Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AKo NL4 zoom

13 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
744 Wyświetlenia
soodol
PokerStrategist

Party Poker $0.04/$0.08 Limit Hold'em - 6 players - View hand 2913846
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

Pre Flop: (1.5 SB) Hero is MP with K :heart: A :club:
1 fold, Hero raises 3BB, 3 folds, BB 3-bets 9BB, Hero calls

Flop: (18.5 bB) 9 :diamond: 2 :heart: A :diamond: (2 players)
BB checks, Hero bets 11BB, BB calls

Turn: (40.5 BB) 9 :club: (2 players)
BB checks, Hero bets 26BB, BB calls

River: (92.5 BB) K :spade: (2 players)
BB bets all in 86.5BB, Hero ?

Nic praktycznie nie wiem o przeciwniku po 100 rekach, gra 130bb deep staty 24/20 3bet 7 z bb vs utg 0/2

On tam z bb mega malo 9x 3betuje, KK ma jedno combo, jestescie w stanie to foldnac na R?

Odpowiedz
Cytat
12 odpowiedzi
Kazikuu
Poker Player

Ja na takim deepie chyba bym to foldowal . Ale patrząc na to terazrrównie dobrze może mieć też AK

Odpowiedz
Cytat

Czemu nie 4betowałeś pre?

Odpowiedz
Cytat
DARKKKIS
BlackMember

Call pre dobrze @DawidekZKS1 czemu to chcesz 4betować?
A na riverze ja coś takiego sprawdzam.

Odpowiedz
Cytat

Czułbym się później niekomfortowo w takich potach - nie mając informacji o przeciwniku. Mi ten bet wygląda na nietrafiony fd, crying call, ale jednak.

Odpowiedz
Cytat
jarekhell1
PokerStrategist

Imo 4bet byłby lepszy grając vs 3bet OOP, zamieniając AK w blef w pewnym stopniu. Jesli gramy IP call jest spoko.

Odpowiedz
Cytat
pawelplay
PokerStrategist

Rzeczywiście ciężko wyrzucić taką ręke, ale gość z takimi statami rzadko będzie blefował. Moim zdaniem miał AA, ewentualnie A9, trafił seta lub dwie pary na flopie i grał slowplay, na turnie dobrał do fulla. No ale to tylko przeczucie. 4bet pre flop mógłby rzeczywiście powiedzieć więcej o jego ręce.

Odpowiedz
Cytat
soodol Autor wątku
soodol
PokerStrategist

Napisane przez DawidekZKS1
Czemu nie 4betowałeś pre?

Nie lubie tutaj grac 4beta na tych pozycjach, nie ma za bardzo value,a nie wiem czy chce zamieniac AK w bluff. Ja tam gram IP
Tutaj akurat pokazal

Spoiler

A9

,ale znow AA i KK to po 1 combo, a ile on tam ma tych 9x?W sumie niektorzy lubia sobie dla balansu 3betnac pre z takich pozycji takie rece jak T9, 98, tylko chyba czesciej ma to miejsce z sb

Odpowiedz
Cytat
arkhos
Oldschool Grinder

Imo call>4bet. Przeciwnicy często 3betują dla blefu słabsze Ax i mamy z naszym AK spore IO (a 4bet stawia nas w niekomfortowej sytuacji, bo musimy na tych lekkich deepach grać jednak ten 4bet/fold).

As played jest to sick, ale jednak call - to są zbyt niskie limity i zbyt mało info o przeciwniku, by to zrzucać. Ma on czasem te T9, czy jak pokazał A9, ale też sporo FD czy AK, z którym splitujemy. Oczywiście EV calla jest zapewne jedynie o te kilka bb wyższe od foldu, więc fold by nie igrać z wariancją winratu sporo nie zabije ;)

Odpowiedz
Cytat
djalbert182
Oldschool Grinder

Koniecznie 4-bet pre, znacznie uprościło by to sytuację. Jak pisano wcześniej, mimo wszystko nei folduję takiego rivera, TP są dosyć mocne a rywal niekoniecznie ma to 9x czy FH.

Odpowiedz
Cytat
arkhos
Oldschool Grinder

Napisane przez djalbert182
Koniecznie 4-bet pre, znacznie uprościło by to sytuację. Jak pisano wcześniej, mimo wszystko nei folduję takiego rivera, TP są dosyć mocne a rywal niekoniecznie ma to 9x czy FH.

Jaki widzisz sens 4betowania AK MPvBB? I chcesz tutaj grać 4bet/call, czy 4bet/fold?

Odpowiedz
Cytat
djalbert182
Oldschool Grinder

Napisane przez arkhos

Napisane przez djalbert182

Jaki widzisz sens 4betowania AK MPvBB? I chcesz tutaj grać 4bet/call, czy 4bet/fold?

z AK przeciwko BB najchetniej sie stackuje pre.

Odpowiedz
Cytat
arkhos
Oldschool Grinder

Tylko na BBvMP on będzie miał dość spolaryzowany range, gdzie 3bet/pushował będzie KK+ i AK (QQ tylko niektórzy gracze), a 3bet/foldował wszystkie crapy typu A2s-A5s, czy jakieś słabe Kxs, które dominujemy.

Odpowiedz
Cytat