Poker Stars, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.
SB: $2.23 (111.5 bb)
Hero (BB): $2.03 (101.5 bb)
UTG: $2 (100 bb)
MP: $8.14 (407 bb)
CO: $2.66 (133 bb)
BTN: $2 (100 bb)
Preflop: Hero is BB with J♠: K♠:
2 folds, CO raises to $0.06, 2 folds, Hero calls $0.04
Flop: ($0.13) 2♠: 5♠: Q♦: (2 players)
Hero checks, CO bets $0.04, Hero calls $0.04
Turn: ($0.21) 9♦: (2 players)
Hero checks, CO bets $0.13, Hero raises to $0.34, CO raises to $0.93, Hero folds
Results:
Spoiler
$0.89 pot ($0.03 rake)
Final Board: 2♠: 5♠: Q♦: 9♦:
Hero mucked J♠: K♠: and lost (-$0.44 net)
CO mucked and won $0.86 ($0.42 net)
Preflop:
Ponieważ otwiera on 35 z CO, nie zawsze 3betuje tego typu ręcę, ponieważ chce ściągnąć value od słabszych K, które tu otwierają. Kurcze jak tak popatrzycie to z tym 3betem u mnie jakoś dziwnie. Mam sobie zrobioną tabelkę 3bet z BB i mam tutaj for vlaue tą rękę ale jakoś podczas gry staram się dostosować do przeciwnika i od niej odbiegam...Może możecie się do tego jakoś odnieść, do 3betów ogólnie... niestety mam za mało rąk na typa, zeby stwierdzić, że typ mało folduje do 3betów w związku z czym mógłbym zagrać 3bet for value.
Flop:
On gra tu za 4 centy? Wtf? Co to może znaczyć? Chce żeby słabsza Q go sprawdziła? Przecież leży tu drw color raczej powinien zagrać call. Też mam wrażenie, że jak ktoś gra z tak mało na flopie oznacza to, żę ma mocną rękę i gdybym tu raisnął nie zdziwiłbym się gdybym dostał reraise.
Turn:
Tu gra za jakieś 55%. Postanawiam raisować, ponieważ mam gutshota i drw color. I tu się zastanawiam.. może powinienem raczej callnąć? Ponieważ gdy zakładam, że grająć tak mało na flop może mieć tu seta czy KK albo AA grając tutaj raise często dostane reraise... No cóż snap reraise zbyt duży spowodoał to, że foladnąłem. Ja mu blokuje kolory i raczej wolałby ziomek obejrzeć river za mnieijszą cenę niż raisować drw color gdyby tu miał jakiegoś Ax w s ?