Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Piniondze to nie fszysko

25 Posty
7 Użytkownicy
39 Reakcje
1,332 Wyświetlenia
WydepilowanaOla
Elite Grinder

Siema, jako że praktycznie całość rolla mam uwięzioną na Unibecie i mam zerową motywację do poważnej gry, bo nie wiem czy będzie jak wypłacić to postanowiłem sobie zrobić challange od 50 baksów na starsach i zobaczymy ile się uda zarobić nim sytuacja z unibetem się rozwiąże. Przy okazji zapisujemy się do tego bankroll challange, może dostaniemy jakiegoś grubego boosta do rolla :yaoming:

Na starsach klikamy głównie rano 4 stoły zooma coś w okolicach 10 buy inów na limit, wieczorami jak będą chęci to klikam swoje, ale nie wliczam tego do bankroll challange. Coś tam będę updejtował w miarę ochoty.

Roll - 50 USD
Cel - 1000 USD

Odpowiedz
Cytat
24 odpowiedzi

Powodzenia! Nl5z potrafi być brutalne, ale jeśli zrobisz ankietę z pytaniem czy się uda, to masz mój głos na Tak jakby co. :gl:

Odpowiedz
Cytat
WydepilowanaOla Autor wątku
WydepilowanaOla
Elite Grinder

Napisane przez 7bekon7
Powodzenia! Nl5z potrafi być brutalne, ale jeśli zrobisz ankietę z pytaniem czy się uda, to masz mój głos na Tak jakby co. :gl:

Nie zrobię, bo wiem że się uda. Jeden ziomek na swoim blogu to powtarzał cały czas i mu się prawie udało także ten.

Pierwsza sesja za nami

:profit:

Odpowiedz
Cytat
WydepilowanaOla
Elite Grinder

Hejka, jeśli ktoś byłby zainteresowany analizą video granej przez Was sesji na GG to zapraszam do współpracy w kontekście konkursu w festiwalu filmowym. Jestem wygrywającym graczem w okolicach NL50-NL100 (wykresy i takie tam na priv jeśli ktoś potrzebuje), mogę zrobić analizę gierki graczom z niższych stawek. Nie mam co prawda wielkiego doświadczenia w coachowaniu, ale wydaje mi się, że taka forma video będzie ciekawsza i korzystniejsza dla potencjalnego odbiorcy niż suche nagranie mojej gierki. Wielkiego zainteresowania tym festiwalem nie widać więc szanse na nagrodę wydają się dość spore, dobrze jakby temat udało się załatwić w tym tygodniu, a idealnie jakby udało się wysłać film do środy do północy żeby złapać boosta do głosów.

Analiza video z rozegranej sesji

1. Nagrywasz 15-30 min Twojej gry na GGpoker i wysyłasz mi nagranie.

2. Umawiamy się na konkretny termin i robimy video review Twojej gry.

3. Nagranie z analizy wrzucamy do festiwalu filmowego.

4. W razie wygranej dzielimy nagrodę z drobną korzyścią w moją stronę.

5. Jeśli jesteś zainteresowany to zapraszam do omówienia szczegółów na priv

Odpowiedz
Cytat
WydepilowanaOla
Elite Grinder

Druga sesja za nami

:profit:

Mam drobny mętlik w głowie czy callować ich szerzej, bo słabsi gracze betują randomowe handy czy wężej bo jednak zoom i niciarnia. Jak nakręcimy trochę próbki na regularniejszych graczy to będzie się można lepiej dostosowywać. Nie wiem na ile mi starczy czasu i motywacji, ale ten tydzień postanowiłem sobie zrobić luźniejszy od standardowej nauki i grindu więc postaram się te 2k handów/dzień na NL5 kręcić co i tak niestety nie da nam sensownej próbki, a z chęcią sprawdziłbym ile jestem w stanie wykręcić bb/100 tutaj.

Jeden ciekawszy hand z dzisiejszej sesji, ja swoją opinię o nim już mam, ale podejrzewam, że mogę być result oriented. Jeśli ktoś chce podyskutować to zapraszam. Przeciwnik bez tragedii 20/14, po 140 handach nie zdarzyło się panu zagrać 3b :| :

Spoiler

Powyższe ogłoszenie wciąż aktualne, zapraszam, zachęcam, wiele w te 45 min filmu pewnie nie uda się zrobić, ale myślę, że znajdziemy i załatamy kilka błędów, a w mojej opinii nie ma w tej grze nic przyjemniejszego niż znalezienie i poprawienie babola. Chociaż w sumie to największa satysfakcja jest jak znajdziesz go sam :f_tongue:

Odpowiedz
Cytat
Lukasz1226
PokerStrategist

Mówisz że koleś nie 3betuje ale pewnie preflop. Dość mocno agresywniej rozegrał tą rękę.

Flop jest idealny z miejsca masz strita. Po jego rr/c4b obstawiaj overpare której nie 3betował preflop lub trafionego seta.

Turn najgorsz karta bo może już mieć fulla i jesteśmy dead, a jego x/rr na to wskazuję.
Nie myślałaś że zagrać chech back i przenieść akcje na river?? Bo z czym on mógłbym sprawdzić 4bet na flopie , a potem check. Reraise wskazuję że chcę budować dużą pulę czyli musi mieć coś mocnego. Tym bardziej że na flopie był to mini 3bet, a na turn 3x.

River jeżeli byłby agro post flop to ewentualnie bym jeszcze sprawdził bo widziałem jak ludzie tak grają AA i KK.

Po statach nie wygląda na maniaka i nawet wygląda jakby miał jakiś game plan na tą rękę i te x/rr raczej skłaniałyby mnie do zrzucenia.

Odpowiedz
Cytat
Lukasz1226
PokerStrategist

.

Odpowiedz
Cytat
WydepilowanaOla
Elite Grinder

Check na turnie nie wchodzi w grę, nie rozdajemy darmowych kart drawom

Odpowiedz
Cytat
Gomez224
PokerStrategist

Powyższe rozdanie linia w jaką obrał przeciwnik wskazuje na fulla. Jeśli nie masz readów, że to jest jakiś aggro gość, który potrafi tak zagrać np z FD. to na turnie masz do rozważanie bet/call > bet/fold a na river fold > call

Odpowiedz
Cytat
WydepilowanaOla
Elite Grinder

Yeah, miał 55 oczywiście. Jedyna opcja wykręcenia się z tego rozdania to wyższy bet na turnie i fold do raise imo. Nie lubię betować 1/3 i foldować do raisów, bo nigdy nie mam pewności czy nie leci raise z powodu niskiego sizingu, chociaż najczęściej leci bo mają i tak.

Odpowiedz
Cytat

Zagrałbym tak samo. Nie istnieje wszechświat w którym sfoldowałbym tego strita, szczególnie do betu za 60% puli. Imo well played.

Odpowiedz
Cytat
WydepilowanaOla
Elite Grinder

Napisane przez 7bekon7
Zagrałbym tak samo. Nie istnieje wszechświat w którym sfoldowałbym tego strita, szczególnie do betu za 60% puli. Imo well played.

To też ciekawa opinia, właśnie dlatego wrzuciłem, bo ja znam wynik dlatego może on wpływać na moją ocenę.

Odpowiedz
Cytat
Lukasz1226
PokerStrategist

Napisane przez WydepilowanaOla
Check na turnie nie wchodzi w grę, nie rozdajemy darmowych kart drawom

Ja bym to widział jako kontrola puli. Patrzą że preflop zainteresowałeś tylko 2 bb. Ludzie na ps są pasywni i jak widzę na 2 streetach 3b/4b to jeżeli nie mam nutsa wolę zwolnić niż stracić Stacka.

Odpowiedz
Cytat
Dyszka90
Oldschool Grinder

Tu imo nie ma opcji na żadnego folda nawet na 200bb deep na gracza o którym wiemy tyle co nic . Imo zagrane prawidłowo fold to bardzo duża strata ev nie do odrobienia. Sizzing na turnie jak najbardziej ok.

Odpowiedz
Cytat

WydepilowanaOla, też wrzuciłem dzisiaj na swojego bloga rozdanko ze stritem, może masz jakiś inside co do tego spota i byś się nim podzielił. :)

A z tą promocją z nagraniem filmu to jestem poniekąd zaskoczony, że jakoś nikt się nie kwapi, żeby zaatakować darmowe siano. Pewnie ostatecznie wygra osoba, która wrzuci jakikolwiek film, nawet jak będzie mówić tylko o pogodzie, bo nie będzie konkurencji.

Odpowiedz
Cytat
WydepilowanaOla
Elite Grinder

Napisane przez 7bekon7
Pewnie ostatecznie wygra osoba, która wrzuci jakikolwiek film, nawet jak będzie mówić tylko o pogodzie, bo nie będzie konkurencji.

Pogoda ma szalenie istotny wpływ na pokera z jednej strony kiedy zimno i pada i zimno i pada na tym miejscu w środku Europy to samopoczucie jest na tyle słabe, że przegrane stacki mogą mocniej odbijać się na jakości gry. Z drugiej strony kiedy słoneczko świeci, ptaszki śpiewają to pokusa picia chłodnego piwka w cieniu może zaważyć nad wyrabianiem założonego volume. Tylko nie wiem jak to połączyć z GGpoker, ale jak ktoś bardziej kreatywny to da radę xD

Wieczorem zrobię jakiś poważniejszy wpis, bumpnę trochę ofertę i zobaczymy

Odpowiedz
Cytat
WydepilowanaOla
Elite Grinder

Aktualny stan NL5 challange:

Jak na razie dość słaby run, ale jest fajnie. Prędzej czy później przyjdzie gierka gdzie będziemy trafiać, a wtedy powinno się wysypać sporo. Oczywiście te 6k handów to tylko szum statystyczny i na takie wykresy nie ma co patrzeć, ale każdy lubi wykresy to wrzucam :f_cool:

Ciekawe handy z dzisiaj:

Spoiler

Tutaj lokalny cwaniak, najagresywniejszy z całej ferajny. Ziom ma po 450 handach 20% 3b :f_ugly: i 6% range 4b (wiem, że to cold 4b, ale nie podejrzewam go o to, że w tym spocie nagle staje się NITem). Danych jak tam u niego z foldami do 5b niestety brak, ale postanowiłem go przetestować i popacz pan - trafilimy top range ziomeczka :pcuser:

Spoiler

Tutaj nie ugięliśmy się przeciwnościom losu i runoutu i postanowiłem grubą rybkę valuebetować do końca, jak widać na załączonym obrazku w tych poziomach valuebet to podstawa.

Tak wiem, że preflop to fold, a jeśli już chcemy grać to 3b, ale open raiser to ten sam ziom co wcześniej z 6% rangem 4betu, a caller był gruby to postanowiłem kuknąć, o jakieś agro-squeezy też się tu bardzo nie martwię.

Sporo zastanawiam się też nad rozwiązaniem sytuacji uwięzionego rolla na Unibecie. Przydałoby powoli wziąć się za zarabianie, bo przeca żreć coś musi, ale dam sobie jeszcze te kilka dni na przemyślenia i odpoczynek. Na razie nie chce mi się rozpisywać grubiej w tym temacie, może kiedy indziej przyjdzie wena.

A teraz tam tara dam dam dam :

Analiza video z rozegranej sesji

1. Nagrywasz 15-30 min Twojej gry na GGpoker i wysyłasz mi nagranie.

2. Umawiamy się na konkretny termin i robimy video review Twojej gry.

3. Nagranie z analizy wrzucamy do festiwalu filmowego.

4. W razie wygranej dzielimy nagrodę z drobną korzyścią w moją stronę.

5. Jeśli jesteś zainteresowany to zapraszam do omówienia szczegółów na priv

Zachęcam, zapraszam. Zrobimy dobry filmik i kosimy dolary, a przy okazji darmowo poprawiamy grę.

Spoiler

Ehhh nie umiem w ten marketing :pcuser:

Odpowiedz
Cytat
Dyszka90
Oldschool Grinder

AQ to raczje easy fold patrzenie na taką próbke to imo leak bo to zaden wyzancznik naszych dezycji jest to po prostu nie miarodajna próbka a pozatym hud jedno a gra drugo imo. jezeli chodzi o at prawda ze troche luzno ale reka jest zbyt mocna na fold czesto, szcegolnie na slabych graczych. Mozna robic 3bet preflop z taka reka.

Odpowiedz
Cytat
WydepilowanaOla
Elite Grinder

Oszukują.

Odpowiedz
Cytat
RobertByku2
PokerStrategist

Napisane przez 7bekon7
WydepilowanaOla, też wrzuciłem dzisiaj na swojego bloga rozdanko ze stritem, może masz jakiś inside co do tego spota i byś się nim podzielił. :)

A z tą promocją z nagraniem filmu to jestem poniekąd zaskoczony, że jakoś nikt się nie kwapi, żeby zaatakować darmowe siano. Pewnie ostatecznie wygra osoba, która wrzuci jakikolwiek film, nawet jak będzie mówić tylko o pogodzie, bo nie będzie konkurencji.

Dlatego, że dużo osób gra też na innych roomach, niekoniecznie mając konto na GG. Promocja bardzo jest zawężona i dlatego widocznie nie ma aż takiego zainteresowania. Jestem pewny, że gdyby promocja dotyczyła wszystkich roomów, to byłoby dużo zgłoszeń.

Odpowiedz
Cytat