Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] FLak

12 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
211 Wyświetlenia
kant900

To moje drugie podejście do blogowania, tym razem mam nadzieję, że skuteczne. W pokera gram już od jakiegoś czasu, bardziej lub mniej profesjonalnie próbowałem już chyba wszystkich odmian i tą która sprawia mi najwięcej frajdy jest FL.

To co może mnie odróżnia od moich kolegów z forum to fakt, że nie mam najmniejszych ambicji, aby zostać poker pro. A nawet bardzo nie chcę zostać poker pro, a więc pewnie będą okresy, w których będę grał mało lub wcale.

Swojego bloga zaczynam z rollem 20$ - nie daje sobie żadnych limitów czasowych na przeskakiwanie limitów. Jednak chciałbym postawić sobie cele, które zmotywują mnie do pewnego wysiłku - do końca lipca roll na 0.5/1 oraz 1/2 SH :f_cool: Zobaczymy jak będzie, wiem że jestem w stanie to ogarnąć zarówno pod względem dobbrej gry jak i ogólnego samorozwoju wymaganego, żeby to osiągnąć. Będę wrzucał także co ciekawsze rozdania.

11 odpowiedzi
kant900 Autor wątku
kant900

Dzisiaj pograłem trochę na .25/.5 i .5/1, na tym wyższym zacząłem grać tylko dlatego, że stoły były lepsze niż niżej. Bankroll 20$ zasadniczo nie pozwala poszaleć LAGiem, więc starałem się grać w miarę standardowo. Opłaciło się i mam teraz 40.32$. Trochę bezpieczniej już na 0.5/1, a na 1/2 póki co nie wchodzę. Ale jako że u mnie tylko bankroll, bez management, to pewnie jak będą szczególnie dobre stoły to może się pokuszę. Ale póki co happy grind na 0.5/1

ajej87

Grasz 0.5/1$ z takim bankrollem? :f_eek:

kant900 Autor wątku
kant900

Tak, ale w razie poważnej straty (tj spadku do 10$) schodzę niżej. Myślę, że dam radę. Przed chwilą zajrzałem na Twojego bloga i rzuciło mi się w oczy, że masz zgoła inne podejście do zarządzania kapitałem =)

micjan81

Kolega ajej po prostu przestrzega BM

nitro89

to powodzenia życzę.....

krzysiekmiszcz

powodzenia ;)

Hm, mam nadzieję, że Twoja przygoda z fixem nie skończy się zbyt szybko z powodu utraty kapitału.

Trzymam kciuki.

kant900 Autor wątku
kant900

No tak, ale niestety gry nie będzie, bo FTP zdecydowało się przejąć mojego rolla. Według mnie ta sytuacja pokazuje jak można skończyć będąc poker pro, czyli bez żadnej kasy. Oczywiście należy wypłacać pieniądze do banków itp itd, ale w każdej chwili można stracić źródło zarobku. Prawda jest taka, że tak jak FTP można wykończyć każdy jeden room. Myślę, że ten amerykański akt oskarżenia wpłynie także na Pokerstars, prędzej czy później oni też się zwiną. Widocznie bankierom inwestycyjnym nie podoba się, że istnieje tak duży rynek inwestycji alternatywnych nad którym nie mają kontroli.

kant900 Autor wątku
kant900

Od ostatniego wpisu obejrzałem 3 odcinki Beating the Lowstakes Cornholio i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Szkoda, że do ostatniego odcinka potrzebna jest platyna, został mi jeszcze tylko 1 od złota. Bardzo fajny wstęp do FLSH, postaram się być na wtorkowym treningu Cornholio.

Zdecydowałem się wpłacić 20$ na Party i od razu z grubej rury czyli na 0.25/0.50 SH. Stoły na tym limicie są w większej ilości niż na FTP, a więc póki co zatrzymam się na tym limicie. Po dwugodzinnej sesji +32$ (z czego 2$ uwolnionego bonusu). Ogólnie wrażenia dobre, zdecydowałem się zejść ze stołów, bo po lewej na prawie każdym stole miałem maniaka, a ja bardzo nie lubię grać z maniakami jak nie mam rolla. Po prostu wiem, że nie stać mnie na to. Zacząłem tracić komfort, a to znak, że czas kończyć.

Było kilka fajnych handów, jednak w żaden sposób nie mogłem ich pobrać z softu Party, ktoś wie jak to się robi? Poza tym jak przestawić BI z 25BB na 20BB? Też nie mogłem tego znaleźć _frown:

Zapytaj w dziale PartyPoker. Na pewno Ci tam ktoś pomoże. Dla mnie PartyPoker to czarna magia :(

johnybravo80

Napisane przez kant900
Było kilka fajnych handów, jednak w żaden sposób nie mogłem ich pobrać z softu Party, ktoś wie jak to się robi? Poza tym jak przestawić BI z 25BB na 20BB? Też nie mogłem tego znaleźć _frown:

W katalogu history (czy jakoś tak - dokładnie podam co i jak będę w domu) czy jakoś tak zapisywane wszystkie rozegrane ręce. Do tego jak grasz i masz otwarty stół to w dolnym lewym rogu masz ikonki. Jedna z nich to historia. Tam możesz zaznaczyć interesującą cię rękę i wysłać na maila. To takie łopatologiczne metody jak się nie korzysta z trakere.

PS z takim bankrolem nie wróżę Ci powodzenia. Na SH zjazd o 100BB to nie problem nawet grając bardzo dobrze.