Aaa i gram na razie FR

Original od macromia
A tak BTW to jak włączyć żeby mi pokazywało VPIP w PO ??

VPIP innych graczy przy stole?

Pozdrawiam :)

macromia Autor wątku
macromia

Niee :P Żeby swój zobaczyć w programie, nie na stole :D

macromia Autor wątku
macromia

Poprzednie 2 dni nie były najlepsze :P Przedwczoraj straciłem dużą część bankrollu, wczoraj część odrobiłem, ale jestem na minusie nadal. Nie sądzę, żeby to była moja zła gra, przegrywałem po prostu dziwne rozdania i żeby nie grać na zbytnim tilcie wyszedłem po utracie 30BB :P Jak mówię część odrobiłem, wczoraj nie było już tak źle :D Może to też dlatego, że tak dużo na tym limicie nie grałem, ale jestem dobrej myśli. Grałem też trochę shortstacka, ale nie wyszło to najlepiej :P Na szczęście trochę poratowała mnie kasa z TAF, która została przelana na moje konto :D

OBECNY STAN KONTA: 235.72$

macromia Autor wątku
macromia

Fakt, zaniedbałem trochę pisanie newsów, może to dlatego, że idzie mi ostatnio fatalnie :P Jak pewnie zauważyliście przeniosłem się do fulltilt, gdyż denerwował mnie PP, z tymi AA v KK i innymi trikami. Jak się okazało w nowym roomie jest identycznie, walki pocket pairs to chleb powszedni, magiczne river to też normalka, ludzi mniej do grania, czyli ogólnie polecam jednak PP =) A co do mojej gry, mój bankroll niesamowicie się stopił, mam teraz 132$ i przeniosłem się na niższy limit (0.25/0.5$), mam nadzieję, że odbije się od dna i powrócę do dawnej formy. Coś nie mogę się wbić porządnie na ten limit (0.5/1$) to już było chyba 3 podejście i zakończyło się jak zwykle fiaskiem. No zobaczymy co czas przyniesie :P

Tak mi się zdaje, że po osiągnięciu ponad 200$ powinieneś chyba już zacząć próbować grać Big Stackiem. Całe piękno NL holdem na tym polega, a jednak SSS ogranicza bardzo. Jeżeli czujesz, że opanowałeś grę SSS to dawaj na BSS, a nie leziesz na wyższe limity i dalej klepiesz SSS. Powodów jest kilka, najważniejsze to:

1. Im wyższy limit tym gracze wiedzą lepiej jak grać przeciw shortowi i w tym momencie będziesz mniej zarabiał na dobrych handach.

2. Ograniczasz swój rozwój ponieważ nie jesteś w stanie poprawnie używać wszystkich zagrań NL Holdem. A niektórych nie możesz używać wcale, bo nie dopuszcza ich SSS.

Więc raczej radzę Ci próbować BSS :)

Pozdro

1. Im wyższy limit tym gracze wiedzą lepiej jak grać przeciw shortowi i w tym momencie będziesz mniej zarabiał na dobrych handach.

No tak, masz rację - co nie znaczy jednak, że SSS jest na wyższych limitach nieskuteczna. :P

Przykład: alaton -> SSS -> NL5000

Poza tym macromia gra raczej FL, a nie NL (od czasu do czasu SSS). :P

Pozdrawiam :)