Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] PLO20 JJT8ds

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
315 Wyświetlenia
lechrumski
BlackMember

Prima Network $20.00 Pot Limit Omaha Hi - 6 players - View hand 852938
The Official DeucesCracked.com Hand History Converter

BB: $54.66
Hero (UTG): $41.58
MP: $12.75
CO: $7.27
BTN: $19.10
SB: $37.02

Pre Flop: ($0.30) Hero is UTG with 8 :heart: 8 :diamond: T :diamond: J :heart:
Hero raises to $0.70, MP calls $0.70, 3 folds, BB raises to $2.90, Hero calls $2.20, MP calls $2.20

Flop: ($8.80) 9 :club: K :diamond: J :diamond: (3 players)
BB checks, Hero bets $8.80, MP folds, BB calls $8.80

Turn: ($26.40) 6 :heart: (2 players)
BB checks, Hero bets $26.40, BB folds

Final Pot: $26.40
Hero wins $25.08
(Rake: $1.32)

Imo super ciekawa ręka

Pf moze minimalnie marginalne otwarcie ale reka jest double suited, zaden z graczy "z pola" luzno nie 3 betuje a chetnie zagram z pozycja z fishka na BB z ktora jest na deepach

Dostaje 3bet od gracza ktory dorobil sie u mnie ikony fishki w HMie, gral 55/17, aggr 4, 3bet 7% taki sam z blindow jak z innych pozycji po ok 100 rekach. Po jego 3 becie mam super easy call z double suited reka na deepach, jedyny minus mojej reki to para 8, ale mamy deep stacki i licze ze moge ograc fisha po flopie. Do gry wlacza sie gracz z MP, calling station o statch 72/11/ aggr 2

Po checku od agresora na flopie mysle ze najczesciej on tutaj po prostu poddaje reke, albo bardzo rzadko planuje tricky c/r z nutsem, gram bet ale na c/r od agresora planuje foldowac zeby nie pchac sie ze zdominowana reka na deepach, gracz z MP folduje a fishka na BB calluje.
Po tym callu nie obstawiam go tutaj absolutnie nigdy na nic dobego i mysle ze gralby tutaj c/r ze wszystkimi rekoma ktore mnie relanie bija a wiec Qtxx, KKxx, AK z drawem do :diamond: na asie. Po jego callu mysle ze moze miec po prostu gole asy ktorych nie chce jeszcze odpuscic, ewentualnie reke typu AAQx, mysle ze z czymkolwiek z czym 3 betowal by mnie preflop i co trafiloby np nut FD mialby dodatkowo jakiegos gutshota, 2 pary, cos takiego i pewnie gralby c/r AI.

Turn blank. Decyduje sie na bet pot zeby zmaksymalizowac fold/equity, mysle ze spokojnie moge tutaj repowac kilka ukladow, np KKxx, Qtxx, KJxx i mysle ze istnieje ogromna szansa na zrzucenie go z Asow.
Na gole asy mam tutaj ok 46% equity, na AAQ ok 38% a nawet na nierealne QT mam 21%. Wiec mysle ze jesli zmusze przeciwnika do sfoldowanie to bedzie to swietny rezultat biorac pod uwage moje equity.

1 odpowiedź
MrBocian
Poker Player

Wszystko w porządku, well played.

Na początku myślałem, że można tutaj lepiej wybrać bet sizing, aby było miejsce na ewentualny rozpaczliwy blef rivera, ale stacki są trochę za płytkie na takie pomysły. Blef flopa powinien mieć albo wielkość bliską puli, albo równą połowie stacka MP - w tym przypadku byłoby to mniej niż $5, więc za słabo aby przestraszyć BB. Turn gra się sam, mamy nieco ponad psb więc musimy pushować aby maksymalizować FE.

Well done.

pzdr