Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL5 - AKo

6 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
1,381 Wyświetlenia

Siemanko :f_cool:

Party, $0.02/$0.04 No Limit Hold'em Cash, 4 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $13.03 (325.8 bb)
BB: $5.12 (128 bb)
CO: $8.72 (218 bb)
Hero (BTN): $5 (125 bb)

Preflop: Hero is BTN with A♣: K♥:
CO folds, Hero raises to $0.12, SB folds, BB raises to $0.38, Hero calls $0.26

Flop: ($0.78) 9♣: 5♦: A♥: (2 players)
BB bets $0.37, Hero calls $0.37

[FLOP]: Przeciwnik jest agresorem, dlatego stawiam, że flopa może cbetować dość często jak nie zawsze na A-hight bordzie.

Turn: ($1.52) 5♠: (2 players)
BB checks, Hero checks

[TURN]: Gram check, gdyż chcę zostawić gorsze ręce w grze takie jak TT+, może jakieś niskie AXs, które gra tam dla blefu. Wiem, że niskich Ax pewnie nie wyrzuciłbym z rozdania. Jednak nie ma dla mnie złej karty na river. Po callu cbeta na flopie mój range może być dość mocno spolaryzowany na jakieś wysokie Ax, dlatego chciałem je underrepować grając check.

River: ($1.52) 3♥: (2 players)
BB checks, Hero bets $0.30, BB calls $0.30

[RIVER]: Tutaj zdecydowanie dałem za niski sizing powinienem uderzyć tak za 0,50$+

Co sądzicie ?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
4greg4

Czemu na tych pozycjach nie 4bet preflop ? As played uważam że TT+ będzie tam częściej grało x/c niż bet. X/back T jest spoko, ale na R uderzam znacznie wyżej nawet w okolice pota - i niech się zastanawia co zrobić ze słabym Ax.

Odpowiedz
Cytat
Moderator
retrograde87

Czemu nie 4 betujesz dla value? Takie rece powinno sie podbijac na tym limicie. Spadł suchy bord i przeciwnik moze szeroko w Ciebie betowac :) Na turnie gram easy value beta od PP i nizszych Ax , czy 9x ktore sie nie odkleja. Na river tez poprawiam. Sizing jakies 3/4 Pota

Odpowiedz
Cytat
trzasku

Preflop: Ja gram tutaj 4bet/stackoff for value i ułatwiam sobie grę - Jest to standard na tych pozycjach. Do NL10 nawet bym tego nie zmieniał gdyby przeciwnik dużo foldował na 4bety. Przeciwnik bardzo nisko 3betuje jak na twój 2.5x open, fakt bycia OOP oraz deepy.

Flop: Standardowy call - daję mu na turnie dalej blefować.

Turn: Tutaj można grać zarówno bet turn for value od 2nd pair, TPBK lub check turn i bet river. Druga opcja daje nam możliwość, że przeciwnik zdecyduje się na blef. Osobiście jednak wolę bet turn oraz niski bet river for value - czasami sprawdzi dwa razy słabego Axa lub wysokiego pocketa. Średni przeciwnik nie myśli o Twoim rangu na NL5 więc nie staraj się niczego underrepować itp. Nie ma znaczenia czy masz tutaj spolaryzowany range ponieważ przeciwnik najczęściej nie jest tego świadomy.

River: As played bet za 2/3 puli for value od 2nd pair, niskich Ax.

Ogólnie zgadzam się z poprzednikiem :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Dadramel

grasz w blind war, rozmiar betów może sięgać 3/4 bo często będą odbierane jako blef

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry

Betuje turna chce value od gorszych asow od QQ KK JJTT
river 2/3 wiadomo

Odpowiedz
Cytat