właśnie zależy z kim, po napierdalance widać że to jakiś bankus a z takimi wolę grać b/c R (i to niekoniecznie na rejza jesteśmy w plecy mocno, bo jak takie chece sie działy na turnie to wątpie że nie kliknie 2par jeszcze raz na R). No i dla mnie to jest dlatego b/c bo na taki zakres(co się okazuje po sd, ale nic nie napisałeś o tym typie):
MP2 83.78% 83.78% 0.00% 7d7h
MP3 16.22% 16.22% 0.00% KK+, AJs+, A7s, AJo+
na tym stole mamy nutsa, natomiast na rejza, dajmu mu 2p+:
MP2 76.00% 76.00% 0.00% 7d7h
MP3 24.00% 24.00% 0.00% KK+, AQs+, A7s, AQo+
mamy 75%(To trochę za grubo na x/c).
Wywalmy jeszcze połowę AQ i to A7 co go prawie nie ma:
MP2 70.00% 70.00% 0.00% 7d7h
MP3 30.00% 30.00% 0.00% KK+, AKs, AhQh, AKo, AhQd, AsQd, AcQd, AcQh
Ciągle za dużo na x/c.
Idźmy krok dalej, dajmy mu asy/ króle i AK.
MP2 60.00% 60.00% 0.00% 7d7h
MP3 40.00% 40.00% 0.00% KK+, AKs, AKo
Wciąż mamy tego beta, wciąż więcej w jego rejzie jest AK niż setów, wciąż mamy b/c all day long.
A od tego AJ powinieneś dostać xback i być 30 łap w plecy;p
Jak zagramy bet na river to wszystkie lepsze rece grają raise, a słabsze call, natomiast grając c/c wszystko gra bet i nie spłacamy się wyższym setom.
Chociaż ta argumentacja przy kolesiu który gra w ten sposób AJ wydaje mi się troche naciągana
@UP: This ! . Gdybym stwierdził, że koleś jest zdolny zagrać w ten sposób Aj nigdy nie zagrał bym check a jak już to ch/r . Z tym regiem mam flipa do jego 3beta na turnie jeżeli dobrze pamiętam 55 % z AA,KK,AK. Zagrałem high variance akcje na turnie ale ręka na river jest warta jeden zakład.
Ambitny wrzucając mu Aj etc trochę na siłę próbuje sobie boostować equiity na potrzeby argumentacji bet/call
właśnie zależy z kim, po napierdalance widać że to jakiś bankus a z takimi wolę grać b/c R
Nie wiem po czym to stwierdzasz ale typ z zakresem, który mu przebijam na turnie ma equity na 3bet
Na river jak Ballin napisał wszystko zagra bet, bo scary check back z AK na tym limicie chyba tylko ja potrafię grać, ale to wynika najczęściej z mojego gameplanu jak nie czuje dokładnie gry przeciwnika bo zakładam w iluś tam procentach, że jest to trap
PokerStars - $0.25/$0.50 (6 max) - Holdem - 4 players
Hand converted by PokerTracker 3
SB: $14.75
BB: $8.18
UTG: $9.05
Hero (BTN): $19.60
SB posts SB $0.10, BB posts BB $0.25
Pre Flop: ($0.35) Hero has Q♠ A♥
UTG raises to $0.50, Hero raises to $0.75, fold, fold, UTG calls $0.25
Flop: ($1.85, 2 players) 5♦ 2♠ 5♣
UTG checks, Hero bets $0.25, UTG calls $0.25
Turn: ($2.35, 2 players) T♦
UTG checks, Hero bets $0.50, UTG calls $0.50
River: ($3.35, 2 players) 8♣
UTG bets $0.50, Hero raises to $1.00, fold
Hero wins $4.19
grasz mu 2x x/r z co na takim stole i widzisz u typa sensowny 3bet t z aj, przeciez to wali na odleglosc, na co on ma tam 66%?, jak ktos umie sznurowki wiazac to sie tam nie pcha w koszty tylko na sd jak najtaniej. a jak juz mu zalozyles taki zakres ktorym masz 60% to graj xc,
Chudy dając mu taki range 99-66, A8s+, KTs+, QTs+, JTs, AQo-ATo, KJo+ na river to właściwie ty tam nie wrzucisz nic lepszego (może czasami 66-77, ale to przeciwnik musi być słaby). Jedynie na co możesz liczyć to na zrzucenie AK z którym przegrywasz i AQ z którym masz splita. Nie uzasadnia to chyba tego raise. Daj jakieś info.
Napisane przez ambitny
grasz mu 2x x/r z co na takim stole i widzisz u typa sensowny 3bet t z aj, przeciez to wali na odleglosc, na co on ma tam 66%?, jak ktos umie sznurowki wiazac to sie tam nie pcha w koszty tylko na sd jak najtaniej. a jak juz mu zalozyles taki zakres ktorym masz 60% to graj xc,
Późno już było huh ? Nie bardzo rozumiem, przecież to ty mu wrzucasz w zakres AJ
. Założyłem, że gram versus AA,KK, AK i tak mogę po kilkudziesięciu tysiącach rąk z nim sobie na to pozwolić, zresztą to żadna filozofia bo jak założysz, że koleś nie spazuje to właściwie zostają tylko te ręce. A4 i A7 raczej nie 3betuje preflop a 44 nie gra tak flopa. Prosty hand reading ,żadna magia przecież.
Napisane przez chudyand1
właśnie zależy z kim, po napierdalance widać że to jakiś bankus a z takimi wolę grać b/c R
Nie wiem po czym to stwierdzasz ale typ z zakresem, który mu przebijam na turnie ma equity na 3bet
![]()
To z jakim zakresem mu przebijasz tego turna że on ma z AJ equity na 3bet? Bo jeśli nie ma i 3betuje to to spazer jakiś i to gruby i to powinno być odnotowane jak gra regularnie. Jak grasz na zakres który ma equity na 3bet T to jasne c/c R bo AK jebnie a reszta lepsza, Twoja linia ma sens i ev większe niż b/c R, ale jak gość spazuje to ja tam widzę b/c R, i tu już bym zakończył bo to zależy od zawodnika, w unka gram HV b/c R bo nie zakładam że unk jest jakiś mocno dobry(a może powinienem:D). Swoją drogą co to za typ solidny że mu taki zakres logiczny dałeś a Ci jebnął jak z armaty ejsdżeka? + W 5ciu nie 3betować Twojego CO a a7s a4s to strzał w stopę kolano i co tam jeszcze:D
Wow, faktycznie Co prawda nie zmienia to moich założeń ale dopiero teraz widzę, ze to jest AJ i za to przepraszam . Cały czas sądziłem, że na wyłożeniu pokazał mi AK, dopiero po tym twoim ostatnim poście zauważyłem, że to AJ . So sick . Byłem właściwie pewny, że to AK i chyba muszę się w końcu wyspać. No cóż, gram z nim ze dwa lata, nie przypominam sobie, żeby mi coś tak wyspazował, jak widać do tego stopnia, że nie zwracając uwagi na ręką na wyłożeniu założyłem,że to AK :facepalm:. Nie nazwałbym go solidnym po prostu gra ostrożnie postflop. Heh Aj nie wierze. Wiesz jaki jest problem z tym rozdaniem ? Wiedząc to w tej chwili i tak będę zmuszony grać mu podobną linię next time i to jest głupie w pokerze bo nie będę w stanie w żaden sposób "świętecznego spazza " wykorzystać. Widziałeś wcześniej taką akcje u nuvanaho czy jak mu tam ?
Napisane przez ambitny
Dwa lata Ci czekał żeby spaza wyjebac a ty mu seta![]()
Luckbox, chyba jednak coś jest na rzeczy
Nie serio, przecież on tak nie gra albo czas zacząć robić notatki. Mam dziwne wrażenie, że wrzucając to rozdanie strolowałem sam siebie , nie tak miało być
Co gorsza ja do tego chujka gram tight foldy to dopiero troling
I na chuj mi uświadomiliście, że to AJ przecież moja psychika teraz przez następne milion rozdań nic z nim nie zrzuci
Z tymi notatkami to tak jest że ktoś Ci odjebie raz na milion a potem weź szukaj tego equity, ale to w sumie da się wyczuć czy ktoś już zagotowany(moi faworyci to elbutre slimfast i megacośtamzcyframi, oh jak Ci się zagotują to czysty piniondz). No i ja żebym się nie gotował to też by było lepiej(wurk in progres)
I tak wszystko przebija mnv2K polecam jego wkurwiać mu wystarczy przegrać rozdanie i komentarz na czacie.
o tototo, to ten a nie mega, mega nie odpierdala tak agro tylko się klei do sd bardziej niż ustawa przewiduje;p
Napisane przez ambitny
aq czemu nie grasz call, lepsza nie zrzuca, gorsza nie sprawdzi
Uznałem, że mogę mieć za słaba rękę na call. Wiesz stwierdzenie nic lepszego nie zrzuci dotyczy ciebie nie każdy daje się eksploatować tak samo. Tobie bym tego w ten sposób nie zagrał.
Napisane przez hairysnake
Chudy dając mu taki range 99-66, A8s+, KTs+, QTs+, JTs, AQo-ATo, KJo+ na river to właściwie ty tam nie wrzucisz nic lepszego (może czasami 66-77, ale to przeciwnik musi być słaby). Jedynie na co możesz liczyć to na zrzucenie AK z którym przegrywasz i AQ z którym masz splita. Nie uzasadnia to chyba tego raise. Daj jakieś info.
Reg z WTS 37 . Wyrzucam mu wstępnie z rangu PP bo lubi grać raise IP z tym. Tx type hands również myślę, że odwinie na turnie (raczej lead) choć tutaj nie mam 100 % pewności. Jego WTS sugeruje, że Kx type hans poddają turna ale może mieć jakieś KQ etc . Nie jestem w stanie dokładnie określić co koleś w ten sposób gra na rvier Overall myślę, że to jest jakiś z dupy blef , 8x albo Ahi cześć jest lepszych bo raczej będzie maskował range preflop. Widziałem u niego lead /fold river wcześniej na stosunkowo suchym flopie kiedy miałem nutsy jak również to, że leduje tak trafioną parę więc stwierdziłem, że jest w stanie wyrzucić coś lepszego. Myślę, że 8x może dać się namówić na fold. Nie wiem czemu od razu zakładacie, że typ musi być super słaby jak gra z tym donk/fold. Co prawda sama linia jego jest dość głupia ale jeżeli leaduje na przykład 8x to do mojego raise ma bluff catchera, a on jakoś niechętnie lubi oglądać wyłożenia. Mój percived range po raise jest naprawdę uber "nuts" hevay więc to kwestia tego co on sobie o mnie myśli. Wy wiecie, że ja czasami potrafię zagrać coś z dupy ale na stołach raczej nie mam image overagro bo i nie spazzuje i nie blefuje tak często jakby się mogło wydawać i ogólnie nie daje powodów do tego, żeby mnie sprawdzać ze wszystkim. Jak najbardziej to mógł być blef ale zakładam również, że w iluś tam procentach to może być też mh i stwierdziłem, że na tą cześć będę wywierał presję. Solidnych readów nie mam raczej to kwestia intuicji.
Pewnie i tak w ogólnym rozrachunku to było 72o ale dopóki koleś będzie mi grał w taki sposób będę tyrał jego db uzurpując sobie prawo do myślenia, że jednak mam fold equity
a nie lepiej kliknąć call zobaczyć tego gorszego asa 90% czasu bo a8 to on ma 2 kombo jak dobrze licze i to jest uber mała część jego zakresu-dla mnie pchanie się w koszta i dorabianie argumentacji na siłe;p
Mój wr lubi się pchać "w koszta" , jak przestanę wygrywać to nie będę grał raisów z dupy xD. Przecież ja wcale nie bronie tego podbicia. Zapytaliście to napisałem, że wierze w to, że jednak typ wyrzuca coś lepszego możecie się z tym nie zgadzać, i uważać , że to spazz nie mam z tym problemu przecież ze mnie żaden autorytet a czy nie lepszy jest call dowiem się jak mi kiedyś mh sprawdzi. To ile ma combo jest bez znaczenia w zasadzie, bo jeżeli już coś wyrzuca to top swojego rangu, więc jeżeli jest do tego zdolny to jest to EV+ nawet jak to jedna ręka.
Jebany Ultimate chalenge sie oddala, ale nic dziwnego jak zamiast grać słucham takiej nuty nuty, nuty... Zastanawiam się jak to ujebać i się nie da ,moja wrażliwość mi podpowiada, że to całkiem sexy utwór. Wróciłem po kilku dniach picia i wiecie co teraz będzie tylko gorzej bo nudno.. Mogłem to zostawić i nie wyjść na pizdę... ale hej tutaj naprawdę jest nudno .. A gustach się nie rozmawia, nie znasz ? huh ? Zresztą tym co chcą o tych gustach rozmawiać za zwyczaj brakuje argumentów.