Prima Network $20.00 Pot Limit Omaha Hi - 6 players - View hand 852938
The Official DeucesCracked.com Hand History Converter
BB: $54.66
Hero (UTG): $41.58
MP: $12.75
CO: $7.27
BTN: $19.10
SB: $37.02
Pre Flop: ($0.30) Hero is UTG with 8
8
T
J
Hero raises to $0.70, MP calls $0.70, 3 folds, BB raises to $2.90, Hero calls $2.20, MP calls $2.20
Flop: ($8.80) 9
K
J
(3 players)
BB checks, Hero bets $8.80, MP folds, BB calls $8.80
Turn: ($26.40) 6
(2 players)
BB checks, Hero bets $26.40, BB folds
Final Pot: $26.40
Hero wins $25.08
(Rake: $1.32)
Imo super ciekawa ręka
Pf moze minimalnie marginalne otwarcie ale reka jest double suited, zaden z graczy "z pola" luzno nie 3 betuje a chetnie zagram z pozycja z fishka na BB z ktora jest na deepach
Dostaje 3bet od gracza ktory dorobil sie u mnie ikony fishki w HMie, gral 55/17, aggr 4, 3bet 7% taki sam z blindow jak z innych pozycji po ok 100 rekach. Po jego 3 becie mam super easy call z double suited reka na deepach, jedyny minus mojej reki to para 8, ale mamy deep stacki i licze ze moge ograc fisha po flopie. Do gry wlacza sie gracz z MP, calling station o statch 72/11/ aggr 2
Po checku od agresora na flopie mysle ze najczesciej on tutaj po prostu poddaje reke, albo bardzo rzadko planuje tricky c/r z nutsem, gram bet ale na c/r od agresora planuje foldowac zeby nie pchac sie ze zdominowana reka na deepach, gracz z MP folduje a fishka na BB calluje.
Po tym callu nie obstawiam go tutaj absolutnie nigdy na nic dobego i mysle ze gralby tutaj c/r ze wszystkimi rekoma ktore mnie relanie bija a wiec Qtxx, KKxx, AK z drawem do
na asie. Po jego callu mysle ze moze miec po prostu gole asy ktorych nie chce jeszcze odpuscic, ewentualnie reke typu AAQx, mysle ze z czymkolwiek z czym 3 betowal by mnie preflop i co trafiloby np nut FD mialby dodatkowo jakiegos gutshota, 2 pary, cos takiego i pewnie gralby c/r AI.
Turn blank. Decyduje sie na bet pot zeby zmaksymalizowac fold/equity, mysle ze spokojnie moge tutaj repowac kilka ukladow, np KKxx, Qtxx, KJxx i mysle ze istnieje ogromna szansa na zrzucenie go z Asow.
Na gole asy mam tutaj ok 46% equity, na AAQ ok 38% a nawet na nierealne QT mam 21%. Wiec mysle ze jesli zmusze przeciwnika do sfoldowanie to bedzie to swietny rezultat biorac pod uwage moje equity.