Przejdź do forum
Tipsy i pierdoly

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Tipsy i pierdoly

25 Posty
17 Użytkownicy
0 Reakcje
2,244 Wyświetlenia
Kedziorek
BlackMember

Tak jak w temacie. Proponuje, zebysmy sie wymieniali wskazowkami z wlasnych doswiadczen.

Z mojej strony : gdy nie patrzysz w kasjera np. Przez tydzien to przed sprawdzeniem kaski zawsze sobie mowie w glowie, ze jestem duzo w plecy. Nigdy jeszcze nie poczulem rozczarowania i moge sie odrazu koncentrowac nad swoja gra.

Ktos cos? ;)

Odpowiedz
Cytat
24 odpowiedzi
trzasku
PokerStrategist

Cześć Kedziorek,

Jak dla mnie bardzo dobry temat. Myślę że z aktywnością można będzie z niego bardzo dużo wyciągnąć.

Od siebie mogę dodać żeby przestawać grać w pokera od razu jak poczujemy nudę lub niechęć podczas sesji. Dzięki temu nie narazimy się na straty pod koniec sesji.

Pozdrawiam i życzę dużo asów, :f_cool:
Patryk

Odpowiedz
Cytat
mamlenia
Poker Player

Grajac w turniejach z blindami 10 minutowymi (i wyzej) na niskich stawkach nie watro isc na coinflipy majac stack powyzej sredniej turniejowej. Takie karty jak AK, AQ, AJ czy pary warto przed flopem czasem tylko sprawdzic zamiast 3-betowac. Jak czujemy,ze jestesmy lepsi od rywali i odczytujemy ich gre, to i tak pozniej ich pokonamy.

Odpowiedz
Cytat
dzixxx
Poker Player

Przerwa. Jest zajebiscie wazna. Conajmniej 1 dzien/week i reszta dni wskakuje nawet o 50% efektywnosci.

Czekamy na wiecej :)

Poker jest easy

Odpowiedz
Cytat
ultrac
Oldschool Grinder

:spade: picie w trakcie sesji to podstawa (oczywiście bezalkoholowych płynów, najlepiej woda) - zawsze miej przy sobie butelkę z płynem i popijaj sukcesywnie po łyku

Odpowiedz
Cytat
sojowyjarz
PokerStrategist

Ja się podzielę z wami moją praktyką z tego forum.

Zawsze zanim przeczytam jakąkolwiek radę, ocenę ręki, złotą myśl to sprawdzam kto ją napisał.

Odpowiedz
Cytat
trzasku
PokerStrategist

Widzę, że tam się rozwija co mnie bardzo cieszy. Zachęcam do pisania bo może być to jeden z najbardziej pożytecznych wątków! :f_biggrin:

Napisane przez dzixxx
Przerwa. Jest zajebiscie wazna. Conajmniej 1 dzien/week i reszta dni wskakuje nawet o 50% efektywnosci.

Czekamy na wiecej :)

Poker jest easy

Brzmi ciekawie, sam nie stosuję takiej praktyki, ktoś potwierdza?

Napisane przez sojowyjarz

Zawsze zanim przeczytam jakąkolwiek radę, ocenę ręki, złotą myśl to sprawdzam kto ją napisał.

Podoba mi się. :nh Sprawdzasz po profilu czy jak?

Odpowiedz
Cytat
Janosikgdy
Oldschool Grinder

Pewnie patrzy na avatar, jak jest tam srebro albo avatar moderatora to znaczy, że zasada gówno warta :coolface:

Odpowiedz
Cytat
driver911
Oldschool Grinder

jeśli zastanawiasz się dłużnej niż 10 sekund czy zagrać sesję czy nie to nie graj.

Odpowiedz
Cytat
sojowyjarz
PokerStrategist

Napisane przez trzasku

No dajmy na to, że jest taki kedziorek z platyną co zaczyna taki temat. Staram się go zapamiętać, żeby później jakiś głupot z uwagą nie przeczytać.

Mi się wydaje, że wszyscy popełniacie błąd u podstaw. Polecam Mindset of Poker ;) Nie można unikać złego runa i niepatrzenie w cashiera czy odchodzenie od stołów nic nie da. Trzeba to zrozumieć, oswoić, wytłumaczyć sobie i po prostu grać.

Odpowiedz
Cytat
trzasku
PokerStrategist

Napisane przez trzasku

No dajmy na to, że jest taki kedziorek z platyną co zaczyna taki temat. Staram się go zapamiętać, żeby później jakiś głupot z uwagą nie przeczytać.

Mi się wydaje, że wszyscy popełniacie błąd u podstaw. Polecam Mindset of Poker ;) Nie można unikać złego runa i niepatrzenie w cashiera czy odchodzenie od stołów nic nie da. Trzeba to zrozumieć, oswoić, wytłumaczyć sobie i po prostu grać.

Z tym, że należy to zrozumiem zgadzam się w 100%, sam będę czytał tą książkę teraz 2 razy po tym jak kiedyś doczytałem do trzeciego działu i przestałem.

Odpowiedz
Cytat
ruuds
Oldschool Grinder

Napisane przez Janosikgdy
Pewnie patrzy na avatar, jak jest tam srebro albo avatar moderatora to znaczy, że zasada gówno warta :coolface:

Tak też pomyślałem, ale nie ująłbym tego lepiej:D

W trakcie sesji nie denerwujemy się, bo może to doprowadzić do przegrania pieniędzy.
Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Kedziorek Autor wątku
Kedziorek
BlackMember

Napisane przez trzasku

Co do tego, ze odchodzenie od stolikow jest bez sensu i nie powinno sie tego robic.

Ale co do nie patrzenia w kasjera to uwazam, ze to jest jedna z wazniejszych rzeczy, bo nic to nie zmieni, ze lookniesz czy nie, napewno nie bedziesz bogaty.

A kazdy minus na twoim koncie zawsze cie uszczypnie. Nie ma takiej opcji, zeby w 100% byc odporrnym na wyniki.

To nie jest glupota ;)

Odpowiedz
Cytat
Crimson
PokerStrategist

.

Odpowiedz
Cytat

Zablokować ZOOM (w moim i wielu przypadkach wpływa to na lepszy BM)
Niestety blokuje to też zwykły cash, no ale..

Odpowiedz
Cytat
DiableMarseillais
PokerStrategist

^ kłamstwo

mialem zablokowanego zooma od stycznia do polowy wakacji, a gralem normalnie cash games..

co wiecej, mialem problem z odblokowaniem go, bo support sobie zadawal rozne pytania ;D

Odpowiedz
Cytat
DXJ07
PokerStrategist

Napisane przez driver911
jeśli zastanawiasz się dłużnej niż 10 sekund czy zagrać sesję czy nie to nie graj.

Potwierdzam.
Chociaz nie bralbym tego doslownie. Ogolnie przed sesja powinnismy sie zastanowic czy nie mamy nic do zrobienia zeby pozniej o tym nie myslec, czy mamy wystarczajaca ilosc czasu itd... mysle ze jest to bardzo wazne i zdecydowanie powiekszymy dzieki temu nasze zyski ;] Oczywiscie jezelei ktos ma czas i wszystko cacy ale nie jest pewny czy mu sie chce grac to lepiej zeby nie gral :truestory:

Odpowiedz
Cytat
Zorodan
PokerStrategist

.
Coś tu wrzucę.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez DiableMarseillais
^ kłamstwo

mialem zablokowanego zooma od stycznia do polowy wakacji, a gralem normalnie cash games..

co wiecej, mialem problem z odblokowaniem go, bo support sobie zadawal rozne pytania ;D

Może miałeś zablokowane tylko określone stawki?

Odpowiedz
Cytat
DiableMarseillais
PokerStrategist

nie :) dokladnie prosilem support o zablokowanie calego zooma, kazdej odmiany i kazdych stawek, ale cash games mialem cale dostepne ;)

Odpowiedz
Cytat