Siemanko,
tak jak w tytule moj challenge będzie polegał na zebraniu 666$ na moją pierwszą furke
A potrzebuje motywacji bo gram ... nl5 zoom
ale niedlugo pewnie zaatakuje nl10. Część zarobionej kasy pewnie wydam po drodze co jescze wydłuży challenge ale co tam. Do boju.
Jeśli to Twoja pierwsza furka to nie kupuj skarbonki, która po zalaniu do pełna podwaja swoją wartość.. Wydasz 2k na samochód, a drugie dwa na OC i remonty..
Ale powodzenia w czelendzu
Teraz to już spokojnie można kupić furę za 2k, ale faktycznie trzeba mieć drugie tyle 'pod ręką'.
za tyle da się kupić furę, sam swoje pierwsze auto kupiłem za tysiaka i jedynie co robiłem to je zalewałem, i nie nie trzeba dużo dokładać, ale trzeba być przygotowanym na to że będzie miała wady i nie będzie ideałem ale jak ktoś chce tylko auto do przemieszczania to da się to zrobić:) Powodzenia:)
Hejka,
Ja kupiłem swoje pierwsze auto za pieniądze z pokera i źródeł okołopokerowych
I wydałem niewiele więcej niż Ty planujesz. Można coś do pojeżdżenia na pewno wybrać
Pozdrawiam i powodzenia w challenge'u!
Autko chce mieć głownie po to żeby dojeżdzać sobie na uczelnie w moim mieście bo zaczynam studia w tym roku, a jeśli chodzi o cene to może faktycznie dozbieram wiecej ale znam pare osob które kupowały po taniości i praktycznie nie dokladają nic do auta.
@up
na konkretny model sie nie zapatruje ale ważne zeby mialo :
-niską awaryjnosc
-tanie części
-lpg
-mile widziane 5 drzwi
Fajnie by było jakbyście w komentarzach wpisywali swoje typy.
Poztym dzieki wszystkim za pozytywny oddzew to dodaje motywacji
ROLL: 33\666$
Honda Civic gen.5 ja miałem z 92 roku w sedanie, silnik bezawaryjny ale niestety blacharka stan bardzo marny heh, cena za mój model jak już pisałem 1000zł przez rok poza kosztami benzyny i innych płynów dołożyłem do niej może 300 zł a jeździ cały czas heh:)
Na Twoim miejscu nie kupowałbym samochodu. Zepnij się i zrób challenge, że będziesz analizował i grindował po 150-200h w miesiącu przez następne pół roku/rok i przeskocz jak najszybciej w stawkach. Gdy już wydatek 2-4k zł będzie dla Ciebie jakąś małą częścią kapitału pokerowego, wtedy na kupnie stracisz w rozwoju kilka/kilkanaście dni, a nie kilka miesięcy i będziesz mógł myśleć o kolejnych większych zakupach w przyszłości.
Pozdro :sdrink
SPrawa u mnie wygląda tak, ze w rollu mam 100$ i co jakiś czas wyplacam do netka wszystko ponad 100$, myślę żeby dozbierac 150-200$ i atakować nl10 zoom ale też chce jescze dobre paredziesiąt k rąk rozegrac na nl5 bo jestem baardzo początkujocym graczem cahs.Narazie mój winrate wynosi 8bb/100 po 27k rąk. W sierpniu planuje rozegrac >120k rąk, więc przy tym winracie da mi 480$ bez rejku.
ROLL:53\666$
Strasznie mała próbka tyle to się w 2, 3 dni robi ciężko zakładać że akurat tyle utrzymasz na jakiejś konkretnej próbce chociaż na nl 5 poziom jest niski.
a tam gadacie od 5 lat jeżdżę fiesta z 94 stoja teraz takie za 800zł kupiłem za 3k 5 lat temu.
owszem wydałem 1,2k na mechanika ale tylko dlatego ze to złodziej. auto przygasało to on ze świece i kable za jakis czas to samo a one ze to i tak w kołko. Az sie wkurwiłem i z kolegom za 50zł na cześć naprawiliśmy jeździ do dzis.
Huj nadłamał nowy kabel od siewcy aby zarobić wiedział ze po deszu będzie to samo.
poza tym wymieniałem jedynie klocki i piłowałem tarcze ale to w każdym musisz liczyć. do ceny dolicz rozruch jeżeli nie będzie na łańcuch(łańcucha nie musisz ruszać wytrzymują nawet 400k km.). bo jak strzeli to koszt będzie straszny.
ROLL:100\666$
Chyba musze odłożyc troche $ na wygodniejszy fotel bo mój kregosłup płacze