Tak jak pisalem wczesniej, zostal 1 plaster, nakleilem - bylo milo ale stwierdzilem, ze nie bede tracil kasy na kolejne. Mam teraz naprawde silna motywacje wiec 1 dzien wspomagania uwazam za wystarczajacy. Dzis leci 4 dzien czystosci, węch i smak juz nabral nowych sil a kasa w portfelu tez sie zastanawia czemu jeszcze nie zostala wydana. Mega jest poczucie 'wolnosci od nalogu i czystaosci organizmu' wiem ze jak an 4 dzien bez peta to glebokie przemyslenia ale:
Jestem pewien ze do nalogu nie wroce, nie bedzie mnie dymal jakis tyton w bibulce z filtrem. Wczoraj nawet znalazlem peta w paczce, po staremu bym sie wkurwil, ze jak nie pale to pety znajduje a tak bez emocji oddalem kumplowi w trosce o jego zdrowie.
To tyle co do syfiastego palenia, krzyzowke kazdy ma w dupie
wiec wracamy do BR building.
Głupie pomysły i dymanie
akapitJak to w blogach bywa, powinienem wrzucac jakies rozdania no ale to jest sss wiec co tu ciekawego? Wszystko jest takie same ale jesli komus naprawde bardzo zalezy na standardowych zagraniach to zapraszam tutaj, ja zamieszcze tutaj troche inny kaliber.
Po wplacie trzebabylo cos zmienic wiec...
zmienilem sobie wyglad ministolow, symbol nowego zycia tchnietego we mnie i moj BR
Ku woli wyjasnienia - nakrecony dla bajery, poza tym stolik byl strasznie zdymany i chcialem wziasc ze soba blindy na dowidzenia (nie tlumaczcie mi jak glupie to bylo bo naprawde to wiem :]).
Oswoilem sie, sesje na minus raczej nie istnialy. Wiadomo czasem tam z za rogu wyjrzal jakis badbeat ale i tak doubleupy w nastepnej sesji go tlukly jak leszcza. Moja psychika stwierdzila, ze jestem niezniszczalny wiec popuscilem wodze swojej inwencji tworczej:
to chyby kazdy nowy gracz sss mial podobnie:
teraz juz wiem czemu KJ nie ma w SHC.
Byly tez lepsze pomysly byla faza pt "INSTANT all in with ANY pocket pair on PF", wpadlem na to i trafialem w wiekszosci na coinflipy, ktore w wiekszosci wygrywalem. Ogolnie bylo fajnie, bo nie bawisz sie w cbety, masz gdzies postflop, ktos callnie i za pare sek bedzie +5$ albo -5$ wiec zabawa byla przednia.
Oto najpiekniejsza i zarazlem moja ulubiona akcja: 1 stol, 2 rece pod rzad
Pre-flop: (10 players) lucXsus is MP2 with 2♣ 2♥
UTG folds, UTG+1 calls, 2 folds, lucXsus calls, MP3 folds, CO calls, Button raises to $2, 2 folds, UTG+1 calls, lucXsus raises all-in $5.15, CO folds, Button raises to $17, UTG+1 folds.
Uncalled bets: $11.85 returned to Button.
Flop: 3♣ T♦ 5♣ ($12.95, 1 player + 1 all-in - Main pot: $12.95)
Turn: 6♦ ($12.95, 1 player + 1 all-in - Main pot: $12.95)
River: 9♣ ($12.95, 1 player + 1 all-in - Main pot: $12.95)
Results:
Final pot: $12.95
Button bet 17 collected 11.60 net -5.40 shows K♠ Q♣
lucXsus bet 5.40 collected 12.80 net 7.40 shows 2♣ 2♥
i odrazu po szalenstwie z 22
Stack sizes:
lucXsus: $12.80
Button: $12.30
Pre-flop: (9 players) lucXsus is UTG+1 with 6♥ 6♣
UTG folds, lucXsus raises all-in $12.8, 4 folds, Button calls all-in $12.3, 2 folds.
Uncalled bets: $0.5 returned to lucXsus.
Flop: 9♥ K♥ 9♠ ($-0.5, 0 player + 2 all-in - Main pot: $)
Turn: 2♦ ($-0.5, 0 player + 2 all-in - Main pot: $)
River: 3♠ ($-0.5, 0 player + 2 all-in - Main pot: $)
Results:
Final pot: $24,25
Button lost 12.30 shows 5♠ 5♣
lucXsus bet 12.80 collected 24.25 net 11.45 shows 6♥ 6♣
Ale nie tylko niskie pockeciki, z AA-JJ tez insta all in . Czasem ludzie mysla ze jak ktos daje gwaltownego insta all ina na PF to mu wlasnie odbilo i chca go wydymac wiec call a tu np. KK wiec "chciales wydymac Freda to teraz Fred wydyma Ciebie".
Przyjemnie i elegancko ale pozniej zaczalem czesciej trafiac na wyzsze pockety a jak trafialem conflipa to czesciej przegrywalem wiec matematyka zaczela wyrownywac rachunki i doszlo do mnie ze ta genialna faza jest BARDZO -EV, (prosciutenki rachuneczek - gdybys ZAWSZE trafial z pocketem na AK/AQ/AJ/KQ to byloby to minimalnie +EV [ bo pocket ma minimalna przewage nad overcards] ale nadziewasz sie takze na wyzsze pockety wiec jest slabo).
cale szczescie ze ten 3 dniowy pomysl dal dobra zajawke i ogolnie sporym fartem wyszedl na +
Jeszcze standardowo, jak to do każdego nowego gracza podczas sesji do pokoju lubial zakrasc sie Pan Tilt i robic co mu się zywnie podoba, jeden bad beat nie wiadomo czemu wywoluje salwe kolejnych fishbeatow. Ma to oplakane skutki i BR coraz bardziej na tym cierpi ale czasami ma tez troche przyjemniejsze skutki:
Pre-flop: (9 players) lucXsus is Button with K♥ Q♥
UTG raises to $0.5, UTG+1 folds, MP1 calls, MP2 folds, MP3 calls, CO calls, lucXsus raises to $2, 2 folds, UTG calls, MP1 calls, MP3 raises all-in $5.25, CO folds, lucXsus calls all-in $3, UTG raises all-in $17.5.
Uncalled bets: $12.25 returned to UTG.
Flop: 3♥ 6♥ 9♣ ($18.4, 0 player + 3 all-in - Main pot: $18.4, Sidepot 1: $12.25)
Turn: T♠ ($18.4, 0 player + 3 all-in - Main pot: $18.4, Sidepot 1: $12.25)
River: 7♥ ($18.4, 0 player + 3 all-in - Main pot: $18.4, Sidepot 1: $12.25)
Results:
Final pot: $18.4
MP3 bet 5.75 collected 1.45 net -4.30 shows 2h 2s
lucXsus bet 5 collected 17.05 net 12.05 shows Kh Qh
UTG bet 19.50 collected 13.75 net -5.75 shows Qs Jc
Gdy Pan Tilt razem z Panem Rachunkiem Prawdopodobienstwa wejda do akcji to dolary znikaja w mgnieniu oka ale jak widac czasem udaje się ich wydymac
ps. jesli ktos z nowych graczy sss (starych tymbardziej) uwaza ktorys ktorys z moich glupich pomyslow jako dobre pomysly to jest glupi jak one same
EDIT:
kolejny wpis: SnG & mr Tilt