Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

34s NL5

7 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
559 Wyświetlenia
kaneda69

Poker Stars No-Limit Hold'em, $0.05 BB (5 handed) - Poker Stars Converter Tool from http://www.flopturnriver.com

UTG ($7.56)
MP ($13.35)
Button ($14.60)
Hero (SB) ($12.44)
BB ($13.54)

Preflop: Hero is SB with 3, 4
2 folds, Button raises $0.10, Hero calls $0.08, 1 fold

Flop: ($0.25) 2, 7, 5 (2 players)
Hero checks, Button bets $0.20, Hero raises $0.70, Button calls $0.50

Turn: ($1.65) 9 (2 players)
Hero bets $1.50, Button calls $1.50

River: ($4.65) 7 (2 players)
Hero checks, Button checks

Total pot: $4.65

BTN:

Spoiler

Moje pierwsze pytanie czy sa jakies dobre produkcje/materialy szkoleniowe na PS na temat gry na deepach ? Zdaje sobie sprawe ze skopalem sizingi, na pewno na flopie.
Pytanie co do rivera, czy bylby bledem full pot bet / overbet for bluff ?
Repuje fulla i wywalam wyzsze drawy i pary.
On setow tu nie ma w koncu musi je raiseowac wczesniej jak chce budowac pule.

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
kNoq001

hej

nie kojarze niestety zadnych produkcji skupionych tylko na deepach wiec kwestia wylapywania akcji na deepach z normalnych filmikow

co do gry, zastanow sie czy ten bet na turnie ma na pewno sens po tym jak on b/c flopa

Odpowiedz
Cytat
kaneda69 Autor wątku
kaneda69

Czesc,

Wydaje mi sie ze ma sens, zauwaz ze on z buttona otwiera tylko x2.
Widze tam kupe kart z dolnej czesci tali SC, Kxs, Axs de facto tym betem wywalam duzo lepszych rak. Tak widze jego range ktory i tak jest optymistyczny bo Axs smialo moglby otwierac x3 tak wiec moze miec jeszcze wiecej smieci suited zamiast asow.

Spoiler

Moj bet praktycznie wszystko powinien z tego wywalic.
Pytanie czy villain nie popelnil bledu bo nie ma oddsow na call z drawem na turnie.
Z drugiej strone jezeli ja tu betuje turn i on jednak decyduje sie na call to chyba obowiazkowo powinienem bic river skoro caly czas repuje seta a na riverze mam fulla.

Mala poprawka, A2o i A5o on raczej na turnie juz nie ma.

To moje teraz pytanie jaki turn w tym spocie bylby najlepszy do betowania?

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

Easy fold preflop, ładujesz się bez pozycji na deepah z jedną z najgorszych rąk preflop. Dodatkowo często będziesz miał 3way pota i będziesz w kanapce. Naprawdę nie masz tutaj ŻADNEJ przewagi. Brak Ci equity, brak Ci pozycji czy chociażby skilla nad przeciwnikiem (nie znasz go).

Postflop ten c/r jest taki se... On otwiera wąski zakres, rzadko gra cbeta i to nie jest board super do cbeta.Ponadto nie za często folduje do cbeta (45%) + ma niepełnego stacka, więc może się okazać, że sprawdzi bardzo light i masz mindfucki na turnie.

Na turnie masz zgadywankę, bo go nie znasz + Twój sizing jest za wysoki, jak ma coś spasować (AK?), to i tak spasuje do niższego beta a sobie dasz lepsze oddy. Tak swoją drogą naiwne jest myślenie "co ja repuje", bo przeciwnik i tak stwierdzi, żę "blefujesz" albo"eeeee pewnie ma TT"... Skorzystaj z tego z setem/dwoma parami a nie z 4-high. :why:

Odpowiedz
Cytat

ja tez folduje preflop. granie niskich słitkonektorów BEZ pozycji w podbitej puli jest imo nieprofitowe

Odpowiedz
Cytat
smellslikecheapspiryt

Podbijam fold pre

Ja na flopie gram x3, zeby wyrzucic jego air ktore mnie bije i ani centa wiecej.
Masz drawa, ale at all taki cudowny nie jest: polowa kart na ktorych trafiasz to asy i jesli spadnie taki turn to ciezej bedzie sciagnac 3ci street value od overpar + 20% czasu skompletuje sie FD:
- na prawde duze reversed impiled oddsy
- ciezkie do sciagniecia value od gorszych rak jak tripsy etc.
- na 6 masz baby, a 89s villain ma w rangu

IMHO (bo ja praktycznie nigdy nie 3barreluje dla blefu): Moim zdaniem turn dobry sizing jak masz zamiar barrelowac river, jak nie to lekko nizej.

Jakbym mial blefowac river to chyba tylko overbetem/PSB. Balbym sie, ze na normalny 50-75% zrobi mi calldown z jakas overpara/9x.

Czy to bedzie oplacalne? Trzeba by mu bylo dokladnie policzyc range, ale jak zalozymy ze zrzuci na riv pockety i zawleka tu drawy to zgaduje ze gitem.

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

odnosnie pre - on total otwiera malo, cbetuje takze malo wiec opcja c/r wydaje mi sie slaba poniewaz jest to raczej gracz ktory cbetuje tylko jak sie zahacza, reka tez jest na prawde marginalna bo jesli callujesz tutaj pre 34s tzn, ze defendujesz tam ~70% rangu?

asplayed
tak jak mowilem i tak jak zaznaczyli koledzy wyzej, c/r takze jest sredni z w/w powodow - po prostu nie sadze aby vs ten gracz bylo to oplacalne

asplayed 2
imo turn on zawsze calluje z calym rangem ktory calluje flopa wiec albo tutaj wciskasz bet bet bet albo giveup na turnie

podsumowujac
dla mnie pewnie fold pre na tego grajka, jesli call to na flopie mozna rozwazyc donka bo u takiego gracza wywala to pewnie cale air ktorego moze sam nie cbetowac = w c/r nie masz foldequity
jesli c/r to na turnie tym bardziej nie masz foldequity bo overpary tutaj calluja tak samo jak fd (nie liczylbym na to, ze random gracz z nl5 policzy sobie oplacalnosc tego calla tylko po prostu sprawdzi bo moze mu dojsc)

Odpowiedz
Cytat