Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 ZOOM ATo

11 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
1,446 Wyświetlenia
mannequino
Oldschool Grinder

Standardowy open na SB na który dostaje dużego 3beta. Brak info. Gracz nie ma zablokowanego info o stołach i gra 1 stolik zoom więc zdecydowałem sie na call
Flop x i dostaje prawie pot beta. Automatycznie obstawiam go na konektory bo AA KK QQ JJ nie mają się czego bać na takim bordzie więc gram call
T spada blank więc gram dalej x rywal odpowiada również x
R kolejny blank więc po chcą budować puli gram dalej x na który dostaje overbet-allin
Patrząc na bord i na play przeciwnika nie widzę tu nic innego jak blef na tym R bo nie ma tu nic co się kompletuje
Jeśli ma AA KK QQ JJ raczej nie gra ich potsize betem na flopie bo raczej traci value od nietrafionego Ax

Poker Stars, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

Hero (SB): $2.11 (105.5 bb)
BB: $4.58 (229 bb)
UTG: $2.56 (128 bb)
MP: $2.06 (103 bb)
CO: $2.18 (109 bb)
BTN: $2.27 (113.5 bb)

Preflop: Hero is SB with T♥: A♦:
4 folds, Hero raises to $0.06, BB raises to $0.20, Hero calls $0.14

Flop: ($0.40) T♦: 3♠: 8♣: (2 players)
Hero checks, BB bets $0.36, Hero calls $0.36

Turn: ($1.12) 5♥: (2 players)
Hero checks, BB checks

River: ($1.12) 3♥: (2 players)
Hero checks, BB bets $4.02, Hero calls $1.55

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi
Stasiakov
Poker Player

Hmmm całą analizę oparłeś na tym, że przeciwnik befuje. Bet na flopie - za duży pewnie chce mnie wyrzucić. Bet na River - nic sie nie kompletuje więc blefuje.

Preflop. Wcale ten jego 3bet nie jest przesadnie duży - 3,5 to nie jakaś masakra. Co do ATo wiem, że to blind war ale do 3betów to raczej calluje je na pozycji. OOP to średnio.

x/call flopa wydaje się być OK. Przeciwnik częściej nie trafił niż trafi więc dajemy mu szanse zablefować.
Turn jw.
River, skoro mówisz, że nic się nie kompletuje to nie wiem czemu tutaj nie betujesz. Spokojnie możesz ściągac value od słabyszch dziesiątek i pozostałych par. Na taki bet przeciwnika ja się składam. Mocno śmierdzi trójką trójek lub innym setem.

Odpowiedz
Cytat
mannequino Autor wątku
mannequino
Oldschool Grinder

Ok setem trójek ale jak często będzie je tu miał ? Co może 3betować z 3 ? A3 jedynie gdzie blokuje część kombinacji swoim Asem. Jeśli ma 33 to coolej jak najbardziej jednak nie widzę tutaj za często 33 w 3becie skoro gra z pozycją więc częściej będzie to call. Jeśli ma 88 to czemu ma grać pot size beta ? Taka linia nie trzyma się dla mnie kupy bo albo ma nutsy czyli quady TTT33 888TT albo blefuje no ale może się mylę..

Odpowiedz
Cytat
arkhos
Oldschool Grinder

Całe kłopoty z powodu tego granicznego calla OOP z ATo - na regów można się w ten sposób adjustować do szerokich 3betów, ale nie na UNKa!

As played - jego linia wygląda na ostre value (które nie musi się protektować na turnie i daje Ci strzelić river), więc prostu x/fold river.

Odpowiedz
Cytat
Ragada
Oldschool Grinder

Jak wcześniej zostało zauważone AT słabo nadaję się tu do call oop.

River to już masakra. Ja bym nie wykluczał tu op (AA,KK), na tych stawkach ludzie traktują to jak monstera
i chcą grać o stacka za wszelką cenę. Dodatkowo nie ma tu żadnego fd z którym czasem też tak "blefują"
jak nie trafią. Easy fold river.

Odpowiedz
Cytat
djalbert182
Oldschool Grinder

Na river ciężko znaleźć racjonalne argumenty na call przeciwko UNK, wcześniej bym grał podobnie.

Odpowiedz
Cytat
arkhos
Oldschool Grinder

Nie no, argument hero podał - gra wysoko, więc musi blefować :P Inna sprawa, to rzetelność tego argumentu :milord:

Odpowiedz
Cytat
djalbert182
Oldschool Grinder

Napisane przez arkhos
Nie no, argument hero podał - gra wysoko, więc musi blefować :P Inna sprawa, to rzetelność tego argumentu :milord:

No to napisałem "racjonalne" :D.

Odpowiedz
Cytat
arkhos
Oldschool Grinder

Racja, to rzeczywiście ciężko *zwraca honor* _drink:

Odpowiedz
Cytat
mannequino Autor wątku
mannequino
Oldschool Grinder

Dzięki wszystkim za istotne informacje. Widocznie moja intuicja nie zawsze jest value :)
Błędne było może obstawienie go tylko na brodłeje w tym rozdaniu których wydaje mi się że będzie miał zdecydowanie więcej niż samych AA KK QQ.

Call może wydawać się loose jednak tak jak pisałem przeciwnik grał jeden stolik i był najprawdopodobniej z kanady czy podobnego kraju skoro zdecydowałem się na call.
Ja na jego miejscu trzymając monstera zagrałbym inaczej zwłaszcza na R bo jeśli przeciwnik trzyma QQ JJ AT to myślę że callnie bet za okolice 50% chociaż bardziej zagrał bym linia B>B>B na miejscy BB za około 60% stąd też może moja decyzja. A tak taka linia wygląda mi na albo na value albo na blef a intuicja mówiła mi że nic nie ma.

Tu też moje 3 pytania do Was.

- Jak mam podchodzić do Equilaba tutaj ? Bo dając mu taki zakres 3betu :ATs+, AJo+ ,A3s, A3o, 88+, 33
moja ręka dalej ma tu około 57%

- Gdyby przeciwnik chciał tu blefować z jakimiś Ax, Kx, Qx, jakieś parki to jak mogła by wyglądać jego linia gry ?
Czy w ogóle nie obstawiać nawet że przeciwnik ma w swoich rękach blefy tylko zawsze nutsy nawet gdy jest deep i może grać luźniej ?

- I jak ustawiać sobie mindset po takiej ręce ? Bo w tym akurat przypadku przeciwnik pokazał J4o ale nie chcę nastawiać się że każdy 1stolikowiec z valuetown blefuje.

Od niedawna staram się uczyć pojęcia Equity i systematycznie zaznaczam i analizuję rozdania jak to wyżej ale widocznie nie wiem gdzie popełniam błędy.

Za odpowiedzi dzięki :)

Odpowiedz
Cytat
djalbert182
Oldschool Grinder

Napisane przez mannequino
Tu też moje 3 pytania do Was.

- Jak mam podchodzić do Equilaba tutaj ? Bo dając mu taki zakres 3betu :ATs+, AJo+ ,A3s, A3o, 88+, 33
moja ręka dalej ma tu około 57%

- Gdyby przeciwnik chciał tu blefować z jakimiś Ax, Kx, Qx, jakieś parki to jak mogła by wyglądać jego linia gry ?
Czy w ogóle nie obstawiać nawet że przeciwnik ma w swoich rękach blefy tylko zawsze nutsy nawet gdy jest deep i może grać luźniej ?

- I jak ustawiać sobie mindset po takiej ręce ? Bo w tym akurat przypadku przeciwnik pokazał J4o ale nie chcę nastawiać się że każdy 1stolikowiec z valuetown blefuje.

Ogólnie jak masz takiego przeciwnika przy stole, to po x rekach bedziesz w stanie rozpoznać jego grę i sie do niej dostosować. Jak grasz przeciwko UNK to musisz założyć, że to przeciętny gracz z danych stawek i gra jakoś tam w miare sensownie, bo taki przypadek jak ten zdarzy ci się raz na x razy i jest to EV- zakladac, że UNK = donk.

Odpowiedz
Cytat