Witam wszystkich (a szczególnie limitowców :D)
Postanowiłem założyć własnego bloga (pomimo mojej niechęci do wszelkich treści zapisywanych w takiej formie :P), aby mieć przejrzysty obraz swojej gry i postępów - coś w rodzaju dziennika, tylko że nie aktualizowany tak często. Jesteśmy na forum pokerowym i chciałbym, żeby ten wątek miał charakter typowo dokumentalny, czyli dominować będą tutaj wykresy, rozdania i aktualizowany stan bankrola :]. Poza tym myślę, że każda przestrzeń dotycząca Fixed Limit SH jest dla tego forum dobra i potrzebna. Damianpat narzeka na brak dyskusji o strategii - i ma rację - w szczególności dotyczy to właśnie FL-a. Może mi się wydaję, ale chyba dawniej czołowi gracze byli trochę bardziej aktywni. Kolejny powód założenia tego wątku jest zdecydowanie czysto egoistyczny - liczę na pomoc graczy z limitów 2$4+, którzy masakrują już te stawki (jest ich niewielu jak sądzę, raczej wiadomo o kogo chodzi). Mam nadzieję, że zerkniecie tutaj od czasu do czasu, powiecie, że jestem fishem i dokładnie wytłumaczycie mi dlaczego nim jestem
To tyle tytułem wstępu...
Stosuję bardzo konserwatywny BRM, dosyć często robię cashouty, nie lubię dużych swingów, często mam scary money na nowym limicie, komfortowo czuję się z 800BB - 1000BB na limit, jednak nie przechodzę wyżej jeżeli nie pobiłem poprzedniego poziomu. Nie jestem zbyt ambitny, niestety mam tendencje do zostawania tam gdzie gra staje się prosta i bezstresowa.
Gram obecnie na dwóch platformach:
Full Tilt Poker - 1706.17$
Pokerstars - 1051.70$
Ostatnie 38K hands na 0.5/1 (FTP):
18k hands 1/2 (FTP) - taka katastrofa częściowo spowodowana mocnym swingiem w dół, jednak moja gra zdecydowanie była średnia:
Niedawno przeniosłem się na Starsy, a te powitały mnie całkiem przyjemnie:
Luźne postanowienia na najbliższy czas:
- nie grać niżej niż 1$2
- pograć parę sesji na 2$4
- znaleźć parę z moich licznych leaków
Do usłyszenia!