Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] "I'm the iron man"

13 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
577 Wyświetlenia

Witam wszystkich, od jakiegoś czasu walczę w FL pokonując powoli limity. Ostatnio próbowałem nawet zaatakować 0.5/1, ale niestety próba zakończyła się niepowodzeniem. Zszedłem na poziom niżej, ale ciągle mi nie szło. Na szczęście udało mi się wyrobić bonus na Mansion (chciałem uzbierać 8k mcp). Na treningu Panadol lub Jari polecali żeby pograć na tym limicie na FTP. Tak więc zacząłem swoją przygodę z FTP, którą chcę tutaj dokładniej dopisywać.

Początek przygody z FTP nie należał do udanych. Już na samym początku straciłem 10$ na Mansion=>Neteller=>FTP no ale. Usiadłem do stolików FL, których nie znalazłem zbyt wiele i się zaczęło ... Przy jednym ze stolików przegrałem pod rząd takie oto rozdania:
JJ < A7o stół xxx x A
KK < Q7s[h] stół Kxx[h] x[h] x[h]
AA < 53o stół A2x x 4
AK < 85o stół AKx 8 8

W tym momencie moja głowa nie wytrzymała i zaczął się TILT ... Dobrze, że na koniec dnia złapałem przynajmniej Royal Flusha, ale tak czy inaczej nie był on wart tej ceny :D

Tyle tytułem wstępu. Teraz napiszę o swoich planach, oczekiwaniach, celach. Obecny stan rolla starcza jeszcze na grę na 0.25/0.5$ FL SH, dlatego będę kontynuować grę na tym poziomie. Mam nadzieję, że powoli uda mi się znowu dojść do momentu w którym będę mógł zaatakować poziom 0.5/1 FL SH.
Myślałem także o nagraniu jakiegoś filmiku z mojej gry żeby inni gracze z PS mogli ocenić moją grę, pomóc znaleźć błędy itp. Zobaczymy jak będzie i czy będzie ktoś chętny :D

Podsumowanie:
Bankroll: 135,94$

Cele:

• budowanie bankrolla
  • udział w przynajmniej trzech treningach FL w tygodniu
  • osiągnięcie winrate co najmniej 2BB/100 w longrunie na FL 0.25/0.5 SH
  • dawanie do analizy co najmniej jednego rozdania na 200 rozegranych rąk
  • utrzyamnie złotego statusu (co do ataku na platynę muszę najpierw zobaczyć jak lecą Strategy Points na FTP)
  • NIE TILTOWAĆ!
  • wrzucać codziennie jedno rozdanie z serii "Suckout on the river" (czasem to ja złapię tę jedną kartę, a czasem przeciwnik (szkoda, że oni częściej ...))
  • wpis na blogu przynajmniej raz na trzy dni (serii "Suckout on the river" nie traktuję jako wpis)

Myślę, że na początek starczy, zobaczymy jak będzie dalej.

12 odpowiedzi
thefoe

znam ten bol. Ostatnio zaczalem wszystko od nowa. Wplacilem na starsy 15 USD i zaczalem gre od .02/.04 SH FL. Wszystko szlo dobrze. Doszedlem do 60 dolcow i wszedlem na .1/.2 FR i... w 20 minut stracilem polowe rolla. Same suckouty. Wpadlem w mega tilt i spadlem az do 5 USD. dwa tygodnie mi zajelo by wrocic znowu do 60 USD (udalo mnie sie to wczoraj)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Tak jak obiecałem wrzucam pierwszą rękę z serii "Suckout on the river":

Motto na dziś: "Dobry guthost nie jest zły, grunt to agresja"

Hand converted with online PokerStrategy hand converter:

$0.25/$0.5 Fixed-Limit Hold'em (5 handed)

Preflop: Hero is BB with A:s, A:c.
MP3 folds, CO calls, BU folds, SB calls, Hero raises, CO calls, SB calls.

Flop: (6.00 SB) 9:c, T:s, 7:c (3 players)
SB checks, Hero bets, CO raises, SB calls, Hero 3-Bets, CO caps, SB calls, Hero calls.

Turn: (9.00 BB) 6:d (3 players)
SB checks, Hero checks, CO bets, SB folds, Hero calls.

River: (11.00 BB) 6:h (2 players)
Hero checks, CO bets, Hero calls.

Final Pot: 13.00 BB.

Results follow:

CO shows three of a kind, sixs (5:c 6:s)
Hero shows two pairs, aces and sixs (A:s A:c)
CO wins with three of a kind, sixs (5:c 6:s).

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dramat ... Od kilku dni mi nie idzie, zaczynam sesję i potrafię dojść do +20$ żeby potem przez następną godzinę spadać, spadać i spadać do -20$ ... Dlatego teraz robię sobie przerwę i biorę się za Camtasie.

Bankroll hmm no cóż biorąc pod uwagę, że tiltuję i odkryłem wczoraj bardzo fajne turnieje to o dziwo się zwiększył, ale nie w taki sposób jaki bym chciał ... :/

Chociaż z drugiej strony może się przerzucę na Hyper Turbo SnG (bo o nich mowa) na FTP za 3,50$+0,30$? Nie wiem jaki potrzebny jest na nie bankroll, myślę, że 50 BI to chyba zbyt agresywnie biorąc pod uwagę, że jest to Hyper Turbo. Swoją drogą jak patrzę jak tam ludzie grają to aż płakać się chce ... Stack początkowy - 300 żetonów, blindy 15/30 i rosną co 3 minuty, a ludzie potrafią limpować czy to ze środka czy nawet z UTG ...

Pomyślę ... Zwłaszcza, że na FTP gram chyba o złych porach :/ Teraz siedziałem na wszystkich stolikach FL SH 0.25/0.50$ W nocy było trochę lepiej, ale i tak rewelacji nie było, wydaje mi się, że na iPoker stołów które mnie interesują jest więcej, może źle zrozumiałem naszych trenerów jak mówili na jakiej platformie grać?

Bankroll: 161,94$

Jeszcze jedną rzeczą, która mnie boli jest brak przypisanego konta na FTP do PS, ale support nad tym pracuje :D

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

"Suckout on the river" nie umiera:

Motto na dziś: "Siódemki przynoszą szczęście"

Hand converted with online PokerStrategy hand converter:

$0.25/$0.5 Fixed-Limit Hold'em (6 handed)

Preflop: Hero is BB with K:c, K:h.
MP3 folds, CO raises, BU folds, SB calls, Hero 3-Bets, CO calls, SB calls.

Flop: (9.00 SB) Q:h, 6:c, 6:h (4 players)
SB bets, Hero raises, CO calls, SB calls.

Turn: (7.50 BB) 2:s (4 players)
SB checks, Hero bets, CO raises, SB calls, Hero 3-Bets, CO calls, SB calls.

River: (16.50 BB) 7:s (4 players)
SB checks, Hero bets, CO raises, SB calls, Hero calls.

Final Pot: 22.50 BB.

Results follow:

Hero shows two pairs, kings and sixs (K:c K:h)
CO shows a full-house, sevens full of sixs (7:c 7:h)
SB shows two pairs, queens and sixs (5:c Q:c)
CO wins with a full-house, sevens full of sixs (7:c 7:h).

Wiedziałem, że nie ma szóstki, jedyne co mnie mogło bić to QQ no może AA chociaż stawiałem go na AQ, a tu taka niespodzianka ... :D

TehGamer

Hmm mialem to samo co ty. Mi pomoglo granie na jednym stole, bez statow. Traktowalem kazdego gracza jako myslacego (no chyba ze podbija any two, nie trzeba byc Iveyem zeby to zauwazyc). To dobrze koryguje bledy. Najpierw jednak poczytaj arty jeszcze raz odnosnie SH.

Powodzenia

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ehh jakoś mi w weekend szło, zająłem 6 miejsce w polowaniu na adminów, no ale tak się mnie bali, że nawet ich nie zobaczyłem przy stolach. W turnieju oczywiście RiverStars pokazało co potrafi, czasem na moją korzyść, a czasem nie, no dobra tylko dwa rozdania nie poszły tak jak powinny z czego jedno, ostatnie bardzo.

Początek miałem bardzo dobry, wtedy też zacząłem dyskusję z Suslem (nie wiem czy to tak się odmienia), żeby pójść na stacki, ja jednak traciłem chipleader, a Suseel się budował. Udało nam się dojść do FT i w końcu mogliśmy się zmierzyć :D Oczywiście allin PF:

Jeszcze nie mogę tej ręki skonwertować ... :/

PokerStars Game #25496062298: Tournament #143253635, $5.00+$0.50 Hold'em No Limit - Level XI (600/1200) - 2009/03/01 22:48:28 CET [2009/03/01 16:48:28 ET]
Table '143253635 1' 9-max Seat #2 is the button
Seat 1: michalax (10205 in chips)
Seat 2: Suseel (68492 in chips)
Seat 6: tmfinger (19433 in chips)
Seat 7: Radzikowski (17669 in chips)
Seat 8: arekol92 (10304 in chips)
Seat 9: Remki (5897 in chips)
michalax: posts the ante 75
Suseel: posts the ante 75
tmfinger: posts the ante 75
Radzikowski: posts the ante 75
arekol92: posts the ante 75
Remki: posts the ante 75
tmfinger: posts small blind 600
Radzikowski: posts big blind 1200
HOLE CARDS
Dealt to Radzikowski [6s 6d]
arekol92: folds
Remki: folds
michalax: folds
Suseel: raises 2400 to 3600
tmfinger: folds
Radzikowski said, "jak nie teraz to kiedy :D
Radzikowski: raises 13994 to 17594 and is all-in
Suseel: calls 13994
FLOP [9c 2c Qd]
TURN [9c 2c Qd] [Qh]
RIVER [9c 2c Qd Qh] [9s]
SHOW DOWN
Radzikowski: shows [6s 6d] (two pair, Queens and Nines)
Suseel: shows [3d Ac] (two pair, Queens and Nines - Ace kicker)
Radzikowski said, "................"
Suseel collected 36238 from pot
Suseel said, "ok :D :D niech bedzie ale to funy call :D
Remki said, "looool"
SUMMARY
Total pot 36238 | Rake 0
Board [9c 2c Qd Qh 9s]
Seat 1: michalax folded before Flop (didn't bet)
Seat 2: Suseel (button) showed [3d Ac] and won (36238) with two pair, Queens and Nines
Seat 6: tmfinger (small blind) folded before Flop
Seat 7: Radzikowski (big blind) showed [6s 6d] and lost with two pair, Queens and Nines
Seat 8: arekol92 folded before Flop (didn't bet)
Seat 9: Remki folded before Flop (didn't bet)

Dobrze, że chociaż te 22$ są, będzie na następne eventy :D

Jednocześnie powyższe rozdanie zaliczam do serii "suckout on the river" :D

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Nowy miesiąc, nowe wyzwania. W marcu stawiam sobie dwa cele:

• zdobycie 250BB na 1$/2$ (czyli brakuje mi tylko 250BB na 0.5$/1$ na którym obecnie gram)
  • uzyskanie statusu iron na FTP

Mam nadzieję, że zmiana tytułu wpłynie na oglądalność bloga :D

Hurri

:) Pozdrawiam partnera ze stolika

VictorM

radzikowski napisał

Mam nadzieję, że zmiana tytułu wpłynie na oglądalność bloga :D

Już wpłynęła - jestem tu po raz pierwszy :D. Teraz muszę się zastanowić nad tytułem swojego BLOGa ?(.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Hurri napisał

Dzięki, dzięki :D

Zwłaszcza za tego runnner runner strita :D

Kurcze znowu miałem dzisiaj tak, że początek up potem nurkowanie i teraz powoli znowu w górę (po zmianie stolików) ...

Hurri

radzikowski napisał

Hurri napisał

Dzięki, dzięki :D

Zwłaszcza za tego runnner runner strita :D

Kurcze znowu miałem dzisiaj tak, że początek up potem nurkowanie i teraz powoli znowu w górę (po zmianie stolików) ...

Wiedziałem zemi to wypomnisz ;P

Wyrobileś już dziś 200 FTP?

ja 160 wiec jeszcze dziś wskoczę na chwilę.

Też dziś miałem na początku up potem na minus teraz jestem ~+1$

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Teraz mam 175 punktów, ale pogram do 23 aż się skończą Happy Hours