Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] FL SH & MTT & Filmowo-Serialowy Blog

9 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
376 Wyświetlenia
Rantrave
Oldschool Grinder

Witam,

Ostatnio ze względu na duży progres w nauce jak i umiejętnościach i co najważniejsze pierwszych mniejszych sukcesach, stwierdziłem, że założę sobie blog gdzie będę stawiał sobie jakieś challenge i podbudowywał ego wstawiając swoje wyniki.

Zacząłem grać w pokera mniej więcej od kiedy zarejestrowałem się na forum. Chciałem grać fixa, bo skoro można podbijać o określoną tylko ilość kasy to nie będzie można stracić całego rolla od PS co nie? :facepalm: To co grałem z Fixem miało tyle wspólnego, tyle co nie mogłem wrzucić na żadnym streecie all-ina. Pierwszy roll rozdałem na Titanie. Po jakimś pół roku? Przyszedł drugi roll na Everesta. Sobie myślę, skoro Fix nie, to co? To grałem w SSS + trochę fixa i zgadnijcie jak to się skończyło? Drugi roll poszedł do piachu.

We wrześniu otrzymałem 3 roll na Full Tilt Poincie od PS. Oglądałem filmy, czytałem forum rozdań ale nie do końca rozumiałem co robię na tych micro stakes. Trochę poluckboxowałem, pograłem trochę rush pokera i skończyło się to na +200$ 0,25/0,5 , żeby w ciągu dwóch dni wtopić -160$ :facepalm:.

Zwiększył mi się status :D miałem dostęp do fajniejszych filmów szkoleniowych i tyle co wyniosłem z nich to parę rozdań i omówień do nich, czyli jak dalej nic nie umiałem to dalej nic nie umiałem. Filmy z ang. sekcji nauczyły mnie podstaw MTT bo były tematyczne i na dany koncept i zacząłem grać w miarę ogarniętym stylem + treningi u Pyszałka i Oloriona pozwoliły mi grać agresywnym Bankrollem z 15BI w micro MTT. Udało się ugrać 3 turnieje i wyjść na ładny plus, ale ze względu na słaby roll znowu zacząłem grać w Fixa.

Dzięki dobrej pracy takich trenerów jak Mcmoe, Pazzur, Klz03 i Masterjari, grałem w Fixa, a nie coś co przypomina Fixa. Pazzur powiedział, że nie mam dotykać pokera do momentu, w którym nie będę umiał recytować artykuły mi dostępne. Poświęciłem w ciągu następnego tygodnia czas na czytanie. W 2 tygodnie później pokonałem 0,1/0,2 w 14,5k handów i teraz grinduje 0,25/0,5.

Oto zajebisty wykres :

Obecny challenge to wygrindować na 0,25/0,5 12k FTP pointsów, żeby przemielić to wszystko na Turniejowe tickety do MTT za 26$. Za rakeback grać micro MTT. Może w ciągu następnych 2 miesięcy uda się to zrobić przy mojej ilości czasu.

Co do filmów i seriali, ze względu, że jest to jedna z trzech rzeczy do, których wykorzystuje komputer poza pokerem i do pracy, to tutaj będę umieszczał jakieś nowinki, trailery czy własne recenzje do zobaczonych nowości filmowych/serialowych.

Doszły mnie ciekawe słuchy, że Microsoft chce zrobić porządną space-operę na bazie halo(nie potwierdzone). Jakby wrzucili budżet do 150mln i zatrudnili showtime czy HBO to byśmy mieli coś co mogłoby być dosyć dobre, ale oczywiście gorsze od Star Warsów.
A tutaj klimatyczny cinematic trailer do Halo 3. Jakby film/serial zrobili w takim klimacie czy przynajmniej tak by wizualnie wyglądał to mógłby być niezły film akcji. Pozdrawiam

8 odpowiedzi

Grasz to co ja czyli FL i mikro mtt z tym, że ja do tej pory grałem FR, ale zamierzam właśnie przenieść się na SH. ;)
Będę odwiedzał. :f_thumbsup:

Rantrave Autor wątku
Rantrave
Oldschool Grinder

Zrobiłem sobie herbatkę z cytrynką więc czas na małe podsumowanie.

W piątek było święto "thanksgiving" w USA. Było miło, z fishami można było sobie poczatować co tam się dzieję w stanach podczas tego święta. Z tej okazji, w ramach swojej wdzięczności, rozdałem cały RB -33$ w ciągu 30 min. Po tym czasie oderwałem się od stolików, bo stwierdziłem, że szkoda mojego BR.

Dzisiaj zagrałem małą sesję 2,5h w niecałe 1,4k handów udało się odegrać RB z piątku i wyjść na plus.

Ręka z piątku:
Full Tilt Limit Hold'em, $0.50 BB (6 handed) - Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Preflop: Hero is CO with A, 6
UTG raises, MP calls, Hero calls, 2 folds, BB 3-bets, UTG calls, MP calls, Hero calls

Flop: (12.4 SB) K, Q, 10 (4 players)
BB bets, UTG raises, 1 fold, Hero calls, BB calls

Turn: (9.2 BB) J (3 players)
BB bets, UTG raises, Hero 3-bets, BB caps, UTG calls, Hero calls

River: (21.2 BB) Q (3 players)
BB checks, UTG bets, Hero calls, BB calls

Total pot: $12.10 (24.2 BB) | Rake: $0.50

Results:
BB had A, K (straight, Ace high).
UTG had Q, K (full house, Queens over Kings).
Hero had A, 6 (straight, Ace high).
Outcome: UTG won $11.60

Fajny draw, fajne io ale coś zła karta na river.

A tutaj ręka z serii What the Fuck?

Full Tilt Limit Hold'em, $0.50 BB (6 handed) - Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Preflop: Hero is MP with 7, 7
UTG calls, Hero raises, CO 3-bets, 2 folds, BB calls, UTG calls, Hero calls

Flop: (12.4 SB) Q, 3, 7 (4 players)
BB checks, UTG checks, Hero checks, CO bets, BB calls, UTG calls, Hero raises, CO 3-bets, BB calls, 1 fold, Hero caps, CO calls, BB calls

Turn: (12.7 BB) 9 (3 players)
BB checks, Hero bets, 1 fold, BB calls

River: (14.7 BB) Q (2 players)
BB checks, Hero bets, BB calls

Total pot: $8.35 (16.7 BB) | Rake: $0.40

Results:
BB had 8, 3 (two pair, Queens and threes).
Hero had 7, 7 (full house, sevens over Queens).
Outcome: Hero won $7.95

Nie wiem o czym trzeba myśleć, żeby grać tak jak tutaj, w szczególności z tym 83, dobrze mieć takich fajnych graczy na stole.

Rantrave Autor wątku
Rantrave
Oldschool Grinder

A tutaj z dzisiejszej sesji:
Pierwszy w życiu royal flush ^^

Full Tilt Limit Hold'em, $0.50 BB (5 handed) - Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Preflop: Hero is Button with J, A
1 fold, MP calls, Hero raises, 1 fold, BB calls, MP calls

Flop: (6.4 SB) Q, K, 6 (3 players)
BB bets, MP raises, Hero calls, BB calls

Turn: (6.2 BB) 7 (3 players)
BB checks, MP bets, Hero calls, BB calls

River: (9.2 BB) 10 (3 players)
BB checks, MP checks, Hero bets, BB calls, MP calls

Total pot: $6.10 (12.2 BB) | Rake: $0.30

Results:
Hero had J, A (royal flush).
BB had Q, 8 (one pair, Queens).
MP had Q, K (two pair, Kings and Queens).
Outcome: Hero won $5.80

Aż musiałem się pochwalić.

A teraz, Świetne rozdanie nie zgadniecie pewnie co miał przeciwnik ^^ :facepalm:
Full Tilt Limit Hold'em, $0.50 BB (5 handed) - Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Preflop: Hero is SB with A, K
1 fold, MP calls, Button raises, Hero 3-bets, 1 fold, MP calls, Button calls

Flop: (10 SB) 3, K, 4 (3 players)
Hero bets, MP calls, Button calls

Turn: (6.5 BB) 6 (3 players)
Hero bets, MP calls, 1 fold

River: (8.5 BB) 5 (2 players)
Hero bets, MP raises, Hero calls

Total pot: $6.25 (12.5 BB) | Rake: $0.30

Results below:
Hero had A, K (one pair, Kings).
MP had 7, 4 (straight, seven high).
Outcome: MP won $5.95

Po tym rozdaniu powiedziałem na głos what the fuck, i po chwili namysłu stwierdziłem, że bardzo lubię grać z tym graczem, zaznaczyłem go sobie i mam nadzieję, że napotkam go w późniejszych sesjach.

I tutaj ulubiony typ gracza maniac, z którymi bardzo lubię grać, na moje nieszczęście tym rozdaniem wypłaciłem sobie z niego ostatnie $$ :ayfkm:

Preflop: Hero is UTG with A, 8
Hero raises, MP 3-bets, 4 folds, Hero calls

Flop: (7.4 SB) 8, A, 6 (2 players)

Turn: (5.7 BB) A (2 players)
Hero bets, MP raises, Hero 3-bets, MP caps, Hero calls

River: (13.7 BB) 7 (2 players)

Total pot: $8.45 (16.9 BB) | Rake: $0.40

Results below:
Hero had A, 8 (full house, Aces over eights).
MP had 5, 8 (two pair, Aces and eights).
Outcome: Hero won $8.05

Sumując dzisiejszy wynik
:diamond: ~1,2k handów
:diamond: + 45$

Jeszcze z 2-3 takie sesje i będę się zastanawiał nad 0,5/1$.

Co do nowości filmowych, nie radzę iść na Pottera, znajomy mnie namówił i film tragedia. Pomimo, że książkę bardzo przyjemnie się czyta to ekranizacja kiepska, w szczególności część, gdzie pokazują jak bohaterowie się załamują siedząc w namiocie, gdzieś w lesie, nudnawe flaki z olejem. Dubbing jest koszmarny. Może następne części, gdzie coś się dzieje, będą warte polecenia.

Ostatnio miałem okazję nadrobić parę seriali, które oglądam w miarę regularnie. Glee, SGU, nie trzymają już poziomu, kiepskie, nudnawe, mocno przewidywalne, 2h tych seriali obejrzałem w 30 min przewijając co kawałek.

Jedynie co mnie nie zanudziło to najnowsze Clone Warsy i House. Każdy fan spokojnie może sobie to obejrzeć, nie powinien się zawieść.

Pozdrawiam.

elvismichal
Elite Grinder
Rantrave Autor wątku
Rantrave
Oldschool Grinder

Bo to były jego ostatnie pieniądze, nie było jak więcej wyciągnąć.

Pograłem sobie teraz sesje, żeby wyrobić rush week. Dużo fajnych fishy, ale dużo agresji od bardziej ogarniętych graczy. Gra tam jest czysto break even i na 025/0,5 rush nie da się wyrobić normalnie maksymalnej promocji więc się ograniczam do tej srebrnej.

Przesiadłem się na zwykłe stoliki i sesja na - 45$, parę durnych blefów, parę durnych hero calli i cld i taki minus. Drawy nie chciały wejść a szkoda.

Tutaj durny blef jak cholera

Preflop: Hero is MP with 9, 10
1 fold, Hero raises, Button calls, 1 fold, BB calls

Flop: (6.4 SB) 7, 3, J (3 players)
BB checks, Hero bets, Button calls, 1 fold

Turn: (4.2 BB) 6 (2 players)
Hero bets, Button calls

River: (6.2 BB) A (2 players)
Hero checks, Button bets, Hero raises, Button 3-bets, Hero calls

Total pot: $6.10 (12.2 BB) | Rake: $0.30

Nigdy więcej coś co nie ma sensu na takich strightforward graczy.

A tutaj niezły what the fuck

Preflop: Hero is SB with J, A
2 folds, CO calls, Button raises, Hero 3-bets, 1 fold, CO calls, Button calls

Flop: (10 SB) K, 7, A (3 players)
Hero bets, CO raises, Button calls, Hero 3-bets, CO caps, Button calls, Hero calls

Turn: (10.1 BB) 10 (3 players, 1 all-in)
Hero bets, Button calls

River: (12.1 BB) K (3 players, 1 all-in)
Hero bets, Button calls

Total pot: $7.05 (14.1 BB) | Rake: $0.35

I następny:

Preflop: Hero is UTG with K, A
Hero raises, 3 folds, BB 3-bets, Hero caps, 1 fold

Total pot: $1.60 (3.2 BB) | Rake: $0

Rantrave Autor wątku
Rantrave
Oldschool Grinder

Napotkałem też ostatnio fajnego maniaka, zawsze jakiś się zdarzy podczas sesji:

Full Tilt Limit Hold'em, $0.50 BB (4 handed) - Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Preflop: Hero is UTG with J, J
Hero raises, 1 fold, SB calls, BB calls

Flop: (6 SB) 2, 10, 4 (3 players)
SB checks, BB checks, Hero bets, SB calls, 1 fold

Turn: (4 BB) 3 (2 players)
SB bets, Hero raises, SB calls

River: (8 BB) 3 (2 players)
SB bets, Hero calls

Total pot: $5 (10 BB) | Rake: $0.25

I tutaj próbował mnie wyrzucić z Khigh boardu, o dziwo jak się gra każdą rękę, to coś ludzie nie zawsze wierzą

Full Tilt Limit Hold'em, $0.50 BB (3 handed) - Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Preflop: Hero is SB with 8, 9
1 fold, Hero raises, BB calls

Flop: (4 SB) 4, K, 8 (2 players)
Hero bets, BB raises, Hero calls

Turn: (4 BB) 4 (2 players)
Hero checks, BB bets, Hero calls

River: (6 BB) 10 (2 players)
Hero checks, BB bets, Hero calls

Total pot: $4 (8 BB) | Rake: $0.20

A tutaj ręka z rusha: bleh, nie ma co się dziwić że sesja na minus jak innym wchodzą backdoory tylko nie mnie.
Full Tilt Limit Hold'em, $0.50 BB (4 handed) - Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Preflop: Hero is SB with J, A
1 fold, Button raises, Hero 3-bets, 1 fold, Button calls

Flop: (7 SB) 8, J, A (2 players)
Hero bets, Button raises, Hero 3-bets, Button calls

Turn: (6.5 BB) 4 (2 players)
Hero bets, Button calls

River: (8.5 BB) Q (2 players)
Hero bets, Button raises, Hero calls

Total pot: $6.25 (12.5 BB) | Rake: $0.30

No cóż, teraz kończę i wychodzę, relax za parę minut zapewnia uczelnia na ćwiczeniach z fizyki :facepalm: :rage:

Rantrave Autor wątku
Rantrave
Oldschool Grinder

Ostatnio w pracy miałem lekki przestój i akurat dobry timing z tym był, miałem czas na wyrobienie promocji rush week.

Poświęciłem czas, ugrałem srebrnawą promocję i powinno dzisiaj jeszcze wpaść 50$. Natomiast co najważniejsze udało mi się pokonać limit 0,25/0,5 i niedługo będę się przymierzał do atakowania 0,5/1$.

Co do samej gry, zmieniłem całkowicie podejście i koncepcje. Za sprawą naszych trenerów i filmów, bardziej się zastanawiam nad czy co ma i może mieć przeciwnik i gram bardziej pod przeciwników, jedną sesję zagrałem prawie jak maniak, bo tak mi pozwalali przeciwnicy. Ostatnio też mam duży dylemat nad light 3-betowaniem z sc/marginalnymi układami, które z jednej strony ciężko jest spasować bo to zbyt dobra karta, z drugiej nie można grać jak totalny maniak. Polepszyłem Table selection, omijam szerokim łukiem dobry-myślących graczy, zarazem grając z fishami i weak tagami uzyskuje nawet przyzwoity winrate. Pokonałem w niecałe 18 dni 0,25/0,5 z winratem 4,5BB/100. W pewnym momencie już myślałem, że umiem dużo ale chyba dwa-trzy dni temu napotkałem na jakiegoś gracza, który czytał mnie jak chciał wtf? i chyba go nawet spłaciłem. Dobrze, że taki zimny prysznic mi się przytrafił przed wejściem na nowy limit bo jak widać dużo nauki na następne dni.

W pracy rozpoczął się znowu okres gdzie jednak trzeba będzie poświęcić więcej czasu aby rzetelnie wykonywać swoje obowiązki i na grę będzie stanowczo mniej czasu wolnego. Spróbuje tylko grać pod iron mana na FTP bo chcę się załapać na 100$ promocji natomiast całą resztę, którą będę miał spożytkuje na zaatakowanie złotej sekcji teoretycznej.

A tutaj wykres pokazujący moją dominację na microlimitach :

Ostatnio w świecie filmu, zmarł reżyser Star Warsów: Imperium kontratakuje. Szkoda reżysera, który stworzył takie wybitne dzieło. Poszukiwałem trochę jakiś materiałów co do produkcji samych SW i tutaj znalazłem perełkę normalnie wtf:

No cóż, teraz trzeba znowu lecieć na uczelnię na relaksujące zajęcia z fizyki :facepalm:

Rantrave Autor wątku
Rantrave
Oldschool Grinder

1. 210$
Pierwszy turniej wygrany

2. Po 10h grania w nocy, będąc na FT 10k gtd rush guar za 1,1$, mając okazję shipnąć pierwsze 4 cyfry :facepalm:, jam z AKo na 30BB/call od bigstacka 300BB z QJo i spada mu flush :facepalm:

:rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :ayfkm:

W fixie wychodzę break even nie mogę nic ugrać więc nie będę komentował.
Pozdrawiam