Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

I'm not a Superman, I'm just a journalist!

530 Posty
137 Użytkownicy
510 Reakcje
67.7 K Wyświetlenia
kerieone

Witam wszystkich, jestem Clark. Myślę, że jest to idealny moment w moim życiu na założenie bloga.
Potrzebuję kopa, motywacji, gdyż zasiedziałem się rok, z różnych powodów (głównie psychicznych) na tym samym levelu w kartach, życiu. Od 2 lat gram gry typu HUSNG, w formacie hyper turbo; jestem członkiem kartelu na stawkach 30$. 1,5 roku temu przeprowadziłem się z Łodzi do Wrocławia z kumplem z najwyższych stawek w tej samej odmianie. Odkąd zamieszkałem z iJustGamble udało mi się pod jego okiem wykręcić w tamtym roku ROI EV 5,5% co uważam za przyzwoity wynik na tych stawkach.

Niemniej jednak powinienem grać już wyżej, ale przespałem moment z bezpiecznym rollem, później powstał Cartel, miałem zawody sportowe, święta i jestem w tym samym miejscu co przed wakacjami. 2014 na szczęście nie był rokiem straconym i poprawiłem naprawdę wiele w sposobie życia, psychice, nałogach i umiejętnościach pokerowych (no może poza ostatnimi 2 miesiącami :P). Wiem jednak, że ten rok będzie mój pod każdym względem! A o to moje plany i cele na 2015:

Pokerowe

:heart: Podgonić rolla i przygotować się do ataku Cartelu 60$ i za ciosem 100$
:heart: zacząć intensywnie korzystać z pomocy serdecznych kolegów z wysokich stawek
:heart: nagrywać niewygodne sesje do analizy
:heart: jeden dzień w tygodniu poświęcić na analizę i wyrobić sobie więcej wyuczonych zagrań nawyków, co poprawi skilla i doprowadzi do zwiększenia ilości stołów
:heart: grać przynajmniej 100 godzin miesięcznie

Życiowe

:heart: Kontynuować dietę i nie podjadać nic poza Cateringiem dietetycznym
:heart: Siłownia 3x w tygodniu, 1,5 godziny! 2 miesiące ogólnorozwojówki za mną, nowy trening nabyty; motywacji i przyjemności z ćwiczenia więcej niż kiedykolwiek. Waga startowa 103kg
:heart: Wznowić dobre relacje z rodziną. Sprawić by znów byli ze mnie dumni
:heart: "Zatrudnić się" u znajomych w knajpie i zacząć opłacać ZUS
:heart: Wzbogacić relacje z najlepszym przyjacielem
:heart: przeczytać 5 książek
:heart: Jako Mistrz Polski 2014, w połowie lutego zacząć trenować i przygotować się do kwietnia najlepiej jak potrafię na Turniej Mistrzów w Turynie w sporcie który uprawiam.

Postaram się pisać co 2-3 sesje o pokerze, wizytach na siłowni, przygodach kulinarnych, moim kocie i zawodach sportowych.

P.S. Mogę się czasami wzorować wpisami serdecznego kolegi Bielanka, ale dokładnie we wszystkim, z czym uważam mam problem w życiu jest on perfekcjonistą. No może ja jestem przystojniejszy...

Odpowiedz
Cytat
529 odpowiedzi
Bielanek

:milord:

Odpowiedz
Cytat
Magik4ever

propsuje :f_drink:
3/4 Twoich celów wygląda tak jak u mnie ;]

Odpowiedz
Cytat
czarnyyy0
Odpowiedz
Cytat
MrTermo1021

zapowiada się ciekawie, będę zaglądać :)

Odpowiedz
Cytat

Jak zawsze 3mam kciuki. _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Swiezak

.

Odpowiedz
Cytat
aenimka

noob, ale gl z celami.

Swiezak, to jest tak ze jest grupa regow na danym limicie, i tylko oni maja lobby, wiec jak tylko chcesz grac np 30$ HUSNG to musisz sie napierdalac z regami. przez iles tam k gier.

Odpowiedz
Cytat
soczko18

Słyszałem, że ostatnio rzuciłeś jednocześnie alkohol i używki.

Spoiler

Podobno były to najgorsze 3 godziny w Twoim życiu :coolface:

Odpowiedz
Cytat
kerieone Autor wątku
kerieone

Napisane przez soczko18
Słyszałem, że ostatnio rzuciłeś jednocześnie alkohol i używki.

Spoiler

Podobno były to najgorsze 3 godziny w Twoim życiu :coolface:

Tak, były to najgorsze 3 godziny w moim życiu... :( :milord:

edit. kurwa nie zauwazylem spojlera :P

Odpowiedz
Cytat
martinez92pl

nice graph gl

Odpowiedz
Cytat
Swiezak

.

Odpowiedz
Cytat
kerieone Autor wątku
kerieone

Napisane przez Swiezak
Nie czaje jednego, dlaczego w większości przypadków graczy HU, zawsze jest jakaś szpila z MTT, mixujecie hu hyper z MTT ?

To nie jest MTT tylko 4x HU Turbo 1000$... Co prawda vs WushuTM gracz MTT który opensitował, więc byłeś blisko :milord:

Odpowiedz
Cytat
kerieone Autor wątku
kerieone

Początek wskazuje na to, że wszystko wraca do normy :pokerface: Nie wspominałem wcześniej, że zawsze lecę nad EV... Tak, jest taka osoba we wszechświecie :milord:

... bo taki pan wczoraj dał mi akcję przez godzinę na 2 stolikach http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/12447138_92684B2B9D :D

Udało mi się zaznaczyć wczoraj kilka rozdań. Na pozór prostych, z niewielkimi pulami, ale uważam, że takie są dla mnie najbardziej istotne. Nie widzę sensu na tych stawkach w analizowaniu close sytuacji, gdzie różnice między dwoma wariantami będą 1/2bb. Dlatego zaznaczam każdą rękę gdzie mam moment zawahania i nie jestem do konca pewny czy zagrałem poprawnie, choćby to była kwestia np. 30 żetonów na turnie. Planuję w poniedziałek pobawić się w ICMizerze i podesłać z 5 rozdań znajomym. Może się czymś podzielę :milord:

Volume jeszcze ssie, ale tak jak wspomniałem fokusuję się na selekcji gier, $ i jak najszybszej ucieczce z tych stawek. Nie widzę powodów do szukania na siłę gier, przeciągania sesji czy długich reg warów z aspirantami do kartelu. Potrzebuję $$ i podbudować swoje ego po fatalnym grudniu. W dodatku ekstremalny trening i dieta 1600kcal przy mojej kondycji nie ułatwiają.

Wjechała klatka i triceps! Przy takim treningu i diecie powinienem wyglądać jak Brad Pitt do końca roku... Ale trochę pracy przede mną:

W niedzielę "cheat day", więc będę próbował zrobić jakąś pieczeń wołową, bo to dziedzina kulinarna, w której kuleję. Jakieś rady?
*Update do postanowień tegorocznych: przeczytać min 5 książek

PS. Jestem strasznym kinomaniakiem i nie mogę się doczekać!!!!!!!!!!!

Spoiler

PS.2 Aenimka lamusie wracaj do HU bo nie mam z kim sweatować sesji :)

Odpowiedz
Cytat
grzybek1125

porowczok, stawiam krope :D

Odpowiedz
Cytat
02bub02

Jakieś tipsy do trenowania piłkarzyków? W pracy przynajmniej z godzinę dziennie przy tym spędzam i fajnie by było wiedzieć na co zwrócić uwagę. :P Głównie w defensywie.

Powodzenia z celami! :f_drink: Bardzo przyjemne wyniki.

Odpowiedz
Cytat
kerieone Autor wątku
kerieone

Odezwij się na skype, taki jak mój nick na PS. Mam trochę porad, filmiki szkoleniowe znajomych i sam ostatnio kręce, jeden za mną. Akurat w lutym będę robił o defensywie :) W każdym większym mieście masz profesjonalne kluby, regularne turnieje, treningi, wyjazdy. Polecam, to świetna ekipa :)
Sprawdź ten kanał Unreal foos YouTube

Odpowiedz
Cytat
kerieone Autor wątku
kerieone

No to udało się dzisiaj zrobić pierwszą pieczeń w życiu... Nie była idealna, ale jak na pierwszy raz jestem bardzo zadowolony! Oto ona:

Wczoraj niestety był największy traffic sobotni jaki od dawna widziałem. Przez ponad 4 godziny, z przerwami udało mi się zagrać tylko 70 gier. Na szczęście nie zmienia się nic! :profit:

Dziś tłusta niedziela, więc lecimy do rana, a jutro analiza i siłownia!

Tymczasem łapcie rozdanko na zachętę :milord:

Spoiler

Booom Boooom

Odpowiedz
Cytat
operez1187

trafik dramatyczny ostatnio, ale z tym wykresem to kurwa przesadzasz :D

Odpowiedz
Cytat
Bielanek

Sroga pieczeń i buła _p:

Odpowiedz