Witam wszystkich, od jakiegoś czasu walczę w FL pokonując powoli limity. Ostatnio próbowałem nawet zaatakować 0.5/1, ale niestety próba zakończyła się niepowodzeniem. Zszedłem na poziom niżej, ale ciągle mi nie szło. Na szczęście udało mi się wyrobić bonus na Mansion (chciałem uzbierać 8k mcp). Na treningu Panadol lub Jari polecali żeby pograć na tym limicie na FTP. Tak więc zacząłem swoją przygodę z FTP, którą chcę tutaj dokładniej dopisywać.
Początek przygody z FTP nie należał do udanych. Już na samym początku straciłem 10$ na Mansion=>Neteller=>FTP no ale. Usiadłem do stolików FL, których nie znalazłem zbyt wiele i się zaczęło ... Przy jednym ze stolików przegrałem pod rząd takie oto rozdania:
JJ < A7o stół xxx x A
KK < Q7s[h] stół Kxx[h] x[h] x[h]
AA < 53o stół A2x x 4
AK < 85o stół AKx 8 8
W tym momencie moja głowa nie wytrzymała i zaczął się TILT ... Dobrze, że na koniec dnia złapałem przynajmniej Royal Flusha, ale tak czy inaczej nie był on wart tej ceny
Tyle tytułem wstępu. Teraz napiszę o swoich planach, oczekiwaniach, celach. Obecny stan rolla starcza jeszcze na grę na 0.25/0.5$ FL SH, dlatego będę kontynuować grę na tym poziomie. Mam nadzieję, że powoli uda mi się znowu dojść do momentu w którym będę mógł zaatakować poziom 0.5/1 FL SH.
Myślałem także o nagraniu jakiegoś filmiku z mojej gry żeby inni gracze z PS mogli ocenić moją grę, pomóc znaleźć błędy itp. Zobaczymy jak będzie i czy będzie ktoś chętny
Podsumowanie:
Bankroll: 135,94$
Cele:
- budowanie bankrolla
- udział w przynajmniej trzech treningach FL w tygodniu
- osiągnięcie winrate co najmniej 2BB/100 w longrunie na FL 0.25/0.5 SH
- dawanie do analizy co najmniej jednego rozdania na 200 rozegranych rąk
- utrzyamnie złotego statusu (co do ataku na platynę muszę najpierw zobaczyć jak lecą Strategy Points na FTP)
- NIE TILTOWAĆ!
- wrzucać codziennie jedno rozdanie z serii "Suckout on the river" (czasem to ja złapię tę jedną kartę, a czasem przeciwnik (szkoda, że oni częściej ...))
- wpis na blogu przynajmniej raz na trzy dni (serii "Suckout on the river" nie traktuję jako wpis)
Myślę, że na początek starczy, zobaczymy jak będzie dalej.