Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

tablescan turbo

10 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
1,518 Wyświetlenia
zajcur
PokerStrategist

1. Jak zrobic, zeby autowaiting lista dotyczyla graczy, a nie stolow. Chodzi mi o to, zeby dolaczalo mnie do tych graczy z dolu, a nie do stolow na gorze.
2.Czy mozna ustawic, zeby wyszukiwalo stoly gdzie sa 2 ryby lub wiecej?
3. Czy te filtry sa jakos zle ustawione ? Strasznie dziwne, ze na starsach mi tak malo stolow wyszukuje.

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi
zajcur Autor wątku
zajcur
PokerStrategist

.

Odpowiedz
Cytat
innocent2102
PokerStrategist

Witaj,

1. Ten program nie dodaje stołów do waitinglisty na podstawie graczy "z góry, czy "z dołu" lecz na podstawie konkretnych filtrów.
2. Zakładka table filters --> Add New Filter --> Statistic:# of Fish --> From: 2 To: 10 --> Save Filter Condition i Save Filter
3. Nie wiem co masz na myśli "źle :P Każdy ustawia filtry wg własnych preferencji. Napisz jakbyś chciał żeby TST wyszukiwał graczy, a wtedy pomogę ustawić filtry.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
johnybravo80
Oldschool Grinder

Czy jest np. możliwość, że w HM2 ustawiam sobie na gracza np. kolor pomarańczowy. I chce, żeby TST mnie dołączał automatycznie do listy oczekujących, lub sadzał od razu na stół o ile jest wolne miejsce. I dla przykładu, jak jest dwóch graczy zaznaczonych na niebiesko to też mnie automatycznie mnie posadzi przy stole, bądź doda do listy oczekujących.

Ewentualnie jeszcze widzę opcję dodawania nicków graczy w TST (chociaż wolałbym, aby te dane były pobierane z HM2)

Odpowiedz
Cytat
zajcur Autor wątku
zajcur
PokerStrategist

Napisane przez innocent2102
Witaj,

1. Ten program nie dodaje stołów do waitinglisty na podstawie graczy "z góry, czy "z dołu" lecz na podstawie konkretnych filtrów.
2. Zakładka table filters --> Add New Filter --> Statistic:# of Fish --> From: 2 To: 10 --> Save Filter Condition i Save Filter
3. Nie wiem co masz na myśli "źle :P Każdy ustawia filtry wg własnych preferencji. Napisz jakbyś chciał żeby TST wyszukiwał graczy, a wtedy pomogę ustawić filtry.

Pozdrawiam

ustawilem sobie te 2 ryby, aktywowalem filtr, a i tak dalej nie dziala :/
Bede wdzieczny za rozwiniecie pkt 3, bo poki co wyszukuje stoliki po plrs/flop (ustawiam 20+), a widze, ze do stolikow o plrs/flop 10% sa czasem kolejki po kilkanascie osob, wiec musza tam byc dobre ryby.

Odpowiedz
Cytat
innocent2102
PokerStrategist

Napisane przez johnybravo80
Czy jest np. możliwość, że w HM2 ustawiam sobie na gracza np. kolor pomarańczowy. I chce, żeby TST mnie dołączał automatycznie do listy oczekujących, lub sadzał od razu na stół o ile jest wolne miejsce. I dla przykładu, jak jest dwóch graczy zaznaczonych na niebiesko to też mnie automatycznie mnie posadzi przy stole, bądź doda do listy oczekujących.

Ewentualnie jeszcze widzę opcję dodawania nicków graczy w TST (chociaż wolałbym, aby te dane były pobierane z HM2)

Z tego co mi wiadomo nie można ustawić dodawania stołów do waitlist na podstawie notatek zgromadzonych z HM2, można natomiast dodawać na podstawie notatek z softu. Poniżej krótki filmik:

Można też ręcznie dodawać w zakładce configure-->buddy list

Odpowiedz
Cytat
innocent2102
PokerStrategist

Napisane przez zajcur

Napisane przez innocent2102
Witaj,

Pozdrawiam

ustawilem sobie te 2 ryby, aktywowalem filtr, a i tak dalej nie dziala :/
Bede wdzieczny za rozwiniecie pkt 3, bo poki co wyszukuje stoliki po plrs/flop (ustawiam 20+), a widze, ze do stolikow o plrs/flop 10% sa czasem kolejki po kilkanascie osob, wiec musza tam byc dobre ryby.

To że są kolejki absolutnie nie oznacza, że na stoliku są "dobre ryby". Pokaż screen z filtrami oraz ze scanów i powiedz co chcesz konkretnego ustawić. Czy chcesz żeby TST dołączał do stołów gdzie gra co najmniej 2 ryby, czy do tych gdzie plrs/flop jest powyżej 20. A może chcesz żeby oba warunki były spełnione?

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988
PokerStrategist

na gornym pasku otworz zakladke Configure/List Filters
w nowym oknie zaznacz ptaszkiem Use multiple active filters zeby moc uzywac jednoczesnie wyszukiwania wedlug filtrow stolow i filtrow graczy

u gory w tym okienku masz zakladke Table list i druga Players List, jak latwo sie domyslic jezeli chcesz znalezc ryby i zeby TST dolaczal sie do stolikow gdzie znaleziska siedza nalezy zalozyc nowy filtr w drugiej zakladce
Add new filter i ustaw np VPIP 40-100, WTSD 30-100, nazwa pasywna Pasywna zlota rybka lub 60 - 30 ;p
lub VPIP 25-100 WWSF 50-100 W$SD 0-45 nazwa Agro malpiatko
itd itp

--------------------------------------------
patrzalem na twoj screen i masz w filtrach duzo rzeczy ustawione, wiec moze malo takich stolow znajdowac, stoly funtami, stawki 10, max lista 3, min pre, lepiej rozbic to na pojedyncze filtry zamiast tworzyc jeden duzy
jezeli juz szukasz po VPIPie 30-100 to nie musisz dawac zeby szukalo tez ryb bo wtedy szuka wedlug definicji ryb (opis ryb masz w Configure/fish definitions - ja pokasowalem i zostawilem chyba dwie samemu zrobione definicje, ryba i wieloryb)

ogolnie to u siebie nie ustwialem tak zeby 2 razy cos skanowac bo to bez sensu, pokaze moze na screenie

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988
PokerStrategist

Napisane przez zajcur
[...] ustawilem sobie te 2 ryby, aktywowalem filtr, a i tak dalej nie dziala :/

ale ustwiles tez ze ma nie pokazywac stolikow jezeli lista oczekujacych jest dluzsza niz 3 osoby, wiec tych konkretncyh dobrych stolikow ci nie pokaze

Odpowiedz
Cytat
zajcur Autor wątku
zajcur
PokerStrategist

Dzieki wszystkim za pomoc _drink:
Nie wiem czy to najzwyczajniej w swiecie niesamowity run czy zasluga TST, ale od wczoraj w 1300h ugralem 16BI xD

Odpowiedz
Cytat