Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
276 Posty
48 Użytkownicy
0 Reakcje
11.5 K Wyświetlenia

Właśnie to co napisał bastian może byc przyczyną, również zaczynałem SSS z 24 stołami fast i wykres leciał w dół, teraz gram na 14-16, trochę więcej uwagi przykładam do Table Selection i do przeciwników i już idzie lepiej.

Odpowiedz
Cytat
Nomedes

dokładnie, nie łam sie, niby strategia prosta a jest tyle niuansów, że warto poswiecić te pare godzin co kilka dni i grac 2-4 stoły wraz z dogłębną analizą

http://www.grapheine.com/bombaytv/movie-uk-b4342870e866dfd7c2ef63dfc67d5a3d.html

apozniej to juz tylko zpijanie smietanki _biggrin:

Odpowiedz
Cytat
Gomez224

A ja gram 6 stołów w porywach 9, na troszkę niszowym roomie i wykres leci w góre i w góre ;)

Generalnie granie na 24 stołach wcale nie oznacza że będziesz zarabiał więcej. Mniejsza liczba stołów + obserwacja oponentów = lepszy win rate IMO.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
rumbacz

dokładnie tak jak Gomez mówi, ja tez max 6 stołów, przede wszystkim co według mnie ma istotne znaczenie, przy takiej ilosci stołów nieraz nawet nie wiesz że siedzisz tylko z 6 rywalami, zwłaszcza iz teraz masz czesto stoły full ring 9os, i czesto dwóch ma sit outa, a co za tym idzie pewnie czest w tej sytuacji płacisz normalnie blindy, a to w dłuższym czasie nie jest dobrą opcją,

Odpowiedz
Cytat
thefoe Autor wątku
thefoe

ja nie widze problemu grania na 24 stolach. Dla mnie to jeszcze malo, chcialem grac na 30, ale soft nie pozwala. Na 24 nie ma za duzo akcji, robie jeszcze notatki. Granie na mniejszej liczbie stolow nie ma sensu, bo jak mialbym grac na 6-12 stolach to lepiej sie oplaca mi sie grac na FL. Grajac na .25/.5 SH robie jakies 6bb/100 grajac na 9 stolach. Ile mozna wyciagnac na SSS? 2 bb? granie takiej malej liczby stolow w ogole sie nie kalkuluje w zaden sposob. Przynajmniej nie mi.

Odpowiedz
Cytat
thefoe Autor wątku
thefoe

Minelo troche czasu od kiedy rzucilem SSS i wrocilem do FL.
I to byla dobra decyzja.

co prawda na poczatku nie szl oza dobrze, ale przekonalo mnie to ze masowy multitabling w FL SH (9-12 stolow) to nie jest to... gdzies od 7K. reki zaczalem grac tylko 4 stoly i na wyniki nie trzeba bylo dlugo czekac.

Martwi mnie tylko to ze zbieram teraz bardzo malo punktow VPP, raczej nie utrzymam tu platyny, o zdobyciu platinium star nawet juz nie marze...

Odpowiedz
Cytat
mamoto

thefoe szkod ze Ci nie wyszlo z SSS chalange... Jednak 24tablowanie nie jest takie proste stosujac nawet tak "banalna" startegie jak SSS. Ciekawi mnie jaaki byl two rzeczywisty MTTratio podawany przez pokertracker i ile to bylo rzeczywistych rak na godzine takiej gry?

A FL widac ci sluzy. Zycze powodzenia!

Odpowiedz
Cytat
thefoe Autor wątku
thefoe

Napisane przez mamoto
thefoe szkod ze Ci nie wyszlo z SSS chalange... Jednak 24tablowanie nie jest takie proste stosujac nawet tak "banalna" startegie jak SSS. Ciekawi mnie jaaki byl two rzeczywisty MTTratio podawany przez pokertracker i ile to bylo rzeczywistych rak na godzine takiej gry?

A FL widac ci sluzy. Zycze powodzenia!

dzieki
MTT ratio mialem kolo 15, a h/hr ok. 1000

Odpowiedz
Cytat
thefoe Autor wątku
thefoe

Wkurzylem sie... Mialem juz 520 BR, ale zaczalem przegrywac... spadlem dosc gwaltownie do 350 $
wkurzylem sie na FL, zaczalem grac BSS FR, zaczalem bezpiecznie: NL5. Przywital mnie up, przez jakies 4K rozdan mialem jakies 40bb/100. Dzis jednak nic mi nie wychodzilo... przegralem prawie wszytko co zarobilem wczesniej. Jakos nie umialem zrzucac AA.... To raczej nie dla mnie... Brak opcji calldown dobija...
Wyplacilem prawie wszystko (300 USD), zostalo mi 75$. Tak sie wkurzylem.

Przy okazji sprawdzilem, ktory limit mi idzie. Najwiecej kasy zarobilem ostatnio na SH .25/.5. Moze nie niszcze go (tylko 5bb/100) ale jednak mam tu male swingi i wykres idzie caly czas do gory...
Teraz dobilem rolla do 100$ i na razie bede meczyl limit gdzie mnie lubia....

Odpowiedz
Cytat
szok38

5bb/100h w NL to naprawdę dobry wynik.Przy 6bb/100 mowa już o dominacji stawek.Nie za bardzo zatem pojmuję jakim cudem Magic na treningu odpowiedział mi ,że na NL50 sss można mieć spokojnie 8bb/100 :rolleyes:.Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
galer

thefoe pisał o FL SH.
Ja wyciągam na nim 1.20bb/100 więc dużo jeszcze nauki przedemną.

P.S. Zastanów się nad tym 0.25/0.5 SH jeszcze. Jesteś mi tam nie po drodze, bo grałem pare razy z tobą i po prostu...zabierasz miejsce na którym mógłby siedzieć jakiś fisz :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
thefoe Autor wątku
thefoe

Trzeba podsumować dzionek. Dzis pracowalem za $3.5/h cieniutko....

Gdzies do 800 reki mocno eksperymentowalem ze stylem gralem mocno LAgowo, ale albo ja nie umiem tak grac, albo charakterystyka tego limitu na to nie pozwala.

Bo co powiecie na cos takiego:
$0.25/$0.5 Limit Holdem
PokerStars
5 players
Converted at weaktight.com

Stacks:
UTG ($6.95)
CO ($26.85)
BTN ($18.90)
Hero (SB) ($10.10)
BB ($15.70)

Pre-flop: ($0.35, 5 players) Hero is SB K♠ A♣
3 folds, Hero raises to $0.50, BB calls $0.25

Flop: 2♦ 3♥ 6♦ ($1, 2 players)
Hero bets $0.25, BB calls $0.25

Turn: 8♣ ($1.50, 2 players)
Hero bets $0.50, BB calls $0.50

River: T♠ ($2.50, 2 players)
Hero bets $0.50, BB calls $0.50

Final Pot: $3.50
Hero shows: K♠ A♣
BB shows: 2♣ 9♣

BB wins $3.35 ( won +$1.60 )
Hero lost -$1.75

I tak caly czas, skoro goscie i tak prawie z niczym ida do showdowna to i tak nie ma sensu sie gimnastykowac z proba wyrzucenia ich z rozdania. Po prostu wystarczy porzadny TPTK lub OP i nas splaca...

Odpowiedz
Cytat
hellYeahEnT

Napisane przez szok38
5bb/100h w NL to naprawdę dobry wynik.Przy 6bb/100 mowa już o dominacji stawek.Nie za bardzo zatem pojmuję jakim cudem Magic na treningu odpowiedział mi ,że na NL50 sss można mieć spokojnie 8bb/100 :rolleyes:.Pozdrawiam

Pomyliles troszeczke : ) 4-6bb/100 to wynik dobry, 7-9bb/100 bardzo dobry, 10bb/100+ to juz dominacja danego limitu.

Nl50 SSS 8bb/100.. Wg. mnie wypowiedz magica bylaby trafniejsza gdyby odjac slowko spokojnie _p:

Odpowiedz
Cytat
thefoe Autor wątku
thefoe

Kolejny dzionek minął. Dzis dobilem do 160 USD, czyli mam ponad 2x wiecej kasy niz w niedziele kiedy zrobilem cashouta...
Zagralem w dwoch sesjach, pierwsza jakies 150 rak dala mi 35$m w drugiej sesji strasznie sie meczylem i zarobilem o wiele mniej! Uwielbiam tych graczy! Jak maja pare zawsze chca zobaczyc SD. Kiedy kompletuja sie karty to wszytko gra - fishe placa droga cene ale jak jest odwrotne.... zeby bola jak widzimy kiedy K3 lamie nasze AK bo gosciu zlapal na flopie 3 i nie odpuscil...

A moze lasko-zagadka?

Co to za pani? Podpowiem ze to Polka....

Odpowiedz
Cytat
RockyRaccoon

Easy - Joanna Krupa :)

Odpowiedz
Cytat
thefoe Autor wątku
thefoe

Napisane przez RockyRaccoon
Easy - Joanna Krupa :)

kurna - myslalem ze bedzie trudne - jakos nie podobna tu jest do siebie (moze dlatego ze mysli ;)

Odpowiedz
Cytat
thefoe Autor wątku
thefoe

trudno w to uwierzyc ale przez pol roku (od stycznia) nie zagralem ani jednej ręki w pokera! A i wczesniej robilem to rzadko. Tak więc, miałem niemal rok przerwy. Mowiac prawde to myslalem ze juz nigdy nie zagram - jakos sie odzwyczaiłem. Nie ciągnęło mnie. Wczoraj sprawdziłem jaki mam roll na PS. WOW całe 1.02 $.
Trzeba to pomnożyć. Nie da się? Zobaczymy.

Dzień 1

limit .02/.04 FL SH
liczba rąk: 341
czas: 2.13h
zmiana +1.25
roll: 2.27

jest nieciekawie z takim rollem, przez duzy czas gralem tylko na jednym stole (mialem tylko 45 c) a w najlepszych czasach lecialem nawet 16 stolow :)
Moj plan to jak najszybciej osiągnąć 100 $ na tym limicie. Czy jestem masochistą? Moze :D

Odpowiedz
Cytat
Endurx

o panie życzę powodzenia na pewno się przyda :f_thumbsup: go go go

Odpowiedz
Cytat
thefoe Autor wątku
thefoe

no i juz po zabawie... mailem juz 2.7 $ a tu nagle same wtopy.... i sie wyzerowalem! Nigdy mnie to na tym limicie nie spotkalo, choc nigdy tez nie mialem tak malo kasy, najmniej cos kolo 5$. No coz, chyba pol roku bez pokera zrobilo swoje... mam jeszcze 11$ na Titanie. Tyle ze tam sie nie da grac, ten nowy soft sie caly czas wiesza i strasznie muli system.... Dobrze ze jest jeszcze Everest (14$) i jeszcze Betfair (17$). Mowiac prawde nawet nie pamietalem ze jakies drobne tam jeszcze mialem....

Odpowiedz
Cytat
thefoe Autor wątku
thefoe

Nie odzywałem się sporo czasu. Nie chciałem wpłacać nowej kasy więc zrobiłem akcję przerzucenia kasy z Betfair (17 euro) do P*. No i zaczęły się schody. Najpierw Betfair zaczął żadać różnych papierów. Zdjęcie dowodu osobistego im sie nie podobało bo zasłoniłem numer dowodu i podpis (tzreba chuchać na zimno). Przesłałem im więc prawko i wtedy oddali mi kasę. Myślałem ze na MB powinna kasa iść natychmiast. Czekałem kilka dni! Nie wiedziałem ze P* przyjmuje kase z MB (kiedyś to było niemożliwe!) i przelałem sobie tę kasę na konto bankowe (koszt 1.8 €) i znów czekanie kilka dni. Kiedy pojawiła się kasa użyłem wirtuala Visy tyle że coś z kodami jednorazowymi pomyliłem i mi konto bankowe zblokowali! :baby: Na szczeście dało się to odkręcić telefonicznie (dobrze ze pamiętałem telekod wklepywany z klawiatury telefonu). Wpłaciłem na pokerstarsy 16 USD. Można grać.

Zmiana challengu: będę grać na limicie .05/.10 na których chce wyciągnąć 200 dolców czystego zysku

Gram na 6 stolach na raz.

Dzień 2

aktualny limit: .02/.04 SH FL
liczba rąk: +218 (559)
czas: +0.97h (3,1h)
zmiana kasy: -2,26$ (-1,01 $)

to był wspomniany dzień w którym się wyzerowałem. W niezłym tempie 25 BB/100. Zdarza się kiedy nie ma marginesu na downswing i suckouty przeciwników.

Dzień 3

aktualny limit: .05/.10 SH FL
liczba rąk: +2084 (2643)
czas: +3,58h (6,68h)
zmiana kasy: -3,14$ (-4,15 $)

Pierwszy dzień po wpłacie kasy i od razu zimny prysnic. Chyba tzreba na nowo ogarniac podstawy ;) Analizując ręce, jednak dochodzę do wniosku, że miałem znowu pecha. Nawet full może być złamany jeśli na flopie mamy 5 przeciwników!

Dzień 4

aktualny limit: .05/.10 SH FL
liczba rąk: +1687 (4330)
czas: +3,20h (9,88h)
zmiana kasy: +8,16$ (+4,01 $)

w końcu dzień na zielono. Chyba wchodze w rutynę, którą utraciłem po długiej przerwie. Jednak 40 c/h nie robi wrażenia. Przerażające jest to ze płacę ok 80c/h rake!!! Starsy tną kasę skuteczniej niż ZUS ;)

Odpowiedz
Cytat