Witam,
Ostatnio ze względu na duży progres w nauce jak i umiejętnościach i co najważniejsze pierwszych mniejszych sukcesach, stwierdziłem, że założę sobie blog gdzie będę stawiał sobie jakieś challenge i podbudowywał ego wstawiając swoje wyniki.
Zacząłem grać w pokera mniej więcej od kiedy zarejestrowałem się na forum. Chciałem grać fixa, bo skoro można podbijać o określoną tylko ilość kasy to nie będzie można stracić całego rolla od PS co nie?
To co grałem z Fixem miało tyle wspólnego, tyle co nie mogłem wrzucić na żadnym streecie all-ina. Pierwszy roll rozdałem na Titanie. Po jakimś pół roku? Przyszedł drugi roll na Everesta. Sobie myślę, skoro Fix nie, to co? To grałem w SSS + trochę fixa i zgadnijcie jak to się skończyło? Drugi roll poszedł do piachu.
We wrześniu otrzymałem 3 roll na Full Tilt Poincie od PS. Oglądałem filmy, czytałem forum rozdań ale nie do końca rozumiałem co robię na tych micro stakes. Trochę poluckboxowałem, pograłem trochę rush pokera i skończyło się to na +200$ 0,25/0,5 , żeby w ciągu dwóch dni wtopić -160$ :facepalm:.
Zwiększył mi się status
miałem dostęp do fajniejszych filmów szkoleniowych i tyle co wyniosłem z nich to parę rozdań i omówień do nich, czyli jak dalej nic nie umiałem to dalej nic nie umiałem. Filmy z ang. sekcji nauczyły mnie podstaw MTT bo były tematyczne i na dany koncept i zacząłem grać w miarę ogarniętym stylem + treningi u Pyszałka i Oloriona pozwoliły mi grać agresywnym Bankrollem z 15BI w micro MTT. Udało się ugrać 3 turnieje i wyjść na ładny plus, ale ze względu na słaby roll znowu zacząłem grać w Fixa.
Dzięki dobrej pracy takich trenerów jak Mcmoe, Pazzur, Klz03 i Masterjari, grałem w Fixa, a nie coś co przypomina Fixa. Pazzur powiedział, że nie mam dotykać pokera do momentu, w którym nie będę umiał recytować artykuły mi dostępne. Poświęciłem w ciągu następnego tygodnia czas na czytanie. W 2 tygodnie później pokonałem 0,1/0,2 w 14,5k handów i teraz grinduje 0,25/0,5.
Oto zajebisty wykres :

Obecny challenge to wygrindować na 0,25/0,5 12k FTP pointsów, żeby przemielić to wszystko na Turniejowe tickety do MTT za 26$. Za rakeback grać micro MTT. Może w ciągu następnych 2 miesięcy uda się to zrobić przy mojej ilości czasu.
Co do filmów i seriali, ze względu, że jest to jedna z trzech rzeczy do, których wykorzystuje komputer poza pokerem i do pracy, to tutaj będę umieszczał jakieś nowinki, trailery czy własne recenzje do zobaczonych nowości filmowych/serialowych.
Doszły mnie ciekawe słuchy, że Microsoft chce zrobić porządną space-operę na bazie halo(nie potwierdzone). Jakby wrzucili budżet do 150mln i zatrudnili showtime czy HBO to byśmy mieli coś co mogłoby być dosyć dobre, ale oczywiście gorsze od Star Warsów.
A tutaj klimatyczny cinematic trailer do Halo 3. Jakby film/serial zrobili w takim klimacie czy przynajmniej tak by wizualnie wyglądał to mógłby być niezły film akcji. Pozdrawiam
, 6
, 10
, K
, 3
(two pair, Queens and threes).