Przejdź do forum
Rytuały poranne, Ru...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Rytuały poranne, Rutyna startowa - jak wygląda u was?

14 Posty
13 Użytkownicy
0 Reakcje
1,959 Wyświetlenia

Hej

Chciałbym dowiedzieć się jak zaczynacie dzień i jak przygotowuejcie się do sesji.Zdaję sobie sprawę, że każdy jest inny i wszyscy nie powinni stosować jednego konceptu ale jestem na etapie tworzenia odpowiedniej dla mnie rutyny i zastanawiam się jak dobrze wystartować z dniem, jak optymalnie przygotować się do sesji.

Konkretnie:

1 Jak wygląda wasz poranek? Jakie czynności pomagają wam rano w utrzymaniu odpowiedniego nastroju/energii/motywacji przez resztę dnia?

2 Jak przygotowujecie się do sesji? Medytacja, spacer czy może stosujecie afirmację? Co najlepiej pomaga wam przed sesją?

Przeglądając superblogi wpadłem na wypowiedz Destrukta, w której pisał o tym, że przez długi czas z samego rana biegał, stosował wizualizacje i/czy czytał książkę (czyli robił rzeczy, które są polecane przez wielu ludzi, by optymalnie zacząć dzień), a jednak zamiast odpowiedniego nastroju i energii był zmęczony i rozkojarzony przez kolejne godziny.To tylko pokazuje, jak ciężko jest znaleźć odpowiednią dla siebie rutynę, każdy z nas jest inny.

Temat jest dosyć obszerny, skomplikowany.Doszedłem do wniosku, że najważniejsze jest znalezenie swojego własnego optimum.Chciałbym jednak dowiedzieć się co wy robicie i co wam pomaga, w sumie ot tak - z czystej ciekawości, może wyciągnę jakieś wnioski, może spróbuję czegoś u siebie...?

Odpowiedz
Cytat
13 odpowiedzi
Varrancomando
Elite Grinder

Niedługo okaże się, że żeby zagrać sesję na nl2 warto spędzić 7 lat w Tybecie :P

Odpowiedz
Cytat
kamil13151
PokerStrategist

Napisane przez Varrancomando
Niedługo okaże się, że żeby zagrać sesję na nl2 warto spędzić 7 lat w Tybecie :P

To jest dla mnie szansa? :deadhappy:

Spoiler

:yaoming :

Na mnie dobrze wpływa przed sesją świeże powietrze, krótki filmik dobrego prosa i zerknięcie na wykres kogoś z elity, wtedy moja ambicja rośnie w piorunującym tempie :fuckyeah.

Odpowiedz
Cytat
AArvanity
Oldschool Grinder

Zwykle 2 mecze soloq w lolu, dochodzę do wniosku że to marny syf który nie ma sensu, biorę prysznic i zaczynam grać ?

Odpowiedz
Cytat
Rucinaik
PokerStrategist

Hmm. na pewno jakieś wyjście na dwór, minimum przewietrzenie miejsca gry. Odpalam sobie hymn lm i wizualizuje sobie

a) Jak zachowuje się w czasie wyjątkowo pechowej sesji
b) Przypominam sobie po co gram w pokera

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
Galadria
Poker Player

Sporo osób ma jakieś małe rytuały. Jak jeszcze siedziałam na bezrobociu i teraz też jak mam później do pracy, przed poranną sesją:

- 100 brzuszków + seria pompek, przysiadów itd (z 15 min total)
- KAWA
- łazienka
- wietrzenie pokoju

Muszę mieć porządek na biurku. Teraz poza porządkiem pamiętam o wyciszeniu tel i odłożeniu na szafce za plecami, żeby w razie czego nic nie migało. Kiedyś przed grą robiłam jeszcze proste zadania matematyczne z gry brain workout albo ćwiczyłam szybkie pisanie na klawiaturze.

Odpowiedz
Cytat
trzasku
PokerStrategist

Fajny temat, nie robiłem nigdy nic specjalnie żeby dobrze wystartować dzień, teraz zacznę. Ogólnie u mnie wygląda to tak, że wstaję, sprawdzam maile, piję trochę wody i biorę leki, myję zęby, jem śniadanie i czytam książkę o samodyscyplinie na ogródku.

Odpalam sobie hymn lm i wizualizuje sobie

Na czym to dokładnie polega? To jakiś program czy co?

Kiedyś przed grą robiłam jeszcze proste zadania matematyczne z gry brain workout albo ćwiczyłam szybkie pisanie na klawiaturze.

Dużo dawało? Czemu przestałeś?

Odpowiedz
Cytat
Crimson
PokerStrategist

Napisane przez trzasku

Odpalam sobie hymn lm i wizualizuje sobie

Na czym to dokładnie polega? To jakiś program czy co?

Myślę że chodzi o hymn ligi mistrzów. :coolface:

Odpowiedz
Cytat
yoovan
PokerStrategist

Kawa i fajki. O zgrozo...

Odpowiedz
Cytat
EitiPrieLeur
Oldschool Grinder

Bardzo ciekawy temat. Sam nie praktykuje zadnych specjalnych rytualow(staram sje wproawdzic techniki na konxentracje) ale porzadek na biurku i dobre saopoczucie przed sesja to podstawa !

Czekam na wiecej !
Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

toaleta, sniadanie, sprzatanie i wietrzenie pokoju, przypomnienie sobie czego oczekuje od pokera, wizualizacja celow dlugoterminowych oraz ich progresu

nastepnie czytam liste dzisiejszych zadan, nastawiam tok myslenia na przyszla sesje, wlaczam kompa, cwieczenia oddechowe, cwiczenia oddechowe plus afirmacje

Odpowiedz
Cytat

[treść wyedytowana]

// Post niezgodny z 5. zasadą regulaminu forum. Proszę w przyszłości o nie zamieszczanie takich treści. - kamil13151

Odpowiedz
Cytat

czytalem gdzies ze mega wazne sa cwiczenia rozciagajaco rozluzniajace kolejnych parti miesni podobno rownie wazne jak oddechowe i wymagajace tylesamo czasu (kwestie antyemocje i clearmind podczas rutyny) np naprezenie miesni karku potem rozluznienie by poczuc ta roznice w pospinanym organizmie czy ktos cos wiecej wie? stosuje?

Odpowiedz
Cytat
crueleq
PokerStrategist

Warto przed sesją porządnie się wypróżnić, aby oczyścić zarówno ciało jak i umysł.

Odpowiedz
Cytat