Przejdź do forum
Kurs No-Limit: Budo...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Kurs No-Limit: Budowanie zakresów z GoverN666

26 Posty
15 Użytkownicy
90 Reakcje
11 K Wyświetlenia
GoverN666

Kurs No-Limit: Budowanie zakresów

Nagrania poprzednich spotkań:
Opening ranges (1)
Cold call (2)
3-betting range (3)
vs 3-betting range (4)

Podstawowe informacje:
Nazwa kursu: Budowanie zakresów
Trener: =en&language[]=pl&submit=Szukaj"]GoverN666
Termin: czwartki 19:30-21:00
Wymagany status: Srebrny, nagrania od Złota

Jak będzie wyglądał ten kurs?
Każde zajęcia będę zaczynać od 20-30 minutowej teorii na drugą połowę treningu planuje sesje live na zoomie bez HUD'a, pod kątem opracowania tego co zrobiliśmy

Tematyka spotkań:

1. Konstruowanie zakresów otwarć (opening range)
- dobór rąk
- jakich rąk unikać
- prawidłowe wartości % na każdej pozycji pod kątem obrony tego zakresu vs 3bet
- dlaczego open z SB bardziej tight niż kiedyś?

2. Konstruowanie zakresów cold call
- dlaczego dzisiaj bardziej ograniczamy cold call na rzecz 3betu
- problematyczny CO
- non cold call range na SB
- poszerzanie pasywnej obrony na BB

3. Konstruowanie zakresów 3betów
- dobór rąk
- nacisk na ręce suited
- rozplanowanie ręki (3bet/fold, 3bet/call, 3bet/shove)
- co to jest izolacja ręki

4. Konstruowanie zakresów vs 3bet
- gra OOP duży problem?
- 4betowanie nutsów z MP/EP

Zapraszam!

Odpowiedz
Cytat
25 odpowiedzi
imgoingtomirage

:f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
arkhos

.

Odpowiedz
Cytat
Garggamel

Jak do tej pory bardzo dobry kurs :f_drink:.

Odpowiedz
Cytat
fruzia

Jestem po teorii z pierwszego filmu.
Mówisz o bronieniu 50% zakresu Open Raisu.
Czy to z czegoś wynika? Dlaczego 50 a nie 40 lub 60?
Czy to dotyczy każdego zakresu (np. zakresu cbetu też?)

Odpowiedz
Cytat
GoverN666 Autor wątku
GoverN666

Napisane przez fruzia
Jestem po teorii z pierwszego filmu.
Mówisz o bronieniu 50% zakresu Open Raisu.
Czy to z czegoś wynika? Dlaczego 50 a nie 40 lub 60?
Czy to dotyczy każdego zakresu (np. zakresu cbetu też?)

Tak tyczy się to również innych zakresów cbetów itp, po prostu gdy widzimy u kogoś w statystykach liczbę 50 nic ona nam nie mówi i zazwyczaj staramy się grać przeciwko takiemu graczowi maksymalnie optymalnie. Gdy widzimy liczbę 40 lub 60 zaczynamy zauważać, że dany gracz delikatnie odchodzi od norm i albo za dużo folduję, albo za dużo calluje wtedy szukamy możliwości eksploatowania go w różny sposób.

Polecam film soeka bardzo potrafi przybliżyć i rozjaśnić ten temat :)

https://polska.pokerstrategy.com/video/37666/

Odpowiedz
Cytat
fruzia

dzięki za odpowiedź, niestety film od platyny

Odpowiedz
Cytat
2b37poker

Witam,

mam pytanie. Czy jest możliwość uzyskania od Ciebie zakresów, które masz we flopzilli dotyczących kursu?

Staram się skonstruować je samemu, ale idzie mi dosyć ciężko.

Dziękuję za pomoc.

Odpowiedz
Cytat
Makssym

@2b37poker
jak coś to w temacie "3bety z bu i bb" w dziale no-limit ktoś wrzucił zakresy OR Cold calle i 3bety od jednego z trenerów PS

Odpowiedz
Cytat
chriskwns

Napisane przez 2b37poker
Witam,

mam pytanie. Czy jest możliwość uzyskania od Ciebie zakresów, które masz we flopzilli dotyczących kursu?

Staram się skonstruować je samemu, ale idzie mi dosyć ciężko.

Dziękuję za pomoc.

Podaję link do wątku wspomnianego przez Makssym'a

https://polska.pokerstrategy.com/forum/thread.php?postid=3919439#post3919439

i bezpośrednio do serii w34z3l'a - 6max walkthrought tam są te zakresy, seria ma ponad 2 lata więc trochę się mogło zmienić ale masz tam wszystko opisane, łatwe do wrzucenia w equilab

https://www.pokerstrategy.com/forum/thread.php?threadid=309916

Odpowiedz
Cytat
Antares404

Witam, czy mimo wszystko jest możliwość uzyskania Twoich zakresów z kursu? Chcę zbudować własny cold calling range i 3betting range ale potrzebuje swego rodzaju "szkieletu". Ogółem podobają mi się te zakresy które pokazałeś i tylko nieznacznie je zmieniam, ale obawiam się, że robiąc je "od zera" samemu popełnię dużo błędów.

Odpowiedz
Cytat
AngelDustDE

Hi,

"odgrzeje" temat bo akurat buduje zakres i nie jestem pewny czy to pasuje...

Konkretnie SB vs. BB 3Bet

- otwieram z SB 38%

- powinienem 50% obronic na 3 bet z BB- mam konkretnie 18%

- z 18% mam 9% call i 9% 4Bet i

- w 9% 4Bet 3% value i 6% blef - i w tej kwestni nie jestem pewny jak to na frekwencje BB gra...

mysle ze BB ma na SB 30%+ call i 15% 3bet? - czy to nie realne?

jak mniej 3 betuje to 6% 4Bet bluf wiele za duzo - powinno byc 50/50 ?

PS - chodzi o NL10/NL16

Odpowiedz
Cytat
Antares404

SB open 22+,A2s+,K2s+,Q8s+,J7s+,T7s+,96s+,86s+,75s+,64s+,54s,A2o+,K9o+,Q9o+,J9o+,T9o,98o

SB call vs 3bet 88-66,AJs-A9s,KTs+,QJs,JTs,T9s,98s,AJo,KQo

SB 4bet 99+,AQs+,A8s-A2s,K9s,QTs,J9s,AQo+,ATo,KJo

Polecam coś takiego

Odpowiedz
Cytat
AngelDustDE

Napisane przez Antares404
SB open 22+,A2s+,K2s+,Q8s+,J7s+,T7s+,96s+,86s+,75s+,64s+,54s,A2o+,K9o+,Q9o+,J9o+,T9o,98o

SB call vs 3bet 88-66,AJs-A9s,KTs+,QJs,JTs,T9s,98s,AJo,KQo

SB 4bet 99+,AQs+,A8s-A2s,K9s,QTs,J9s,AQo+,ATo,KJo

Polecam coś takiego

Dzienki za odpowiedz

Jak widze wychodzi 4Bet Range mniejwiencej 50% value i 50% blef - to napewno sensowne ale co mnie irytuje to ze otwieramy 40% i na 3 Bet gramy 6% zakresu call i 10% 4 Bet - razem 16% co znaczy ze mamy Ft3Bet vs. BB 60% - co chyba nie jest dramatyczne, ale celem jest chyba obronic 50%?

Ze mniej callujemy OOP jest tez logiczne.

Zobacze na dniach jak wyglondajom przecientne statsy regularsuw i jakie tendencje majom w 3betach z BB , nie mialem do tej pory uczucia ze na NL10 zbyt luzno 3Betujom vs. SB

Odpowiedz
Cytat
Trener
weirdcreep

mniejwiencej
napewno
wyglondajom
przecientne
regularsuw
majom
3Betujom

Odpowiedz
Cytat
adasko99

no siemanko :)

pierwszy filmik bardzo fajny, zbudowalem sobie po nim swóje wlasne opening range'e i wogóle :)
troche za malo teorii jak na mój gust ale spoko film :)

drugi juz troszke slabszy :)
fajnie jest w nim omówione czym sie sugerowac kierujac sie doborem rak do callowania, ale nie jest wogóle wspomniane na temat tego, jaka ilosc tych rak powinna sie zawierac w danym calling range'u.
tak wiec nauczylem sie jakie rece dobierac do callowania ale wciaz nie wiem ile ich dobierac :)

czy móglbys dac tu troszke info na ten temat? :)

Odpowiedz
Cytat
adasko99

szkoda ze trener olewa uczniów...

Odpowiedz
Cytat
Antares404

Norma, jak nie zabulisz, to zależnie od humoru dostaniesz MOŻE odpowiedź po 2-3 tygodniach :f_thumbsup:

Ale i tak polecam uczyć się od kogoś lepszego, Gover wśród trenerów jest przeciętniakiem.

Odpowiedz
Cytat
GoverN666 Autor wątku
GoverN666

Hej

Mógłbym się tłumaczyć zapaleniem oskrzeli, leżeniem w łóżku, ale przecież to takie banalne... A może... te bardziej logiczne argumenty...

Musze przyznać, że miło można się zaskoczyć. Zawsze przed czy w trakcie każdej serii treningowej prosiłem o feedback w trakcie jej trwania, aktywność? Praktycznie zerowa co szczególnie mnie nie zaskakiwało, a teraz nagle takie oburzenie?, bo trener po roku od zakończenia kursu nie udziela odpowiedzi? Może jest jakiś powód? Nie polecam wyciągać takich pochopnych wniosków, cierpliwość ta cecha jednak pomaga w pokerze.

Antares404 - ciężko mi się nie zgodzić z tym co napisałeś, ale jak już uderzasz mnie personalnie to czuje się wywołany do tablicy

Napisane przez Antares404
Norma, jak nie zabulisz, to zależnie od humoru dostaniesz MOŻE odpowiedź po 2-3 tygodniach :f_thumbsup:

Ale i tak polecam uczyć się od kogoś lepszego, Gover wśród trenerów jest przeciętniakiem.

Trzeba znać swoją wartość, a wiedza jest cenna.

Z odpisywaniem to wasza zasługa przykro mi, ale 90% moich prywatnych wiadomości zawiera treść - "wyślij matryce, wyślij HUD, ile % itp", każdy ma jakieś granice. Jestem oczywiście zdania, że nie ma głupich pytani, problem jest taki, że w pokerze nie ma takich prostych odpowiedzi, a mam wrażenie, że większość graczy właśnie takich oczekuje, bo uważają to za receptę na sukces.

Ja też bym nie polecał się uczyć od kogoś gorszego :facepalm: :facepalm: :facepalm:

No i na pewno fajnie jest być przeciętniakiem w środowisku trenerskim, niż przeciętniakiem w środowisku przeciętniaków. :deadhappy:

Na koniec nie zamierzam tutaj wywoływać burzy, bo szkoda na to czasu jeżeli macie ochotę rozpocząć merytoryczną dyskusje o zakresach i wrócić do tematyki zakresów po roku propozycje mile widzenie. Najbliższy trening w czwartek więc czekam, zobaczymy czy pojawią się propozycje.

Odpowiedz
Cytat
adasko99

Napisane przez GoverN666

Na koniec nie zamierzam tutaj wywoływać burzy, bo szkoda na to czasu jeżeli macie ochotę rozpocząć merytoryczną dyskusje o zakresach i wrócić do tematyki zakresów po roku propozycje mile widzenie. Najbliższy trening w czwartek więc czekam, zobaczymy czy pojawią się propozycje.

No ja chcialbym, wiec ponawiam pytanie :D

Napisane przez adasko99

tak wiec nauczylem sie jakie rece dobierac do callowania ale wciaz nie wiem ile ich dobierac :)

czy móglbys dac tu troszke info na ten temat? :)

Odpowiedz
Cytat