Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Fl Sh 2$4, 3$6 Ftp

36 Posty
14 Użytkownicy
0 Reakcje
1,971 Wyświetlenia
grabarz666

Witam wszystkich (a szczególnie limitowców :D)

Postanowiłem założyć własnego bloga (pomimo mojej niechęci do wszelkich treści zapisywanych w takiej formie :P), aby mieć przejrzysty obraz swojej gry i postępów - coś w rodzaju dziennika, tylko że nie aktualizowany tak często. Jesteśmy na forum pokerowym i chciałbym, żeby ten wątek miał charakter typowo dokumentalny, czyli dominować będą tutaj wykresy, rozdania i aktualizowany stan bankrola :]. Poza tym myślę, że każda przestrzeń dotycząca Fixed Limit SH jest dla tego forum dobra i potrzebna. Damianpat narzeka na brak dyskusji o strategii - i ma rację - w szczególności dotyczy to właśnie FL-a. Może mi się wydaję, ale chyba dawniej czołowi gracze byli trochę bardziej aktywni. Kolejny powód założenia tego wątku jest zdecydowanie czysto egoistyczny - liczę na pomoc graczy z limitów 2$4+, którzy masakrują już te stawki (jest ich niewielu jak sądzę, raczej wiadomo o kogo chodzi). Mam nadzieję, że zerkniecie tutaj od czasu do czasu, powiecie, że jestem fishem i dokładnie wytłumaczycie mi dlaczego nim jestem ;) To tyle tytułem wstępu...

Stosuję bardzo konserwatywny BRM, dosyć często robię cashouty, nie lubię dużych swingów, często mam scary money na nowym limicie, komfortowo czuję się z 800BB - 1000BB na limit, jednak nie przechodzę wyżej jeżeli nie pobiłem poprzedniego poziomu. Nie jestem zbyt ambitny, niestety mam tendencje do zostawania tam gdzie gra staje się prosta i bezstresowa.

Gram obecnie na dwóch platformach:
Full Tilt Poker - 1706.17$
Pokerstars - 1051.70$

Ostatnie 38K hands na 0.5/1 (FTP):

18k hands 1/2 (FTP) - taka katastrofa częściowo spowodowana mocnym swingiem w dół, jednak moja gra zdecydowanie była średnia:

Niedawno przeniosłem się na Starsy, a te powitały mnie całkiem przyjemnie:

Luźne postanowienia na najbliższy czas:

- nie grać niżej niż 1$2
- pograć parę sesji na 2$4
- znaleźć parę z moich licznych leaków

Do usłyszenia!

35 odpowiedzi

Grales na FTP tez fullringi moze 0.5/1? Jak tak to jak porownujesz poziom graczy na FR i na SH i ogolne wrazenia?

grabarz666 Autor wątku
grabarz666

Napisane przez Danny917
Grales na FTP tez fullringi moze 0.5/1? Jak tak to jak porownujesz poziom graczy na FR i na SH i ogolne wrazenia?

Grałem. Z tego co pamiętam stoły były dosyć opłacalne (duże vpip), ale ciężko mi się tam było przystosować po wcześniejszej grze SH. Gracze? Nie pamiętam, pewnie tak samo słabi, tylko że na SH możesz łatwiej ich eksploatować. Ogólne wrażenia: fullringi są nudne;)

emomaniac

Ostatnio grałem SH upto 0.5/1 na Ipoker i nie wiem czemu jeszcze tam gram,zawsze miałem jakiś sentyment do nich...na dniach przenoszę się "też"na P*.

P*owodzenia.

edit:

jak tam PT3 i stara baza danych ?

eSGe

Napisz coś o poziomie na 0.5/1 na FTP, ile stołów grasz jednocześnie i o jakich godzinach??

grabarz666 Autor wątku
grabarz666

emomaniac:

Też mam sentyment do iPoker, ale teraz mogę stwierdzić, że grałem tam stanowczo za długo ;) Bazę danych odzyskałem i przy okazji zmieniłem trackera na HM (kupiłem i czekam na klucz), praktycznie bez testowania, mam nadzieję, że się nie rozczaruję.

eSGe:

Już nie gram _cool: Kiedyś ten limit sprawiał mi problem, teraz uważam, że poziom jest b.niski. Na końcu zaprzestałem właściwie table selection, bo fishe były wszędzie, a "regularsów" dobrze znam i są średni. Grałem zwykle wieczorami i w nocy 3-4 stoły, ale decyzje z czasem stały się tak proste i automatyczne, że mógłbym chyba grać ich z 8 ;)

emomaniac

spoko...

jesteś tam, gdzie ja podążam :)

ale podążam wytrwale ; mam nadzieję;)

To fajnie ze poziom niski na SH, bo planuje sie wlasnie na FTP na tym limicie uczyc gry na 6-maxach ;)

grabarz666 Autor wątku
grabarz666

$1/$2 Fixed-Limit Hold'em (5 handed)

Preflop: Hero is BU with 9:h, J:h.
2 folds, Hero raises, SB calls, BB folds.

Flop: (5 SB) 5:h, 2:h, 3:h (2 players)
SB bets, Hero raises, SB 3-Bets, Hero calls.

Turn: (5.5 BB) 8:s (2 players)
SB bets, Hero raises, SB 3-Bets, Hero caps, SB calls.

River: (13.5 BB) 7:h (2 players)
SB bets, Hero calls.

Final Pot: 15.5 BB.

Results follow:

Hero shows a flush, jack high(9:h J:h).
SB shows a flush, ace high(9:c A:h).

SB wins with a flush, ace high(9:c A:h).

$1/$2 Fixed-Limit Hold'em (6 handed)

Preflop: Hero is CO with 6:d, 6:s.
MP3 raises, Hero 3-Bets, BU calls, SB caps, BB folds, MP3 calls, Hero calls, BU calls.

Flop: (17 SB) 3:c, 2:s, 6:c (5 players)
SB bets, MP3 folds, Hero raises, BU folds, SB 3-Bets, Hero calls.

Turn: (11.5 BB) A:s (3 players)
SB bets, Hero raises, SB calls.

River: (15.5 BB) K:d (3 players)
SB checks, Hero bets, SB raises, Hero calls.

Final Pot: 19.5 BB.
Results follow:

Hero shows three of a kind, sixs(6:d 6:s).
SB shows three of a kind, kings(K:h K:s).

SB wins with three of a kind, kings(K:h K:s).

Preflop: Hero is BB with T:s, 9:c.
MP3 calls, CO folds, BU calls, SB calls, Hero checks.

Flop: (4 SB) J:d, 8:h, 4:d (5 players)
SB checks, Hero bets, MP3 folds, BU calls, SB raises, Hero calls, BU calls.

Turn: (5 BB) Q:s (4 players)
SB bets, Hero raises, BU calls, SB 3-Bets, Hero caps, BU calls, SB calls.

River: (17 BB) 7:d (4 players)
SB checks, Hero bets, BU calls, SB calls.

Final Pot: 20 BB.
Results follow:

Hero shows a straight, queen high(T:s 9:c).
BU shows a flush, queen high(Q:d 6:d).
SB shows two pairs, queens and jacks(Q:h J:h).

BU wins with a flush, queen high(Q:d 6:d).

Preflop: Hero is MP2 with Q:h, A:s.
Hero raises, MP3 3-Bets, 4 folds, Hero caps, MP3 calls.

Flop: (9.5 SB) K:s, 8:c, A:h (2 players)
Hero bets, MP3 raises, Hero 3-Bets, MP3 calls.

Turn: (7.75 BB) 9:s (2 players)
Hero bets, MP3 calls.

River: (9.75 BB) 6:h (2 players)
Hero bets, MP3 raises, Hero calls.

Final Pot: 13.75 BB.
Results follow:

Hero shows a pair of aces(Q:h A:s).
MP3 shows two pairs, aces and sixs(6:c A:d).

MP3 wins with two pairs, aces and sixs(6:c A:d).

Ale przynajmniej wreszcie udał mi się call z Q-high :f_cool:

Preflop: Hero is SB with Q:h, J:h.
MP3 posts deadblind, MP2 folds, MP3 checks, CO folds, BU calls, Hero raises, 2 folds, BU calls.

Flop: (6 SB) 3:c, 3:s, A:c (2 players)
Hero bets, BU calls.

Turn: (4 BB) 5:d (2 players)
Hero checks, BU checks.

River: (4 BB) 9:s (2 players)
Hero checks, BU bets, Hero calls.

Final Pot: 6 BB.
Results follow:

Hero shows a pair of threes(Q:h J:h).
BU shows a pair of threes(4:c 8:c).

Hero wins with a pair of threes(Q:h J:h).

1MrPiter

Wszystkie wstawione rozdania zagrałeś jak najbardziej poprawnie. Wstawiasz żeby pokazać bad beaty, czy chcesz się dowiedzieć czy dobrze rozegrałeś? :)

Napisane przez grabarz666
Witam wszystkich (a szczególnie limitowców :D)

Cześć czołem :)

Stosuję bardzo konserwatywny BRM, dosyć często robię cashouty, nie lubię dużych swingów, często mam scary money na nowym limicie, komfortowo czuję się z 800BB - 1000BB na limit, jednak nie przechodzę wyżej jeżeli nie pobiłem poprzedniego poziomu. Nie jestem zbyt ambitny, niestety mam tendencje do zostawania tam gdzie gra staje się prosta i bezstresowa.

1000BB żeby wejść na wyższy limit? Błagam Cię. Marnujesz swój czas i kasę jaką mógłbyś zarobić. Jeśli już czujesz się pewnie na 1/2 to wbijaj na 2/4 bo to jest naprawdę fisharnia. Ja tam się wpakowałem jak miałem ok 400BB ;)

PS: W stopce masz mój numer GG. Jak możesz to odezwij się do mnie ;)

grabarz666 Autor wątku
grabarz666

Napisane przez 1MrPiter

1000BB żeby wejść na wyższy limit? Błagam Cię. Marnujesz swój czas i kasę jaką mógłbyś zarobić. Jeśli już czujesz się pewnie na 1/2 to wbijaj na 2/4 bo to jest naprawdę fisharnia. Ja tam się wpakowałem jak miałem ok 400BB ;)

PS: W stopce masz mój numer GG. Jak możesz to odezwij się do mnie ;)

Na pewno masz trochę racji, zdaję sobie sprawę, że nie maksymalizuje potencjalnych zysków, ale z drugiej strony wolę wejść na 2/4 gdy na jakiejś rozsądnej próbce okaże się, że zmiażdżyłem 1/2. Nie chce grać tam na + 0.2BB/100 ;).

Pamiętam, że rozegraliśmy parę rąk na FTP, chyba 2 razy złapałem przeciwko Tobie sety w blindwar :]

grabarz666 Autor wątku
grabarz666

Witam po dłuższym milczeniu ;)

Nie pisałem przez jakiś czas - przede wszystkim dlatego, że nie wiele grałem. W sumie od 1 sierpnia rozegrałem lekko ponad 28K rozdań na 1$2 FL SH + jakieś kilkaset na 2$4. Wreszcie jestem zadowolony z wyników i ze stanu bankrolla i mogę z czystym sercem opuścić ten limit ;) Mimo, że nie zmieniam stylu gry to ciągle wydaję mi się, że staję się lepszym graczem, nie tylko pod względem umiejętności, ale również psychiki, organizacji czasu etc. Jednak możliwe, że takie myślenie to tylko efekt ostatniego upswingu :P. Poniżej wyniki od 1 sierpnia:

Mimo gry na 2BB/100 zdarzył się okres 10k rąk break even - to chyba dużo mówi o tym jaka wariancja jest w tej grze i też każe trochę z dystansem patrzeć na winrate :evil:

Jak grałem na 2$4 to trafiłem na świetne gierki na FTP, miałem 2-3 sporych fiszów na stole. I tutaj pytanie do znawców tych poziomów, gdzie lepiej grać ten limit, P* czy FTP? Wydaję mi się, że mimo wszystko P*, ale też chyba ostatnio gierki na FTP się poprawiły, przez te potrójne happy hours ;)
Dużą zaletą FTP jest też dla mnie wyszukiwanie graczy (kolorki i te sprawy)

Jeszcze jedno. Jak widać gram dosyć tight, bo 24/19 i ten styl raczej daje radę na 1/2 - można wygrywać nim na 2/4 czy powinienem przygotować się na zmiany? ;)

Bankroll: 3905.81$
Cashouts: 450$

widze rośnie tu solidny limitowiec :)

co do twojego pytania, jeżeli chcesz grać stricte pod winrate - p*, jezeli nie masz ambicji żeby w poker trackerze czy innym elephancie mieć ladne cyferki to polecam FTP ze względu na rakeback 27% , no chyba że masz supernove na starsach albo jesteś w stanie ją wyrobić. Jakby nie patrzeć rakeback jest niezwykle istotną częścią zarobków w FL i rezygnowanie z niego to po prostu głupota. Znaczna różnica w gierkach zaczyna się dopiero od 5/10 i wyżej ( chodzi mi tu o dostępność stołów, na ftp o 13-14 naszego czasu śmigają sobie w najlepsze 1-2-3 stoły z tymi samymi graczami. sick!)

druga kwestia - kiedy przechodzisz na NL? _biggrin:

1MrPiter

Nie wiem jak jest na Sarsach, ale na FTP masz pełno fishów zarówno na 2/4 jak i 3/6. Osobiście polecam FTP ;)

grabarz666 Autor wątku
grabarz666

Napisane przez Suprys
widze rośnie tu solidny limitowiec :)

co do twojego pytania, jeżeli chcesz grać stricte pod winrate - p*, jezeli nie masz ambicji żeby w poker trackerze czy innym elephancie mieć ladne cyferki to polecam FTP ze względu na rakeback 27% , no chyba że masz supernove na starsach albo jesteś w stanie ją wyrobić. Jakby nie patrzeć rakeback jest niezwykle istotną częścią zarobków w FL i rezygnowanie z niego to po prostu głupota. Znaczna różnica w gierkach zaczyna się dopiero od 5/10 i wyżej ( chodzi mi tu o dostępność stołów, na ftp o 13-14 naszego czasu śmigają sobie w najlepsze 1-2-3 stoły z tymi samymi graczami. sick!)

druga kwestia - kiedy przechodzisz na NL? _biggrin:

Na P*gram od miesiąca i nie wiem jak często tam się pojawiają jakieś promocje, ale reload bonus 300$ + instant cash za FPP 200$ i już rakeback wyszedł mi ponad 40%. Więc nie wiem czy FTP jest na pewno lepszy jeśli chodzi o rakeback.

A myśli o przejściu na no-limit porzuciłem już jakiś czas temu :P

Ja zdecydowanie polecam P* IMO >> FTP. (standardowo już w opozycji do 1MrPiter'a :P )
Jak dobrze będziesz pilnował table selection i poznasz regów to więcej wyciągniesz bo jest wiecej słaych graczy... a SN daje ci praktycznie taki sam RB jak na FTP z czego SN na 2/4 3/6 + bardzo szybko wyrobisz ;)

dla niedowiarków co oznacza potęga fishy na P*

1MrPiter

Napisane przez Lesioo
a SN daje ci praktycznie taki sam RB jak na FTP z czego SN na 2/4 3/6 + bardzo szybko wyrobisz ;)

Myślę, że jednak na FTP jest dużo lepsza oferta jeśli chodzi o RB. W TYM wątku można przeczytać, że grając 3/6 zdobywamy około 70-80VPP/100. Zakładając optymistycznie, że będziemy ugrywali 80VPP/100 to wówczas na próbce 18k rozdań (tyle rozegrałem na FTP we wrześniu na limicie 3/6) zdobędziemy 14400VPP. Zakładając, że przez pierwsze pół roku będziesz miał poziom Platinum to będziesz miał mnożnik 2,5. Proste działanie 14400*2,5 = 36000FPP. Tyle punktów ja bym zdobył w poprzednim miesiącu grając na starsach te 18k rozdań. Do czego zmierzam? Żeby wykupić bonus w wysokości 650$ na P* musisz mieć aż 50k FPP (czyli sporo brakuje) i potem jeszcze ileś tam ugrać, żeby te 650$ uwolnić. Natomiast na FTP ja przez te 18k rozdań bez żadnego cackania dostałem ok 700$ RB, a dodatkowo przecież jeszcze zbieramy punkty, za które coś możemy kupić w sklepiku. Na Starsach możesz zapomnieć o kupowaniu nagród za punkty, bo wszystkie byś pewnie przeznaczał na to żeby dostać bonusy cashowe.

Natomiast niewątpliwie prawdą jest, że na starsach jest znacznie więcej stołów o każdej porze dnia. Co do poziomu się nie wypowiadam, bo grałem tam tylko trochę limit 1$/2$. Ale jak Lesio mówi, że są fishe to znaczy się, że są :) Na FTP też jest ich sopro (zwłaszcza wieczorem) :D

Decyzja należy do Ciebie ;) My tylko z Lesiem staramy się doradzić ;)

kopoland

Wszystko zależy ile się gra... Jeżeli grasz sporo ( powiedzmy 50-100k rozdań miesięcznie ) to na dłuższa metę P* będzie bardziej +EV w stosunku do FTP ( głownie chodzi o bonusy Milestone )

kamil90

ta zbierasz punkty na ftp, ale jak cos za nie kupisz to rb bedzie mniejszy;d

1MrPiter

Napisane przez kamil90
ta zbierasz punkty na ftp, ale jak cos za nie kupisz to rb bedzie mniejszy;d

No ale jest to naprawdę śmieszna kwota. Jak kupisz coś za 100k punktów to raptem 135$ Ci potrącają, a zakupiona rzecz jest warta przynajmniej 3 razy tyle. Może mi powiesz, że się nie opłaca?