Przejdź do forum
Kurs: Four Heroes o...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Kurs: Four Heroes of Microstakes

37 Posty
17 Użytkownicy
13 Reakcje
10.7 K Wyświetlenia
muckinfella

Nagrania:
tapczandzwo NL10 na 888poker
trzasku NL10 na PokerStars
bob600 NL10 na PKR
CainBlleetharn NL10 Zoom
Wyłapywanie leaków

Podstawowe informacje:
Nazwa kursu: Four Heroes of Microstakes
Trener: muckinfella
Termin: czwartki 20.00-21.30
Status: Srebrny
Grupa docelowa: gracze początkujący oraz średnio zaawansowani (shorthanded)

Tematyka kursu:
Po otrzymaniu wielu próśb odnośnie stworzenia serii bezpośrednio nawiązującego do Four Heroes ale dla niższych limitów (10nl), powracamy z nową odsłoną kursu! Podobnie jak w pierwszej wersji, kurs będzie miał na celu analizę czterech filmów z gry nagranych przez czterech różnych użytkowników. Podczas każdej lekcji skupimy się na odnalezieniu głównych błędów, niedociągnięć oraz słabszych linii pokazanych w filmach, a następnie w ostatnim spotkaniu trener porówna je ze sobą wyciągając odpowiednie wnioski.

W związku z powyższym bardzo prosimy zainteresowanych użytkowników o nagranie filmu video ze swojej gry live oraz wyrażenia w tym wątku chęci pojawienia się na treningu.

1. Limity: nl10/nl20/nl25
  2. Czas trwania: ~50 minut
  3. Ilość stołów: 3-4
  4. Brak dźwięku
  5. Czytelna rozdzielczość

Lekcja 1-4: Analiza filmów nadesłanych przez użytkowników

1. Review materiału
2. Wyłapywanie największych leaków oraz zapisanie ich
3. Dyskusja z użytkownikami w trakcie analizy

Lekcja 5: Podsumowanie oraz usunięcie leaków

1. Podsumowanie największych leaków i błędów znalezionych w filmach
2. Ukazanie optymalnego sposobu na ich eliminację
3. Udostępnienie przydatnych materiałów (artykuły/filmy szkoleniowe)
4. Odpowiedzi na pytania użytkowników

Pozdrawiam i zapraszam! :)

Odpowiedz
Cytat
36 odpowiedzi
imgoingtomirage

Wyjątkowo, pierwszy trening odbędzie się w ten czwartek ale o 19:30, pozostałe zgodnie z planem o 20:00.

Zapraszamy! :)

Odpowiedz
Cytat
tapczandzwo

zglaszam chec nagrania filmiku!

jesli to SH, to moglbym nagrac NL10 na 888 fast pokerze.

Odpowiedz
Cytat
muckinfella Autor wątku
muckinfella

Zrobimy tak jak ostatnio- wg. kolejnosci 'zgloszen' :) Tak wiec nagraj prosze film, wrzuc tutaj do niego link i w czwartek zaczniemy od Twojego materialu.

Pozdr!

Odpowiedz
Cytat
hellokitty83

ja chce ja chce!am in na nastepny tydzien :)

Odpowiedz
Cytat

Filmik z nl5 nie wchodzi w grę? :(

Odpowiedz
Cytat
tapczandzwo

nagralem 2 stoliki snapa bo strasznie sie stresowalem i nie ogarnialem jak odpalilem wiecej, ale mam nadzieje ze bedzie ok :)

https://docs.google.com/uc?id=0B2et8ZJnlbR3dTFMY1hwdlFUSmM&export=download

Odpowiedz
Cytat
donbolass

Moge nagrac nl10 sh na pokerstars(zwykle, nie zoomy)

Odpowiedz
Cytat
SuTTT
wjd1990

ech... jestem 5. :/

ale jakby co to się zgłaszam - NL10 Zoom SH

Odpowiedz
Cytat
trzasku

Ja od jakiegoś czasu nagrywam filmy z NL10, wstawiam je na forum i szukam rad dotyczących tego co robię źle u innych użytkowników naszego forum. Uwielbiam taką opcję nauki. Niestety gram FR więc byłbym Ci niezmiernie wdzięczny gdybyś jeden z treningów mógł przeznaczyć na ten format, jestem przekonany, że może to być bardzo fajne urozmaicenie tej głównie shorthandowej serii i przyniesie dodatkowych widzów właśnie z tego formatu ringów. Jeżeli nie ma takiej opcji to jeżeli są jeszcze miejsca nagram film na SH NL10. Wrzucę go tutaj jak będzie gotowy. :f_thumbsup:

Zajmowałem się już kiedyś nagrywaniem więc możesz liczyć na najlepszą jakość. Standardowo gram na 6 stołach, ale na 4 pewnie jeszcze lepiej będę mógł się skupić. Tutaj przykładowy film, akurat na 6 stołach i z komentarzem aby inni moli poznać mój tok myślenia:

Odpowiedz
Cytat
PCogito71

Normalne czy zoomy?

Odpowiedz
Cytat
muckinfella Autor wątku
muckinfella

Sądzę, że ze względu na większą ilość zainteresowanych niż przewiduje kurs, najuczciwiej będzie omawiać filmy w kolejności wrzucenia linku do nagrania (proponuję bez edycji postów) :)
Trzasku niestety ja nie zajmuje się FR wiec jeśli masz ochotę, proszę Cie o ewentualne nagranie czegoś z SH jeśli w ogóle interesują Cię te stoliki.

Normalne czy zoomy?

Dowolnie.

Dzisiaj startujemy w takim razie od filmu tapczandzwo, zapraszam wyjątkowo o 19.30! :)

Pozdr!

Odpowiedz
Cytat
tapczandzwo

czy jest opcja podczas omawiania filmiku wejsc na skype czy formula jest taka jak w poprzedniej edycji ;p?

Odpowiedz
Cytat
Kilofer

Kto pierwszy ten lepszy?
Zatem:
2xFastForward 10 NL Party
Pyk!

Odpowiedz
Cytat
trzasku

Mam nadzieję, że nie będzie problemu gdy nagranie będzie z głosem, czy masz możliwość wyłączenia go? Wrzucam też te filmy na bloga a tam właśnie we wszystkich mam komentarz, dlatego pytam. :f_thumbsup: Jeżeli preferujesz bez głosu lub nie masz opcji ściszenia daj znać to zrenderuję i wrzucę ponownie. :f_thumbsup:

Link do pliku (1GB)
Link do filmu na YouTube

Odpowiedz
Cytat
bob600

Mój filmik z nl10 na PKR.

https://mega.co.nz/#!UdQWyZZA!HEK72Mg465Fl4gJDlZeFWNs4NC2NjibNr4Gcv6RuLpk

HUD
Nick/Vpip/Pfr/hands
3bet/fold to 3bet/ AggFreq/AF postflop
cbet F/cbet T/ fold to cbet F/ fold to cbet T/wtsd
R1I ep/mp/co/btn/sb
4bet range/ sqz/fold bb v steal/ fold sb v steal/ 3bet bb v sb
AggFreq F/ AggFreq T/ AggFreq R/ x/r flop

Hud taki rozszerzony, bo zajrzenie na moim kompie do pop up'a graniczy z cudem.

Odpowiedz
Cytat
tapczandzwo

cze, chciałbym zaproponowac potencjalne tematy przyszlych treningow :)
1) teoria: bet/fold czy x/c river
2) teoria o squeezach
pozdro!

Odpowiedz
Cytat
Garggamel

Świetnie wszystko wyjaśnione i omówione muckinfella :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
trzasku

Jestem mega zadowolony, że wypróbowałem takiej formy treningu! Bardzo dobrze, wręcz wpsaniale wszystko wytłumaczyłeś i jeszcze nigdy nie wyłapałem tyle leaków w tak krótkim czasie, naprawdę Ci bardzo dziękuję.

Zdecydowałem poprawić moje c-bety i teraz już lepiej mi to wychodzi, muszę jeszcze popracować nad częstszym callowaniem preflop na odpowiednie zakresy. Jeżeli byłby ktoś zainteresowany notatkami do tego filmu to umieszczam w spoilerze, pamiętajcie jednak, że wypisałem tam tylko to co dla mnie było najważniejsze:

Spoiler

Przepraszam, że nie pojawiłem się na żywo ale byłem przekonany, że jestem dopiero trzeci w kolejce, bowiem ten film który wcześniej wstawiłem był tylko przykładem i nie miał służyć rezerwacji miejsca. Tak naprawdę i tak musiałbym obejrzeć nagranie aby wszystko idealnie zrozumieć, po dwóch razach wszystko ogarnąłem.

Odkryłem, że właśnie taka forma nauki jest w moim przypadku najbardziej skuteczna i idealna. Uważam, że ten typ treningów jest bardzo pomocny dla wielu nowych graczy którzy popełniają podobne błędy. Mam nadzieję, że w przyszłości po tej serii będą jeszcze podobne. :f_pleased:

Ponownie bardzo Ci dziękuję! :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat