Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL5 ZOOM AKo vs 3bet i call na BB

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
355 Wyświetlenia
hellokitty83
Oldschool Grinder

mam trudnosci w zorientowaniu sie w takich sytuacjach. mp2 na malej probce ma aktywniejsze staty ale prawda jest taka,ze mp2 3bet vs mp1 open wyglada dosc silnie a zreszta ludzie tam nie 3betuja tak light jak to sobie czesto wyobrazamy /ja tez ofc :D /
wiec moja pierwsza reakcja na jego 3bet byla,ze bede foldowac aby uniknac stackoffu na K high albo A high flopie bedac dawno behind. bo i tak nawet jak ma JJ i QQ to wygra na flopie gdzie ja pojde fit or fold albo foldnie na moj bet na A,K flopie i nie da mi kasy.jest ten fold vs jego 3bet przesadnie nitty?
po callu z BB ze wzgledu na odds daje call ale czy to nie jest bledem?moze A i K nie sa moimi autami a nie mam nawet souited handy,ktora by mi dawala wieksza equity?
jaka jest wasza opinia?

Poker Stars $5.00 No Limit Hold'em - 9 players - View hand 2548105
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BTN: $3.59 - VPIP: 7, PFR: 7, 3B: 8, AF: 0,0, Hands: 46
SB: $11.50 - VPIP: 18, PFR: 0, 3B: 0, AF: 0,0, Hands: 11
BB: $5.00 - VPIP: 14, PFR: 6, 3B: 2, AF: 2,0, Hands: 270
UTG: $5.92 - VPIP: 12, PFR: 9, 3B: 0, AF: 0,0, Hands: 34
UTG+1: $8.30 - VPIP: 6, PFR: 5, 3B: 6, AF: 1,0, Hands: 78
UTG+2: $12.92 - VPIP: 12, PFR: 8, 3B: 0, AF: 0,0, Hands: 93
Hero (MP1): $7.95 - VPIP: 15, PFR: 11, 3B: 3, AF: 2,5, Hands: 44178
MP2: $6.42 - VPIP: 22, PFR: 18, 3B: 12, AF: 0,0, Hands: 85
CO: $5.64 - VPIP: 0, PFR: 0, 3B: 0, AF: 0,0, Hands: 6

Pre Flop: ($0.07) Hero is MP1 with K :heart: A :spade:
3 folds, Hero raises to $0.15, MP2 raises to $0.52, 3 folds, BB calls $0.47, Hero calls $0.37

Flop: ($1.58) T :club: 2 :diamond: 3 :club: (3 players)
BB checks, Hero checks, MP2 bets $1.00, BB folds, Hero folds

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

Lekki deepek jest ale jak dla mnie to i tak stackoff preflop. Tyle dead money w puli, luźny opener i cold call 3beta który nie wygląda aż tak mocno bo z top range reg czy tam nit nie będzie dawał ci promocyjnych oddsów i jeszcze OOP grał just call do takiej aggromałpy.

Poza tym AK to najgorsza możliwa ręka do grania w kanapce po squeezie. Jak trafisz to albo nic nie wygrasz albo wjebiesz cały stack.

edit: jasne, że on tam pewnie nie 3betuje tyle ile z buttona np, ale myśle, że tak rysujący sie zawodnik i tak będzie miał ten 3bet calkiem spory na tych pozycjach.

Odpowiedz
Cytat
rusher88
PokerStrategist

Napisane przez EmiyaKiritsugu
Lekki deepek jest ale jak dla mnie to i tak stackoff preflop. Tyle dead money w puli, luźny opener i cold call 3beta który nie wygląda aż tak mocno bo z top range reg czy tam nit nie będzie dawał ci promocyjnych oddsów i jeszcze OOP grał just call do takiej aggromałpy.

Poza tym AK to najgorsza możliwa ręka do grania w kanapce po squeezie. Jak trafisz to albo nic nie wygrasz albo wjebiesz cały stack.

edit: jasne, że on tam pewnie nie 3betuje tyle ile z buttona np, ale myśle, że tak rysujący sie zawodnik i tak będzie miał ten 3bet calkiem spory na tych pozycjach.

Emiya? :O

Reasumując:

- goście postackuja pre gorzej niz AQ, ale postflop vs nasze AK na AXX czy KXX beda grac optymalnie i sie nie wypłacają?

- "aggromałpa" to typ 22/18 po 85 hands?

- BB grający póki co 14/6 po 270hands interpretuje gracza z MP (zakładając że on widzi w ogole tyle samo rąk co my + te same staty, a nie powiedzmy 12/10 po 50 czy 150 hands), oraz zastanawia się nad oddsami dla nas. No, nie wspominając o tym, że to jest NL5 ;)

Jestem przekonany, ze większość osob na miejscu gracza z BB majac JJ/QQ czy AK nie będzie grać 4betu, sądzę również, że wiele osob nie zagra tam komfortowo 4betu z KK - nie wnikam w to czy to dobrze czy nie, ale znając stosunek graczy z zooma do stackoffa z KK, sądzę że zdania będą podzielone, co w sumie mówi nam tylko tyle, ze KK w range może być spokojnie. Asy zresztą też.

Wydaje mi się, że troche zlevelowałeś spota :f_ugly: :P

Odpowiedz
Cytat
hellokitty83 Autor wątku
hellokitty83
Oldschool Grinder

ja sie przed flopem nie stackoffuje z AKo prawie nigdy,wyjatkiem sa gracze z niepelnym stackiem albo z insane statami a i tak mam pietra,bo probka mala.

22/18/3bet 12 to nie sa staty, z ktorymi ide ai tutaj.

calluje pre a fit or fold po

Odpowiedz
Cytat
smellslikecheapspiryt
Poker Player

gram SH zoom nl5 i nigdy nie wystackuje AK profitowo poza blindami, gdzie all in all value jest w autoproficie. Nawet takie pseudo LAGi ~30/20 i duża agresja postflop nie wystackują niczego gorszego od AK.

Pomijam ofc fishy, tilty, spazzy, open shipy :D

pozdro

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

@rusher

No może faktycznie zbyt przeceniam graczy nl5 myśląc, że zagrają optymalnie vs hero na Kxx i Axx ;) I faktycznie lekko się zagolopowałem i call jest tu ev+. Tym niemniej i tak korci mnie zawsze w takim spocie by z broadwayami grać 4bet bo widzę przy tak rysujących się graczach spore fold equity. No może jednak jeszcze nie na tym limicie - nie zdziwiłbym się gdyby bb grał tu z TT/JJ cold call do 3beta i call do 4beta :P

Odpowiedz
Cytat