Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Droga na szczyt...

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
282 Wyświetlenia

Witam,

Miałem juz kiedys bloga, ale nie moge go teraz znalezc, wiec zaczynam od poczatku. W pokera zaczalem grac od grudnia 2007 roku, jednak byly to tylko i wylacznie freerolle grane na chybil trafil. Czasami przynioslo to jakis efekt, czasami nie, wazne ze bylem do przodu. Pod koniec roku zaczalem jednak interesowac sie pokerem coraz bardziej, jednak nie byly to strategie, tylko poszukiwania nowych turniejow. Tak minelo mi kilka miesiecy, w miedzyczasie zarejestrowalem sie na PokerStrategy, zdalem quiz i zapomnialem o kapitale startowym.

Powazny poker zaczal sie w wakacje, dostalem jakis bonus na Titan Poker, ktory niestety przegralem oraz 50$ na Mansiona, dodalem do tego jeszcze 70$ za poleconych i zaczalem grac SSS. Poczatek był wspanialy, szybki wzrost kapitalu, az przyszedl okres nietrafionego boardu, przegranych coinfipow czy tez pokonanych monsterow. Wszystko to zniechecilo mnie zupelnie.

W sierpniu powaznie zaczalem przegladac forum, znalazlem blog Panadola, Damiana, Szczepansa, maggmana i Walderama. To wlasnie za sprawa tego ostatniego pana, ktorego podziwiam za wytrwalosc rozpoczalem przygode z Limit Holdem. Na Titanie znalazlem jakies grosze, grajac czyste ABC Limitu spokojnie zbudowalem z 4$ bankroll w granicach 70$, co zachecilo mnie tylko do dalszego studiowania. Jednak od wrzesnia musialem ograniczyc gre, poker poszedl w zapomnienie. W grudniu z nudow w dlugie zimowe wieczory ponownie stanalem na progu Titana, ponownie budujac bankroll od zera. Szlo calkiem dobrze, tylko zrobilem cashouta i moja przygoda przystopowala. Kasa poszla do EVP, gdzie bezproblemowo uwolnilem miesieczny bonus 10$ ( zawrotna kwota) przy niezlym wyniku na plus. Wtedy dostalem meila od Mansiona, ze otrzymalem bonus 500$ wyplacany w ratach co 650MCP, myslalem ze stan konta na tej platformie wynosi 0$ dlatego spotkalo mnie ogromne zaskoczenie, gdy znalazlem tam 48$. Zaczalem od poczatku gamblingiem na limit 0.25/0.5$ ( po przygodzie z limitem i spora baza danych z Titana wierzylem w siebie). Przynioslo to dosc dobry efekt i szybko dobrnalem do 150$, co pozwala mi na spokojna gre na tym limicie. Wczoraj przekroczylem nawet magiczna kwote 200$, jednak niestety dzisiaj przyszla korekta i saldo zatrzymalo sie na stanie 185$.

W miedzyczasie na maila dostalem wiadomosc, ze CD Poker daje mi 15$ + tokeny po wplacie. Wplacilem 30$, co lacznie dalo mi 45$. Kwota niby mala, ale w kazdej chwili moge to wyplacic, znowu pobawilem sie na 0.25/0.5$ i aktualnie mam okolo 55$. Na CD gram oczywiscie Full Ringi.

Do konca roku powinienem uzyskac Złoto na PokerStrategy. Do zalozenia bloga sklonila mnie chec poprawy mojej gry, glownie chodzi o nietrafione drawy etc... Wszystkie "dziwne' rece bede wrzucal do analizy.

Przez ostatnie dwa dni bawilem sie w SH na moim limicie, musze przyznac ze gra jest ciekawsza, ale duzo trudniejsza. Nie mozna sie nastawic na sztywne rozgrywanie ukladow, tylko caly czas maksymalnie koncentrowac na przeciwnikach...

Poza pokerem interesuje sie pilka nozna oraz co wiekszosc osob rozsmieszy matematyka ( %-) ). Od 3 lat gram w zakladach bukmacherskich, na jednym z najwiekszych polskich for pelnie funkcje administratora. Jednak bukmacherka nie dawala mi satysfakcji, przynosila zyski, ale bylo to tylko czyste czytanie wiadomosci, statystyk, troche wewnetrznego przeczucia. Dlatego zainteresowal mnie poker, samokontrola przy stoliku, cierpliwe wyczekiwanie na odpowiednie karty, stosowanie sie do zasad etc.

Na Nowy Rok mam kilka celow, chcialbym do konca 2009 roku zaczac grac regularnie na limicie 1/2$ SH. Mysle, ze cel jest jak najbardziej osiagalny. Uwazam sie za czlowieka ambitnego, daze do spelnienia swoich celow, wiec umieszczajac taki wpis powinno mi to dostarczyc dodatkowej motywacji aby isc w gore. Dodatkowo licze na poprawe mojej gry w turniejach, dobrze byloby wygrac jakis wiekszy turniej z trzycyfrowym wynikiem. Ucieszy mnie kazdy sukces, byle nie jednorazowy.

Troche sie rozpisalem, przepraszam z gory za moje glupoty.

Blog ma sluzyc wiekszej samokontroli bankrolla oraz dyscypliny gry. Wiedzac, ze co jakis czas ktos spojrzy w moje osiagniecia bede staral sie grac optymalnie, najlepiej jak tylko potrafie.

Pozdrawiam :)

PS. Przepraszam za literowki, tekst pisany "na zywo".

3 odpowiedzi
Guma33

Widze, że nie pierwszy spojrzałem ale jako pierwszy sie wpisze :) Życze w 2009r większej systematyczności niż dotychczas, osobiście wierze w Twój sukces! Niech ten rok będzie Twój!

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Guma33
Wielkie dzieki :)
Mam nadzieje, ze wytrzymam w postanowieniu. Jak sie nie uda, za rok tez bedzie mozna sie z tym pobawic.

---------------------------------------------------------------------------------------------
Witam,

Pierwszy wpis po dzisiejszym graniu. Rozegrałem łącznie 654 rece, na stawkach 0.1/0.2$ i 0.25/0.5$, co pozwolilo mi na osiagniecie ogromnego zysku w postaci 3.34$. Niby mało, ale zawsze do przodu...

Ze swojej gry nie jestem zadowolony nawet w najmniejszym stopniu, przegladajac rozdania widze bardzo duzo bledow, glownie przy rozgrywaniu drawow. Za duzo dokladam do puli po nietrafionym flopie z flush drawem, badz tez OESD, nauczylem sie chociaz pasowac gs. Dobre i to...

Niestety dzisiaj przegralem bardzo glupio dwa razy AA, raz nadzialem sie na strita z AK :/ Przeciwnik byl loose wiec szedlem do konca, moj blad. Pozniej zupelnie niespodziewanie przeciwnik przy statach 22/12/(tej nie pamietam, ale cos ok 2) szedl do konca i zbieral do strita z K5... Board 4367 i niestety trafil...

Ogolnie nie jest zle, wazne ze powoli ciulam i jestem do przodu, przy okazji wyrobilem kolejne 10$ bonusa i w tym momencie mam bankroll na poziomie 196.3$.

Jutro tez jest dzien, mam wolne wiec z rana pewnie troche pogram. Co z tego wyjdzie? Zobaczymy ;]

Pozdrawiam!

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Witam,

Moja przygoda na Mansionie dobiegla niestety konca, musze kupic nowy monitor dlatego to co ugralem czyli 224$ wyplacilem na mb. W ostatnich dniach gralem sporo, a co najwazniejsze gralem dobrze. Przez co powiekszylem bankroll od poprzedniego wpisu o prawie 27 $. W miedzyczasie wyrobilem sobie status zloty, z ktorego jestem dumny ;]

Zeby nie konczyc pokerowej przygody wplacilem na PokerStars 20$ i pogralem troche na limicie 0.1/0.2$. Po godzinie zakonczylem ze stanem konta 27$. Nie bylo wiec zle... Z czasem przestrzegajac BM (wiem ze aktualny limit to przegiecie) powinienem wrocic na stawki 0.25/0.5. Motywacja jest, niech jeszcze przyjdzie sukces...

Pozdrawiam!