Witam wszystkich!,
bo nie mialem okazji się jeszcze przywitać (no może miałem, ale tego nie zrobiłem).
Pierwszy raz w pokera zagrałem jakieś ~2.5 lat temu. Na początku graliśmy z kumplami na jakieś drobne, później wpadł do głowy pomysł - P* !!! No to do kompa, downloadzik -> instalacja -> cashier. (Moje umiejętności w tym czasie odpowiadały tabelce z hierarchią układów.) Po przelaniu $$ przyszedł czas na gre. No to od czego zacząć jak nie od FR NL100
.
Po jakimś czasie ktoś podesłał link do PS, gdzie się dowiedziałem, że poker to nie hazard
Od tego czasu trochę poczytałem, trochę pograłem - jakieś nl2-nl10. Spróbowałem omaszki, zagrałem parę sitków, mtt - z średnimi rezultatami. Przeważnie co się nabudowałem to na tilcie, albo na %% wtopiłem.
W tym miesiącu zapaliła się żaróweczka nad głową - HOLD'EM FIXED-LIMIT. Poczytałem trochę artykułów, obejrzałem kilka filmików i troszkę pograłem, co oczywiście skończyło się wtopieniem rolla po %%... Powiedziałem DOŚĆ!!! Lubie pokera, lubie grać, ale chce wygrywać regularnie, a nie tracić. Poczytałem jeszcze trochę, ok 5.06.2011r. wpłaciłem $50 i zacząłem grać LIM $10/$20.
LIM $10/$20:
Gdyby nie rakeback i bonusy masakrycznie by to wyglądało - tak wychodziłem na 0 mniej więcej, po małym tilcie spadłem do $40. Ilość bad beatów była niesamowita. Wpieprzałem AA na k3o, A2o etc... Już miałem dość, ale przecież się nie poddam. Poszedłem na fajkę, pomyslałem chwilę i stwierdziłem, że coś z tym trzeba zrobić.
Co zrobiłem? Wszedłem na LIM $25/$50
:facepalm:, jednak po kilkuset rozdaniach odbudowałem rolla i każda kolejna sesja kończyła się na +. Doszedłem do $150 i wprowadziłem w swoję życie 2 nowe zasady, których nie chcę naginać choć by skały srały... mianowicie:
1. ZAWSZE PRZESTRZEGAJ BRM !!!
2. NIGDY NIE GRAJ PO WIĘCEJ NIŻ 1 BROWARKU !!!
Pograłem jeszcze trochę. Dzisiaj zasiadłem z planem kilkugodzinnej sesji, ale... FTP tak zaczęło lagować, że się grać nie dało, więc pomyślałem, że założe blog'a.
tu kilka tabelek i wykresów co się działo przez ostatni tydzień:
LIM $10/$20
(troche przekłamane, bo wyrobiłem bonus i w najgorzym momencie było -$10.)

sessions:

Jak widać różowo nie było.
LIM $25/$50
(Tu już bonusu nie miałem, więc jest tak jak widać.)

Znacznie lepiej to wygląda niż 10/20,
a poniżej sessions:

Każda sesja na +, co nie znaczy, że nie może być lepiej...
Wrzucę jeszcze z całości:

Tak to wygląda na chwilę obecną.
Planuję przechodzić limity, aż starczy sił
i jak najczęściej aktualizować bloga.
Zamierzam też wrzucać co ciekawsze rozdania i takie, z którymi miałem problem.
W tej chwili mój BR = $183.50
Gratulację jeśli komuś się udało przez całość przebrnąć