Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KJs iso OOP

15 Posty
9 Użytkownicy
4 Reakcje
806 Wyświetlenia
jimmyjames30
PokerStrategist

iPoker - €0.02 NL (6 max) - Holdem - 4 players
Hand converted by PokerTracker 4

CO: 180 BB (VPIP: 68.75, PFR: 15.63, 3Bet Preflop: 5.56, Hands: 34)
BTN: 130.5 BB (VPIP: 18.92, PFR: 10.81, 3Bet Preflop: 8.33, Hands: 37)
Hero (SB): 95.5 BB
BB: 100 BB (VPIP: 12.12, PFR: 12.12, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 33)

Hero posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has K♦ J♦

CO calls 1 BB, BTN calls 1 BB, Hero raises to 6 BB, fold, CO calls 5 BB, fold

Flop: (14 BB, 2 players) A♥ 8♥ 3♦
Hero checks, CO bets 6 BB, Hero calls 6 BB

Turn: (26 BB, 2 players) 9♦
Hero checks, CO checks

River: (26 BB, 2 players) 5♣
Hero bets 18 BB, CO calls 18 BB

Na co obstawiacie typa?
Fold flop?
Na river troche popłynąłem xD no cóż zdarza się. Liczyłem głeboko w serduszku, że typ blefował na flopie i w sumie trochę tak wyglądał.

Odpowiedz
Cytat
14 odpowiedzi
Coach
weirdcreep
PokerStrategist

tu nie ma co obstawiać, fold flop vs taka ryba, a na pewno nie próbuje go blefować na river -> nie wiesz przeciw czemu grasz, nie wiesz co zrzucisz

Odpowiedz
Cytat
DARKKKIS
BlackMember

Dokładnie nie blefuj na takiego typa. Betuj tylko jak masz value, do tego twoja wysokość zakładu jest zbyt niska żeby cokolwiek wystraszyć.

Odpowiedz
Cytat
jimmyjames30 Autor wątku
jimmyjames30
PokerStrategist

Jasne, ale co z tym flopem? Call czy fold

Odpowiedz
Cytat
Stasiakov
Poker Player

Ja to widzę tak. Z racji jego statystyk i waszych pozycji ja bym callował flopa, a później grał linią x/f na kolejnych kartach. Biorąc pod uwagę jego zakres który jest mega szeroki, całkiem możliwe, że nie trafił tutaj nic i moim zdaniem mamy realne SD value. Mógł sobie wymyślić że zagra tutaj beta z FD. Po prawdzie bardziej obstawiam go na 8 niż A. Wielkość zakładu również kusi żeby to raz callować.
Z chęcia przeczytam kontrargumenty do mojego rozumowania :]

Odpowiedz
Cytat
Szymanczi
Poker Player

What? Masz tyle lepszych spotów żeby spompować od niego kase, a pakujesz sie w takie coś.
Prawda jest taka, że on maseeee Ax bedzie miał w swoim rangu i ja przenigdy nie kombinuje tutaj chyba, że mam Kx w heartsach to ewentualnie jakiś raise czasem.

Później tacy gracze piszą no money in poker :D

Odpowiedz
Cytat
jimmyjames30 Autor wątku
jimmyjames30
PokerStrategist

Szymanczi a kiedy tak napisałem? Nie dolepiaj mi swoich łatek jeśli łaska

Odpowiedz
Cytat
Szymanczi
Poker Player

To był tylko przykład, nie bierz tego do siebie. Jesli uraziłem- przepraszam.

Btw jesli topisz kaske w takich spotach nie bedziesz wygrywającym graczem ;)

Odpowiedz
Cytat
ryhukox
Poker Player

Na flopie masz około 50% vs. cały jego range z preflopa.
Przyjałem top 15-65%. wyszło ok. 500 combo z 1081 (cre). Z tych 500 combo, ok. 90 to Ax, ok. 40 to fd (max 55 jest w ogóle), 6 combo 33 i 88 i może 12 combo gs (52s, 54s, 42s). Do tego ok. 120-130 combo gównianych 8x i 3x, które nie zawsze sprawdzi na A-high stole.
Razem ok. 140-150 combo, które trafia mocno - FD, Ax i lepiej
Ok. 80 combo 8x i 3x, które sprawdzi (zakładam, że część spasuje)
Do tego założenie, że z reguły nawet takie wieloryby na stołach A-high nie floatują totalnego trashu.
Daje to ok. 230 combo z 500, które sprawdza.
FEq potrzbne przy becie za 8bb = 37%
Więc przeciwnik musiałby floatować jeszcze ok. 90 combo trashu czy jakichś słabych bdoors, żeby twój cbet był b/e (nie uwzględniając EQ twojej ręki!), bo póki co jest autoprofitowy.

Powtórzę, że powyższe założenia dotyczą A-high stołów. Na np. niskich, suchych takie wieloryby mogą 100% nawet sprawdzać.

Odpowiedz
Cytat
djalbert182
Oldschool Grinder

PRzede wszystkim nie podbijałbym pre z KJs po 2 limpach, raczej bym dolożyl ten 1 BB i zobaczył na flopie czy warto grac dalej. Na takim flopie odpuszczam, tylko bac door do koloru a ryba czesto bedzie miec to Ax.

Odpowiedz
Cytat
arkhos
Oldschool Grinder

Napisane przez weirdcreep

tu nie ma co obstawiać, fold flop vs taka ryba, a na pewno nie próbuje go blefować na river -> nie wiesz przeciw czemu grasz, nie wiesz co zrzucisz

Dokładnie to :f_drink:

Napisane przez djalbert182
PRzede wszystkim nie podbijałbym pre z KJs po 2 limpach, raczej bym dolożyl ten 1 BB i zobaczył na flopie czy warto grac dalej. Na takim flopie odpuszczam, tylko bac door do koloru a ryba czesto bedzie miec to Ax.

Jak już to pół bb, bo jesteśmy na SB, ale dlaczego nie chcesz tego izolować? Jaki zatem zakresem to robisz?

Odpowiedz
Cytat
djalbert182
Oldschool Grinder

Napisane przez arkhos
Jak już to pół bb, bo jesteśmy na SB, ale dlaczego nie chcesz tego izolować? Jaki zatem zakresem to robisz?

P tylu limpach to raczej tylko top zakres QQ+, AK

Odpowiedz
Cytat
Coach
weirdcreep
PokerStrategist

jedyny powód dla którego zawęziłbym izo range to pozycja - SB. Na BTN izolowałbym na pewno jeszcze szerzej

Odpowiedz
Cytat
arkhos
Oldschool Grinder

Tylu limpach? Przecież to zaledwie dwa. Można teraz rozważać np. K9o, ale KJs? :f_ugly:

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

Mi tam x/c się totalnie nie podoba bo hero ma marginalne showdown value z którym bardzo ciężko będzie mu przetrwać T i R. Ja tam nie widzę problemu by na tego typa bez poprawy equity na turn grać po prostu one and done. Co do rozegrania hero - jeśli już grasz x/c turn to IMO nigdy bluff river. Ryba nie uwierzy i callnie jakieś 44 bo twoja linia wygląda mu dziwnie. czasami pewnie nawet uda się wygrać rozdanie.

Odpowiedz
Cytat