Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Back on right track - FL SH

7 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
120 Wyświetlenia
dargod

Cześć!

Po długiej rozłące z pokerem dostałem kapitał startowy na Poker770, rozegrałem kilka SnG, trochę NL i postanowiłem wrócić do mojej ulubionej odmiany - Fixed Limit. Z FL mam już sporą historię, zakończoną kilka miesięcy temu totalnym totalną katastrofą mindsetową.

Grałem wtedy FL full ring. W czasie chyba 8 miesięcy udało mi się dojść z poziomu $70 do $1500 ale limit 2/4 pokonał mnie niesamowicie. Miał na to wpływ również podział bankrolla na dwa pokeroomy, spory cashout, wyrabianie na szybko bonusów i wszystko się rozsypało. To jedne z czynników, które mi nie służą, wolę mieć wszystko w jednym miejscu a myślę że po ogarnięciu 1/2 na FTP sądziłem że pokerowe niebo stoi przede mną otworem... niestety nie udało się.

Kojarzę ten okres dobrze, grałem też MTT, udało mi się grać finałowe satelity do Unibet Open. Ani razu nie awansowałem ale myśl grania satelit za 240e była bardzo EV+

Szkoda, że tak wszystko się posypało, mógłbym pisać o tym długo i analizować ale chyba czas najwyższy to zostawić za sobą i spróbować od nowa.

Zaczynam tym razem grać SH, jako że to bardziej przyszłościowa wersja, biorąc pod uwagę ruch w moim pokerroomie.

Cele?

Będę zadowolony jeśli do następnego lata będę solidnym i wygrywającym graczem FL SH 1/2. Może mało ambitnie biorąc pod uwagę czas przede mną, ale uwierzcie że niezmiernie ciężko jest spaść w kilka tygodni całym rollem a potem próbować odrabiania na niższych stawkach. Teraz mam chłodniejsze podejście do tego :)

Pokerroom jak już wspomniałem 770, chociaz nigdy nie szła mi gra na iPokerze (dobre czasy FTP...)

Będę starał się pisać coś konstruktywnego i zadawać wiele pytań, bo gra SH dla mnie była od zawsze ciężkim kawałkiem pokera :)

Startuję z $40 na 0.05/0.10 trzymając się 300BB BRM :spade:

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
szprotex

Powodzenia. Udzielaj się na forum i graj regularnie :)

pozdr

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Zapraszamy do fixcafe, na pogadanke przeważnie o wtopach. Bez mocnej głowy to nie ma co szukać, ciężka odmiana. Powodzonka.

Odpowiedz
Cytat
klz03

A ja zapraszam do działu oceny rąk. Fix cafe polecam sobie nie brać do serca, bo możesz zostać tilterem :P Lepiej ten czas poświeć na czytanie bloga psychoreapera albo mojego. Zaglądaj również do działu 'mindset'. Możesz się tam wiele nauczyć od innych.

Powodzenia!

Odpowiedz
Cytat

A ja nigdzie nie zapraszam :rage: ;).
Powodzenia

Odpowiedz
Cytat
psychoreaper

Napisane przez klz03
Lepiej ten czas poświeć na czytanie bloga psychoreapera albo mojego.

Również witam i zapraszam do bloga. Radzę jednak omijać dwie ostatnie strony. Można się nieco zniechęcić ;)

Odpowiedz
Cytat
dargod Autor wątku
dargod

Miło widzieć wpisy, dzięki! Czytałem już kilka blogów, mniej lub bardziej dokładnie i staram się być na bieżąco.

W weekend rozegrałem 2k rąk i powiem że troche paranoja. Byłem total na plusie 5 dolków i wszystko się posypało. Jakieś szalone open-limpy gosci z kartami typu 64o lub 58o i łapanie dwóch par z flopa albo OESD i mimo że draw nietrafiony to jakaś nędzna 5 na river przychodzi.

Naprawdę jest ciężko na 0.05/0.10, wiem że jak jestem oop i przyjdzie na river najnizszy karta na tripsa z flopa to wiem że jestem z tyłu i moje dwie pary z flopa są niszczone...

Roll 37 dolków, w tygodniu postaram się trochę go naprawić.

Pzdr

Odpowiedz
Cytat